שיפוץ ב-62,000 ש"ח

מ י ק י2

New member
שיפוץ ב-62,000 ש"ח

הקבלן שיפוצים היה אצלי בדירה (חבר המליץ לי עליו),היום הוא שלח לי הצעה לשיפוץ כללי בדירתי(70 מ"ר)קומפלט חיפוי,ריצוף,אנסטלציה,חשמל(בקיצור הכל), בהצעה ששלח ציין פירוט העבודה,ללא פירוט המחיר ובסוף ההצעה ציין את סה"כ מחיר העבודה והתחיבותו להצעה!(62,000 ש"ח) 1-האם נהוג לרשום מחיר גלובלי לכל העבודה?? 2-האם הינני צריך לחשוד שמא במהלך העבודה יבקש תוספות תשלום?? 3-בקשתי ממנו פירוט לכל עבודה בנפרד(חשמל,אנסטלציה בנפרד),אך הסתייג ואמר שזה כולל את הכל!?? חשובה לי חוות דעתכם, תודה מיקי

אלבה

New member
תשובה

אם זה לא כולל את חומרי החיפוי ואת הכלים הסניטריים זה נשמע יקר מאוד, ואם זה כן כולל זה גם לא טוב, כי את אלה אתה צריך לקנות ולא לקבל את מה שהוא נותן לך. עליך לעשות איתו חוזה ובו לפרט את כל העבודות שיבוצעו אחת לאחת, ולרשום אילו חומרים ובאיזה סטנדרט הוא מספק, ואז אין מניעה לרשום סכום גלובלי.

מאגר

New member
המחיר שקיבל מצויין בשביל הקבלן ../images/Emo70.gif

את צריכה לבקש ממנו פרוט מדוייק מה הוא עושה ואם איזה חומרים באיזה איכות ולראות דוגמאות אחרת לא עשית כלום.ורצוי מאוד לקבל לפחות עוד שתי הצעות מחיר מקבלנים אבל מפורטות. או להביא משהו שיעשה לך מפרט וכתב כמויות ולפי זה לבקש הצעות מחיר. אם ברצונך בפרטים נוספים פני אלי באחת הדרכים המופיעות בכרטיסי האישי

מ י ק י2

New member
הקבלן מתעצל לפרט ביצוע העבודות

אחת לאחת אז אני הכנתי הסכם לכל העבודות שיבוצעו... אני יפגש עם הקבלן ואני יחתים אותו על ההסכם! אלבה,זה כן כולל את החומרים והעבודה(הכל,הכל),גם כלים סנטרים. למאגר,לגבי טיב החומר ואיזה חומרים ואיכות בפגישה ביננו אני יבקש ללדעת את כל זה...כולל האם מונובלוק וכדומה. אני מקווה שיסכים!?

מאגר

New member
למיקי 2 אני מקוה עבורך שאת יודעת מה

עושה לדעתי את שוגה ואשמח להתבדות ניראה לי שהדרך שאת הולכת בה תביא אותך להוצאות הרבה יותר גדולות ממה שאת מתכננת כרגע

אור יום

New member
אל תקני את זה שהוא מתעצל.. פשוט

הוא רוצה להשאיר לו פתחים לשינויים ועלויות. הדבר יכול לגרור אותך בקלות לאי הסכמות בין מה שאת חושבת שהוא הבטיח למה שהוא יטען שהוא הבטיח. אם את זו שמכינה את ההסכם, כדאי לך להעזר באיש מקצוע או מכר שמבין בתחום. כי אחרת השיפוץ יעלה לך הרבה יותר. מעבר לזה- קבלן שמתעצל לכתוב תוכנית מפורטת של מה שהוא הולך לעשות, איך את יודעת שהוא לא "יתעצל" לעשות את השיפוץ כמו שצריך.. פשוט כדאי להיות קצת יותר סקפטית.. ולקבל עוד הצעות מחיר משיפוצניקים אחרים לפני שאת מחליטה, גם אם זה יקח ממך עוד קצת זמן של חיפוש, כי בחירה לא נכונה באיש מקצוע יכולה לעלות ביוקר- ולא רק מבחינה כספית..

מ י ק י2

New member
בעיה אחת...

ואם אקח קבלן אחר ובהתחלה יראה לי(מבחינת ההצעה הפירוט,הכל),ובמהלך העבודה יתחיל לשחק איתי משחקים?? מה אז יקרה? כולכם אמרתם דברים נכונים אבל שאלת המיליון מי מתחייב לי ששם לא יהיו בעיות?????????

