שיר אחד

שיר אחד

טוב הבטחתי שירשור מידי שבוע לכבוד חגיגות השנה לפורום (עוד שלוש שבועות ואני מפסיק עם זה אפשר להפסיק את מכתבי המחאה למבקר המדינה
), אז שבוע שעבר זה היה הלהקה שלי, והשבוע זה השיר האחד שעושה לכם את זה. לכל חובב מוסיקה אמיתי (טוב כמעט לכל חובב מוסיקה) יש איזה שיר שעושה לו את זה, שגורם לו לבכות, או לצחוק, שמזכיר סיפור אישי שנקשר לאותו שיר ובזכותו מקבל השיר משמעויות חדשות ואישיות יותר, אז מה השיר שלכם?, ומה הסיפור?

Rubycon

New member
יש כל מיני

אני אבחר אחד. Mediterranean Sundance גורם לי להתפקע מצחוק.

Rubycon

New member
אהה שכחתי

מדובר כמובן בגירסא של אל דימיולה ופאקו דה לוצ'יה בתקליט החי Friday Night in San Francisco.

SickAgain

New member
שאלה מעניינת ../images/Emo12.gif

אני יודע שזה מפתה לפתוח כל פעם באיזשהי סקירה של "הכי, הכי...(אהוב\טוב\וכיו"ב) " וזה אמנם מעניין לחשוב מידיי פעם מה הם הדברים שהכי נוגעים בך מבחינה מוסיקלית. אז אם לבחור שיר אחד, וואו! זה כל כך קשה. אני מתכוון באמת קשה. היו הרבה תקופות והרבה דברים שנגעו ויש לשער שזה משתנה עם הזמן... אולי עכשיו אני נזכר במקרה אחד, שיעור אנגלית שכזה, בכיתה י"ב, אם אני לא טועה: המורה הציעה שכל אחד יעשה מין פרוייקט על שיר אחד שהוא יבחר, ישמיע אותו לפני הכיתה וינתח אותו באנגלית. האפשרות להשמיע לכל הכיתה שיר מסויים קסמה לי והרגשתי שזה חייב להיות מיוחד. זה נמשך כשבע ומשהו דקות, אם אני לא טועה, חוויה מאד מוזרה. אחרי שלחצתי "Stop" על הטייפ שעמד בפינה, הסתכלתי בחדר וראיתי הרבה פנים מופתעים והבעות של-"מה הוא רוצה מאיתנו?!?". חשבתי שזה מספיק, ולפני שישבתי במקום שלי המורה הציעה שאני אתן כמה מילים על האמן\להקה המבצעת, דבר שנראה לי כל כך מיותר אז, כי לפי מהש שהרגשתי השיר בלבד עשה את שלו. מחוסר ברירה מלמלתי משהו והוספתי משהו כמו: "אני לא יודע אם כולכם בקטע, אבל תודו שזה היה משהו שונה" :) אני בטוח שאם כל הסיפור הזה היה מתרחש לפני שלושים שנה, ההבעות היו שונות לגמרי, אבל מה לעשות, רוב החבר'ה היום כנראה לא כל כך בקטע...וזה היה אולי משהו כמו שליחות מסיונרית מצידי לנסות להחדיר דבר כל כך עמוק ואישי לתודעתם. לפחות ניסיתי :) השיר שהתנגן, היה לא אחר מ Since I've Been Loving You.... הגעתי כנראה למצב של התחברת כל כך גבוהה עם השיר הזה בזמנו שהייתי בטוח שכל אחד שישמע אותו יצליח לתפוס לפחות משהו ממה שאני מרגיש :) אין צורך לציין שזה היה פטתי לגמריי. אני עד היום לא מצליח להבין איך אפשר ליצור משהו כל כך מרגש. אפשר לבכות, לצרוח, או כל ביטוי רגש שיהייה. אין ספק שזה אחד הדברים שפשוט 'עושים לי את זה'.

