שיפורי 50 סמ"ק...

aeroxman

New member
קצצצצת רחוק....

אני מהמרכז. בעסה.
אני מניח שאתה לא מכיר משהו קצת יותר קרוב אלי, נניח ר"ג\ת"א, או שכן? ואני מתכוון לכבישים שלופתים בחיבה עזה את הכביש- כאלה שרואים בצפון שלכם....

שדון,גם הכריש בדעתך אבל..

1.כרגע הוצאות הביטוח של 125 הן יקרות משמעותית משל ה50 סמ"ק... 2.נניח שעברנו את משוכת הביטוח(וזה בהחלט יכול לקרות...)מה לגבי האמינות הקסטרופלית של הטייפון?האם אני יכול ללמוד לטפל בו לבד(בהנחה שטיפה חוש טכני יש לי)או שזה הופך לעסק מאד מאד מסובך?ועוד בעייה לא קלה,איפה לעזאזל מוצאים טייפון 125?כבר חודשים שלא ראיתי מודעה של כזה למכירה,האם הם כל כך נדירים?

ושאלת המשך,בהנחה שאני הולך על עניין

הטייפון,לפי מה שאתה הצעת,כמעט כל המנוע יוחלף וגם מתלים ובעצם,לא יישאר הרבה מן המקור. אז למה לא לקנות טייפון 50 סמ"ק ולשפר אותו ל125 סמ"ק(וברור לי שהחוקיות מאד מאד מפוקפקת אבל גם אני מאמין ששום בוחן לא יעלה על העניין למעט תאונה ב150 קמ"ש ולא נראה לי שאני אגיע לשם...)?אילו עוד הבדלים יהיו קיימים בין ה50 ל125 בקונפיגורציה שאתה רשמת?

S A T L A N

New member
ואכן אתה צודק...

ל-150 קמש אתה בכל מקרה לא תגיע איתו לא עם הטייפון 125 ולא עם אף קטנוע 125 סמק אחר שמיובא לארצנו הקטנטונת!!! אם מישהוא כן חולק על דעתי אז בכיף רק תנו דוגמה להמחשה כן... נ.ב והרכבת מנוע סילון קטן מכל צד של הקטנוע לא נחשב!!!

סטלן..אם יש משהו שלמדתי עד כה

בפורום,כששדון אומר בוודאות שמשהו אפשרי,הוא אכן אפשרי... ואני מבטיח לך שהוא לא ידבר על הרכבת מנוע סילון קטן. וכשאמרתי שלא נראה לי שאני אגיע למהירויות האלה,לא התכוונת לזה שהקטנוע לא מסוגל אלא שפשוט אין לי מה לחפש ב150 קמ"ש עם טייפון...לא זו כוונת המשורר.

ובשביל הסטלן...קצת חומר קריאה

אתר שמתעסק במכירת קיטים לקטנועים,חפש שם מידע אודות טייפון 125 ובדוק לאיזה מהירות הוא יכול להגיע.

S A T L A N

New member
קראתי התרשמתי ואני...

מורכח לציין שהקיטים שהוזכרו שם אם אני לא טועה מדובר בחריטת המנוע זה לא חוכמה אני גם יכול לעשות שחמישים סמק יסגור 140 אם אני יעשה לו חריטה ל90 סמק זאת לא הייתה כוונתי!!! אם תמצא לי קיטים לטייפון 125 שמשפרים את הביצועים בלי הגדלת נפח המנוע ובכל זאת מגיעים ל150 סמק אני ישמח שתסביר לי איפה יש כזה...

סטלן,הבנת על מה בעצם השירשור?

או שנכנסת לאיזה סרט משלך? בחיאת איש...אנחנו מדברים פה על שיפורים והם כוללים הגדלת נפח. ד"א סתם בשביל הקטע,אני מאמין שגם טייפון 125 עם יחסי העברה אחרים וללא שינוי בנפח המנוע יוכל לסגור 150 קמ"ש,זה רק ייקח לו שעה וחצי להגיע למהירות הזו.

