שירה

שירה

שירה היא נגעה באין מודע עם הנודע היא לראות את קפלי השמש תחת בועת
הנהר, היא אלוהית והיא הכי שטותית בו זמנית היא מבטאת את מכלול השפה
באופן לא שגור ונשענת על הכללים הכי בסיסים כמו : חרוז, משקל, מצלול, מטרפורה ,דמוי,םם שנוי משלב וכן הלאה, השירה סוחפת אותנו על עולם בו האדם הוא זה שמנתב את כנפי הרוח במרחב הקוסמי הוא זה שנוגע באלוהי וחפץ את הבשרי, זה ניגון עתיק ומלא מסתורין בין האני לאחר בין האתה לטקסט, יש שכבות שכבות של משמעות תחת מילה אחת ואין סוף פרשניות לאות אשר לא בא במקום, היא הרוח והיא המים והיא האש מתחת לעיניך והיא המתיקות שבתוך צלחת האוכל שאתה אוכל, שירה היא נבואה שלא נתינה על ידי נביא אחד אלא ידי כוחה הכמוס על ידי נפתוליה על ידי זיקוקיה האין סופי במרחב השדה השחר,

המאור, החסר רסן, היא אריה בתוך כלוב שמחכה לירוק מילים לכל עבר היא בתוך דף ומחוץ לדף היא כהד באוזני הנשר במרחבי שמים והיא גאות מקודדצת בתוך דף בוורד של איזה משורר צעיר בן שבע עשרה שבזה הרגע כתב את שירו הראשון, כתבו עליה הרבה ניסו לנתח אותה ואיש לא הצליח, היא האל בעצמו ובעצמו הנושף מיליותו את המילים האולמתיות " בראשית ברא ה את השמעין ואת הארץ "היא בראה את נפלאות תבל את האודאיסה של הומרס ואת הקומדיה האלוהית של דנטה ואת מחזותים רוו המופלאים של שקספיר היא הרארתה חום

וקור אש ומים רוח ואדמה, היא בתוך המוח ויוצאת מתוך נקובובית העין המשורר מפסל את העולם באותיות והם קונות לו מקום בין מושיבי האונברסיטה, בין דפים על דפים של ביקורת, משורר טוב קורא את השיר לפני שהוא נכתב ונוצק אותולתבנית אין סופית של חן ויופי היא אילת אהבים היא בשר מבשרו, משורר גרוע חוזר על הטעיות הישניות וכותב את מרעי ליבו ללא לסמן את האחר בתכו, אלתרמן ידע לחרוז את ארץ ישראל ולחבר את האדם לתוכה ,לא "האני " כאחד וזהו אלא האחר " באני " האחר בשמשורר, אני אלוהים ואתה ילדי אתה אלוהים ואני ילדך, אתה מורה ואני תלמיד ולנפך, השירה היא היא אלוהים ואהבה והיא מציורת על ידי האמנים ועל ידי פשוטי העם בקללה בשוק הכרמל , או כשירת אמת של ביאלק ,היא הכל והכל בה דה ברמיזה וגלוי לכל, שירה היא ריקוד עם השטן וחיבוק עם האל, אהבה היא השירה ,ואותה אני אוהב שירה....

אלוהים

אלוהים הנמצא אתה בכל מקום ?
כל מקום אשר אפנה את צל פניך אראה?
וידך תחת השמש מחבקות את שביל כוכבי הלכת.
ותחת אדמת הרגבים גם חלילך מקופים תתי קברים
רחוצים בדם ילדיך , ואני אמצאך בכתבי הקודש ,בין - דפי
הדם שנגרו מעיני, ילד שמש ,ילד כוכב שנזרק לוע השמש .
אמצאך אלוהי ? כי מת אני מיום נולדתי וימות עד ינשקך בלהט
שפתיך, חקוק חזה אל חזה מוח אל לב ( והוא שותק לא עונה ) .
ואני נדד בין עפר לעפר ונלכד בין צלמו בנתיים .