noosh

New member
i'm speechless

באמת אבל וואו אני לא ידועת למה, אולי כי השיר הזה פשוט עמוס בכל-כך הרבה מטען רגשי... שכל פעם שאני מקשיבה לו הנשימה שלי נעשת כבדה כזאת, כאילו כל לגימה של אוויר מלאה בכ"כ אמוציות שאני לא יכולה לשאת את זה יותר. אני רק חושבת עליו ואני מתחילה לרעוד, באמת.... מספיק לנגן לי את ארבעת התווים בפתיחה ואני נופלת לרצפה, ובאמת שאני לא מגזימה. הם פשוט שפכו לשם את הכל, זה ממש על גבול החייתי, אבל זה כ"כ סוחף וכ"כ מופרע וכ"כ מרגש שאני בד"כ לא עומדת בזה כשאני מקשיבה לזה.. אינ יודעת שזה נשמע מוזר וטפשי, אבל ככה זה...

SickAgain

New member
זה לא נשמע מוזר וטפשי :)

זה בדיוק ככה גם אצלי...שמח לגלות שעוד אנשים מרגישים ככה

WhiteSnake 85

New member
Evanescence - Bring me to life

זה עכשיו עד הפעם הבאה,כשיהיה איזה שיר קליט אחר ב VH1 ...

ThE RhythM

New member
Bron-Yr-Aur

השיר שלי הוא לא בהכרח השיר שאני הכי אוהב בעולם (אין ממש כזה), אין מאחוריו סיפור או זיכרון מיוחד או משהו, אלא הוא פשוט השיר שכמה שהוא מינימלי, מצליח להוציא ממני אמוציות שאף שיר אחר לא מצליח להוציא. סה"כ, זה שיר אלמוני למדי מהאלבום Physcial Graffity של הזפלינים. 2 דקות של נגינה אינסטרומנטלית פשוטה למדי על גיטרה אקוסטית- זה הכל. אבל דבר אחד שכחתם- מי מנגן כאן על הגיטרה
אני מרגיש כאילו כל תו בשיר הזה נכתב במיוחד בשבילי, בדיוק מה שאני רוצה לשמוע ובדיוק במקום הנכון. המנגינה מגיעה לה ב-fade in כאילו היא רק חיכתה לי שאבוא, כל פריטה של ג'ימי על הגיטרה חודרת לי ישר ללב ואקורד הסיום המהדהד פשוט... גורם לאיברים הפנימיים שלי להקרע ורטט חזק עובר לי לכל אורך הגוף. מצמרר כמה שזה יפה.

noosh

New member
שיר אחד?

