שיפוץ גדול/קטן..

cluches

New member
שיפוץ גדול/קטן..

אני לא יודעת אם השיפוץ שאנחנו מתכננים נקרא גדול או קטן או סטנדרטי או משהו באמצע או מה.. אנחנו זוג צעיר (מאוד) ובואו נגיד ככה - לא יודעים כלום. ירשנו בית ולפני שנעבור אנחנו רוצים לשפץ. אנחנו יודעים בגדול מה אנחנו רוצים לשנות, יש כבר תוכנית והכל. עכשיו השאלות שלי - - אם רוצים להזיז פתחים לסגור את הדלת הקיימת ולפתוח חדשה במקום אחר) האם נדרשים אישורים? (מועצה איזורית גליל תחתון) מי מטפל באישורים למיניהם-עו"ד? אנחנו? - לבית אין שרטוטים או משהו מתועד,הבית נבנה ע"י הסוכנות היהודית לפני הרבה שנים ובמהלך השנים התווספו חדרים כך שמה שהיה פעם כל הבית זה היום רק הסלון. זה מפריע לתהליך העבודה אם אין שרטוטים? - האם בבית ישן כדאי להחליף את כל הצנרת? אני מניחה שכן, אבל מי עושה את הבדיקה באופן אובייקטיבי? אני מתכוונת, שלא יהיה בעל מקצוע שיחשוב שאם יאמר לנו שצריך להחליף אז תצא לו מזה עבודה.. - מה הצעדים הראשונים שעושים? אני מניחה שבעלי מקצוע שונים צריכים לחוות את דעתם, אבל מאיפה מתחילים? יש איזה מישהו שמארגן את ה"מבצע" או שזו אפשרות רק למי שיכול להרשות לעצמו מפיק/אמרגן..? והכי חשוב - אתם יכולים לעזור לי בהמלצות למורי נבוכים או בהצעת עצמכם? needless to say שאנחנו על תקציב סביר אך מוגבל. כלומר - עדיין לא יודעים מה התקציב שלנו, אך מוכנים לחכות עד שיהיה ברשותנו הסכום עד כשנה. תודה רבה מראש!! [email protected] או במסרים. תודה רבה!

R o n D

New member
המון שאלות

ראשית, במינהל ההנדסה של המועצה המקומית חייב להיות תרשים של הבית בתיק בניין. כל שינוי שלא מופיע בו, הוא בגדר בנייה בלתי מוקית. על עבירות בנייה בלתי חוקית לא חלה התיישנות ודבר ראשון שאתם צריכים לעשות זה להכשיר אותה כעת. בהזדמנות זאת תוכלו להכניס גם השינויים במיקומי המפתחים שאתם רוצים לעשות (והם חייבים היתר). לדעתי הכי טוב שתביאו אדריכל מהסביבה (שמכיר היטב את המועצה ודרכיה) שיכין תשריט מעודכן של המבנה ויגיש לאישור. מירב הסיכויים שזה יאושר ולאור מצבכם תצטרכו לשלם רק היטל השבחה ולא קנסות. בהתאם למצב הדברים, האדריכל יעדכן אותכם אם צריך להוועץ גם בעו"ד שמתמחה בחוקי התכנון והבנייה (לשים לב כי רוב עורכי הדין האזרחיים שמטפלים בחוזי קנייה ומכירה לא מכירים את התחום מספיק טוב - רק נדמה להם שכן). לגבי הצנרת, רצוי מאד להחליף. תוחלת החיים של התשתית היא מוגבלת ואם ממילא אתם משפצים, יהיה הרבה יותר זול להלחיפה כעת אפילו אם היא יכולה "לסחוב" עוד כמה שנים. בדיקה אובייקטיבית בהחלט אפשרית. יש מהנדסי אינסטלציה (להבדיל מאינסטלטורים) שעושים זאת - חפשו בדפי זהב באזורכם. יש גם חברות לבדיקה הנדסית מסוג "בדק בית" אשר יערכו בדיקה כללית של המבנה שכולל גם אינסטלציה. הדו"ח שלהם יכול להוות נקודת מוצא טובה לתכנון השיפוץ. לסיום, קבלן הוא אותו "אמרגן" שינהל את הבנייה בשטח. כמובן שאתם יכולים להביא בעלי מקצוע שונים בעצמכם ולפקח עליהם אך מכיוון שאמרתם שאין לכם ידע רב, כדאי להשאיר זאת לקבלן. חשוב למצוא קבלן אמין. אני יודע שקשה למצוא אחד כי יש בתחום הזה המון אנשים בעלי רמת מוסר נמוכה אבל אם תשאלו בין החברים שלכם ושל בני משפחתכם, תמצאו בסוף גם קבלן ישר. בהצלחה!

cluches

New member
וואו.. תודה רבה!

ועכשיו - אדריכל. ("מהסביבה" כמובן).. משהו שאני צריכה לדעת או שמספיק לחפש בדפי זהב? המלצות..? תודה

R o n D

New member
בבקשה

בחירת אדריכל זאת תורה שלמה. אם עניינכם "טכני" בלבד, קרי מיפוי המבנה ובדיקת חריגות בנייה, אז כל אדריכל יתאים לתפקיד ואין צורך לחפש "כוכב". כדאי לבדוק מה הניסיון שלו בעבודה מול הרשויות. יש כאן הרבה "תחום אפור" שנפתר בין האדריכל לפקיד. אם אתם מעוניינים להיעזר בו גם בתכנון הבית לקראת שיפוץ אז חשוב מאד שתהיה כימיה (שהוא יבין את הראש שלכם ושאתם תאהבו את הרעיונות שלו). תמיד עדיף לפעול לפי המלצות אבל גם אז כדאי להשוות מחירים ולא להתפשר על ה"כימיה" עם האדריכל.

cluches

New member
תודה רבה

את התיכנון כבר יש לנו אז כמו שהצעת פשוט נחפש מישהו מהאיזור עם נסיון בירוקרטי. תודה!

אלבה

New member
מה פתאום היתר?

על שינויים בתוך הדירה לא צריך לא היתר ולא נעליים

למעלה