נתי כתוב יפה מאד.

צריך להתרגל לכתיבה שלך .לא תמיד מסכים עם הרעיונות
אבל האמת .כתוב יפה נהנתי בקריאה. תודה .
צ'י

תודה רבה אני שמח

וכל אחד מתחבר למה שהוא אוהב ,זה לגמרי לגיטימי אבל לטעמי מותר לכל אחד לכתוב מה שהוא רוצה ,כל עוד זה לא אישי ולא נגד האחר ,כלומר שירה כדי לפגוע אישית ( והיו דברים מעולם ) . חוץ מזה הכל מותר ... ( לפחות לטעמי ) .

tagmdd

New member
הטקסט

הזה עשיר, אבל לא החליט אם הוא שיר או חיבור על השירה, וחוסר ההחלטיות מעט בעוכריו.

ובלי קשר, לעיתים נדמה לי שכל מי שיגיד משהו על השירה, הצדק יהיו בצידו.

אני חושב שאף פעם לא נוכל להצביע מה היא שירה

באופן מדיוק ,אני נסיתי לבטא את רגשותי ,ואם מי שהוא התחבר אני שמח , זה מה שאני מרגיש שירה היא חלק בלתי נפרד ממני , החלטיות ? לא יודע אין לי משנה ואין לי תאוריות ,רק אהבה עזה ...

tagmdd

New member
לכן אני משתדל לא לעסוק בזה (ולא תמיד מצליח
)

גם אני כך

אני מעדיף לקורא ( אני גם כותה אבל בעיקר קורא ) לטעמי זו שאלה גדולה ,וכנראה לעולם לא תהיה תשובה מספקת, כתבו הרבה על זה גדולים וטובים בטוח ממני ,ולאף אחד אין תשובה באמת מוחלטת, אבל אפשר לגעת קצת גם ערס פאוטיקה זה נחמד מאוד, אז כן אפשר בתור יצירה אבל לא להתעמק יותר מידי ,זה דעתי ...

tagmdd

New member
הנה כוחה של קבוצת ערס פואטיקה

שמרוב שחדרה לשיחות, השכיחה/החליפה את המונח ארס פואטיקה (או שמא זו טעות קולמוס בלבד...?)
&nbsp
ומתשובתך אני מבין עוד כי קלילות היא הגישה הנכונה. יתכן שכך, כי נדמה לא פעם שהרצינות כבדה מדי עבור העידן בו אנו חיים, הלא כן?

לא בהכרח קליליות אלא פשטות

"הפשטות היא התחכום הלאטמוטיבי " אמר דה וינצי , אני חושב שכדאי לכתוב פשוט וישר, אני למשל אוהב אתביאלק מאוד ,אבל שאני קורא אותו אני לפעמים שובר את הראש ולא מתחבר ומתרגש, וחושב שהוא משורר במגדל השן וזה דוגמה מתוך כותבי השירה ולא המבקרים וחוקרי הספרות ,וזה דוגמה לשירה שלא יכולה להתאים היום, אי אפשר לכתוב ככה היום ,אני משתדל , אבל באמת היום השירה הזו מיושנת, אז לא אני לא בעד קלילות להפך, אני בעד לכתוב על שירה בפשטות ומהלב, ולא טקסטים עבשים מששממים, ואני קטונתי, אבל מהביקרות שאני קורא בהארץ ובכלל אני משתעממם ,אז טענתי היא שבעידן שלנו צריך לכתוב על שירה באותנטיות בלי פיתולים ועדיף פאוטי שיכנס טעם, ולא יבש חוקר שירה שהוא משורר חוכותב על שירה כמשורר זה נפלא ... זה דעתי .

tagmdd

New member
פשטות היא במקרים רבים עניין לגאונים שלבם ושכלם שווים

האין מקום גם לשכל, או שהפשטות כולה מן הלב תבוא?

נכון , לכן זה מאוד קשה

אני מאוד מסכים שצריך להיות חכם כדי להבין את טעם הפשטות

למעלה