שירה

DORIY1

New member
ליוסי

נסיון לתרגום : זה לא שדמעותי זולגות מרוב ערגה , אלא אני עצמי מתמוסס לטיפות . אקווה שקלעתי . כמובן שייתכנו פירושים נוספים כמו בכל שירה [ شعر]

תודה רבה דורי היקר

לא שאני מבין גדול "באשער ערביה" אבל אתה התחלת וזה מענין. יוסיסי

לבאחד

New member
עוד תרגום של:

وليس الذى يهمى من العين دمعها ولكنها نفسى تذوب كما القطر מה שזולג מהעין אינו דמעותיה , כי אם אלה טיפות נמסות של נשמתי.

לב אחד תודה רבה

כמה יפה חרותו של המשורר וכמובן של המתרגם . יישר כוח. יוסיסי

סועד

New member
לבאחד בקר טוב, האם המילה "גטרה"

שזה טיפות עיניים, היא נגזרת מהמלה שתרגמת בשיר , "תנט'וב כמא אלק'אטר. תודה שוש.

לפועל הערבי ק-ט-ר יש גם משמעות של

לטפטף, לנטוף. ואכן, שתי המילים שציינת הן מאותו הפועל.

לבאחד

New member
לסועד-גטרה

המילה גטרה או גאטרה פירושה בערבית העיראקית היהודית : טיפות עיניים בערבית הספרותית המילה :قطرة ר' قطرات פירושה : טפה, נטף טפה(של תרופה וכו') וזו אותה מילה שתירגמתי בשיר של דורי. יום נעים

DORIY1

New member
לסועד

תשאלי את רבי עקיבא : איך " אבנים שחקו מיים " ?

DORIY1

New member
ליהודה

תודה בעד ציון המקור בספר איוב , אבל מעניין שמה שידוע בציבור הוא השיוך לרבי עקיבא ושכחו את איוב , וזה לא סתם אלא בגלל שהוא התחיל ללמוד תורה בגיל ארבעים וטפטוף היידע והלימוד על הראש והחדרתו עמוק כמו טיפות מיים שחודרת שאפילו את האבן הן שוחקות . לכן אין להתייאש מלימוד כלשהו ,תמיד אפשר ללמוד כפי שנאמר أطلبوا العلم من المهد الى اللحد

בצעירותי לא הבנתי מה מיוחד בכך שאדם

מתחיל ללמוד בגיל 40. לימים נזדמן לי לי ללמד ערבית בקורס למבוגרים בגבעת חביבה. בין הסטודנטים היה אדם כבן 65, בעל רקורד מרשים בעשייה ציונית מגוונת (יליד נהלל). לתדהמתי האדם האינטלקטואלי הזה התקשה ביותר בלימוד השפה. רק אז הבנתי את הפואנטה של הסיפור עם ר' עקיבא!!

סועד

New member
ספור מקסים הבאת יהודה,אצלנו ביישוב

לומד יחד עם ילדים בקונסבטריון, אדם מעל גיל 65 לנגן על גיטרה ומשתלב יפה בקונצרטים ובהופעות יחד עם בני 7-17 ואכן אין סוף ואין גיל ללמידה, בכל תחום בחיים. נכון יהודה חדות המח אצל המבוגר שונה ממוחו של הצעיר, אך הרצון תמיד מנצח. אני מסירה את הכובע בפני המבוגרים שלומדים. בתפקידי כרכזת מתנדבים גייסתי מדריכה ללמוד ציור, ומגיעים אנשים בגילאים 60-80 שמעולם לא נגעו במכחול, היום אחרי חצי שנה לא תאמין איזה ציורים הם מציירים. שיהיה לך בקר טוב, שוש.

סועד

New member
כמה עדוד אני מקבלת מהחברים ממש

מחמם את הלב. תודה מראש, סועד.

DORIY1

New member
לימוד

בקשר ללימוד בגיל מבוגר , היתה תמונה במעריב לפני כשבוע של סטודנט למשפטים בגיל 101., ולפני כמה זמן קיבלה אישור נהיגה אשה אחרי שלמדה 30 שנה וסיימה בגיל 80

למעלה