שיקאגו בולס - מה הלאה?

rapgamer4ever

New member
אני לא יודע מי זה, אבל זוכר פאנץ' עליו

באחת התוכניות לילה בכיף בביפ בסוף התכנית המנחה עשה כזה "אבל הצופים לא ילכו בידיים ריקות, יש לכם כרטיסים למופע של רפי פרסקי שנקרא: אדוני השומר אני לא צריך לשלם כניסה, אני רפי פרסקי". אהבתי.

IvgenyIAS

New member
מסכים כמעט עם כל מה שכתבת

חסכת לי הרבה מילים
אני אחדד את הנקודה בקשר לדל נגרו: הבולס לא היו אמורים להיות ולא יהיו קונטנדרים בעונה הזאת ובעונה הבאה. כרגע קשה אפילו לדעת מי, פרט לדרק רוז, הולך להיות בקבוצה הזאת אחרי קיץ 2010 ולכן הכיוון של הקבוצה יהיה ברור יותר רק בעוד שנה. המטרה העיקרית של הבולס העונה ובעונה הבאה היא לפתח את השחקנים הצעירים - רוז, טיירוס ונואה בין אם זה בשביל שיהיו שחקנים של הבולס בעתיד ובין אם זה בשביל להעלות את הערך שלהם בשביל טריידים פוטנציאליים. לזכותו של ויני יאמר שתחתיו טיירוס ונואה השתפרו מאד לעומת השנים הקודמות. ויני לא שלח אותם לספסל אחרי כל טעות (כמו סקיילס או כמו שהיה עושה מאמן שמחפש רק נצחונות) וכתוצאה מכך הם צברו ביטחון ושיחקו יוצא מהכלל בחצי השני של העונה. כנ"ל גם רוז, רוקי בן 20 שאמור לנהל את המשחק הקבוצה וקיבל המון דקות גם כאשר עשה טעויות, נהיה יותר מדי פאסיבי או הרכז של היריבה חגג עליו (קרה די הרבה העונה). ההתקפה של הבולס באמת נראתה די שכונתית לפרקים אבל במקור זה לא היה אמור להיות כך. דל נגרו והעוזרים (בעיקר דל האריס כי ביקרסטאף אחראי בעיקר על ההגנה) החליטו באמצע העונה לפשט מאד את הסכימות ההתקפיות המקוריות בגלל ששחקנים לא הצליחו ללמוד אותן או לא היו מספיק מוכשרים בשביל לבצע אותן (מישהו אמר טיירוס ונואה?). אני מניח שניסיון של עונה ומחנה אימונים נוסף יגרמו להתקפה להיראות יותר טוב. בסופו של דבר, אני חושב שצריך לתת לו עונה נוספת ואם הוא לא יהיה טוב אז אפשר להביא מישהו אחר בסוף העונה הבאה כשהחוזה של ויני יגמר.

Orenseg

New member
אני עדיין לא מבין למה מינו אותו בכלל

אם הם רוצים אותו במערכת, לא היה עדיף שישימו אותו שם בתור עוזר מאמן? שיצבור קצת נסיון בעבודה עם צוות אימון לפני שמפילים אותו על המשרה הראשית. אני לא מוצא שום הגיון במינוי הזה, בטח כל עוד ממנים עבורו עוזרי מאמן משופשפים שיכלו לקדם את הקבוצה יותר כמאמנים. שימו לב לרזומה שלו מאז שפרש ממשחק פעיל: שדר רדיו עבור הסאנס: 2002-2006. מנהל הסגל (director of personnel) של הסאנס: 2006-2007 (עונה אחת). עוזר GM (סטיב קר) בסאנס: 2007-2008 (עונה אחת). אין לו שום אזכור למשרת אימון, ובמהלך העונה הוא לא עשה שום דבר שגרם לנו לחשוב שהוא יכול לאמן (אז הוא לא שלף את רוז החוצה על כל טעות, ביג פאקינג דיל. המטרה של הבולס היא לפתח אותו לקראת העתיד. הוא הפרנצ'ייז פלייר שלהם). גם השיפור שהיה במהלך העונה קשור לטרייד שהביא את סלמונס ומילר. המינוי הזה הגיוני רק אם פקסון תפר לדל-נגרו את המשרה, קצת כמו שקר תפר אותה לטרי פורטר.