../images/Emo45.gif לא שעה וחצי... וגם לא דקה וחצי

אפשר להביא טייפון בנפח 125 סמ"ק למהירות כזה... דווקא ללא בעיות... צריך "הרבה מסביב" אבל זה אפשרי... סטלן, המלצה חמה... תוריד פרופיל, אתה פולט המון שטויות ומה שמצטייר מהודעותיך זה ילד שדי מתלהב מבלי ממש להבין... זו המלצה כחבר וירטואלי... רבי, לעניין... הטייפון 50 והטייפון 125 חולקים מנוע שונה לחלוטין לרבות בלוק מנוע שונה ומערכ' חשמל שונה... השתלת מנוע 125 בטייפון 50 יכולה להיות אפשרית (למרות שלא יצא לי לבדוק... עדיין...
), אבל תדרוש עבודה היקפית, אילתורית מעט ותגרור אחריה מעשה לא חוקי של "החלפת מספרי מנוע"... מעבר לכך שבטסט יכול בוחן כזה או אחר לעלות על העניין... לא ממליץ... אמינותו המפוקפקת של הטייפון 125 מסתכמת בשני מקומות ספציפיים שאפשר לשים עליהם את האצבע ולבדוק דופק ולטפל מראש בכדי לקבל אמינות סבירה+ בהחלט.... אין למכירה ? יכול להיות... אבל אני חושב שאתה לא מחפש מספיק...

השתכנעתי...וראה איזה פלא..במוטו

החודש יש טייפון 125 למכירה,עדכונים בקרוב... עכשיו מה הם אותם שני מקומות שבעזרת תחוזקה מונעת אני אוכל לקבל אמינות טובה?

אז ככה....

רצועת משאבת שמן, להחליף ב-כ-ל פתיחת וריאטור ולוודא שמיסבי הגלגלים שעליה היא יושבת הם תקינים במאת האחוזים.... האמת היא שאפשר פשוט לוותר על המשאבה לחלוטין ולהתחיל למלא תערובת שאתה מכין מראש בכל תדלוק. ככה אני עושה. להחליף רינגים כל 10000 ק"מ ולהשתמש בשמן האיכותי ביותר שיש. (יקר !!!). החלפת רינגים בבית, מסתכמת בכלום כסף יחסית, ובשעה עבודה. במקרה וניזוק ה-CDI של הקטנוע (תופעה שכיחה) לוודא שהחדש שנרכש ייוצר לקטנועים משנת 98 ואילך... הוא עמיד ומוצלח יותר. לתת בגזיות איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

אגב....

קח בחשבון שבשביל לגמור את העניין בעשיריה... 2 דברים עליך לקחת בחשבון... לרכוש אחד באלפיה וחצי גג. (גם עם מנוע גמור, מכנית, לא חשמלית). אתה עושה את הכל לבד... כולל לדאוג שמישהו יביא לך אישית את הקיט שאספר לך עליו בבוא העת מחו"ל.

אווו...סיבכת את העניין מאד...

כמו שאמרת יש כמה טייפונים למכירה,אבל לא ראיתי שאף אחד מהם גמור,להפך,כל מה שנתקלתי בו היה יד ראשונה עם ק"מ נמוך(ואנשים גם לא כל כך מוכנים למכור...מוזר אה?) בוא נצא מנקודת הנחה שאני אמצא אחד כזה ב3000 ש"ח(ואולי טיפה פחות),איפה זה מעמיד אותי מבחינת התקציב?

או יותר לעניין...בוא ותנסה לפרט לי

את מחירי השיפורים. על מה אתה חשבת,כלומר,מה בדיוק אתה חושב שצריך להחליף.מה צריך להיות מיידי ומה יכול לחכות הלאה ופחות או יותר כמה כל דבר עולה(ובכלל האם אפשר להשיג בארץ את השיפורים שאתה מדבר עליהם)?

