שיפור הידע בערבית

MashMaz

New member
שיפור הידע בערבית

ערב טוב לכולם, שנה שעברה סיימתי את התיכון. אחת המגמות שלי הייתה ערבית, והצטיינתי בה מאוד - האהבה שלי לשפה הייתה ענקית. הסוגייה העיקרית שמדאיגה אותי היא שאני לא באמת יודעת לדבר ערבית (למרות שאת הדיקדוק אני יודעת פרפקט אבל מה זה עוזר כשאני יכולה להגיד רק "שמי סלימה ואני מורה"). מה הייתם ממליצים לעשות כדי להגדיל את אוצר המילים? יש איזה אתרים טובים שאפשר לקרוא/ללמוד מהם? אשמח לשמוע המלצות...

ringo rulz

New member
את תמיד יכולה לנסות לקרא כל מיני

עיתונים ומקומונים בערבית, דברים שאפשר למצא, לא כמו עיתונים רציניים שקצת יותר קשה למצא...אבל אולי זה רק באיזור שלי
את יכולה גם לחפש כל מיני ספרי ילדים קטנים וקלים לקריאה, אבל זה כבר יותר עבודה של חיפוש

MashMaz

New member
באזור שבוא אני נמצאת אין דבר כזה

בגלל זה גם שאלתי על אתרי אינטרנט שבהם אפשר לשפר את אוצר המילים. אם יש לך אשמח לדעת....

MashMaz

New member
באזור שבוא אני נמצאת אין דבר כזה

בגלל זה גם שאלתי על אתרי אינטרנט שבהם אפשר לשפר את אוצר המילים. אם יש לך אשמח לדעת....

ringo rulz

New member
נראה שהאתר ירד...

עדיין יש את האתרים של אלג'זירה, סחפה.קום והמזה"ת

ringo rulz

New member
נראה שהאתר ירד...

עדיין יש את האתרים של אלג'זירה, סחפה.קום והמזה"ת

נומיש

New member
המלצות../images/Emo131.gif

לדעתי הכי פשוט להתחיל עם קריאת עיתונים מכיוון שבבי"ס לומדים בעיקר אוצר מילים עיתונאי. לא חסרים עיתונים ברחבי האינטרנט... לדוגמא: אתר עם קישורים לעיתונים מכל ארצות ערב - http://www.arab2.com/newspapers.htm אלקודס הפלסטיני - http://www.alquds.com/ כדי להגדיל את אוצר המילים צריך פשוט ללמוד מילים
, הבעיה היא איך ללמוד אותם... אישית, אני משתמשת בתכנה Anki. זו תכנה של Flashcards ממוחשבים (פלאשכארד - כרטיסים שמשמשים ללימוד, בשפות - מצד אחד המילה שרוצים ללמוד, ומצד שני התרגום). אפשר גם להכין פלאשכרד רגילים. היתרון של התכנה זה שהיא מציגה אותם במרווחי זמן הולכים וגדלים. אם את במקרה נמצאת באיזור יפו, יש חנות ספרים בערבית שנקראית "יאפא". אני קניתי שם שני ספרי ילדים פשוטים וחמודים
. הבעלים ממש נחמדים, אני שאלתי אותו אם יש ספרי ילדים ברמה נמוכה, והוא הוציא לי כמה ספרים מתוך סידרה. זה בעיקר סיפורי אגדות, אבל בניקוד מלא ובשפה פשוטה. אם יש לך עוד זמן, מומלץ גם לאכול שם
. אני מניחה שיש גם אתרים עם סיפורי ילדים. אם אני אמצא, אני אעלה לפורום. בהצלחה

נומיש

New member
התכנה היא לכל השפות

צריך להכניס את המילים שרוצים ללמוד. ואם את מתכוונת לשפה שצריך לבחור בהתחלה כשפותחים חבילה חדשה, תבחרי באנגלית (במצב הזה אפשר לכתוב בכל שפה). אם תצטרכי עוד עזרה, רק תבקשי

MashMaz

New member
אנשים תודה רבה על העזרה

זה קודם כל! דבר שני, יש מצב שאתם יכולים להעלות כל מיני טקסטים עם שאלות? (אתם יודעים כאלה שנותנים ב י"ב (או אחרים) - אבל לא מהמפמ"ר של שנה שעברה...) שוב תודה על ההיענות...

למעלה