IvgenyIAS

New member
לא דיברתי על השיפור בעונה

דיברתי על השיפור של טיירוס ושל נואה. סלמונס ומילר לא יגרמו לנואה לקחת 13 ריב' למשחק ולחסום פעמיים בסדרת פלייאוף. וכן, זה ביג פאקינג דיל שמאמן משאיר את הרכז בן ה-20 שלו ל-36 דקות בערב למרות שהוא לפעמים טועה. לא צריך ללכת רחוק מדי, בשנתיים הראשונות אצל סקיילס טיירוס היה נוראי וגם לא התקדם במילימטר בגלל שהוא נשלח לספסל כל פעם שהוא עשה שטות. ויני חתם לשנתיים שבהם המטרה היא בעיקר לקדם את רוז, טיירוס ונואה. מאמן מנוסה יותר ועם יותר סמכות ממנו זה ההבדל בין לעוף בסיבוב ראשון בפלייאוף לבין לעוף בסיבוב השני בפלייאוף עם טיירוס קבור עמוק בספסל ורוז כמחליף של היינריך. פקסון ריאיין אינסוף מועמדים בתחילת העונה (תהליך שנמשך חודשיים) ואמר שמבין כל המועמדים דל נגרו הרשים אותו ואת ריינסדורף הכי הרבה. פקסון ידוע בתור אחד ששוקל טוב טוב כל צעד שהוא עושה (לפעמים עד כדי כך שהוא מפספס הזדמנויות) ולכן אני סומך על זה שהייתה מחשבה כלשהי מאחורי המינוי הזה. בכלל, אם לא יודעים על מי מדובר אפשר לחשוב שדל נגרו מעולם לא נגע בכדורסל לפני שהגיע לבולס לפי התיאורים פה.

Orenseg

New member
העונה הוא לא נראה כמו מישהו שנגע בכדורסל

או מבין מה קורה על המגרש. אני לא רואה איך זה מקדם את הבולס, ותאמין לי שאנחנו רכים ביחס לדיבור עליו בשיקאגו עצמה. פקסון כבר הגיש הצעה למייק ד'אנטוני (ואתה יכול להיות בטוח שאין לו שום עניין בקידום צעירים. בגלל זה הוא ויתר על רונדו), ואחר כך ניסה להשיג את דאג קולינס. בסוף הוא התפשר על ויני דל-נגרו. אולי המשכורת הנמוכה שלו הפכה אותו לאטרקטיבי בעיני ריינסדורף, אני לא מבין מה עוד יש לחפש בו כמאמן. זה ממש לא ביג פאקינג דיל שהפרנצ'ייז פלייר העתידי נשאר על הפרקט 37 דקות לערב. תראה את ממוצעי הדקות של בחירות גבוהות אחרות שהפכו לפרנצ'ייז פליירס כבר מעונות הרוקי: מאיו - 38 אריק גורדון - 34.3 דוראנט - 34.6 רוי - 35.4 פול - 36 אנתוני 36.5 בוש - 33.6 הווארד - אוקפור - 35.6 וייד - 34.9 קירק היינריך(!) - 35.6 לברון - 39.5 כשברור לחלוטין לכל המעורבים שרוז הוא העתיד של הפרנצ'ייז, וכשהמחליף שלו נפצע לשלושה חודשים, קשה לי להאמין שמאמן אחר היה מספסל את רוז ולא נותן לו דקות של שחקן חמישיה במשרה מלאה כבר מהרגע הראשון. יתרה מכך, אם היה על הקווים מאמן אמיתי, שיכל לסדר עבורו תרגילים או ללמד אותו את התפקיד של רכז בליגה, הוא היה מפיק יותר מהעונה הזו. לגבי תומאס ונואה - תומאס נתן משחק אחד טוב בסדרה הזו ומאז נעלמו עקבותיו. עד עכשיו ראינו אותו בליגה רק שתי עונות (אחת מהן היתה נוראית לכל הקבוצה והשניה היתה עם דל נגרו). הוא היה ריבאונדר וחוסם עוד לפני שדל-נגרו אימן אותו, ומן הסתם היה צריך זמן להסתגל לליגה (הוא לא פתח בחמישיה עד סוף ינואר כי דל-נגרו העדיף לעלות עם ארון גריי, ומאז שעלה לשם השתפר בהדרגה). הוא ידוע כפייטר אדיר ופצצת אנרגיה חסרת מעצורים, שהיה כזה עוד בפלורידה. הוא מתאים מאוד לפלייאוף, אבל לא ראינו אותו שם עד הסדרה מול הסלטיקס...

