שירשור מוזר...

נירס123

New member
שירשור מוזר...

כמה כל אחד משלם לשיעור פסנתר אחד אצל המורה שלו? אצלי ההורים משלמים
וזה 60 שקל (אחרי הנחה, המורה שלי גר בבנין שלי...שכנים!!!) אני שואל את השאלה הזאת אחרי שאני שומע על מורים, אמנם מורים מהטובים ביותר בארצנו, שלוקחים 150 שקל לשיעור!!!! אז, כמה אתם משלמים?

gilka

New member
אני משלםL

80 שקל לשיעור של שעה, אבל בד"כ היא נשארת יותר וזה נהיה שיעור של שעה ורבע ואולי אפילו יותר. שווה כל גרוש! מורה מדהימה!

four seasons

New member
אני משלם...

50 ש"ח לשיעור שך 60 דקות והיא מלדמת אותי גם תאוריה.

shykedmi2

New member
שתדע לך ש...

זה אולי יישמע מקומם, אבל לאמנים המקצועיים, שמתעסקים במוסיקה כמקצוע מלא שאמור לדאוג להם לשלם הוצאות דירה וקנית מזון, 150 שקל זה לא הרבה. 200 שקל זה עוד בסדר. במוסיקה קלאסית, יש פרופסורים, כמו אריה ורדי לדוגמא, ואחרים, שלוקחים 500 או 600 שקל לשיעור. אני לא יודע אם זה מוגזם, כי בסה"כ אלו האנשים הכי טובים במקצוע שלהם, ואני לא בטוח שבארה"ב היית יכול ללכת ולקבל שיעור אצל הרבי הנקוק, כמו שבארץ אתה אולי יכול לקבל שיעור אצל אבי אדריאן (כמובן שאני לא משווה את אבי אדריאן להרבי הנקוק, אבל הוא בטופ של ארה"ב, והוא בטופ של ישראל). ותהיה בטוח שאם הרבי הנקוק היה נותן שיעורים, הוא היה לוקח אולי 600 דולר, ולא 600 שקל. :) אבל לגבי זה אני לא יודע. צריך לשאול אנשים שהגיעו לשיעורים אצל דייב ווקל בארץ כמה הם שילמו עבור התענוג. אז רק שתדע, ש150 שקל זה לא כסף. אולי בשבילנו, התלמידים, זה המון כסף (ואני מסכים, גם אני מתקשה), אבל אמן שמתפרנס רק ממוסיקה וצריך לפחות לסגור 8, או 9 אלף שקל בחודש, מה זה 150 שקל בשבילו? שי

four seasons

New member
נניח שהאומן...

באמת לוקח 150 ש"ח ונותן שני שיעורים בממוצא ביום, זה מינימום 3000 רק על שיעורי פסנתר, אבל אני מניח שהוא מרצה באוניברסיטה, ויש קורס אחד או שניים שהוא עורך, ובטח הוא כתב ספר או כמה ומוזמן לתוכניות טלוויזיה , או אפילו בעל תוכנית הוא או היא בהחלט יגיעו לסכום שציינת והרבה יותר. בכל אופן אני בהחלט מניח שאומן או אומנית בסדר של אריה ורדי לוקח כ600 ש"ח לשיעור ומגיעים אליהם בעלי/ות אמצעים או בעלי/ות מלגות (לאו דווקה בעלי פונטציאל, אני לא בטוח שכל מי שיכול/ה להרשות לעצמם לשלם 600 ש"ח לשיעור מובטח להם להיות פסנתרנים או שבכלל מלכתכילה יתקבלו לשיעורים)ומגיע לסכום שציינת רק משיעורים, אבל מורים מהשורה שאינם ממש מקצוענים/יות סדר גודל של 50 עד 150 זה מחיר סביר, הם פשוט עושים יותר שיעורים וגם עובדים בעבודה מן השורה, אם כי אני חושב שתלמיד/ה בתחילת דרכם לא צריכים לשלם יותר ממאה שקלים ולמאה שקלים גם המורה צריכ/ה להיות ברמה סבירה. אני לומד אצל מורה שהיא אם חד הורית, מובטלת שלוקחת 50 ש"ח לשיעור, היא מורה מצויינת וכוללת תיאוריה, מאוד גמישה ומאוד סבלנית בשיעורים והשעור הור שעה ולא 40 דקות ו300 ש"ח שביקשה ממני מורה אחרת, לא כולל הוצאות, אני מניח שבשביל מתחיל ומורה ראשונה, זו התחלה יפה ועם הזמן והסיטואציה שתהיה אפשר לבחון להחליף אם יש תחושה כזו.

