שירשור...

שירשור...

שירשור הספרים שהשפיעו עליכם הכי הרבה/ שהכי נהנתם לקרוא אותם אני אתחיל למרות ששניהם קצת נדושים כבר
האלכימאי, המשחק של אנדר, והצל של אנדר.

Rivendell

New member
הנושא הזה עולה כל כמה זמן

וכל פעם אנחנו מסתובבים סביבו
אז הנה מה שכבר היה: חמישה מהסופרים שאתם הכי אוהבים עשרת הספרים שהשפיעו על ילדותכם ואלה רק השניים הכי חביבים. השאלה הזו, לטעמי, כללית מדי. אבל אם כבר מתעקשים לשאול את זה - אז גם לענות כמו שצריך. אם אומרים שספר מסויים השפיע עלינו, אז צריך ונכון לפרט גם למה. אחרת סתם נזרוק שמות של ספרים, ואף אחד לא ירוויח מזה כלום

arandiera

New member
בהמשך לדבריה של ריוונדל

אשמח לקבל פירוט ארוך וממצה לגבי הצל של אנדר. קראתי את המשחק, נהנתי עד עמקי. לא אורמ שהשפיע על חיי אבל לחלוטין השפיע על הרצון שלי לקרוא עוד מד"ב (מה שהיה קורה גם ככה אחרי שהייתי קוראת מספיק הודעות של בוג'י...) אחר כך המשכתי ישירות לקול למתים ותחושת המתח וסערת המחשבות שתחילתה במשחק התעצמה בקול למתים. מה אומר ומה אגיד טעיתי בגדול כשקניתי (כן כן קניתי בכסף רב) את הצל של אנדר, איזו נפילה. מאיגרא רמה לבירא-מה-זה- עמיקתא, נפילה כואבת. בעמודים הראשונים אמרתי לעצמי איזה גאון קארד, איך הוא הצליח לכתוב סיפור מקביל, עברו כמה עמודים, מצאתי את את עצמי מול עלילה לעוסה ומפוספסת בגדול. אנדר הוא מספר אחד, אין יותר מספר אחד מאנדר, מי לעזאזל מחליט לכתוב ספר על מספר שתיים, למי אפכת ממנו, ואם כבר אז אפשר אולי לבנות לו דמות אנטיגיבור או משהו, אבל הוא מתאמץ בכל כוחו להעניק לצל משמעות קיומית של הדבר עצמו, מי כותב ספר על צל. התאכזבתי לגדול שסופר גדול כמו קארד הוציא את הספר תחת ידיו. (אני אגב לא יוצאת נגדך שלא תטעי, אני באמת רוצה לדעת למה הוא טוב בעיניך כי אשמח לגלות שפספסתי משהו) מסכימה איתך לחלוטין לגבי המשחק...
האלכימאי? גם על זה אשמח לקבל פירוט. אם זה השפיע עליך אני מזמינה אותך לסיפורי מעשיות משנים קדמוניות של ברסלב, רעיון האוצר המצוי מתחת לבית של עצמך נמצא כבר שם ובעוצמה רבה בהרבה.

ובכן...

את המשחק של אנדר קראנו כל כיתת אנגלית (באנגלית...) ומאחר שאני פגומה מעט קראתי גם בעברית. לא הגעתי לספר מטעמי הנאה, אך לאט לאט "נשאבתי" לתוכו והתאהבתי באנדר. המניפולטיביות, הפסיכולוגיה והאסטרטגיה (לא רק המלחמתית) משכו אותי הכי הרבה, וניסיתי ללמוד מהם כמה שיותר. קראתי את הספר וחשבתי, איך אני יכולה ליישם את זה בחיים? לא ביקשת פירוט לגבי המשחק, רק הסברתי לך איך הוא השפיע עלי ובאיזו צורה. הצל של אנדר... אני סותרת כל מילה ומילה מהביקורת שלך
לי הספר נתן פרספקטיבה שונה לגבי המשחק, למרות שהצל נכתב מאוחר יותר. הדמות של בין הקסימה אותי בצורה כלשהיא. אולי היותו "לא אנושי" כמו שמכנים אותו בספר, או שמא "גאון-על" היה מה שמשך אותי אליו. אני לא יכולה ממש להצביע על מה שמשך אותי לספר עצמו, אולי הכתיבה (והתרגום) ואולי הקשר היפה שהיה לאנדר בספר. גם היו בספר רעיונות יפים מאוד לגבי "המפסקים" (נסי לראות בקטע שהאחות קרלוטה מדברת עם אנטון), והצל גם נותן תשובות לדברים לא ברורים עד הסוף ב"משחק". אפשר לראות קשר מאוד ברור של בין ובית הספר ללחימה, לימים האלה, ולמצבים של ילדים ונוער: בין, שונה מכולם, מנסה להיות הכי טוב. גם בצל, כמו במשחק, יש נתח פסיכולוגי לא מבוטל ומה שכן היה גאוני מצד קארד, זה הצורה שבה הוא משלב את בין במצבים שקרו במשחק ומצליך ליצור אוירה זורמת, בלי שום דבר קטוע ולא ברור. הרעיון של הספר עצמו יפה ומקורי, ומאוד מעניין. האלכימאי...את האלכימאי קראתי פעמיים, אולי יותר. אני חושבת שאני אקרא אותו פעם בחצי שנה, בשביל לרענן את הזיכרון. רוב הרעיונות בספר לא היו חדשים לי, אבל הם גרמו לי לחשוב. אהבתי במיוחד את הדיבור אל הטבע. אני אשמח לשמוע מעשיות משנים קודמות
סליחה על המגילה

suki da yo

New member
מה?

