שירשור שומר- אפשר?

שירשור שומר- אפשר?

מרק שומר מופלא , מלא בעשבי תיבול, יש בו יין לבן ומיצלימון וזה אחד המרעננים והמפתיעים שאכלתי.

בסיר משקיפים בצל במעט שמן זית או שמן שקדים,
מוסיפים ראשי שומר אחרי שניקינו, פרסנו וחתכנו . נותנים לזה אידוי מכוסה.
מוסיפים חבילת בצל ירוק קצוץ, לבן וירוק גם יחד, שמיר בנדיבות, פטרוזיליה, קורנית ואם יש קורנית לימונית עוד יותר טוב, מקצצים ומוסיפים.
מכסים בציר ירקות. מלח פלפל שחור גרוס. יין לבן יבש או חצי יבש. כוס . מיצלימון טרי מלימון. אפשר להכניס כחלק מהתיבול זסט מלימון אחד.

טועמים ומתקנים תיבול. מחכים שהבצל והשומר יתרככו, בערך 20 דקות ומכבים את מקור החום.

אפשרויות גיוון - חופן שקדים קלופים פרוסים או שבורים, להכניס ל10 דקות בישול.

אפשר בירוקים להכניס כוסברה לזכור שהיא דומיננטית.

גזר בקוביות זעירות.

שורש סלרי בקוביות קטנות.

רסק שורש פטרוזליה.

חתיכת זנגויל טרי.

אפשר להגיש עם תמר, עם צימוקים קטנים , עם בוטנים מלוחים ...

לאוהבי הז'אנר החמצמץ.

נטאשKה

New member
שומר

המטרה בשרשור היא מתכונים? אני מאוד אוהבת מאכלים עם שומר, אבל לא רוצה להציף.
המרק נשמע נהדר. לא יכולה לחכות לנסות אותו.

הציפי הציפי

הוא די מוזנח כאן לטעמי

ובעיני הוא מופלא- אפוי, מאודה, צלוי, במרק ובוודאי בסלט עם קורנית טריה , מיצלימון סחוטרי, מעט שמן זית ומלח אטלנטי

נטאשKה

New member
יאללה, הצפת מתכונים

סלט שומר-

פורסים שומר כמה שרוצים, פורסים בצל סגול כמה שרוצים. היחס בין הבצל לשומר בסלט שאני עושה הוא אחד לאחד. טורפים ביחד שמ"ז, דבש וחומץ (אני שמה כשתיים-שלוש כפיות, בהתאם לכמות השומר והבצל), מתבלים מלחפלפל ומצפים את השומר והבצל ברוטב שהכנתם.

לתבנית בתנור שחומם מראש ל-180 מכניסים את השומר והבצל המצופים, מוסיפים טימין לתבנית ואופים כ-40 דק' (בכל תנור הזמן שונים מעט אז תבדקו!), הסלט מוכן כשהירקות רכים ומקבלים זיגוג. אם יש לכם יכולת להפוך את הירקות באפייה - מאוד מומלץ.

מעבירים לקערה ומערבבים - טעים מאוד

שומר מוקפץ -
לחתוך את השומר לרצועות, להרתיח שמ"ז במחבת, להוסיף את השומר שחתכם ולהקפיץ. אחרי כשתי דק' הוא מתחיל להתרכך ולהזהיב וזה הזמן להוסיף קצת מלח ים.

להקפיץ עוד כשתי דק' ולהוסיף שמיר ומיץ לימון ולתת לנוזלים להספג/להצטמצם ולהטמע בשומר. יאמי.