shykedmi2

New member
תגובה -

רוב המורים הם לא מרצים, אבל זה עוד פרט שולי. אנחנו כבר מדברים פה על עניין של אידאולוגיה. אם הילד שלי יום אחד ירצה ללמוד מוסיקה, לא אתן לו להיות אצל מורה ללא מוניטין בשום פנים ואופן. למה? במוסיקה, ההתחלה היא חשובה. אני אכלתי אותה בגדול על זה שלא התחלתי נכון. 6 שנים הייתה לי מורה "מצויינת, כוללת תיאוריה, מאוד גמישה ומאוד סבלנית, והשיעור הוא שעה ולא 40 דקות", כל מה שציינת. רק מה? חשבתי שהיא מצויינת בגלל שמעולם לא למדתי אצל מורה אחרת לפני כן. איני יודע אם אתה עשית זאת, אבל הנטיה של בני האדם היא להפריז בערך מורם כאשר אין להם קנה מידה אחר. כמובן שהכל תלוי במטרות שלך. אני לא יודע אם גם הילד שלי (בתיאוריה) יום אחד ירצה ללמוד מוסיקה סתם בשביל הכיף, אני אשלח אותו למורה שלוקחת 50 שקל לשיעור (אגב, המורים היחידים שהם מצויינים ולוקחים מחירים כאלה, הם ילדים בני 18, בוגרי מגמות מוסיקה כאלו ואחרות, ואליהם כן כדאי ללכת בשביל התחלה נכונה - כי הם בד"כ יודעים מה צריך לעשות. הם באים ממורים גדולים בד"כ). אני אעדיף שהוא יתחיל נכון. כמו שאמרתי, אני עד היום אוכל אותה על הטעות הזאת (שהיא אינה באשמת אף אחד. אני אפילו ביקשתי להישאר עם המורה שלי כשההורים שלי ביקשו להחליף לי מורה). 6 שנים למדתי אצל אותה מורה של 70 שקל, וכשעברתי פתאום למורה של ה-120 שקל, ראיתי איזה עולם אחר זה (ולא, לא בגלל הכסף ששילמתי). פתאום שמעתי לראשונה את המושג "סולמות". פתאום התחלתי לגעת הרבה יותר בתיאוריה ובהרמוניה, כתנאי ישיר לנגינה (שהיום אני נגד השיטה הזאת, אבל לפחות קיבלתי מינון של תיאוריה והרמוניה הרבה יותר מורכב מזה שילד בכיתה י' צריך לקבל). אצלו למדתי ג'אז. ועכשיו, כשאני לומד קלאסי אצל מורה של 150 שקל, אז אני מבין מה זה מוסיקה סוף כל סוף. אפילו ההוא, של ה-120 שקל (היום כבר 150, אם לא 170 או 180), לא מגיע לציפורן הכי קטנה של המורה הזאת. אולי אני אומר את זה כי למדתי ג'אז לפני קלאסי, אבל אני לא מצטער על זה. ההערכה שלי לקלאסי היום היא משהו שהשגתי רק בזכות הפתיחות שהקנה לי הג'אז. אבל זה לא מה שחשוב. אצל המורה הזאת אני לומד איך להפעיל את הגוף. איך להיות פסנתרן. איך להפיק צליל. כל הדברים הבסיסיים כל כך האלה. כל אחד יכול לחלוק עליי ולהגיד: ילד שרק רוצה להתחיל לנגן סתם לא צריך את זה, ואני איפשהוא מסכים. אבל מצד שני, אני לא מסכים להגיע לסיטואציה שבה הילד מחליט כי הוא רוצה להמשיך במוסיקה ולהפוך להיות מוסיקאי, ואז הוא יגלה שכל ההכשרה שלו הייתה לקויה. אבל הכל תלוי בעיני המתבונן. לפי דעתי ללכת למורה ב-50 שקל זה לזרוק כסף לפח, ואני לא אוהב לזרוק כסף לפח. לפי דעתי עדיף שיעור אחד בשבועיים או שלוש של מורה מעולה ב-150 שקל, מאשר שיעור שבועי של מורה ב-50 שקל. לפחות עם המורה של ה-150 שקל אתה מקבל הרבה חומר להכין לשיעור, ואתה מקבל את התשתית הנכונה, ואפילו יש לך יותר זמן לתרגל. אבל הכל תלוי באדם. אני מכבד את דעתך, אבל בתוקף איני מסכים איתה. אני עדיין מתייסר על הבסיס הקלוקל שלי, על אף שאני מתקן אותו לאט לאט. שי

