אני שמח שאתה מרגיש טוב
ברשותך, אני אענה בסגנון ברייטמן. "כל הפורום מתעסק בי" לסקר הפורום האחרון הצביעו חמישים ושניים אנשים. בעץ הנוכחי השתתפו עד כה ארבעה/חמישה. הקלקולטור שלי אמר לי שמדובר בכעשרה אחוזים. עכשיו, אתה יכול לקרוא לעשרה אחוזים מן הפורום "כל הפורום", אבל בעיני זה קצת מוגזם. "יש פה היררכיות" בולשיט במיץ גזר. יש כאן רק אדם אחד שיש לו יותר סמכות מלשאר האנשים בכל רגע נתון - וזה מנהל הפורום. כל השאר זה יציר דמיונך. אם יש כאן אנשים שמעדיפים להסכים עם אדם זה במקום אחר - הם עושים זאת מתוך בחירה. אף אחד לא כופה עליהם להסכים, לתמוך או לעשות כל דבר אחר כאן. "הן [ההיררכיות] גורמות לאנשים הממוצעים בפורום לשנות את דעתם" קודם כל לא הבנתי מה זה אנשים ממוצעים. אז אני אניח שאתה התכוונת לאנשים שהגובה שלהם הוא בין מטר וחמישים סנטימטר ובין מטר ושמונים סנטימטר. ושוב - הכל יציר הדמיון שלך. כולם כאן כותבים דעות, ולאף אחד אין שום סמכות יתרה או אפשרויות לעשות משהו שכל אחד אחר לא יכול לעשות. אם X כותב הודעה ו-Y משנה את דעתו בעקבות ההודעה הזו - אתה לא יכול לבוא בטענות כלפי X, כי הוא בסך הכל כתב הודעה, ואין לו שום אחריות כלפי מעשיו של Y שבאים בעקבות ההודעה הזו. לדעתי אם מישהו כותב שגראס זה רע ובעקבות זאת אדם שעמד לנסות גראס יוותר ולא ינסה - זה בדיוק כמו שמישהו אחר יכתוב שגראס זה טוב ובעקבות זאת אדם שלא התכוון לנסות זאת מעולם ינסה פתאום. כנ"ל לגבי כל נושא אחר. ובלי קשר לנושא הדיון הנוכחי, אני רוצה לעגן בהודעה זו, שיום אחד תהיה חלק מהארכיון של הפורום שאולי יישמר לנצח ואולי לא, את ההודעה שמתפרסמת בימים אלו על צגו של כל גולש שמבקש לכתוב הודעה בתפוז. למה אני עושה את זה? לא יודע, סתם נראה לי כדאי : הודעה חשובה לגולשים: נוכח המצב הבטחוני והמתקפה האמריקאית בעיראק, מדינת ישראל, הצנזור הראשי ותפוז אנשים מבקשים מכם הגולשים לגלות רגישות יתר בפרסום מידע העשוי לפגוע בבטחון המדינה. באופן מיוחד,אין לפרסם את הפרטים הבאים: 1. מיקום מדויק של נפילות טילים 2. סוג הטיל שנפל 3. שת"פ עם גורמים זרים 4. היערכות מבצעית של צה"ל, תכניות מבצעיות, גיוס מילואים 5. דיוני קבינט ובנימה אישית: אנו בטוחים שטובתה ובטחונה של מדינת ישראל עומדים תמיד לנגד עינכם, וכי תפעילו שיקול דעת אחראי בעת פרסום ההודעה. תפוז אנשים ימשיך להיות בית בשבילכם, בימים של רגיעה ובעתות מלחמה. אין לי בעיה עם התוכן, יש לי בעיה עם הניסוח. וזו לא התופעה היחידה בפורטל הזה שיש לי בעיה איתה, אבל אלו החיים, לא?