זה כ"כ סובייקטיבי כל המותר אסור הזה..
וכ"כ מעייף.. נראה לי שרק במדינה שלנו הומצאו כ"כ הרבה איסורים לנשים בהריון, שעדיף שיכנסו לתוך בועה ויצאו אחריי הלידה (ואם הן מתכננות להניק אז אחריי תקופת ההנקה)..
ההיסטריה היא כ"כ מוגזמת, ואני אישית מעולם לא שמעתי על הריון שקרה לו משהו כי האמא אכלה/שתתה משהו מסוים כמו סנדוויץ עם פסטרמה ומיונז..
אנחנו בכל זאת לא חיים בהודו (ששם, אגב, גם יש נשים בהריון שנכנסות לרחוץ בגנגס, ועדיין יולדות ילדים בריאים..), האוכל שלנו מפוסטר, תנאי האכסון נאותים וסטריליים, ומעבר לצורך להקפיד על מזון טרי (שבינינו גם כשאני לא בהריון אני בודקת תאריכי תפוגה של מצרכים במקרר) אני לא רואה סיבה להימנע מאוכל..
בלי קשר טוסט פסטרמה זה ממש טעים