שירשור מותר אסור

לאחותי יש סכרת הריון ומתי שהיא היתה אצלי

אז היא כן אכלה קצת מהעוגה
אבל ממש בקטנה ככה נראה לי

תשאלי אותה

אם זה מספק באמת את הקרייבינגים שלה.....
לי יש קרייבינג עצום לקרואסון שקדים כבר כמעט חודש ואסור לי
או עכשיו ממש בא לי
וגם זה אסור לי

באמת שאני לא יודעת

אבל הכוונה שעדיף מחברה מוכרת ולא אחת שלא.
אם זה שטראוס או משהו אחר מוכר

פיצקי12

New member
בדקתי את זה היטב

דווקא על החיקוי ה״מנבו״ כתוב במפורש על האריזה - מכיל ביצים מפוסטרות.
דווקא על הקרמבו של שטראוס לא כתוב, אלא כתוב מכיל ביצים.
אבל ההיגיון אומר שאם הביצים היו לא מפוסטרות, חיי המדף של הקרמבו היו יום אחד בלבד, כמו שעושים מוס שוקולד או קינוחי ביצים אחרים. קרמבו הוא מוצר שמחזיק חודשים על המדף, ולכן ההיגיון אומר שהביצים מפוסטרות גם כשלא מצויין במפורש (לא מדברת על קרמבו גורמה במסעדה כמובן...)

OrlyNL

New member
נראה לך שישימו מוצר עם ביצים טריות על המדף

בסופר בלי קירור?

OrlyNL

New member
אבל צריך לחשוב קצת בהגיון

ולא להיות היסטרים.

מוצר שיש בו ביצים טריות (כמו מיונז, מוס שוקולד וכו') לא יכול לעמוד בסופר על המדף, כי הוא יתקלקל תוך שעה. ואם טמטמת ההריון מונעת את ההגיון הזה (
) אז אפשר לעשות חיפוש פשוט בגוגל ולראות שבקרמבו יש חלבון ביצים מיובש שעבר פיסטור.

gayalove

New member
סליחה גברתי המורה שלא עשיתי חיפוש בגוגל

ותחקיר מעמיק ולא הפעלתי את הגיוני הבריא ואולי אני מסוחררת מהורמוני ההריון אבל את בטח כבר שמת לב שהרבה טמטמת יש באינטרנט ועצה אישית את יכולה להתעלם ולא לבזבז את זמנך......
חבל לענות בצורה מזלזלת ולא מכבדת
זה המקום לאנשים לשאול שאלות גם אם לך הם נראות מטומטמות חסרות הגיון או שיכלו להמנע עי חיפוש בגוגל
בהצלחה לך בכל

OrlyNL

New member
אותי יותר מעצבן המליון סימני שאלה בהודעה שלך

תתבעי אותי

N יxוe כלל

New member
מה?????????????

לה'ו

אמאל'ה..

ואני אכלתי 40 קרמבוים בחודש האחרון זה אסור???

וגם אכלתי פסטרמה השבוע...

ואי=/ מזהההההההההה

Ferbers

New member
זה כ"כ סובייקטיבי כל המותר אסור הזה..

וכ"כ מעייף.. נראה לי שרק במדינה שלנו הומצאו כ"כ הרבה איסורים לנשים בהריון, שעדיף שיכנסו לתוך בועה ויצאו אחריי הלידה (ואם הן מתכננות להניק אז אחריי תקופת ההנקה)..

ההיסטריה היא כ"כ מוגזמת, ואני אישית מעולם לא שמעתי על הריון שקרה לו משהו כי האמא אכלה/שתתה משהו מסוים כמו סנדוויץ עם פסטרמה ומיונז..
אנחנו בכל זאת לא חיים בהודו (ששם, אגב, גם יש נשים בהריון שנכנסות לרחוץ בגנגס, ועדיין יולדות ילדים בריאים..), האוכל שלנו מפוסטר, תנאי האכסון נאותים וסטריליים, ומעבר לצורך להקפיד על מזון טרי (שבינינו גם כשאני לא בהריון אני בודקת תאריכי תפוגה של מצרכים במקרר) אני לא רואה סיבה להימנע מאוכל..

בלי קשר טוסט פסטרמה זה ממש טעים

אלולה145

New member
לא ממש...

מכירה אישית משהי שהיתה מאושפזת כמעט שבוע בהריון בגלל סלמונלה. המזל שלה היה שההריון היה בשלב מתקדם מאוד והעובר לא נפגע, אבל הלחץ והסבל שהיא עברה היו איומים.

לאכול דגים חיים/ בשר חי/ פסטרמה/ ביצים חיות וכו זה לקחת סיכון, אולי קטן אבל קיים. אם את בוחרת לקחת אותו הזה- זו בחירה שלך, אבל זה לא אומר שהסיכון הזה איננו.

flash99

New member
סלמונלה לא פוגעת בעובר בשום שלב

היא לא עוברת שיליה בכלל. מה שפוגע בעובר זה אם האמא מתייבשת....

אני לא חושבת שאי פעם חליתי בסלמונלה מהאוכל בארץ ואני אוכלת המון ביצים נאות וקינוחים ומה לא. גם הרופאה שלי אמרה שלא צריך להשתגע עם האיסור על הביצים...

למעלה