שירשור מותר אסור

שירשור מותר אסור

נפשי חשקה בפסטרמה ואני מפנטזת על סנדביץ' עם פסטרמה וחרדל ומלפפון חמוץ וחסה ועוד ירקות עם מיונז - אם אני מחממת את הפסטרמה על מחבת - זה בסדר? בערך 3-4 דקות?
ומיונז מותר או לא??

(נמחק לי הזכרון מההריון הראשון - עימכן הסליחה)

ממני ההריונית הרעבה עם הבחילה (
+
)

פיצקי12

New member
מותר מחומם

פסטרמה ונקניקים מותרים אם מחממים אותם על מחבת עד שעולים קצת אדים (ככה את יכולה לדעת שגם אם היו חיידקים, הם מתים)
מיונז מותר קנוי - כלומר מפוסטר (תלמה, היינץ וכו') אסור ביתי (כלומר כזה שעשוי מביצים טריות ולא מפוסטרות. אם את במסעדה חשוב לשאול אם זה מיונז שהם מכינים במקום או קונים מפוסטר)
מלפפון חמוץ זו סתם קלישאה של הריוניות

נכון, אני מתה על מלפפון חמוץ גם בלי הריון

אני זוכרת שטחנתי מלפפונים חמוצים לפני שנה וגיסתי שאלה אותי אם אני בהריון - אז אמרתי לה "כן, אני כל הזמן בהריון, מלפני 5 שנים שהכרת אותי, עד עכשיו"

גם אני מתה על מלפפונים חמוצים

בעיקר הקטנים קטנים והקשים האלה ועדיף בחומץ.... אבל אני חייבת לציין שזה מרגיע קצת. זה לא שיש לי חשק כמו שצוחקים על הריוניות אבל כשאני אוכלת זה מרגיע לי את הבחילה קצת

Ofir Yariv

New member
וואי כמה מיונז אני אוכלת בהריון הזה חחחחחח

אבל אין לי מושג אם זה בסדר או לא..
בכל מקרה, לא קרה לי כלום :)

Ofir Yariv

New member
אז הכל בסדר..

אני עדיין לא מספיק מוכשרת בשביל להכין מיונז בבית :)

p o o p i

New member
אכלתי פעם בטעות מיונז במלון בהריון

אני שונאת מיונז, לא אוכלת בדר"כ וכנראה היה בסלט(לא הייתי מההיסטריות)- כנראה שהוא גם היה מקולקל.
כל הלילה ויום למחרת לא יצאתי מהשרותים- מרוב הקאות יצאו לי שטפי דם על הפנים. זה היה סיוט.
מזל שהייתי רק בחודש 5, כי התייבשות כזאת יכולה לגרום ללידה מוקדמת.

מיונז פושט מותר

זה שכתוב עליו מבייצים מפוסטרות, יש פסטרמות (אלו שמגיעות ארוז ולא אלו מהמעדניה) שהן מפוסטרות גם אז גם אותן אפשר לאכול, לבדוק על האריזה מה כתוב, בעיקרון אני בהתחלה הייתי מכינה טוסט נקניק (לחם ונקניק בטוסטר של הטוסטים) ואז בפנים מורחת מיונז עם מלפפון חמוץ, עכשיו אני קצת פחות מקפידה אבל משתדלת מאוד לאכול נקניק ופסטרמה רק פעם ב... ורק כשממש ממש מתחשק ורק כשהם מגיעים באריזה סגורה ואני זו שפותחת אותה באותו הרגע.

באמת? יש פסטרמות מפוסטרות????

לי יש חשק כבר חודשיים לנקניק פסטרמה ובגלל שלא כדאי אז לא אכלתי!!! את יכולה להגיד לי חברה או פשוט לבדוק אריזות????? כי אני הולכת לזלול על זה כמו גדולה!!! (רק מקווה לא להקיא אחר כך
)

לפי מה שאמרו לי אז אלו

באריזות הסגורות הן כן מטופלות, תבדקי על האריזה, הבעיה בפסטרמות זה שהן לא מבושלות ועומדות פתוחות בתוך המקרר, מה שכן? אל תגזימי, אני אוכלת פרוסה אחת על לחם מאריזה שרק פתחתי אותה, אני לא באמת לוקחת סיכון.