four seasons

New member
תגובה לתגובה...

לא השתכנעתי שהנוסחה שטיב המורה משפיע באופן אוטמטי על התלמיד/ה כאשר מדובר בגיל צעיר או מורה ראשון, אני לא בטוח שהכרחי גם אם לתלמיד/ה יש אופציה לכישרון של גאונ/ה, לא המורה הראשונ/ה שלהם ישפיעו על מהלך הקריירה דווקה לשלילה, אתה הגעת למסכנה שהגעת מפני שאתה אדם נבון וגם אם חשבת שהיה טעות בלמידה אצל המורה הראשון, אתה עושה משהו בנידון, אני חושב שזה יפה שאתה מנתח את הקריירה שלך, גם פסנתרנים גדולים, עברו מספר אכזבות, רק שתדע שאכזבות גם מחשלות ומלמדות אותך להתמודד עם דברים, אני לא מכיר מקרא אחד של פסנתרנ/ית שלא עברו שום טרגדיה. ובכלל לא דברנו על א/נשים שמעוניינים/ות ללמוד בשביל הכיף של עצמם ולא להפוך לפסנתרנים, מנצחים, מוסיקאים, מרצים או מורים, יש כאלה שאין להם אמצעים, בכל אופן בהצלחה בקריירה.

shykedmi2

New member
אצל מי את לומדת בבקשה?

אם לא נוח לך לרשום כאן, אודה לך על תשובה בפרטי. אם את לומדת קלאסי/ג'אז, ובאיזה איזור. :) תודה

לחבר שלי לקחו 350 ש"ח לשעה

הוא גאון מוזיקלי ולמד 12 שנה בשלב מסוים הוא למד עם פרופסור למוזיקה בקונסרבטוריון והוא לקח 350 ש"ח לשיעור של שעה ןהעלה את זה ל 400 ש"ח לשעה בשלב מסוים

dana19il

New member
אני משלמת 394 ש"ח לחודש

לשיעור שעה פסנתר בשבוע ושעה תוריה בשבוע במסגרת קונסרבטוריון. למרות שזה זול, אני משלמת יותר מאשר שאר התלמידים כי אני חיילת (מעל גיל 18) ואני לא מסובסדת...

Mr Peiser

New member
75 ש"ח לשעה

והמורה שלי ממש אחלה. וגם כמעט תמיד אני התלמיד האחרון שלו ליום אז הוא יכול לתת לי אקסטרא טיים והוא נותן בכיף..
לפני איזה שבועים הוא נשאר אפילו איזה שלושת רבעי השעה אחרי השיעור שלי!

ShishLick

New member
אני משלם 50 ש"ח לשיעור

אני לא לומד אצל מורה מפורסם או גר במרכז..

ShishLick

New member
וגם אני לא לומד אצל מישהו בן 18

אלא אצל אחת בוגרת בצפר יוקרי למוזיקה ברוסיה או משהו שם בברית המועצות. פשוט אני לא גר באזור המרכז...

למעלה