שירשור כפרים סינים

GnomeBubble

New member
בתור אחת שלא אוהבת לישון בכפרים

יצאת לשם די הרבה, הא? איזה גזורה את

guanyin

New member
יצאתי כן, אבל...

הכפר היה צריך להית משהו משהו כדי שאני ארצה להשאר לישון שם (או אם לא היתה העיר קרובה).

renjintso

New member
אני דווקא מאד אהבתי לישון בכפרים

וברובם גם לא נתקלתי בג'וקים, פשפשים או סקביאס, וגם כשכן זה לא הכי הפריע לי. המקומות שבאמת שוברים אותי בסין הם מסוג אחר, כמו החור ההוא בדונגביי, או זויגה, שחייבים לעצור בה בין לנגמוסי לסונגפן, או עיירות הפחם של מערב גוויז'ואו. מקומות שאין בהם יופי ואין מה לראות בהם וכל מה שיש שם זה הזנחה ואומללות. נורא קשה לי איתם, ולא רק בגלל הלכלוך. ואחרי שאמרתי את כל זה,אני שמחה מאד שהייתי גם במקומות כאלה, והם חרותים לי בזיכרון ותרמו להבנה שלי את סין יותר מהרבה מקומות יפים ומקסימים.

mingbai

New member
אח, הציניות

לא אמרתי שכל חוויה היא טובה רק בגלל שהיא בכפר סיני וצריך להתעלם מהקשיים הברורים, להתעלות מעל הכל ולחשוב- איזה עולם נפלא. זהו שלא. אבל גם לא צריך לקחת כל מכשול קל (של שפה, של מקומיים שנתקלים לראשונה בזרים) ולהפוך אותו לטראומה. הייתי בכפרים יפהפיים, שאם לא הייתי מנסה להתגבר קצת על הקשיים ולהשתעשע בנסיונות שיחה עם המארחים שלנו (שהובילו, למרבה ההפתעה, לארוחה טובה, מצחיקה ורוויה באלכוהול ולסוג של חברים חדשים )- אז סביר להניח שהייתי די סובלת ונאלצת לאכול חזיר (ואני לא) ולישון על סקאביאס. במקום זאת, עם קצת מאמץ לתקשר- הכל נראה אחרת. זה סתם מבאס לקרוא על הסינים, כאנשים, בעיקר דברים שליליים. לא תמיד זה נכון. ומי אמר שאנחנו בסדר? סליחה על ייפות הנפש. תמיד קל יותר להתבאס ולהיות ציניים.

renjintso

New member
:-O

איפה ראית ציניות? או התייחסות שלילית לסינים כאנשים? זאת פעם שניה בפתיל שאת מגיבה לדברים שלי בהטפה, וזה קצת מעצבן. עם כל הכבוד לחוויות המקסימות שלך, לא נראה לי שאני צריכה ללמוד ממך דווקא בתחום של התגברות על קשיים בסין, מכל הדברים בעולם.

mingbai

New member
לא אישי

לא צריך להתעצבן ולקחת את דבריי כמופנים אל רחל ספציפית כי הם לא היו. לא יודעת מה רחל עברה או לא עברה בסין (או שום דבר אחר עליה למען האמת). גם אני עברתי חוויות הזויות, מצחיקות וחלקן לא נעימות על בסין. אותי רק מבאסת באופן כללי הדרך שנוטים לקחת את הדברים. וכן, אי אפשר להתעלם מהעובדה שברוב הפורום יש התייחסות שלילית לסינים. לא מטיפה, אבל חושבת שאפשר גם אחרת. ואפשר גם לרכוש חברים סינים (לא שמעתי על זה כ"כ פה ) ולא להתייחס אליהם כאל מכלול מלוכלך עם מנטליות שאין להתחבר אליה. במנטליות הישראלית יש דברים שמפריעים לי יותר. הטפה? לא ממש. דיון. anyone?

אMור

New member
רוצה דיון?