AnnG

New member
פסטרמה היא מוצר מבושל

אסור נקניק מעושן שלא עבר בישול
אבל פסטרמה היא מוצר שמלכתחיל עובר בישול
מה שכן עדיף מאריזה סגורה, כי במעדניה את לא יודעת כמה זמן זה עומד פתוח

eliya79

New member
הכל מותר - כמובן שבהגבלה.. אני מקודם גם אכלתי

פרוסה עם פסטרמה (מזמן נפשי חשקה בפסטרמה) ומיונז וחרדל - מתה על זה..
יודעת שזה לא "הכי" מומלץ אבל כל עוד לא אוכלים את זה כל יום אין צורך לחמם וכו'..
וכמו שהרופאה של תמיד אותרת: "כל דבר שמזין אותך, טעים לך והכי חשוב בא לך עליו - הוא טוב ובמידה והוא לא ב"רשימת המומלצים" הוא עדיין אפשרי בהחלט רק במידה.."

שיהיה לך בתאבון!

ועכשיו בא לי עוד פרטסה כזו..

mica35

New member
פסטרמה זה לא ממש מזין

כל הנקניקים מלאים בחומרים ממש גרועים, לא רק לנו אלא לתינוק. ובניגוד להרבה חומרים שחשודים כמסרטנים, הנקניקים ידועים ומוכחים כמסרטנים והם הדבר הראשון בערך שכל האגודות למניעת סרטן ממליצות להמנע מהם לחלוטין.
זה לא קשור להריון (כמו נגיד ביצים חיות) אלא פשוט לבריאות כללית.

אני לא בטוחה שהנקניקים שיש בסופר הם רק מעושנים ולא מבושלים בכלל, אם אתן ממש אוהבות הייתי ממליצה להרים טלפון ליצרן (על רוב האריזות יש מספר טלפון) ופשוט לשאול.

מעבר לזה, אני לא ממש מאמינה בגישה שהכל עניין של מידה, כי אפשר לחטוף סלמונלה גם בפעם היחידה שאוכלים ביצים לא מפוסטרות בהריון, ברור שככל שמסתכנים יותר הסיכוי עולה אבל עדיין אפשר לחטוף את החיידק הלא נכון בזמן הלא נכון גם מפעם אחת.

eliya79

New member
נראה לי שהבנת הנקרא שלך השתבשה מעט.. לא רשמ

רשמתי שפסטרמה זה מזין.
רשמתי : "וכמו שהרופאה של תמיד אותרת: "כל דבר שמזין אותך, טעים לך והכי חשוב בא לך עליו - הוא טוב ובמידה והוא לא ב"רשימת המומלצים" הוא עדיין אפשרי בהחלט רק במידה.."
ואני אפרט:
הרופאה שלי (והיא לא היחידה, התייעצתי עם כמה ולכולם הייתה אותה תשובה רק בסגנון שונה..) אומרת / טוענת שכל מה שמזין אותנו הנשים שבמקרה בהריון או טעים לנו (ולא הוא לא בהכרח חייב להיות מזין..)
או שפתאום בא לך עליו (וכמו שאני רשמתי "חשקה נפשי בו (בפסטרמה)") -ועדיין הוא לא ברשימת ה"מומלצים" אפשר רק במידה או בהגבלה.

בעניין גישה ש"הכל במידה" כל אחת מאמינה עושה ותעשה מה שנראה לה.

בתאבון! העיקר שתשבעי ושיהיה לבריאות

שצחקו עלי שביקשתי פעם מלפפון חמוץ אצל ההורים שלי ומישהו צחק עלי
אז אמא שלי אמרה שעשו מחקר למה נשים הריוניות רוצות את זה כ"כ וגילו שיש משהו בהורמונים של ההריון שמצריך את הפלפפון חמוץ והשוקולד
אבל מלפפון חמוץ בחומץ קראתי שהוא לא טוב להריוניות
וגם אני כל הזמן יכולה לאכול מלפפון חמוץ

תאכלו מה שבא לכן כי סוף סוף אף אחד לא יעיר לכן שצריך לשמור על הגזרה

גם אומרים שכל מה שבא לאישה בהריון והיא לא אוכלת אז אחרי זה יש כתמי לידה על העובר ככה שאם בא לך סנביץ עם פסטרמה תאכלי ושיהיה לך לבריאות

Ofir Yariv

New member
כתמי לידה..

התינוקת שלי צריכה לצאת שחורה לפי התיאוריה הזאת...
כמה פעמים רציתי דברים שלא היה לי איך להשיג..

כל הזמן מפחידים אותי בזה

וזה "האיום" שיש לי לבעל אם אני אומרת לו שבא לי משהו והוא אומר שאין לו כח אז יש לי "נשק" למה הוא כן צריך לעשות זה

בסך הכל אין לי שגעונות מטורפים

למעלה