שירשורי ה-

• פותח הנושא N D R
  • פורסם בתאריך

N D R

New member
../images/Emo13.gif יכול רק להעיד לגבי עצמי

הדבר האחרון שנחוץ לי בחיי זה לנהל פורום בנפח שכזה. גם לגבי מיקומו של גבר בצוות ההנהלה אין לי ממש דעה החלטית. אבל כן, יש עניינים שלא גונבו לאוזניים של אחרים. המלחמה על אופיו של פורום ג"ג אינה רק מה שצף על פני השטח וכל פעם נדהם אותי מחדש איך הבעת מחאה הופכת כאן למחנאות. דבר אחד אני יודע, ההבדל בין עיקר לטפל הטשטש מאוד בשנתיים האחרונות והרבה חברים שנעלמו מכאן נעלמו בגלל חריקות דרמטיות של המנגנון שאיפשר לפורום הזה להתנהל בכיוונים המרחיקים אנשים. אפשר להאשים את האנשים ואפשר להגיד כל דבר אבל אני עדיין רואה בפורום הזה מקום עם הרבה חברים שכיף לי להפגש איתם ואני לא מתכוון לדמום רק בשל לחץ כזה או אחר. מצד שני
אני לא במלחמה.

r e d head

New member
אנדי

אני קוראת אותך ואני מתחילה לחשוש שמשהו אצלי לא בסדר. אני לא מצליחה לראות את הטרגדיה שאתה מתאר כאן. עד כדי כך ? והכל בזכות ההנהלה? ואם אכן כך... אז אולי עדיף לא לדעת ולישון טוב בלילה.

N D R

New member
../images/Emo13.gif רדית

עניתי בקצרה לדניאלס על זה. אצלך הכל בסדר. אבל גם אצלי. זוהי בסה"כ הבעת מחאה. לא יותר. יש שלוקחים את זה לכיוונים אישיים ויש שיוצרים מזה מחנאות. ואני רק מביע דעה מקווה שכולם סביב יידעו לעשות את ההפרדה הנכונה.

r e d head

New member
אצלי באמת הכל בסדר ... תודה לאל

אבל המחאות שלכם נמאסו. אז אני מוחה על המחאות שלכם שלדעתי הורסות את הפורום ומבריחות קוראים רציניים ונושאות אופי של מחנאות ומלחמות אישיות וקונספירציות.

N D R

New member
הנה...

הגענו לשורש העניין. כאשר יש מחאות לתיקון עוולה כלשהי אז מטבען המחאות נמאסות על חלק מהציבור. אתן לך דוגמא: מחאת הירוקים. הפגנות שלהם לפעמים גורמות לעול על הציבור אבל קשה להגיד שהן לא מוצדקות. יותר מכך, יהיו גם כאלו שיסכימו איתן אבל לא יהיו מוכנים לקחת חלק בנטל שהן יוצרות. המחאה שהצגתי כאן היא לאפשר לפורום לנהל את עצמו בטבעיות. באופן שרמת הפופולריות של כל שרשור תקבע ע"פ הקוראים. כל אחד יקרא את מה שירצה וידלג על מה שלא ירצה. נכון הדבר גם לגבי המחאה הזו שלי. אם נמאס לך, תדלגי. הכי פשוט והכי נכון.

N D R

New member
ועוד משהו...

שכחתי לכתוב שלפי אותו הכלל גם המחאה שלך לגיטימית
לא שאני מסכים איתה אבל ככלל, מחאות הן לגטימיות אחרת לא היו חלק מכל חברה דמוקרטית.

פן משלים: בחברה דמוקרטית

חלק מהמנגנונים ששומרים עליה הוא משפט צדק. הרשעת אדם על סמך שמועות והנחות לגבי כוונותיו הנלוזות, מבלי שיש לכך ביסוס שהוא מעבר לספק סביר, אינן משרתות את ההליך הדמוקרטי. ביצוע לינץ' באדם , תוך כדי שמתצע ברור עובדות מקרה שבו הוא מואשם, אינו משרת שום חברה. נהפוך הוא - הוא פוגע בכל חבר וחבר בה על ידי קביעת נורמות של אלימות והורדת סף הרגישות של החברה.

N D R

New member
ובכדי למנוע טענות סרק נגד שופטים

כדאי ככלל להוריד מהם את מינון השיפוט בכל הקשור למשפטים לא נחוצים או שיתכן שהם לא אובייקטיביים לגביהם. תפוז פרסם שורה של חוקים שברובם הגיון רב להגנה על ציבור הגולשים. כינוס הודעות ל-
לא נכלל בחוקים אלו. אני בעד הצמדות לחוקי תפוז ללא הרחבות מיותרות. כך תפחתנה טענות הסרק ולא יבוצעו לינצ'ים לא בכותב ולא במנהל.

זכותך המלאה להתנגד להודעות OFF

אבל זכותו של מנהל להחליט שהוא משתמש בהן, למרות הפצרות חוזרות ונישנות של הגולשים. אישית - לא בטוחה שזה נחוץ, ותמוה בעיני למה זה נהיה כזה אישיו. בודאי שבמקום שבו עולות כל כך הרבה טענות בנושא מסוים, היה שווה לנסות דרך אחרת לתקופה. אבל, ואבל גדול. במידה והמנהל אינו מקבל את ההמלצות ואת המחאות. אין לאף אחד זכות לפתוח במלחמה אישית ומלוכלכת נגדו. (לא אתה! אבל אחרים שאתה לא יצאת בגלוי נגד סגנונם). רוצה להמשיך במחאה שלך עד שאחרים יצטרפו? עד שקולך ישמע? תבוא על הברכה. דבקות במטרה היא תכונה מבורכת וראויה להערכה. רק מה? אל תתפשר על הדרך. כי לא כל מטרה מקדשת כל אמצעי.