בלתי אפשרי שיר אחד, וואי אז מן הראוי שאני אכתוב על השיר שלי, לא? אבל רק לא יודעת מה, אין איזה סיפור סוחט דמעות או זכרון טראומתי או מאושר שעומד מאחוריו... בד"כ כמעט כל שיר שאינ אוהבת מזכיר לי משהו ספציפי, וכשאני עוצמת את העיניים אני יכולה להרגיש את הטעם של הזכרון הזה עומד לי על קצה הלשון, או להריח את הריח שלו. אבל פה זה פשוט לא קיים. אולי בגלל שזה השיר שלי מכיתה ט', ובמשך שלוש שנים הצטברו הרבה זכרונות. אולי בגלל שזה דווקא שיר שכן משמיעים ברדיו והוא מאבד את הקסם שלו. אולי בגלל שהתקדמתי להרבה סגנונות אחרים והכרתי הרבה שירים אחרים, שהם הרבה יותר מתוחכמים וארוכים ומסובכים וטובים ממנו.. לפעמים אני אפילו תוהה אם זה באמת עדיין השיר שלי, אם לא השתניתי מאז.. אבל השיר הזה תמיד ישאר השיר שלי, אפילו אם יש כאלה שאני אוהבת יותר. כי אני עדיין יכולה להזכר בתחושה שהציפה אותי כששמעתי אותו בבי"ס בכיתה ט', אחרי כמה שנים שלא שמעתי אותו, והוא העלה בי זכרונות ילדות (שחבל מאוד שכבר לא עולים בי עכשיו). בגלל שאני עדיין בוכה אם אני שומעת אותו במקרה ברדיו. אולי כי הוא מספר את הסיפור הכי רומנטי והכי קיטשי בעולם, אבל גם הכי הכי יפה... אולי כי המשפטים האלה, Juliet, when we made love you used to cry, you said "I love you like the stars above, I'll love you till I die", או "I can't do everything, but I'd do anything for you", עד כמה שהם טחונים הם עדיין מקסימים בעיניי. אני יודעת שהשיר הזה באמת כבר די מעצבן, ואני יודעת שהלהקה לא אהודה פה במיוחד, ואולי אינ סתם ילדה קטנה ואולי יש עוד המון המון שירים שהרבה יותר שווים ממנו, ואני מודעת לעובדה הזאת, אבל... לא יודעת, אני לא יכולה להביא את עצמי לידי לעבור הלאה מהשיר הזה. אולי עוד מעט... חחחחח כתבתי עליו כ"כ הרבה ואפילו לא אמרתי מה הוא!!! Romeo and Juliet של דייר סטרייטס, אם עוד לא ניחשתם

SHABBI THE 3

New member
אם כבר גיטרה

אז יש שלושה שירים שהם האהובים עלי: estrange - guns n' roses coma - guns n' roses shine on you crazy diamond - pink floyd

Miss CB

New member
...אבל למה להמעיט ככה בערכו?

שיר מקסים, אחד הטובים שלהם לטעמי. טחון...? אולי, קצת. יש יותר טחונים ממנו. לעזאזל, נראה לי שהסולטנים יותר טחון ממנו... לא? לי אין ממש שיר, לא יודעת... אולי כי התחלתי להתעניין במוזיקה רק לא מזמן, אז אני לא מכירה מספיק ואין לי ותק על שירים שאני אוהבת. אבל אם יש להקה אחת שהיא הראשונה האיכותית (יחסית, עד אז שמעתי ספייס גירלז ואנסינק!) ששמעתי - היא הפוליס בכיכובם של סטינג-קראתי-לעצמי-בשם-אחר-כי-שלי-חנני (אין ש"מ), ועוד שניים
(סאמרז וקופלנד). ויש להם כל מיני שירים נחמדים וכיפיים - בדיאבד לא מדהימים כמו מוזיקה שאני שומעת היום - והשיר שאני הכי אוהבת שלהם הוא EVERY LITTLE THING SHE DOES IS MAGIC. פשוט מתה עליו.

Rubycon

New member
יותר אנשים ממה שאת חושבת

משתמשים בפסבדונים. הנדריקס, פאקו דה לוצ'יה, דיוויד בואי, ג'אקו, סיד בארט, אדריאן בלו, צ'יקוראה, פיש, קפטן ביפהארט... וזה האלפית שבאלפית. זה לא אומר שהם חושבים שהם שלהם הוא "חנני".

מה עוד שהכינוי סטינג

ניתן למר סאמנר הרבה לפני שהפך למפורסם, משום שהיה נוהג ללכת עם חולצות מפוספסות בצבע שחור וצהוב שהזכירו לחביו דבורים (ועל כן סטינג או עוקץ), אבל האמירה של CB הייתה משעשעת וגורדון סאמנר זה באמת שם חנני, אז שיהיה

Rubycon

New member
רררררגע רגע רגע רגע רגע

זה אומר שגם גורדון האסקל זה שם חנני?

Rubycon

New member
שיהיה

הוא עדיין זמר אדיר :) (הרבה יותר טוב מסטינג לטעמי).

למעלה