שיפוץ של שכן

שיפוץ של שכן

שלום, יש חשש שהשכן שמתחתיי הרס עמודים וקורות תומכים של הבניין במהלך שיפוץ שהוא עורך כעת. דיברתי איתו והוא אמר שמותר לו לעשות ככל העולה על רוחו בתוך הדירה שלו. האם נכון הדבר? הוא לא מוכן להראות לי אישור מהנדס או לתת לי להביא מהנדס מטעמי. אני מודאג מאד כי אם זה אכן ככה, אז זה מצב מסוכן מאד. האם יש רשות שצריכה לפקח על שיפוצים? תודה מראש.

u v u v

New member
אם נעשו שינויים קונסטרוקטיביים אז

הי עליו לקבל היתר מהרשות המקומית.ניתן לבדוק בתיק הבנין האם ניתן היתר כזה. אם יש אז חייב להיות מהנדס שאישר את השינויים. לפי התגובה שלו אני מניח שאין היתר, וגם כי יש צורך באישור שכנים לדבר כזה.

אלבה

New member
חשש תמיד יש, השאלה על מה הוא מבוסס

לך אישית אין מה לעשות, אתה רק יכול להתלונן בעירייה שיבואו לבדוק

החשד מבוסס מאד

הוא לא רוצה לערב את העירייה מכיוון שאיחד 2 דירות ואין לו היתר. הוא פתח סלון ענק ו"גילח" את כל העמודים שהיו על פני דירה שלמה של 3 חד'.

אתה מתאר מצב של סכנת חיים אפשרית

אם גולחו עמודים תומכים קיימת סכנת התמוטטות ראה ורסאי. החשש גדול כיוון שהשכן מסרב להראות לך אישור מהנדס לשינויים או שמהנדס מטעמך יבדוק אותם. מה יש לו להסתיר? אני הייתי פונה מיד בכתב וטלפונית למחלקת הפיקוח בעיריה מספר להם את הסיפור ואת החשש מהתמוטטות. פקח של העיריה שיש לו סמכות להכנס ולבדוק יגיע והנושא יתחיל להבדק ברצינות. עם כל הרצון לא לסבך את השכן ולגרום לסכסוך שכנים הרי שחייך ודירתך קודמים וחשובים יותר!

1שילגיה

New member
תעשה מה שעשו לי:

דפקו לי על הדלת מהעיריה, אמרו שיש לשכן שלנו חשש שהרסנו קירות תומכים, צילמו ובדקו הכל והלכו. פשוט ביותר. אם רק היה מבקש מאיתנו לראות אישורים, היינו מביאים לו בדרך הטובה.

Sundancer

New member
זהירות - היה מקרה כזה בבניין שלי

דייר חדש קנה דירה והתחיל לשפץ. השיפוץ עורר חשד של אחד השכנים שהוא בעצמו מהנדס בניין. התפתח תהליך דומה, המשפץ אמר שמותר לו לשנות דברים בתוך הדירה בלי היתר בנייה וש"השיפוצניק שלו יודע מה הוא עושה". הסבירו לו שהוא פגע ביציבות הבניין אבל הוא התעקש ואז קראו לעירייה. העירייה הוציאה צו מבנה מסוכן והוא נדרש לערוך חיזוקים מאד יקרים וגם נתבע לדין. בקיצור, אל תשאל, היה "שמייח".

איציק100

New member
אם יש לך חשש חובה עליך ליפנות לעריה

למחלקת הנדסה ולדווח להם במידה ואין אישורים יוצא צו הפסקת עבודה והוא ישא בנזקים כבדים יש לא מעט פושעים על כל פושע צריך לדווח במיוחד אם הוא פוגע בך

Sundancer

New member
תודה, זה היה מזמן

כרגע אני בעיצומו של שיפץ בעצמי. חשבתי שאם אני שוכר אדריכל, מהנדס שמפקח על הבנייה וקבלן רציני אז הכל יילך חלק. אבל נאדא. עדיין כל פעם כשאני מגיע לשם מצפה לי הפתעה לא נעימה וסיפורים מפה ועד להודעה חדשה. שיפוץ רציני זה צרה צרורה...

למעלה