אור יום

New member
אף אחד לא מתחייב - אבל יש דברים

שכדאי לשים אליהם לב. לפחות תדע שעשית את המקסימום להפחית את אי הודאות והסיכויים לקונפליקטים מיותרים. אני בעצמי בשלבים של איתור בעלי מקצוע לבניית בית. ואני חייבת לומר שנתקלנו בהרבה הפתעות עוד לפני שסגרנו בכלל עם איזה בעל מקצוע. מה שבאמת כדאי, לדעתי, זה לקבל המלצות ממכרים שלך, שעשו שיפוץ לאחרונה או מכירים אנשים שעשו שיפוץ, ואם תוכל לקבל המלצות (שאתה סומך עליהן) על בעל המקצוע זה הכי טוב שיש. כי כך אתה לא מסתמך רק על ההמלצות שלו אלא על מי שעשה אצלו שיפוץ. מעבר לכך, גם אם אין לך אפשרות לקבל המלצות מחברים/מכרים. כדאי לך לבקש מבעל המקצוע רשימה של 3-4 אנשים שהוא עשה אצלהם שיפוץ (קח טווח של בין חודש לשנתיים , מה שיתן לך את מימד החורף, במקרה של נזילות ורטיבות) ותדבר איתם. אגב אם אם אין לו רשימה של ממליצים זה גם צריך להדליק נורה אדומה.

amic

New member
tאתה לא צריך לחשוד שהוא יבקש

תוספת. זה בטוח כמו שבטוח שעכשיו חושך בחוץ. כאדם שעוסק בבורויות עבור בית המשפט לתביעות קטנות אני כל כך מכיר את ה"קבלנים" הללו שתכין לך מראש או 20,000 ש"ח לתוספות או תיעוד מלא של כל צעד ושעל לצורך התביעה שתוגש נגדך כאשר לא תרצה לשלם עבור העבודה שלא היתה טובה.

אורן1231

New member
תוספות

בתור אחד שמשפץ את הבית לבד יש לך מיליון תוספות תמיד צץ משהו חדש ומזה הקבלן חי

אמץ

New member
הפירוט חשוב

אותנו זה הציל כשנדרש שינוי תוך כדי השיפוץ ואז היה ברור על איזה סעיף מדברים וכל השאר מחוץ למשחק. ההתדיינות הייתה עניינית יותר וברוח טובה יותר.

אלבה

New member
את עושה טעות קשה

אל תתני לקבלן לספק לך את הריצוף והחיפוי והכלים, גם כי את תצטרכי לחיות עם הטעם שלו, וגם כי הוא יתן לך את הדברים הכי זולים והכי פושטים ויקח עליהם פי שתיים.

מ י ק י2

New member
הקבלן לא מעוניין שאני יביא את הריצו

ף,והחיפוי והכלים, הוא הבטיח לי להראות את האביזרים קודם לכן.בריצוף הוא דווקא שכנע אותי כאשר אמר לי שאקבל גרניט פורצלן ולכאורה רציתי בכלל בהתחלה ריצוף קרמיקה??

fireman

New member
הוא משפץ את הבית שלו או את הבית

שלך? אני קורא את השרשור הזה ואני לא מבין כמה את\אתה יכול ללכת עם הראש בקיר. אני לא הייתי נותן לקבלן כזה לשחרר אצלי סתימת ביוב בבית שלא לדבר על שיפוץ כולל במעל 60 אלף שקל תמצאי לך קבלן שיכתוב ויפרט הכל לפרטי פרטים, איזה חלק מהתשלום נוגע לאיזה חלק של העבודה ולא להתעצל כי זה בסוף ייגמר בבית משפט עם הבעיה הראשונה שתהיה לך איתו. מה שלא כתוב על הנייר (שבלא מעט מקרים שווה לנייר טואלט) לא שווה שיט, אל תסמכי על מילה של אף קבלן ואף איש מקצוע הסכם כתוב ומפורט הוא ערובה לשקט נפשי ולהימנעות מעוגמת נפש או חלילה מפגש בבית משפט.

amic

New member
למה שיהיה מעונין שאת תבחרי אם הוא

יכול להביא את מה שהוא רוצה במחיר שהוא רוצה ואת תשלמי. גרניט פורצלן עולה כמו קרמיקה וגם פחות.תלוי איזה סוג ומאין. אני מאחל לך בהצלחה בדרכך המוזרה. כפי שכבר כתבתי לך תכיני הרבה כסף לשלם לו ותצלמי כל שלב ושלב כמגננה/התקפה תלוי מי יתבע את השני ראשון.

מ י ק י2

New member
מה צדיקים לא נשפטים????

אני מודה לכל אחד ואחד על תגובתו אני לומד המון... אבלגם עם "צדיקים"מגיעים לעיתים לבתי משפט,לא????????

יש לבקש מהקבלן לראות מספר עבודות

יש לבקש מהקבלן לראות מספר עבודות שהוא ביצע לדבר עם הלקוחות שלו ולהתרשם מרמת הביצוע אולי הקבלן הזה מצוין ובסך הכל יש לו בעיית תקשורת נכון שהדברים בסופו של דבר צריכים להיות מתועדים בכתב

למעלה