ואני נורא נהניתי מהצל. אמנם זה לא המשחק, כי מה לעשות, אין שניים, אבל בהחלט מראה דברים מנקודה כל כך אחרת, שאין מילים בפי להביע כמה שההערצה שלי לאורסון סקוט קארד רק גדלה אחרי. קניתי אתמול את המשחק!!! אני כל כך שמחה:)

arandiera

New member
בחסכנות

בעמודים הראשונים נפלתי שבי, הספר ענה לשאלות שעורר המשחק והיו טמונות בו אמירות חדשות, אהבתי במיוחד את זה שפתאום ניתן הסבר למה בין היה כזה אנטגוניסט כשאנדר הציע לו עזרה להכנס פנימה ("תמצוץ לי") אבל ככל שהספר התקדם גילתי שקארד לא מגלה גאונות בשזירת הספרים אלא יוצר מחדש חורים במשחק רק כדי שיוכל למלא אותם בצל. יותר מהכל ומעל לכל הצל פשוט ספר ארוך מדי. אם הוא היה באורך של המשחק ואפילו פחות זה היה בסדר, ספר נחמד שמשלים ומרענן את המשחק, אבל במצבו הנוכחי הוא ספר חסר חוט שידרה ומתוך רכיכותו זו נזקק כל הזמן דארס לעבות אותו יותר ויותר וכשל במשימה, הוא עמוס בפרטים מיותרים ויותר מהכל הסוף שלו, או ואבוי הסוף שלו, כמו מסטיק ישן. מה זה פה הוליווד? איפה הריאליזם הכואב, הידיעה שמציל העולם הוא משמיד הגזע באותו זמן. אחד הדברים שכל כך אהבתי בקול למתים זה האופן שבו מביעים גורמים שונים שנאה עזה לאנדר משמיד הגזע. שם היתה אמבוולנטיות מבורכת ואילו בצל - יש חכמים ויש חכמים יותר והחלש הוא בעצם חזק ובסוף לבין יש אבא ואמא. הבטחתי בחסכנות ולא באמת עמדתי במילה, די לויכוח. על טעם ועל ריח וכו'. עדיין מעריצה את סקוט קארד כי המשחק הוא אכן יצירת מופת וגם קול למתים.

Gal6

New member
איזה הזדהות!

וואו... ואני אוסיף שסגרתי אותו כשבין מגי לבית ספר כי לא התחשק לי לקרוא את "המשחק של אנדר" שוב.

סמיאגול

New member
שלי

העם הישראלי- און זית שר בטבעות- טולקין כה אמר זרתוסטרא- ניטשה הכרונולוגיות של אמבר- זלזני

Danial***

New member
טוב, אז שלי

הסיפור שאינו נגמר - מיכאל אנדה, האפיפיורית יוהנה - דונה וולפולק קרוס, ELLA ENCHANTED (אני קראתי באנגלית אבל ב2004 יצא התרגום לעברית: "אלה המכושפת") - גייל קרסון לוין, ג'ני - דאגלס פרסטון, ג'ני - פול גאליקו, המעניק - לויס לורי, טאק לנצח - נטלי באביט. כל אחד מהם ספר נפלא שגם נהניתי לקרוא וגם גרם לי לחשוב או לשנות את הרגשתי בהקשר למשהו.

mm130

New member
ג'ני ../images/Emo7.gif ../images/Emo18.gif

הספר של דאגלס פרסטון מעולה. מומלץ בחום. זה אחד הספרים היחידים שקראתי יותר מפעמיים, וממש נהניתי בכל קריאה.

Danial***

New member
ספר נפלא, נכון?

אהבתי את ההצגה של הדברים מהרבה נקודות מבט שונות ספר מרגש - יש בספר שלושה (!) קטעים שאני בוכה בהם כל פעם מחדש. ולבכות יותר מפעם אחת זה די נדיר אצלי.

mm130

New member
מממ...../images/Emo58.gif ../images/Emo18.gif

החתולה המתה, ג'ני נפרדת, וג'ני מתה?

