שיפוץ דירה

shahar40

New member
שיפוץ דירה

שלום, לאחרונה קנינו דירה, ואנחנו מתכוונים להיכנס אליה באוגוסט. הדירה היא דירה יד שניה ומצבה די טוב. אנחנו מתכוונים לשבור חצי קיר בין המטבח לסלון, להחליף ריצוף וחיפוי קרמיקה באמבטיה לצבוע קירות ולתקן סריטות במשקופים. האם תוכלו להגיד לי מה סדר גודל של עלות השיפוץ? כמו כן כמה זמן מראש עלי לחפש (ולמצוא) קבלן. עכשיו זה מוקדם מידי?

רצוי מאד לחפש קבלן עכשיו משום שאנו

נכנסים לעונת הקיץ ועונת השיפוצים מתחילה לפני פסח ונכנסת לתוך תקופת הקיץ, כאשר החודש האחרון לשיפוצים הנו אוגוסט, הכל נעצר בחודש ספטמבר שהוא חודש כניסת הילדים לגן ולבית הספר. יום נפלא...

מאגר

New member
ראשית זה לא מוקדם מדי כי אחרת עושים

את זה בחיפזון וחז"ל כבר אמרו חיפזון מהשטן עכשיו יש זמן לראות לתכנן ולעשות. עם נעבוד כמו האמרקאים שמתכננים 17 שנה ובונים שנה לא יהיה מה שקורה בארץ שמתכננים שנה ומתקנים 17 אם ברצונך לקבל הערכות ושיפוץ כזה את מוזמנת ליצו איתי קשר באחת הדרכים המופיעות בכרטיסי האישי ואשמח לעזור.

אלבה

New member
לא שמעת מה חמי רודנר אמר?

שהשיפוצניקים בארה"ב הרבה יותר גרועים מאשר בארץ- לא יודעים לעבוד, לא עומדים בזמנים, נעלמים באמצע...

shahar40

New member
תודה לכולם ועוד שאלה

האם הקבלן חייב לראות את הדירה כדי לתת הצעה ראשונית או שאפשר על פי תוכניות הדירה? (לא בא לי להטריד את בעלי הבית כל יומיים) דרך אגב 20-30 אלף נראה לי די מוגזם. אפשר לקבל פירוט? אני הבנתי שזה משהו בכיוון הזה: צביעה - 5000 אמבטיה - 6000 קיר - 1000 סך הכל 12 אלף. תקנו אותי אם אני טועה. שוב תודה

R o n D

New member
ציטוט בענייני מחירים

כשעבדתי עד לפני זמן מה כקבלן שיפוצים כמעט תמיד היה שלב שבו הלקוח היה אומר לי "אבל ההוא הציע לי את העבודה ב-X שקלים". על זה הייתי עונה, בסדר, גם אני יכול לתת לך במחיר הזה אבל אז אנחנו מוותרים על א', ב', ו-ג'. אתה מוכן?" לשאלות האחרות, כן, קבלן חייב לראות את המקום אלא אם אתם מסכמים על מחירים ליחידה (מ"ר ריצוף, מ"ר צבע וכו'). גם אז יש מידה של אי ודאות שקבלן שיודע מה הוא עושה יבטח את עצמו בסעיפים של תוספות אפשריות. לגבי מחירים: צבע ב- 3-4 שכבות של צבע אקרילי של טמבור או נירלט, 1800 - 2000 לחדר כולל תיקוני קירות (לא שפכטל בכל החדר). קולל תקרה. אמבטיה: מה הגודל? איזה סוג אריחים? עם סיקה או סילר? החלפת כלים סניטריים? מי סוחב את האריחים עד הדירה (המוביל של החנות יוריד לך את המשלוח על המדרכה לפני הבית). 6000 זה משהו מאד בסיסי כנראה. קיר: ממה הקיר עשוי? בלוקים? בטון? מה הגודל שלו? כולל פינוי הפסולת? כולל יישור הקצוות עד העלמה? שוב, יכול להיות שאפשרי אבל על פניו נשמע זול למדי. ובכלל, באיזה קומה הדירה? יש מעלית? יש חנייה? יש איפה להעמיד מכולה? באיזה אזור בארץ? "זכרו: כמעט ואין דבר בעולם שאדם לא יכול לייצר קצת גרוע יותר ולמוכרו קצת בזול יותר. אלה המחשיבים את המחיר בלבד, הם קורבנו החוקי של אדם זה אז חישבו על כך סוף מעשה במחשבה תחילה וכי הזול יותר הוא היקר ביותר" מאת: דורון טרייביש מנהל פורום

shahar40

New member
תוכניות??? בשביל לצבוע את הבית?