מה הקשר לישראלים ולסינים? תמיד יקום החכם שיגיד: "אנחנו יותר טובים?" וכאלה... כשמדברים על סינים, אז מדברים על סינים. זה שהמנטליות הישראלית לא לרוחך - סבבה, גם לרוחי לא - אבל זה לא רלוונטי לדיון. לכל אחד דעה משלו, בין אם זה נעים לך לשמוע או שלא - זה לא מה שישנה את דעתו, ואם, כפי שאמרת: "אי אפשר להתעלם מהעובדה שברוב הפורום יש התייחסות שלילית לסינים", כנראה שזה אומר משהו, במיוחד לאור העובדה שיש כאן לא מעט שביקרו, חיו וחיים בסין. העובדות שלי מקסימות ואני מת עליהן. הן ישרות, נאמנות ויעשו כל מה שאבקש מהן, כולל לפעמים לעבוד 7 ימים בשבוע כשצריך ושיחות טלפון שקשורות לעבודה מעבר לשעות העבודה. מצד שני הן גם מקבלות יחס וצ'ופרים שאף בוס סיני בחיים לא היה נותן להם. אני מאמין שכמותן יש הרבה, אבל לעולם לא אהיה חבר שלהן בקטע של socializing. הן מרובעות, צרות חשיבה, נטולות כושר שיפוט, בעלות זיכרון של אוגר וחסרות אחריות, בעלות תואר אוניברסיטאי עם השכלה של כיתה ח' במקרה הטוב, בעלות תואר אוניברסיטאי באנגלית עסקית ולא מצליחות אפילו להוציא פרטים של לקוח שמתקשר ומנסה להשאיר הודעה ובסוף מתייאש, נטולות השכלה כללית בסיסית, רדודות וחסרות דיעה אישית לגבי כל דבר שזז ... לא בגלל שזה האופי שלהן ולא בגלל שהן ספציפית כאלה - אלא בגלל שהן סיניות. הן לא אשמות, ככה גידלו וחינכו אותם ואפילו ברמת האוניברסיטה, אני קורא לזה: חינוך לדיכלום (לדקלם ולשנן, אבל לא להפנים ולא להבין) ככה זה פה. שומרים את האנשים על אש קטנה. לא צריך חוכמולוגים וגם לא כדאי להיות כזה פה ואת זה הם מבינים מגיל קטן. אז זו דעתי ואני לא מפחד להגיד אותה ברבים. יש כאלו שיתנפלו, שיסכימו, שיקראו ויהנהנו או שיקראו ויפסלו. דבר אחד בטוח - שמי שחי ועובד כאן ירים לי
אחד גדול. אז שאסייג ואגיד שדבריי מכוונים לשנז'ן בלבד? יאללה פסדר, אבל רק אציין מן עובדונת שגם חברים ומכרים בנינגבו, אי יו, גואנגז'ו ודונגגואן די עוברים את מה שאנחנו עוברים כאן בשנז'ן. הסיפורים והחוויות פשוט מקבילים. "אפשר גם אחרת", בחייאת..לא מטיפה. בא לך להתחבר לסינים, שיהיה לבריאות. לי יש דברים קצת יותר טובים לעשות בזמני הפנוי... ואסיים במילותייך לרחל: לא אישי.

mingbai

New member
מעניין

מעניין אותי לדעת, באמת, למה כל האנשים שבפורום (ולא רק) חיים בסין, לומדים סינית וכו' וכו' האם זה עניין כלכלי נטו? האם זה רק בגלל שסין היא מעצמה מתפתחת כ"כ ושווה כרגע ללמוד סינית? או שיש אנשים בפורום שבשבילם זה יותר מזה? ברור לי שהכי משעשע זה לרדת על הסינים, כי אין מה לעשות, הם עם קצת מצחיק ושונה מאיתנו מאוד. אבל אין גם חוויות טובות? סינים שהפתיעו? אותי גם זה מעניין לשמוע. אולי בגלל שאני מתכננת לגור שם לזמן מה, שלא למטרת עסקים. מה אין סינים שמרדו במערכת ואינם רובוטים נטולי מחשבה עצמאית?

GnomeBubble

New member
אני לא חושב שלרוב האנשים פה יש דעה שלילית

לגמרי על הסינים. חוץ מאMור, אבל גם הוא אוהב אותם בסתר ליבו
בסך הכל אלה שחיים שם צוברים הרבה ומשחררים לחץ מדי פעם, אז יוצאים כל מיני שרשורי וילג' קשים.

mingbai

New member
חוץ מאMור

ורחל....
סתם, רחל, ניסיתי לעצבן אותך שוב... רק אהבה

guanyin

New member
מינגבאי לה

אל תשכחי דבר קטן - את באה מקיילי, רחל מגיעה מצפון יונאן. אלה שני איזורים עתירי מיעוטים, נחשלים מבחינה כלכלית, ולגמרי לא מקושרים להלך הרוח הכללי שיש בסין. לכן שם את פוגשת מאד בקלות אנשים עם דעה משלהם, עם מחשבה, שמחפשים חברים זרים שלא למטרות רווח, ובאופן כללי, החיים שלהם לא נסובים סביב "לעשות את המכה" אלא קרבות קטנים של להאכיל את הילדים, להלביש אותם, לשלוח אותם לבית הספר, ופעם בחודש לקנות להם עט צבעוני - מתנה. וזה לא כי הם בחרו בחיים האלה - זה כי הם נולדו לתוכם, וזה כל מה שהם מכירים. בקיצור - מנטליות שונה לגמרי ממה שתמצאי באיזורים המתועשים של סין.

