שירילי/ דנקה

alona..

New member
שירילי/ דנקה

מצטערת על האיחור בתגובה.. את אומרת שהנושא שהעלתי כהצעה מאוד גולמי בעינייך. בעיניי זה כל הקסם. לחקור נושא שכזה יכול להיות מאוד קשה, אומנם זה דבר שרבים מאיתנו מתעסקים בו, לפחות אלו שהאינטרנט הוא מרכיב משמעותי בחייהם, אבל עדיין הנושא מאוד בתולי, לא מספיק מעובד. אישית אני חושבת שהייתי בוחרת בנושא שכזה דווקא בגלל הבתוליות/ האתגר. שאלת היכן להתחיל.. אז ככה: אם זה הנושא שבחרת יש פה יתרון עצום, כל החומר שממנו את מרכיבה את עבודתך זמין 24 שעות ביממה, אין צורך להתרוצץ. תנסי להכנס לצ`אטים- לדבר עם אנשים, להעלות טענות, לבדוק את דעתם. בכדי לבסס את מסקנותייך ולא להסתמך על אינטרפציות אישיות נסי למצוא חוקיות מסויימת שמקבילה או לחלופין מתנגשת עם חוקיות מציאותית קיימת. את אותו העיקרון את יכולה ליישם גם בפורומים שונים. בנוסף את יכולה לערוך סקר מדגמי ע``י יצירת קישור לשאלון שתיבני. את הקישורים את יכולה לפרסם בפורומים שונים. דבר מאוד חשוב-- האינטרנט כמראה חברתית זה נושא מאוד כוללני, מאוד רחב. אל תתפרשי על נושא מאוד רחב, מהר מאוד את יכולה ``להתפזר`` מידי ולסטות מהקו. זה דבר שיכול להכשיל. תנסי להתמקד בתת נושא- כך גם יהיה לך קל יותר למצוא תשובות לשאלות שאת מעלה. בקשר לחלומות- לדעתי האישית בלבד זה נושא שקשה לעבוד עליו. קיים המון חומר בנושא אבל אולי זה דווקא מה שמכשיל. קשה מאוד להגיע למסקנות כשקיים כל כך הרבה חומר מסביב שסותר ותומך בכל טענה שהועלתה. והזמן שלך הרי קצר.. את העבודה שהכנתי בנושא- בצר לי אינני יכולה לשלוח לך, הגשתי אותה וכמו בהרבה מקומות- לא קיבלתי אותה בחזרה. מקווה שעזרתי ולו במעט. אני כאן- למקרה שאת צריכה. דבר אחרון אבל חשוב --- לכולנו נגמר הסוס מידי פעם. בדרך כלל כשהסוף כל כך קרוב והחופש קורץ כל כך. שימי את החיים רגע אחד בצד ותשקיעי בכל הכח שנשאר. זו עבודה אחרונה.. אחריה את יכולה להשים את הסוס באורווה. המון המון המון בהצלחה, אלונה.

שירילי

New member
רציתי לעדכן אותך (ולהודות המונים)

דבר ראשון- החלטתי לחקור את נושא `האינטרנט כמראה חברתית`. אני עדיין מתלבטת במה להתמקד וכיצד, אבל התחלתי להתעניין, ישבתי בספרייה (מחוז ההגות והקלסטרופוביה) וקראתי חומר (מסתבר שקיימים חוקרים פחות ארכאים שהקדימו אותי). אפילו מצאתי מנחה אופטימלי (מרצה מהחוג לפסיכולוגיה שעוסק בתחום). דבר שני, לא פחות חשוב- רציתי שתדעי שיש לך חלק נכבד בכל זה. הייתה לי הסתייגות מסוימת מהנושא, והרבה בזכותך קבלתי את האומץ ללכת על זה. חוץ מזה, הזמן חלף לי מהר כל-כך, בלי ששמתי לב (או בלי שרציתי לשים לב), ודברים שאמרת מאד נגעו בי ועזרו לי לשאוב כוח (סוס) אחרון, ולהתקדם. תודה רבה, מואה. (ודנקה נוספת להשלמת הקולקציה!)

למעלה