(זה לא נאמר חלילה בזילזול אלא בפליאה) שבירת חצי הקיר נעשתה על ידי כמעט כל הדיירים, כך שאני יודעת איך תראה התוצאה הסופית. אשמח מאד אם תסבירי לי מה בדיוק יופיע בתוכניות. תודה

R o n D

New member
אני רק עונה לשאלות שלך

אם תקרא 2 שורות למעלה תראה ששאלת אותי אם קבלן יכול לתת לך הצעת מחיר לפי התוכניות. שיהיה לך שיפוץ מוצלח.

shahar40

New member
מצטערת, התגובה לא שורשרה במקום

הנכון. זו הייתה אמורה להיות תגובה למעצבת. תודה רבה על תשובתך המפורטת. הקיר הוא קיר קטן מבלוקים שמפריד בין הסלון למטבח ואני רוצה לשבור חצי ממנו (לאורך). לגבי צביעה - לא מספיקות 2 שכבות? יש מעלית, חניה מתחת לבניין ומקום להעמיד מכולה.

R o n D

New member
כדאי להתחיל לחפש אבל לא לחתום עדיין

קבלן בוחרים לפי המלצות + לראות בעצמכם דירות ששיפץ. זה עדיין מוקדם לחתום עם מישהו. חודש לפני תחילת העבודה זה זמן סביר לחתום ורוב האנשים מסכמים משהו כמו שבוע-שבועיים מראש. עלות העבודה שתארת כ-20 עד 30 אלף שקל, צריך לראות את הדירה כדי להגיד. עלות האריחים היא לפי מה שאתם בוחרים, בין 50 ל-600 ש"ח למ"ר. כשתגיעו לביצוע חובה לחתום על חוזה ומפרט כמויות עם הקבלן. במפרט אתם מסכמים את כל הדברים שהקבלן צריך לעשות, עד הפרט הכי קטן ומחתימים אותו על זה. לעולם אין לשלם הכל מראש, אפילו לא על שיפוץ קטן. לשמור לפחות 30% לסוף כדי להבטיח ביצוע מושלם.

R o n D

New member
הריסת קיר רק בפיקוח מהנדס

שכחתי לציין שהריסת הקיר חייבת להעשות בפיקוח מהנדס בניין כדי לוודא שזה לא קיר תומך. עלות הפיקוח לקיר אחד היא נמוכה מאד, להערכתי יהיו מהנדסים שיקחו על זה 200 ש"ח.

G a b e

New member
מה צריך להיות רמת הפירוט של החוזה

קודם כל תודה רון ד. על תשובותיך. רציתי לשאול מה מידת הפירוט המקובלת במפרט הכמויו. תוכל לתת בבקשה דוגמה ל"עד הפרט הקטן ביותר"? תודה

R o n D

New member
רמת פירוט

קודם כל בבקשה (על התודה) אני שמח שזה עוזר למישהו ואני לא סתם טוחן פה מים. לגבי רמת הפירוט, כמה שאתה מפרט יותר, זה לטובתך כי לא יהיו לך הפתעות בהמשך. ניקח את השאלה של הבחור ההוא. אתה צריך להגדיר במפרט איזה סוג צבע, כמה שכבות, האם כולל תקרות, איך לטפל בפגמים בקיר וכיו"ב. בהריסת קיר צריך להגדיר היטב איך מטפלים בפסולת, על יישור קצוות וכיו"ב. לגבי אמבטיה זאת בכלל תורה שלמה. לפרט באיזה אריחים תשתמש (אם אתה לא מגדיר מראש אז יגידו לך שהמחיר מתייחס לאריחים 20X20 חלקים ועל כל סוג אריח אחר תיאלץ להפרד מעוד כסף), עד איזה גובה, איזה סילר לשים, איזה רובה (עדיף שאתה תביא לו אותה, זה עולה 40 ש"ח לשק של 5 ק"ג ועדיף שאתה תבחר את הגוון הסוג והגוון ולא הקבלן), איזה רוחב פוגות, וכיו'ב. אם יש לך שיפוץ יותר מורכב ואתה בלי אדירכל אז כדאי לך אולי שתשכור איש מקצוע רק כדי שיכין לך את כתב הכמויות מול הקבלן. אחרת יכול להיות שהקבלן יחגוג עליך, אם תתקל באדם לא-ישר ולצערי לא חסרים כאלה בתחום השיפוץ. כשאני עבדתי כקבלן והיה מגיע אלי לקוח שרצה לסגור הכל חפיף הייתי שולח אותי ביוזמתי למישהו שיכין לו מפרט כמו שצריך. היו כאלה שחשבו שאני מנסה לסדר ג'ובים לחברים אבל אלה ששמעו לי, תמיד חזרו להודות לי.

lank

New member
../images/Emo68.gifחברים שכחתם שלב חשוב

מה קורה לגבי תוכניות , מעצב או אדריכל??? זה שלב חשוב מאוד שלא כדאי לדלג עליו. מעצב טוב יכול לחסוך לכם אלפי שקלים בתכנון נכון , בבחירת סניטרים מתאימים , אריחים ועוד... אחרי שיהיו לכם תוכניות מתאימות , תפנו לקבל הצעות מחיר מקבלנים או שיפוצניקים. בהצלחה.

shahar40

New member
שוב התפספס לי המיקום של התגובה

אודה להתייחסותך למה שכתבתי למעלה

למעלה