אMור

New member
../images/Emo13.gif די מדויק. תודה

ולגבי דברים חיוביים לגבי הסינים, גם כאלה יש. זה שצריך לאמץ את המוח הרבה יותר בשביל לדוג אותם - זה משהו אחר, אבל יש. אני גם די צופה את זה שאלו יהיו דוגמאות ספציפיות rather than כלליות לעם הסיני, אבל גם זה ייחשב. אם מישהו פה מרים את הכפפה ופותח שירשור חיובי על הסינים - אני בפנים.

milindapanna

New member
זוייגה??? מקום נפלא!!!

לפחות פעם היה כך... (הנה, למדתי לסייג) היה שם מרק של איברים פנימיים של יאק - משו משו! (כשראשו של היאק מציץ מחלון הראווה הקטן והמלוכלך) אמנם חברי לטיול הקיא את נשמתו מהמרפסת ישר לרחבת המשאיות כל הלילה, אבל לפחות לא היה צריך לרדת למטה! ובאחת הפעמים שהייתי שם היה בדיוק מין חג גז של כבשים שהיה פשוט יוצא מן הכלל: כל מישורי הדשא סביב העיירה היו מלאים בנוודים על אוהליהם, מקנם, וסוסיהם, השמחה הייתה רבה, ואפילו מחומרי הנפץ למדתי שאין צורך להבהל (למרות שהריחות תמיד מעלים זכרונות של קרב, אבל ניחא)... תענוג!

renjintso

New member
וזה רק מראה

שכל חוויה היא סובייקטיבית לגמרי והזיכרון שלך ממקום קשור לעונה של השנה, למזג האוויר, למצב רוח שלך באותו יום, לאיכות של האוכל, למזל, לשותפים שהיית איתם ועוד.

GnomeBubble

New member
אני מבין אותך

בחיים לא יצא לי לישון בעיירת פחם כזאת, אבל נכנסתי לדיכאון רק מלראות את המקומות האלה בצד הדרך. הם נראים עגמומיים בכל-כך הרבה דרכים.

happydog23

New member
נראה לי שאני אתקן את "לא היו לי כמעט בכלל

חוויות רעות" ל- "לא היו לי הרבה חוויות רעות", כי עכשיו אני פתאום מתחיל להיזכר בכמה... (למרות שלזאת יש סוף טוב דווקא) סיפורנו הפעם מתרחש בדרך לבאושן של רחל, כשעצרנו לישון בבית באחד הכפרים יחד עם המדריך שלנו. שיכנו אותנו בקומה השניה ב"מרפסת" על משטח עץ. זה לא ממש הפריע לי, אבל החשיבות תתברר בהמשך. כרגיל, אחרי שהתמקמנו, התיישבנו לאכול עם כל המשפחה. אב הבית היה סבא גאה (אבל לא מבוגר מדי) וכל הילדים והנכדים באו להשתתף בחגיגה. לאחר שהיטבנו את ליבנו באוכל (וביין? אני לא זוכר) שבושל על המדורה במרכז החדר, מעל ווק ענק, הם התחילו לשיר שירים, ולאחר מכן ביקשו שנשיר להם כמה שירים בעברית. הכל היה מאוד נחמד, למרות שבמהלך הערב הארוך אב הבית כנראה שתה קצת יותר מדי, מכיוון שהוא התחיל לשלוח מבטי זימה לנעליים, פנסים ומעילים שהיו עלינו (משהו שלא שמנו לב אליו במקום, אלא רק לאחר שהמדריך סיפר לנו ביום שאחרי), אבל חוץ מתקרית אחת בה הוא התעקש לקנות פנס ראש מאחד מאיתנו (ולא הצליח) לא קרה שום דבר ראוי לציון. הצרות התחילו בבוקר כשקמנו ללכת והגיע זמן התשלום. הסתבר שהוא דורש 250 יואן עבור כל שירותי ההארחה, הבידור והלינה שהוא סיפק (לא כולל שירות). הרוחות התלהטו די מהר כשאנחנו מתעצבנים מזה שהוא מנסה לעשות עלינו קופה ומציעים לו 80 יואן על הכל (למרות שבמצב רגיל גם 100 זה היה בסדר) והוא מתעצבן מזה שהתוכנית שלו לעשות קופה על מטיילים עשירים מחו"ל לא מצליחה, כשכל המשפחה כמובן מסביבנו ומביטה במתרחש. למרות שבד"כ אני די גרוע במיקוחים, כנראה שהפעם העצבים עליו העירו את החצי המרוקאי הרדום שלי, כי בסופו של דבר הוא באמת קיבל 80 יואן, אותם הוא לקח, ובתנועת יד מלווה אמר לנו שעם הכסף הזה הוא מקסימום יכול לנגב את התחת, מה שזיכה אותו בתשובה: suibian.

למעלה