N D R

New member
ראית שהתפשרתי על הדרך?

בכל מאודי משתדל שהמחאה תהיה ברורה אך מתונה. וזה כולל תגובותי לניקים הזויים שמאחוריהם חברי פורום שמשום מה מפחדים לרשום תגובות עם הניק המזהה אותם. לא שמיקדתי את חיי להלחם בשרשורי ה-OFF פשוט הגעתי למסקנה שחצי מהנזקים שהיו בפורום הזה בשנה האחרונה התחילו ממחיקות/חסימות וכינוס הודעות ל-OFF .

התפשרת ועוד איך

והיכן שיכולתי, גם הערתי לך על כך. כשאתה מוביל מאבק, ואנשים שבפרוש פונים אליך כשותף, ובאותה נשימה מתנהלים בגסות ובבדלנות מתנשאת. כזו שמזיקה לבמה הזו לא פחות משום שרשור אוף, ואתה לא מדגיש שאינך קשור אליהם, אלא נותן להם לרכב איתך על אותו גל - זו פשרה בעיני. וואחד פשרה. זוכר את הציור שפעם הקדשתי לך?
כשיש פונקצית מטרה, ואילוצים, מתחילים בפינה הצפון מערבית (למדנו את זה באותו מוסד חינוכי). ובציור הזה - קודם כל אדם. קודם כל, לבדוק ששותפי למאבק מתנהלים בערכיות ובכבוד לזולת. כי אחרת? מה שווה לנו כל הדמוקרטיה הזו?

N D R

New member
האנשים שבגללם יצאתי למאבק הזה

לא נכללים בתיאור שכתבת כאן. ולגבי אלו שכן נכללים, הם קיבלו ממני את דעתי במסרים ישירים וברורים וכבר מזמן. אי העברת ביקורת על אדם כאן מעל גבי הפורום לא יכולה להכניס אותי לקטגוריה של כאילו מסכים עם דרכו ועם דעותיו. יותר מזה. גם כשאיני מסכים עם דרך פעולתו של זה או אחר, לא יתכן שנושא שהוא פעל למענו יהפוך פסול ויזהה אותי עם כל פעולותיו והשקפותיו. אני לא מתפשר על גבולות ולא פועל בשחור/לבן.

R a c h e li

New member
קפה תה משהו ../images/Emo35.gif

יש לי עוגת גבינה מוצלחת שאפיתי במקרר
ואופ אופ רחלי ב-F5 לשניכם שוב
ולהוא שם למעלה שצריך הסבר על איך מתמודדים עם זיקפה ממממממממ אצלי בבית ב-24:00
רחלי רגועה

רחלי מותק

אני גם רגועה, אפילו מאד. ואני לא בטוחה, אבל מניחה שגם אנדי רגוע. לי זו הזדמנות ללבן משהו שבאמת הפריע לי, בלי שהרוחות סביב סוערות. עניינית. יש פה הרבה להקשיב, לא רק להשמיע. כי כשמישהו שאני מאמינה בערכים שלו ובאדם שבו, מצטרף למשהו שלי כל כך מפריע, לי זה מציק. אז אני מנסה להבין. מראה מה לא מסתדר לי ומחכה להסבר.

R a c h e li

New member
לדעתי שכחת את נושא השריטות

לכל אחד מאיתנו יש שריטות התחרפנות או אולי משהו שאכן מאמין עד הסוף. ואין סיכויי שנבין. כי דעותיו שוללים את שלנו אז מה הבעיה
אלה אם כן זה שולל את האדם עם הערכים ואז ממשיכים עם F5
שבוע טוב

עלית על נקודה מצוינת

שהשריטות של אדם, הן מבחינתי מעבר לגבול הערכי שלי (בואי נגיד שזו השריטה שלי, גם לי יש שריטות). עכשיו, כשאדם מתחבר למעשים שהם בעיני ממש לא ערכיים, אבל עדיין אני נותנת קרדיט לערכים שלו, אני מנסה להבין. כשהפסקתי לתת קרדיט לערכים שיש לאדם - אני לא שם. לא מנסה להבין. לא מנסה ללבן. לא מנסה כלום. רק מלקקת לי את הפצעים, עם עצמי או ביחד עם מי שמוכן לעזור לי בזה. שבוע מצוין

R a c h e li

New member
שניהההההההההההההה

עליתי על נקודה אבל אולי לא הבנת אותה המטרה הייתה לאמר שלפעמים יש דברים שהם שוליים וכלל לא עקרוניים (השריטות) אלה אם כן הם עקרוניים ואזזזזז אין מה לעשות נשאר ללקק את הפצעים. רק ששוב לא ברור לי מה הנושא ? העוף של פורום גרושים גרושות זה ממש לא ערך בשבילי מה לעשות אני על סטקים

העוף ממש לא ערך רחלי

אני בכלל לא מדברת על העוף. אני מדברת על דרך שאנשים פונים לאנשים אחרים. על משפטים שנזרקים לאויר ללא אחריות, ללא מינמום של אנושיות. ושוב מדגישה בפעם ה100, אני לא מדברת על אנדי כאן. ממש לא.

R a c h e li

New member
אוקיי

אז חייבת לקרא הכל מחדש למה חשבתי שמדובר על ה-
יאללה טסתי לישון....

למעלה