IvgenyIAS

New member
אוקיי

אוקאפור, היינריך, מאיו, אריק גורדון ודוראנט שיחקו בקבוצות הגרועות בליגה בעונת הרוקי שלהם, זאת ממש לא חוכמה לתת להם לשחק 40 דקות לערב. מבין כל השחקנים שרשמת רק הקבוצות של וייד ואנטוני הגיעו לפלייאוף בעונת הרוקי שלהם. ומבין שניהם רק לווייד באמת היה מחליף סביר פחות או יותר על הספסל (אלסטון) כשהמחליף של אנטוני בדנבר היה רודני וויט (עם מחליף כזה אני לא מוריד את אנטוני מהמגרש). אני לא מצליח למצוא את הקישורים (איפשהו בפורום של הבולס ב-RealGM, אין לי כוח לחפש), אבל דווקא קראתי בשבועיים האחרונים כמה מאמרים של התקשורת בשיקאגו שדווקא משבחים את ויני על הסדרה מול בוסטון. גם הלך הרוח הכללי (וזה מאוהדי שיקאגו, לא קבוצות אחרות) הוא שצריך לתת לו עוד לפחות עוד עונה אחת. נואה לא בא משום מקום, בחצי השני של העונה (אחרי ינואר) מאז שהפך לשחקן חמישיה וקיבל דקות משחק יציבות (ינואר) הוא שיחק טוב מאד, אולי לא כמו בפלייאוף אבל עדיין די טוב. בחיי שאני לא מבין את זה, התרגיל ההתקפי היחיד של מאמן השנה ב-NBA היה "תזרקו את הכדור ללברון ואל תפריעו לו" אבל דל נגרו נחשב מאמן שכונתי.

Orenseg

New member
זה לא באמת משנה כמה הקבוצות הצליחו

העדיפות הראשונה שלהן, כמו של הבולס, היתה לפתח את הפרנצ'ייז פליירס שלהם מתוך מחשבה לעתיד. לכל אחת מהקבוצות היתה אפשרות להשיג מחליף ראוי לפרנצ'ייז פלייר שלהם אם לא תכננו לבנות עליו כשחקן חמישיה במשרה מלאה כבר מעונת הרוקי. הבולס היו 23-30 עד פגרת האולסטאר והיו בדרך ללוטרי. בחודש האחרון (בין ה14 למרץ ל15 באפריל) הם היו 12-4 והגיעו לפלייאוף. אלמלא הטרייד, רוז היה עוד פרנצ'ייז פלייר של קבוצת לוטרי.

carmelo

New member
מסכים שדל נגרו חרא מאמן

כנראה יש סיבה שבין העוזרים שלו אפשר למצוא את דל האריס וברני ביקרסטאף שבקלות יכולים לאמן עכשיו קבוצה בליגה בהצלחה רבה - ביקרסטאף אימן את הסגל העלוב של הבובקאטס בשלוש שנות הפרנצ'ייז הראשונות, OVERACHIREVED איתם ומשנה לשנה מאזן הניצחונות שלהם השתפר. שנה שעברה הגיע וינסנט המיותר, ודווקא למרות החיזוק המשמעותי (ג'יי-ריץ') הם לקחו צעד אחורה.

