שירות לאומי או צה"ל?

The Wayfarer

New member
שירות לאומי או צה"ל?

שלום לכולם. לפני כמה זמן אני קיבלתי פרופיל 21 על רקע הנפשי ולא התגייסתי לצה"ל. תבינו שלא רציתי להתחמק מהצבא, היו לי בעיות עמיתיות!!!! היום אני בן 24 ואני מאוד מתלבט מה לעשות עכשיו. סיימתי קורס בגרפיקה ממוחשבת ועוד לא התחלתי לשלוח קורות חיים- תיק העבודות שלי כרגע לא טוב מספיק ואני עובד עליו. שמעתי שפרופיל 21 יכול לגרום לבעיות רציניות בחיים (בקבלת רשיון נהיגה, עבודה מקצועית ועוד) וחשבתי אולי להתנדב. השאלה היא איפה כדאי לי להתנדב- בצה"ל או בשירות לאומי? כפי שאני יודע תקופת התנדבות בשירות הלאומי היא שנה ובצה"ל היא שנתיים (תתקנו אותי אם אני טועה). האם בגיל 24 אני אוכל להתנדב בצה"ל או בשירות לאומי? האם שירות לאומי "יחשב" לי ברעיונות העבודה ובחיים בכלל באותה הרמה שהשירות בהצ"ל? תודה רבה!!!!! :)

הממ... ממליצה לך להתייעץ גם בפורומים בנושא

צבא. לא יודעת ממש לגבי התנדבות, אבל לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך אם כדאי. לדעתי, תנסה להוכיח את עצמך בעבודות שונות ולקדם את עצמך מבחינת הקריירה ואז הסעיף של הצבא יהיה פחות רלבנטי וחשוב.

The Wayfarer

New member
תודה על התגובה המהירה :)

תודה על ההמלצה אבל אני כבר בדקתי בכל מיני מקומות ואכן יש בעיות עם לקבל עבודה. וגם לא קבלתי רישיון נהיגה בגלל זה... :((( פאק, על מה אני חשבתי את כל השנים האלו? בקיצור אני בטוח שכדאי, השאלה רק האם יקבלו אותי בגיל כזה........

לשירות לאומי זה מאוחר

חייבים לסיים שירות עד גיל 22, זאת אומרת להתחיל לפני גיל 21, לפחות. צבא - אני בספק אם יקבלו להתנדבות בגילך, אך תבדוק אצלם. רישיון נהיגה - קשור לפרופיל הנפשי ולא לשירות הצבאי. אפשר לנסות לבדוק במשרד הרישוי, יש לםה יחידה שבודקת מקרים מיוחדים ועוזים מבחנים. הרעיון להתנדב באזה מקום שמתאים לך יכול להיות טוב, גם יתן לך נסיון עבודה (גם אם לא מקצועי), גם קשרים וגם הרגשה טובה של תרומה. בכל מקרה - תשפר את תיק העבודות שלך, תתחיל לשלוח קורות חיים. דחיות לא עוזרות. היום יש מקומות עבודה שפחות לחוצים מנושא הצבא. כמו כן, כדאי שתפנה ליעוץ מקצועי אילו עבודות יכולות להתאים למגבלות שלך (אם עוד קיימות הבעיות הנפשיות). בהצלחה

The Wayfarer

New member
תודה. :) אבל אכן יש לי פרופיל נפשי של 21

אני קראתי איפשהו בפורום זה שישנם מקומות שבמסגרתם אפשר להתנדב גם אחרי גיל 24. האם תוכלי להביא לי קישורים כלשהם שאוכל ליצור איתם קשר? זה לא שירות לאומי בטוח (בשירות לאומי באמת יש הגבלות עד גיל 21), כנראה גורמים אחרים.......

The Wayfarer

New member
האלטרנטיבה לשירות לאומי

הי, אני מצאתי כמה אירגונים שדורשים מתנדבים- לדוגמא עמותה "תנו לחיות לחיות" ומשרד להגנת הסביבה. השאלה היא אם נגיד אני רוצה להתנדב למקומות אלה למשך שנה או משהו כזה, האם זה יחשב לי כמו שירות לאומי?

לא, זה לא יחשב שירות לאומי

שירות לאומי זהו שירות רשמי שמוכר על ידי המדינה ומקבלים זכויות כמו חיילים משוחררים. התנדבויות אחרות לא מוכרות כך. כל אחד מתנדב מרצונו החופשי ולא מקבל כל תמורה. במקום בו אתה מתנדב צריכים לעשות לך ביטוח מתנדב ב"ביטוח לאומי". בזאת נגמר הקשר עם רשויות המדינה.

Caesarus

New member
לא הייתי מתנדב לצה"ל מהסיבותה האלה

בכל מקומות העבודה שעבדתי עד עכשיו לאף אחד לא הייה אכפת עם עשית צבא או לא(אני דרך אגב עשיתי שרות מלא) להיפך לפעמים זה פוגע בגלל שמי שמשרת גם עושה מילואים והמעסיקים שונאים את זה, לגבי רשיון נהיגה ,אתה יכול להסיר דאגה מלבך ,אין אף אחד שלא קיבל רשיון בגלל שלא עשה צבא, המקומות היחידים שזה בעייתי זה במנהל הציבורי ובתעשייה צבאית, וזה רק אחוז לא גדול מהעבודות, נשמע כאילו אתה פשוט מחפש מקום להתנדב בשביל הסיפוק האישי , אם ככה פשוט חפש משהוא שקרוב ללבך ותתנדב בו , ככה תרגיש הכי טוב עם עצמך.

למעלה