OK,אני אנסה לנסח את עצמי קצת

יותר ברור. בוא נצא מנקודת הנחה שטייפון יימצא במחיר של 3000 ש"ח,שאני עושה את כל העבודה במוסך והחלקים ייקנו בארץ(או יוזמנו מחו"ל אבל בכל מקרה אין לי מי שיביא לי אותם).איפה זה מעמיד אותי?מה לעשות או לא לעשות?או שלרדת מהרעיון בכלל?

רד מהרעיון בכלל...

פשוט אתה חוצה את הגבול שהצבת, לדעתי... קיט וריאטור מלא (מולטיוואר 2000), רצועת קבלר, שסתום עלים קומפלט, קרבורטור 25, קיט 172, קראנק+מיסבים, אגזוז כל אלו יעלו לך כ-6000 ש"ח במקרה של משלוח (טוב במיוחד) לארץ. התוצאה : מרנינה. במיוחד בעיני קטנועי 500 שתפגוש בכביש. תוכל תמיד להוסיף מערכת הצתה קומפלט, גיר וקלאץ' אחרים ולהשאיר את מנהל סניף הבנק שלך כערבון... מה שבטוח שתברח מרשויות החוק, יהיה להם קשה לתפוס אותך, כל זה אם תצליח להשאיר את הפרונט על הריצפה. אתה חושב שאני מגזים ? אני לא. זה רק המנוע, כן ? יש פרונט קומפלט של מאלוסי עם 24 מצבי כוונון, ויש בולם אחורי שלהם... כל זה שלך תמורת אי אלו אלפי שקלים... תוסיף גם דיסק גדול קידמי ועיגון מנוע קשיח לשילדה וקיבלת קטנוע סופר-מוטרד שישאיר אחריו הרבה מוטרדים במגרש (תרתי משמע). זה בלי עבודה, כן ? עבודת התקנה לכל זה ? מממ... קשה לי להעריך, אני משער שבסביבות חמישיה... וכן... אפשר לעשות את זה לבד... איפה זה מעמיד אותך ? שאלה טובה והתשובה נעוצה רק בך. איפה עובר הגבול ? מה חשוב יותר ? לשם תנתב את הכסף ! אפשר לסגור את הכל עם קיט וריאטור, פורטינג, לנסות לתאם קרבורטור, להחליף בולם אחורי ולחיות עם קטנוע נחמד. אפשר, השאלה אם זה מספק... בקיצור... לא עזרתי לך ממש, הא ?

את ה-6K תתקן ל-7K בערך...

מכס, משלוח, בלה בלה בלה... כן... לדעתי תגיע ל-7. אם תביא את זה לבד... זה יעלה בערך 5-5.5 K. (סעיף המנוע, כן ?)

במחירים האלה הVXR 180 הוא

אופציה טובה בהרבה,אני אקבל פחות ביצועים(הרבה פחות?)אבל אני אקבל אופנוע מוכן ללא כאבי ראש מיותרים... ושדון,בוא ננסה לחזור לשאלה המקורית,התקציב 10K כולל הכל(כולל אופנוע,חלקים,מוסך),הפרקטיות חייבת להשמר(כלומר,לא להחליף רצועת ווריאטור על 5000 ק"מ)20 ק"מ ביום,מגרשים לפעמים(ולא מעניין אותי לתת לכרובי בראש...). המלצות?

שינויים מרגע לרגע...ההמלצות

היו על טייפון 125(שכבר בבסיסו אני מאמין יהיה מהיר יותר מכל 50 סמ"ק)אבל הביטוח וההוצאות על 50 סמ"ק יהיה נמוכות משמעותית. הקיצר,אני בתסבוכת עם עצמי ועוד לא קיבלתי שום דעה שתשכנע אותי לשום כיוון...

למעלה