שירים.

tamarhp

New member
יותר כיף לתת שירים במתנה ../images/Emo13.gif

כמעט תמיד אני מחברת ברכה בחרוזים לחברות שלי, ופעמיים גם חיברתי שיר שלם שמתאר בתמצות את מהלך החיים של ילדת היומולדת

לדידי

שיר טוב צריך להיות בתור התחלה - מדויק. בתור המשך, לי אישית יש בעיה עם שירים ארוכים. בעיני שירה היא (בין השאר) אומנות התמצוט. חוץ מזה, צריכה להיות התאמה בין התוכן לאמצעים - הרובד הלשוני, חריזה, משקל וכו' - צריכים לשרת את התוכן. לשאלתך, משהו ש'כתוב כמו שיר' (כהגדרתך) - מבנה של שכונה מחורזת (מספר בתים + חריזה) והוא 'ריק מתוכן' (מבחינה אומנותית) - יהיה בעיני או בגדר "ברכת יומולדת" (ומקבילותיה, לכל היותר - פזמון) או משהו מביך (קריא - פלצני). תלוי בשלל גורמים. דעתי.

montgomery

New member
לדעתי הכנה..... מילים הורסים את

המוזיקה. מה לעשות, אני חובב מוזיקה בעצמי. לאחרונה כל המילים בשירים הם שיטחיות ומטופשות(ראו ערך:"oops i did it again") ואם קרה שאני אוהב שיר מסויים הוא כנראה שיר תעמולתי, צבאי, הילולי מילחמה או קרב.... שם לכל מילה יש משמעות גורפת שמניעה את האדם לעשיית דברים מדהימים. (לנאצים היה מוזיקה מדהימה! שום קשר לתוכן...) זו דעתי. שירים שאני לא מבין(גרמנית, ספרדית, צרפתית) קוסמים לי. אך לא להתבלבל בין שירים(מוזיקה וזמר) ובין שירים(poetry) שם המילים זה מה שמרקיב את השיר אך שוב רק הילולי קרבות בשבילי

tamarhp

New member
אני אישית יותר מתחברת למוסיקה

מאשר למילים. הרבה פעמים אני לא אוהבת שיר מסויים, אבל אם אני שומעת רק את המנגינה שלו - אני נדלקת עליו. המילים הרבה פעמים "מרקיבות" את השיר, כדבריך.

למעלה