Danial***

New member
לא - דווקא ../images/Emo58.gif

הכתם של התקרה, שיחת הטלפון עם שרה (כשהיא אומרת שאבא שלה אהב את ג'ני יותר משאהב אותה) ושג'ני מתה.

gordiwow

New member
גמני, גמני

השטן במוסקבה - מיכאיל בולגקוב. ה-ספר בה' הידיעה. הכי טוב. ואם כבר הזכירו את ניטשה, אז בהחלט "על הטוב והרוע, ועל הגניאולוגיה של המוסר" - עיצב את פילוסופית החיים שלי היום, או כך לפחות הייתי רוצה לחשוב. המשפט - של קפקא. ולו רק בגלל שהוא כ"כ ייחודי. החטא ועונשו - דוסטוייבסקי. עשיתי עליו שאלה בבגרות בספרות בלי לקרא אותו (אז עדיין הייתי טמבל, עבר לי קצת היום) - קיבלתי את כל הנקודות. אחרי שסיימתי את התיכון, ישבתי וקראתי אותו, ואח"כ בעטתי בעצמי על זה שלא קראתי אותו קודם - הייתי כותב עליו במבחן פי שניים. על קברים וגיבורים - ארנסטו סבאטו. בהמלצת דוסטו, קראתי ונשביתי. ולו רק בגלל ה"דו"ח על העיוורים" החריף והמזעזע. אהבה בימי כולרה - מארקס. ולו רק בגלל הסוף האלמותי, של ספינת הרפאים השטה לנצח על הנהר, משמרת את אהבת הנעורים הדרום-אמריקאית. עפיפונים - רומן גארי. כי הוא יפהפה, ומזכיר לי את חשיבות הזיכרון, ואת הבעיות שבאות איתו. המיתוס של סיזיפוס - אלבר קאמי. כי הוא ממשיך דרכו של ניטשה, ויודע אותו טוב ממני, וגם מעדן אותו לאזניים נבערות כשלי. המאהב - א.ב. יהושוע. הספר הראשון שכתבתי עליו עבודה. למדתי ממנו המון על איך מנתחים ספר לבד, בלי להקיא על הדף את מה שהמורה הטיפשה שלי ל2 י"ל אמרה בכיתה (שזה בדיוק מה שרכזת ספרות אמרה לה לאמר...) וגם ספר הסיפורים הקצרים שלו, כל אחד מהם. עד 1974 אוגד בתוכו כמה מהנפלאים שבהם - שתיקה הולכת ונמשכת של משורר - אדיר!!! חתונתה של גליה (גלילה?? לא זוכר), זה על תחנת הרכבת ביתיר - מלא דימויים ומטאפורות כרימון, ועדיין לא נמאס מהם. חמסין וציפורים משוגעות - גבריאלה אביגור רותם. אני מחובר אל הספר בעבותות שונות ומשונות, והוא ספר נפלא, שהחזיר לי את האמון בעברית וגם קצת בישראל, ובהורים שלי, ובהורים שלהם. ספר הדקדוק הפנימי - דויד גרוסמן. ולו בגלל הדרך שבה מתואר האב שמטפל בעץ החולה, שהזכיר לי את סבא שלי, עץ הרימון שלו, ומבשלת ליקר הרימונים הקטנה שהקים במרתפי הבית שלו. כל פעם שאני קורא את הקטע הזה עומד לי בקצה הלשון טעם רימונים מעושנים, מתוקים-חריפים, ותחושת כבדות נעימה של בן 13 ששותה את כוס הליקר הראשונה שלו. סיפור על אהבה וחושך - עמוס עוז. כי הוא מתאר בדיוק איך נראה הזיכרון שלי - סבוך, מפותל, אי אפשר להתמצא בו, חוזר על עצמו לפעמים, אבל חד וכואב ומרגש עד דמעות. הלוואי שהייתי יכול לכתוב עשירית ממה שעוז מצליח כשהוא רוצה (וכנראה שהוא רצה, בשנים האחרונות, רק ב"סיפור על אהבה וחושך"). יש עוד וודאי, אבל אלה עולים לי לראש עכשיו, בשעה מאוחרת זו, כשאני כבר מזמן מעבר לשעת השינה שלי... לילה טוב.

mp38

New member
הנה שלי:

ההוביט+שר הטבעות/ג'.ר.ר.טולקין - בין הספרים האהובים עלי. מומו/מיכאל אנדה - ספר חמוד, מקסים, נפלא, נהדר. סדרת ספרי "רמונה"/בברלי קרילי אם אני לא טועה - נכון שאלו ספרי ילדים אבל הם כל-כך חמודים ומשעשעים, עם כל-כך הרבה מציאות בתוכם. נשים קטנות/לואיזה מיי אלקוט - אין מה להסביר. הרוזן ממונטה קריסטו/אלכסנדר דיומא - הספר הראשון של דיומא שקראתי ולדעתי אחד מהטובים שבהם. גבעת ווטרשיפ/ריצ'רד אדאמס - סיפור מתוק וחביב על חבורת ארנבונים. מקסים. אני בטוחה שיש עוד אבל זה מה שעולה לי לראש כרגע.

לא פיה

New member
"מומו" זה של מיכאל אנדה?

קראתי אותו לפני עשר שנים בערך ולא היה לי מושג שזה שלו... אני פשוט זוכרת כמה אהבתי אותו וכמה רציתי להיות כמו מומו.

למעלה