מתכון לצמחונים - שומר בגבינה. אני מניחה שאפשר לטבען, אבל עוד לא ניסיתי -
לחתוך את השומר לחצאים. לשמן תבנית (אפשר פיירקס ואפשר אינגליש קייק) בחמאה ולהניח בה את החצאים שחתכתם. על כל פיסת שומר להניח קוביית חמאה קטנה (זה לא מתכון בריאותי
), פלפלמלח ע"פ הטעם, להבריש את השומרים ביין לבן (ניתן פשוט לשפוך את היין הלבן אבל לטעמי זה הופך את הטעם לחזק מדי). לכסות את התבנית בנייר כסף.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דק'. בשלב זה כדאי לדעתי להשתמש באופציית הצליה של התנור. אחרי 20 דקות להסיר את הנייר כסף ולהמשיך לאפות על התבנית התחתונה לעשר דקות נוספות.

אם אין לכם כח לעבור בין מצבי חימום בתנור אז לא חובה להתעסק עם הצליה, אפשר מראש לשים על אופציית החימום הרגילה עם המאוורר ואחרי 20 דקות פשוט להוריד את התבנית עם השומר לתבנית התחתונה ולהסיר נייר כסף, אך לדעתי זה מוסיף.

לאחר ההוצאה מהתנור לפזר מעל השומר פקורינו מגוררת, ע"פ הטעם אפשר לפזר עוד פלפל. אני מוסיפה גם נענע לקישוט שמשתלבת יפה.

זהו מוכן וממש ממש טעים

RSPA

New member
הצטרפי אלי

לא סובל את השומר הזה כמו שאני לא סובל כל מה שיש לו ריח אניס וכמובן גם ערק.
זה באמת חבל, כי יש לו כמה דברים חיוביים בכל זאת. אבל אני מוותר....

אני פשוט מוסיפה אותו לסלט

איזה מזל שסלט לפחות אני יודעת לעשות

למתרחקים שווה להציץ למה כדאי שומר?

http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/שומר
כי הוא בעל קלוריות מועטות ל- 100 גרם
והוא עשיר בחומצה פולית, אשלגן וסידן

כשאוכלים אותו חי יש לו ארומה אניסית חזקה ביותר
כשמבשלים אותו, הוא הופך עדין עדין.

השומר עצמו על כל שלבי החיים שלו
משמש במגוון מטבחים.
כחליטה - הוא אחד המרכיבים העיקריים לחליטות שנותנים לתינוקות להפחתת הגזים וכאבי הבטן.

במזרח הרחוק נוהגים להגיש תערובת של זרעי שומר עם סוכר
זה גם עוזר לעיכול וגם מעביר טעמים.

משקה הערק
מומלץ לפתיחת אפים סתומים
ולשתיה לאחר הארוחה גם כדי לסייע בעיכולה ובהפחתת גזים.

בקיצר,
מומלץ להתוודע לירק חביב זה.

ladybug6

New member
כל פעם שאני נתקלת בו, אני מנסה

וכל פעם מחדש הפרצוף שלי מתעווה בגועל.

מבושל או צלוי עוד לא ניסיתי, אבל אם הטעם האניסי של נשאר, אני משערת שהתגובה לא תהיה שונה...

מה לעשות, יש טעמים שלא יורדים לנו בגרון, לא משנה כמה ננסה (קוקוס, לדוגמה..)

הדיון הזה עזה לי חשק לשומר אחרי הרבה זמן

שלא נגעתי בו.

אז חציתי כמה שומרים לשתיים ומרחתי מכל הצדדים בעיסת שמן זית/קארי/פפריקה חריפה וצליתי בתנור עד להתרככות. לא יצא אכיל בגלל סיביות יתר וחריפות יתר.

אז טחנתי את הכל למשחה שהחריפות שלה עדינה ונעימה. כף מזה במרק ירקות צח שידרגה את הטעמים לרמות שלא ייאמנו. החריפות כמעט שלא הורגשה, האניס נעלם והשאיר רק שובל טעם מאוד עדין שנתן טעם ייחודי מאוד למרק.

מומלץ!

שומר בתנור

אני שמה רק שמ"ז מיץ לימון ומלח גס
יוצא מעדן

תלוי בתנור 30-45 דקות על 180 מעלות
מותיר אותו רך וחלקלק

למעלה