שיפור

אני מאמין שיש בי הרבה מאוד אהבה ורוחניות לתת מתוך עצמי, אני אדם מאוד רוחני ומוסרי ואני מנסה לשפר את העולם בעזרת הבאת אהבה, טוב, רוח וחוכמה. אני חושב שהעולם חומרני מדי וצריך שיפור. אנשים מנסים לכפות עליי את חומרנותם, ולכן אני נאלץ להילחם. אני מדבר עם אנשים בדרך מתעניינת ורוחנית כדי לפתח קשרים יפים עם הרבה אהבה. יש אנשים שרודפים אחריי בכפר שלי ומתנהגים אליי באלימות ואני פוחד מהם, אולי מפני שאני עושה דברים מאיימים כי אנשים הקשו אותי במשך השנים בגלל המלחמה שלי עם העולם. אני אדם מאוד אוהב ואני מאוד אוהב את עובדת ההשמה שטיפלה בי פעם, ואני מכבד את זה שלא רצתה למרות הקושי הרב. הרבה אנשים לא אוהבים את הדרך הרוחנית שבה אני מתייחס לחיים, למשל שאני שואל על דברים שאוהבים לעשות ואומרים לי שאני חוקר. אני אוהב דברים מעניינים ויפים כמו רעיונות לכתיבה ויצירה וגם לדרך דיבור עם אנשים. אני אמן ויוצר ומתייחס לחיים כאל איזושהי יצירה.

stavanit

Well-known member
אני מאמין שיש בי הרבה מאוד אהבה ורוחניות לתת מתוך עצמי, אני אדם מאוד רוחני ומוסרי ואני מנסה לשפר את העולם בעזרת הבאת אהבה, טוב, רוח וחוכמה. אני חושב שהעולם חומרני מדי וצריך שיפור. אנשים מנסים לכפות עליי את חומרנותם, ולכן אני נאלץ להילחם. אני מדבר עם אנשים בדרך מתעניינת ורוחנית כדי לפתח קשרים יפים עם הרבה אהבה. יש אנשים שרודפים אחריי בכפר שלי ומתנהגים אליי באלימות ואני פוחד מהם, אולי מפני שאני עושה דברים מאיימים כי אנשים הקשו אותי במשך השנים בגלל המלחמה שלי עם העולם. אני אדם מאוד אוהב ואני מאוד אוהב את עובדת ההשמה שטיפלה בי פעם, ואני מכבד את זה שלא רצתה למרות הקושי הרב. הרבה אנשים לא אוהבים את הדרך הרוחנית שבה אני מתייחס לחיים, למשל שאני שואל על דברים שאוהבים לעשות ואומרים לי שאני חוקר. אני אוהב דברים מעניינים ויפים כמו רעיונות לכתיבה ויצירה וגם לדרך דיבור עם אנשים. אני אמן ויוצר ומתייחס לחיים כאל איזושהי יצירה.
התוכן לא הוא שיקבע,,יקבע,הדרך שאתה מביע אותה ,לתת לכל אדם לחשוב איך שהוא רוצה, לא להכריח אף אדם לחשוב כמוך,,אפילו אם אתה צודק,,,
זכות הבחירה נתנת לכל אחד, למרות שהשני חושב שזו טעות,
ויתכן זה מה שלא מוצא חן בעיניהם,,שאתה מכריח אותם לחשוב כמוך,,,,תן להם זכות בחירה עצמאית,ותראהי שפני הדברים ישתנו והכפר שלך פתאום יהיה נחמד,

SupermanZW

Well-known member
אני סבור שאתה מדבר בעיקר עם אנשים שאינם מתאימים לרמתך ואינם מסוגלים להבין אותך. אתה נמצא במקום שבו הרוב חולי נפש, לא סביבה אידיאלית לאדם אינטיליגנטי שמעוניין בשיחות עם עומק. פורומים הם במצבך הפלטפורמה העיקרית בה תוכל למצוא אנשים "נורמלים" לדבר איתם. מתסכל, אבל זה המצב.