rapgamer4ever

New member
../images/Emo45.gif אין בהחלטה לשתף את רוז אומץ או חוכמה

זה מובן מאליו. הוא גם הפרנצ'ייז העתידי וגם כבר היום השחקן הכי טוב בשיקאגו.

carmelo

New member
סלמונס שחקן התקפי עדיף בהרבה על גורדון

הוא חודר הרבה יותר טוב, וגם מנהל משחק עדיף. אני לא אביא לך את המספרים שלו מהשנתיים האחרונות בקינגס, כי לא בא לי להיגרר לדיון הנפוץ כאן שמתבסס רק על סטטס. אם ראית את גורדון מחרב לכם כמעט כל משחק צמוד בסדרה אבל אתה נוטה לו חסד על המשחק-שניים שהוא ניצח עבורכם, שתהיה לי בריא...מהשרשורי סדרה זה לא נשמע ככה :) אני מסכים שהבולס צריכים לבחון כל אופצייה לסיין אנד טרייד עליו. אבל להשאיר אותו על חוזה של עשרה מיליון שהוא דרש בעבר, או אף יותר מכך כעת? מבטיח לך שמהר מאוד תתחרטו על זה... אתה רציני בקשר לפריזבילה? שלא יהיה ספק, מדובר בסנטר הגנתי מהטובים בליגה, אבל לצרף אותו לצד נואה וטיירוס זה יהיה כמו הבאתו של ביג בן בקיץ 2006. אתם חייבים גבוה שמסוגל לספק נקודות בצבע.

GIOVANINI

New member
שאלה לי אל מי שמבין בקאפ של המשכורות

לפני שמביע דעה מה דעתי צריכים שיקגו לעשות: מישהו יודע מה הקאפ של המשכורות בNBA? ומה מצב שיקגו מבחינת משכורות(כמה היינריך,טיירוס תומאס,דנג וסלמונס מרוויחים כל עונה)+כמה בן גורדון דורש לחידוש החוזה?

carmelo

New member
הליגה שלחה מזכר לפני זמן מה

שהתחזיות הן שתקרת השכר תרד לאיזור ה57.5 מיליון. רק ב1.7 זה יתאמת סופית. את הפיי רול של הבולס אתה יכול לראות כאן: http://hoopshype.com/salaries/chicago.htm הדרישות של גורדון בעבר היו 10 מיליון לעונה, יש מצב שהן יגדלו בעקבות סדרת הפלייאוף ה"מוצלחת" שלו.

cprog

New member
נואה לא יכול להיות סנטר פותח של קונטנדרית.

לפותח השרשור, לא הבנתי מה אתה כלכך מרוצה מנואה? נכון הוא נלחם והוא energy-guy, אבל זהו! לא יותר מזה. האיש מלך מלכי הנגרים, כן יותר משני הגבוהים של קליבלנד (לא כולל ביג Z, כמובן). לידו השניים של קליבלנד הם מינימום ריי אלן. אני זוכר משחק בפלייאוף שעזבו אותו לגמרי ליד קו העונשין, האיש אפילו לא חשב לזרוק. הוא מפספס לייאפים,... השורה התחתונה היא שכדי להתקדם שיקגו צריכה סנטר או פאואר שיהווה איום גם מבחוץ, שלפחות יקבור מחצי מרחק. מספיק לראות מה שיאו עשה שלשום מול הלייקרס. צריך לשמור עליו בצבע וגם הרג אותם ב money-time כשהשאירו אותו חופשי לזרוק. זה בדיוק מה ששמר להם הפרש מהלייקרס. שחקן שיעשה נקודות בצבע, אבל שאי אפשר לעזוב אותו מחצי מרחק. זה מה ששיקגו צריכה, ונואה לא נותן את זה (אפילו לא קרוב לזה). אגב, קליבלנד זו דוגמא טובה: אמנם יש לה שני נגרים נוסח נואה, אבל יש גם גבוה שלא כדאי לעזוב אותו מחצי מרחק.

Orenseg

New member
ליד נואה בן וואלאס הוא ריי אלן?

על מה אתה מדבר?! נואה יכול להיות גבוה משלים מצוין לבוש או לאמארה אם יגיעו ב2010 (ואם יעלה מסה עד אז). הוא יכול לעבור לעמדה 4 אם הבולס יבחרו בדראפט את BJ מאלנס. נואה גם הראה שהוא מסוגל להגיע למשחקים הגדולים ולעשות מהלכים ענקיים. קצת מוזר שהתייחסת דווקא לנואה ולא הזכרת בכלל את טיירוס תומאס, למרות שהוא מאכזב הרבה יותר וגם לו אין ג'אמפשוט שקבוצה יכולה להתגאות בו. אם כבר הזכרת את הקאבס, אז מתי בעשור האחרון היתה אלופה עם סנטר שמסוגל לקלוע מחצי מרחק? אני זוכר את פרקינס, אוברטו, שאק, בן וואלאס... במקרה של הקאבס 08/09, הסנטר קולע מחצי מרחק אבל הPF לא מסוגל גם אם יצמידו לו אקדח לרקה.

Oxycodone

New member
איזה pf של הקאבס ? ווראגו ?

בשביל זה יש להם את גוש סמית שתפר את דטרויט גם מחצי מרחק גם מעונשין מהכל , ואת ווראגו לאנרגיה

Orenseg

New member
בן וואלאס הPF שם כשהוא לא פצוע

ג'ו (לא ג'וש) סמית' עולה מהספסל עבור הקאבס, אבל גם בראד מילר עולה מהספסל עבור הבולס. ורז'או לאנרגיה בדיוק כמו שנואה לאנרגיה.

cprog

New member
כן, בדיוק כמו אמרת.

לפי מה שאני ראיתי, גם ליד הסל נואה מחטיא בטירוף, מלך מלכי הנגרים כמו שהגדרתי. והדוגמאות שנתת רק מחזקות את דברי (צריך גבוה נוסף שקולע מבחוץ): פרקינס? יש לבוסטון את גארנט שיכול לעקוץ מבחוץ. אוברטו? דאנקן. בן וואלאס? ראשיד וואלאס, והיום ביג Z (אבל בן וואלאס לא משמעותי כאן כמו שהיה בדטרויט). שאק זו לא דוגמא (וגם סופרמן), אלה שני סנטרים מיוחדים שהתכונות שלהם הופכים אותם למאיימים גם ללא קליעה מבחוץ. ובמקרה של הקאבס, לא הבנתי. נראה לי שאתה רק מחזק את דברי: יש להם סנטר שקולע מחצי מרחק, וזה מה שאמרתי ששיקגו צריכים.

Orenseg

New member
ובגלל זה אני בעד בוש/אמארה לבולס

אבל לא על חשבון נואה, כי נואה יכול לשחק סנטר בניגוד לתומאס (ופשוט שחקן טוב יותר לדעתי).

carmelo

New member
לא נשמע כאילו ראית את טיירוס משחק

בטח שלא בסדרה מול בוסטון, כי הוא הפגין יופי של ג'אמפ שוט, זה קודם כל. בכלל, הוא גבוה הרבה יותר כשרוני מנואה, יכולתי להבין אם היית אומר שאתה מעדיף את נואה בגלל המוסר עבודה שלו, חוכמת המשחק והאנרגיות...אבל שחקן טוב יותר? אין מצב. נואה הוא לא יותר מגרסה רזה וחכמה יותר של ורז'או. הוא צריך להיות באק אפ. כסנטר, הוא שחיפי מדי וראינו איך פרקינס מסוגל לטחון אותו בצבע, שלא לדבר על הווארד שכל העונה חגג מול הבולס. אם כבר גבוה רזה, אז אני מעדיף את תומאס ב4, והוא גם יופי של שחקן הגנה אגב. חוץ מזה, אוברטו בהחלט מסוגל לקלוע מחצי מרחק ואף יותר מכך.

למעלה