שירשור מותר אסור

אמלי12

New member
הבנתי שהסכנה היא טוקסופלסמה

שכן מסכנת את העובר ואפשר להידבק מזה מבשר לא מבושל או פירות וירקות שלא שטופים היטב.
למרות שזה מאוד נדיר.
אישית אני לא יודעת איך אפשר להימנע מזה לגמרי, כי אכלתי הרבה סלטים במסעדות.

Ferbers

New member
את יודעת מה?

שאלתי כמה רופאים בנושא, גם הרופא המטפל שלי, גם את הרופא המומחה שעשיתי אצלו סקירה, שאלתי גם לגביי הדגים הנאים בסושי וכולם אמרו לי שהכל זה היסטריה שהתפתחה בארץ, שבחו"ל זה בכלל לא קיים, שם נשים גם שותות כוס יין מידי פעם רחמנא לצילן, הסיכוי שחלילה יקרה משהו להריון מאכילת משהו מקולקל די אפסית, אני יכולה לחטוף קלקול קיבה (מה שמעולם לא קרה לי מאף סושי או מוס שוקולד) אבל זה לא יפגיע בעובר שלי, גם לא בתחילת ההריון, אולי כן אצטרך לקבל נוזלים כדי שלא אתייבש, אבל זה יקרה גם אם לא אהיה בהריון..

flash99

New member
אני איתך!

דיי עם הטירוף הזה.... לא מוכנה להיכנע לטרור ההריוני הזה :)
חוץ מדברים שהם באמת מסוכנים כמו דגים נאים ובשר נא לגמרי, אבל כל איסורי הביצים, המיונז, הקינוחים, החסה, הנבטים וכל שאר השטויות... דיי נמאס.

אנשים פה נסחפו לגמרי...

מיץ תפוזים סחוט טרי

כפי שכתבתן, יש כל כך הרבה תיאוריות סותרות על מותר ואסור שזה כבר נראה שאסור להכניס שום דבר לפה.
בהרבה כתבות מצוין שיש להימנע ממיצים אלא אם הם מפוסטרים, ובכלל זה גם ממיצים סחוטים בדוכנים.
אז מה זה אומר לגבי מיץ תפוזים סחוט במקום - במסעדה?
אני מתקשה להאמין שמותר לאכול תפוזים אבל אסור לשתות את המיץ שלהם...
מה אתן עושות?

OrlyNL

New member
אולי בגלל ההגינה הלקויה של המסחטה?

הרי בדוכנים האלה לא מנקים את המסחטה יותר מדי פעמים, אז אולי בגלל זה לא מומלץ?

בכל מקרה - מיץ סחוט טרי זה כמובן מומלץ ביותר בהריון - יש בזה ויטמין C, חומצה פולית וזה גם טעים

לסוכרתיות לא מומלץ יותר מכוס אחת ביום, אבל למי שאין לה בעיה של סוכר - אז שיהיה לרוויה!

פיצקי12

New member
אני לא שותה בחוץ מיצים

כי אני לא סומכת על הדוכן או המסעדה שהם שומרים על הניקיון והטריות של הפירות. אני שותה מיץ תפוזים רק בבית, ובחוץ מיצים מבקבוקים שכתוב עליהם מפוסטר

פיצקי12

New member
תלוי מה ותלוי איפה...

ברור לי שלפי הניק שלך שאנחנו גרות באותה עיר :) וברור שלא מעט מהארוחות שלי אני אוכלת בחוץ, בכל זאת, תל אביב...
הכל עניין של מה לאכול ואיפה, אני מאוד מקפידה, גם על ניקיון יחסי של מקומות (ברור שאי אפשר לדעת, אבל יש חורים שאת פשוט יודעת שעדיף לא להתקרב) וגם על מה שאני אוכלת (מיונז, ביצים, סושי, וכו' וכן, זה כולל גם מיצים סחוטים ושייקים - אני לא מסתכנת)

sunshine759

New member
שותה

לפי ההגיון שלי הבעיה היא במיץ לא מפוסטר שעומד זמן כלשהו אפילו במקרר, אחרת למה באמת שאפשר יהיה לאכול תפוז אבל לא תפוז סחוט טרי?
לכן במיצים קנויים אני מנסה להקפיד על מפוסטר אבל בסחיטה במקום אין לי בעיה.

למעלה