אני סבור שאתה מדבר בעיקר עם אנשים שאינם מתאימים לרמתך ואינם מסוגלים להבין אותך. אתה נמצא במקום שבו הרוב חולי נפש, לא סביבה אידיאלית לאדם אינטיליגנטי שמעוניין בשיחות עם עומק. פורומים הם במצבך הפלטפורמה העיקרית בה תוכל למצוא אנשים "נורמלים" לדבר איתם. מתסכל, אבל זה המצב.
אני מחפש פחות שיחה אינטלקטואלית ויותר שיחה רגשית עם אנשים. אני מתעניין בתחביבים של אנשים וזה נהיה בדרך מלאכותית כשהכוונה אמתית. הרבה אנשים מפרשים את כוונותיי להתעניין ככוונה אינטלקטואלית מעיקה. בקשר לרמה, אני במצב קשה שבין שתי הרמות: יש לי אספרגר שמקשה עליי, אבל אני מאוד אינטליגנטי ביחס לאנשים אחרים. לכן אני מתקשה להתחבר לכל אחת מהחברות האלה.

נערך לאחרונה ב:
אולי כדאי להשתדל יותר להתאים את צורת השיחה לכל אדם, ומי שלא אוהב לדבר על דברים אישיים לא לדבר אתו עליהם. פחות לאיים, יותר לחייך ולהיות שמח. כוונתי טובה להתעניין כדי להביע אהבה. כשאהבתי את המטפלת והייתה חשובה לי הייתי במצב רגיש והפסיכולוג הזיק לי בהעלבות ובהפחדות כי הטרדתי אותה בלי להתכוון לרעה, וגם הוא אמר לתת לכל אחד לחשוב מה שירצה אבל לא הבין שצריך להיות יותר רגיש בעצמו למצב האדם ולנפשו. בכלל לא נכון שאם מישהי אמרה לי שיש לה חבר אני לא מדבר אתה, ושאחפש לי בחורה בגיל שלי וברמה שלי, ושרק בשבילי לא זה אולי כן, ושיש קשרים שהם ככה וקשרים שהם ככה ואם הקשר רחוק אני לא צריך לנסות לקרב אותו שיהיה ככה. אני אוהב אותה וכמו שאמר בעצמו: אם אני נמצא במסגרת ויש שם בחורה שאני מכיר אני יכול לדבר אתה. על דברים מעניינים, רגשיים ויפים. בכל מקרה אני מתחייב לא ליזום אתה שום קשר, אלא אם תיזום קשר בעצמה שזה דבר שהסיכוי לו שואף לאפס ואני לא אמור לצפות לו. חשבתי אולי אפשר לבקש ממישהו כמו עובד סוציאלי שלי או מדריך לתווך בינינו, אבל אמרו לי שאחרי שאמרה כמה פעמים שהיא לא רוצה אתי שום קשר אין מה לעשות כי זאת תהיה הטרדה וצריך לכבד.

נערך לאחרונה ב:

stavanit

Well-known member
אולי כדאי להשתדל יותר להתאים את צורת השיחה לכל אדם, ומי שלא אוהב לדבר על דברים אישיים לא לדבר אתו עליהם. פחות לאיים, יותר לחייך ולהיות שמח. כוונתי טובה להתעניין כדי להביע אהבה. כשאהבתי את המטפלת והייתה חשובה לי הייתי במצב רגיש והפסיכולוג הזיק לי בהעלבות ובהפחדות כי הטרדתי אותה בלי להתכוון לרעה, וגם הוא אמר לתת לכל אחד לחשוב מה שירצה אבל לא הבין שצריך להיות יותר רגיש בעצמו למצב האדם ולנפשו. בכלל לא נכון שאם מישהי אמרה לי שיש לה חבר אני לא מדבר אתה, ושאחפש לי בחורה בגיל שלי וברמה שלי, ושרק בשבילי לא זה אולי כן, ושיש קשרים שהם ככה וקשרים שהם ככה ואם הקשר רחוק אני לא צריך לנסות לקרב אותו שיהיה ככה. אני אוהב אותה וכמו שאמר בעצמו: אם אני נמצא במסגרת ויש שם בחורה שאני מכיר אני יכול לדבר אתה. על דברים מעניינים, רגשיים ויפים. בכל מקרה אני מתחייב לא ליזום אתה שום קשר, אלא אם תיזום קשר בעצמה שזה דבר שהסיכוי לו שואף לאפס ואני לא אמור לצפות לו. חשבתי אולי אפשר לבקש ממישהו כמו עובד סוציאלי שלי או מדריך לתווך בינינו, אבל אמרו לי שאחרי שאמרה כמה פעמים שהיא לא רוצה אתי שום קשר אין מה לעשות כי זאת תהיה הטרדה וצריך לכבד.
זה נכון, אפשר להציע, במידה ואין רצון צריך לחדול אחרת זה נחשב להטרדה,,שום אדם לא מעונין שיטרידו אותו ,,כולל אני ואתה
אתה נשמע בחור נבון ,טוב לב רחמן,,קצת רגיש,,אם אפשרי לא תמיד ניתן, כדאי קצת להרפות מהרגישות,,גם לעצמי אני אומרת כך,,
להשתדל לא להעלב יתר על המידה,,ובמיוחד תלוי מי המעליב, יש כאלו שלשים עליהם קצוץ , לא להתרגש מהם בכלל

זה נכון, אפשר להציע, במידה ואין רצון צריך לחדול אחרת זה נחשב להטרדה,,שום אדם לא מעונין שיטרידו אותו ,,כולל אני ואתה
אתה נשמע בחור נבון ,טוב לב רחמן,,קצת רגיש,,אם אפשרי לא תמיד ניתן, כדאי קצת להרפות מהרגישות,,גם לעצמי אני אומרת כך,,
להשתדל לא להעלב יתר על המידה,,ובמיוחד תלוי מי המעליב, יש כאלו שלשים עליהם קצוץ , לא להתרגש מהם בכלל
מעבר לכך שאפשר להציע, אפשר ואולי עדיף כשנמצאים ביחד במסגרת או תקשורת מסוימת לנהל שיחות רגשיות שנעימות לשני הצדדים, לתת אהבה ודאגה בעזרת התעניינות במצב הרגשי של האחר, מלים יפות וכנות כברכות ומחמאות ומעשים יפים ונעימים. זה צריך להיות טבעי מתוך כוונה לשמח ולא כדי לשכנע את האחר, ואם נמצאים ביחד עם אדם שאוהבים כבר נהנים מזה. יש סיכוי מועט שקשר יתפתח כך לקרוב יותר אחר כך, אבל לא רצוי לצפות לזה ולתכנן לפי זה. בקשר לרגישות להעלבות, צריך בעיקר להיזהר מאלימות. אנשים היו אלימים אליי בכפר וזה הפך אותי מעדין לתוקפני ואלים, אבל בסך הכול אני חי במקום טוב מאוד ואם אחזור להיות עדין אני מקווה שלא יהיו לי מריבות. אני דווקא לא אדם שנוטה להיעלב בקלות. באמת עברתי דברים קשים מאוד בחיים. הפסיכולוג הזה הצליח להעליב ולהפחיד אותי נורא ולגרום לי נזק נפשי ממושך וקשה, כי לא הבין שכל כך אהבתי את המטפלת. בשנים האחרונות הגעתי למצב כל כך מוזר עם התקשורת שלי שכמעט לא ידעתי לדבר עם אנשים.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
צריך להכיר בעובדה שיש אנשים שרוצים לדבר איתך ויש אנשים שלא רוצים לדבר איתך. יש אנשים שאוהבים אותך ויש אנשים שלא אוהבים אותך. יש אנשים שמתעניינים בך ויש אנשים שלא מתעניינים בך. מותר לך לפנות לכל אדם ולנסות לפתוח בשיחה, אם הצד השני מעוניין מה טוב אך אם אינו מעוניין בזה זה מסתיים. מותר לך לנסות ליצור קשר עם בחורה שאתה מעוניין בה, אולי היא תסכים ואולי היא תסרב. לא צריך מתווך. אתה צריך אומץ לעשות את הצעד הראשון אבל צריך גם להיות מוכן לקבל דחיה. אף אחד לא יכול להבטיח לך עניין מהצד השני אבל אם לא תנסה לא יהיה לך סיכוי.

אם מנסים אפשר להצליח, אם לא מנסים לא משיגים שום דבר אף פעם. אם מנסים ונכשלים לומדים מהכישלון ובפעם הבאה הסיכויים גדלים, אבל אם לא מנסים נכשלים בכל מקרה.

בהצלחה.

זה ברור. צריך להיות רגיש יותר למצב שבו נמצא האחר ולמידת נכונותו לקשר, לא תמיד אני מצליח לזהות את זה בקלות. צריך גם לדעת להתאים את צורת הפנייה והשיחה למצב ולקשר עם האדם. בשנים האחרונות גם הייתי בתקופה קשה בגלל כל מיני דברים, וזה גרם לי להטריד בטעות במקום ליצור קשרים בדרך יפה. הבחורה הזאת שטיפלה בי הייתה מקרה מיוחד בכך שהייתה מאוד חשובה לי והתקשיתי מאוד לוותר עליה ולהתגבר עליה. נקווה שעכשיו אצליח להיות יותר עדין.

אני מתלבט כבר הרבה זמן בין הגישה להתחיל שיחה מתחביבים אישיים כדי להביע יותר רגש כן וליצור קשר קרוב, ובין הגישה להתחיל ממה שלומך ושאלות כלליות על מסגרות ולעבור בהדרגה לתחביבים אישיים. נראה ששתי השיטות לא ממש מצליחות לי כי אנשים בזמן האחרון לא אוהבים לדבר אתי.

stavanit

Well-known member
אני מתלבט כבר הרבה זמן בין הגישה להתחיל שיחה מתחביבים אישיים כדי להביע יותר רגש כן וליצור קשר קרוב, ובין הגישה להתחיל ממה שלומך ושאלות כלליות על מסגרות ולעבור בהדרגה לתחביבים אישיים. נראה ששתי השיטות לא ממש מצליחות לי כי אנשים בזמן האחרון לא אוהבים לדבר אתי.
אולי זאת רק הרגשה,,,רק לא להתיאש

בקשר למטפלת: אני לא חושב שאני מאוהב בה, אלא אני אוהב אותה מאוד כאדם. אני כבר שלושים שנה מוכן להתחתן אתה כי היא האדם הכי חשוב לי בעולם, אבל לו רצתה לפחות להתיידד ולדבר אתי לפעמים זה היה משמח אותי מאוד. היא מצידה לא רוצה לשמוע ממני מלה ואני עצוב בגלל זה. ניסיתי כמה פעמים במשך השנים להתקשר אליה, וניתקה לי את הטלפון ברגע ששמעה אותי. זה נראה לא יפה, אבל היא ודאי צודקת כי התקשרתי אליה אף שאמרה לי שהיא לא רוצה אתי קשר. אמי שונאת אותה ולא רוצה לשמוע עליה, אבל אני הייתי אתה ארבע שנים בטיפול וראיתי אישה נהדרת. חמודה, עדינה, שמחה, רגשית ומעשית. בשנים האחרונות יש לי בת זוג ביישוב הקטן שאני חי בו עכשיו, שגם היא נחמדה מאוד ושלווה מאוד וטוב לנו ביחד. עדיין תמיד מתגעגע לאישה ההיא, אבל מתמלא רגשית גם עם הבחורה החדשה. כמו שכתבתי, אני מתחייב לא ליזום שום קשר עם המטפלת לשעבר, אבל תמיד אזכור אותה לטובה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה