שיעור מהחיים...

שיעור מהחיים...../images/Emo47.gif

אוקיי תקשיבו, אתמול היה לי שיעור על רוז- אוקיי קפצנו בשיעור ואני הייתי על רוז. רוז בדרך כלל תוקעת טילים של ריצות לפני המכשול ואחרי, אתמול שמרתי אותה טוב בלי דברים כואבים רק עם הרגליים בעדינות והיא קפצה כל כך טוב אני אומרת לכם כל כך מצוין! קפצנו איקסים ואפרייט, היה איתנו ילד אחד שדי התחיל לפני חצי שנה שנה או יותר... אבל קיצר היא קפצה טוב לאללה היא הייתה מקסימה בלי סירובים ( לא שהיא מסרבת ) בלי כלום פשוט ללא דופי, מושלם!!! ורק שתדעו שהסוסה במעגלים לא משהו אז כבר למדתי את השיטות איתה במעגלים אבל אתמול ממש לא הייתי צריכה להשתמש בהם כי היא ממש נכנסה טוב ומדוייק למעגל! היא סוסה נשמה והיא בת 28 אבל שהיא רוצה היא מנצחת אותי! וזה די לא טוב!!!

רוז-

רוז היא פונית די גבוה לבנה עם נקודות זעירות חומות! יש לה בן ששמו רוזן ועוד אחד ששמו יויו! היא ממש מתוקה וחזקה! היא בת 28 והאבא של רוזן הוא שקל ז"ל! והאבא של יוי לא זוכרת את שמו... היא מהירה לפעמים, היא מתלהבת מקפיצות, היא אוהבת לעשות קאנטר מהר, והיא לא אוהבת מעגלים ואך בזמן האחרון זה לא ממש מזיז לה! יש לכם שאלות? אההה והחברה הכי טובה שלה היא בטי שהבן שלה הוא בוטן ואלמוגי! שימו תמונות של הסוסים הכי יפים בעולם ובחווה....

טובב השיעור שלי אתמול.............

טוב אתמול באתי לחווה מוקדם ובכלל לא הייתי אמורה לרכב על הסוס שלי.. אבל המאמן שלי אמר לי שהיום אני ארכב עליו ואצטרף לשעור שתמיד יש לי ב-5 שזה שעור קבוצתי ואני יכנס במקום עם סוס בית ספר עם הסוס שלי.. אז הכנתי את היפיוף שלי.. והוא היה ממש חתיייףךך עם כל הציוד החדש שקניתי לו.... ב-4 וחצי הוצאתי אותו למגרש ועשיתי לו לונז' של חצי שעה עד 5 ככה.. ואז ב-5 עליתי עליו... החימום היה פסדר.. לא משהו כי אני צריכה לעשות חימום יותר רציני עם כזה סוס והייתי גם עם דורבנות בפעם הראשונה שלי אז אני לא יודעת כל כך איך להשתמש בדורבנות... והיו פעמים שסתם דקרתי את הסוס בלי כוונה.. טוב בחימום כינסתי אותו והכל היה פסדר.. ובקפיצות היה לנו לקפוץ אוקסר של 80 ככה וקורה על הרצפה לפניו וצריכים להיכנס חצי מטר לפני ואז הסוס עושה צעד מעל הקורה ואז הקפיצה יוצאת הכי טוב אז הייו כמה פעמים שלא החזקתי את הסוס והיה על הפנים!!!! פשוט לא הסתכלתי על הקורה לפני והוא נכנס ממש בקושי או שלא היה מספיק קצב מזל שהוא חזק כל כך וזה לא מפריע לו... ואחר כך הצלחתי להכניס אותו מצויין.. ואז היה לנו להיכנס לדאבל... היה מכשול אפרייט של 50 ס"מ ואז 2 צעדי קאנטר ואוקסר של 80 והיה על הפנים בזה!!!! ממש!! היה פעם אחת שזרקתי את הסוס לפני המכשול והוא נכנס במכשול!! והפיל את כל המכשול... פשוט פירק אותו וכמעט נפלתי.. ואחר כך הקבוצה שלי סיימה את האימון ואז המדריך שלי אמר לי בואי נקפפוץ אפרייט בצד....והייתי בטוחה שבגלל שלא קפצתי משהו אני רק יקפוץ איזה אפרייט קטן בצד ואז הוא ימשיך את השעור עם הקבוצה שלי...אבל מסתבר שהם סיימו את האימון ואני המשכתי לקפוץ קצת.. קיצר האפרייט התחיל ב-80 וממש היה לי מעוללהה.. ולאט לאט זה עלה עד ל-1.20!!!! אממאאאאא וזה היה שיאא המפחיידדד ואחרי הקפיצות מה זה נפלתי על הצוואר שלו כי יש לו פוש חבל"ז בקפיצה!!! ואת כזה עפה למעלה... יש לו מה זה קפיצה!!! פעם ראשונה הוא הפיל את ה-1.20 ופעם שנייה הוא עבר חלק..... יאא והוא היה כזה כוסוווןןןןן כולם אמרו לי איזה סוס יפה!! איזה פ33ה... כל הכבוד... והיה ממה אחלה.. רק שבקפיצות אני דוקרת אותו קצת עם הדורבן אחרי הקפיצה ואז הוא מרים תתחת ואני נופלת קדימה.. אבל אני יתרגל בסופו של דבר.... קיצר היה לי שעור בסדר... וזה פעם ראשונה שאני רוכבת עליו מאז שההיבוא אותו לחווה..
אבל אני מתתהה עליוו!!

לא אמורים לרכב עם דורבנות...

בקפיצות..! בגלל שבקפיצה את עומדת בארכובות כדי לא ליפול ורק בגלל שאת עומדת אז הרגליים מכוונות לבטן הסוס (פשוט המבנה שלנו) ואז זה דוקר את הסוס בבטן בקפיצה ואחרי הקפיצה(עד שאת מסתדרת לקאנטר רגיל...) וזה מה שעצבן את הסוס שלך ובגלל זה הוא הרים את התחת אחורה...- כי זה עיצבן אותו.. עם דורבנות אינגליש אמורים לרכב רק בדרסז' כדי לקבל תגובה יותר מהירה מהסוס... (כי בדרסז' זה באמת נחוץ...) ואם את לא יודעת איך להשתמש בדורבנות אל תרכבי איתם... ובמיוחד על סוס שאת עוד לא מכירה ואת לא יודעת איך הוא מגיב לכל סימן שלך... תנסי לרכב על סוסים אחרים עם דורבנות(סוסים שאת יודעת איך הם מגיבים) ומהם ללמוד כמה ולמה..

טוב אז תשמע רגע...........

אמממ עם דורבנות כן רוכבים בקפיצות.. ותסתכל טוב טוב ותראה את כל הרוכבים בקפיצות עם דורבנות... ובקפיצה הרגליים לא אמורות להיפתח הצידה צריכים להצמיד את הברכיים לאוכף ואז הרגל מופנת כלפי קדימה ולא הצידה.. ואז הדורבן לא אמור להפריע לסוס בקפיצה.. ופשוט אני צריכה ללמוד עכשיו איך לרכב נכון עם דורבן ואני לא מתכוונת לרכב על סוסי בית ספר בשביל זה אני עושה מה שהמאמן שלי אומר לי... ואם הוא אומר לי לרכב על הסוס שלי עם דורבנות אז אני ארכב.. ובגלל זה אני יעשה עוד הרבה שעורי דרסאז' עם הסוס הזה והרבה עבודת קרקע חוץ מקפיצות(שאני עושה 2 אימונים בשבוע).. אני יעבוד על מיקום הרגל וישיבה נכונה..

shaililo

New member
לא מדויק....../images/Emo117.gif

אפשר לרכב עם דורבנות בקפיצות... זה ממש תלוי. אני למשל לפעמים רוכבת עם דורבנות... ורק בקפיצות
וזה לא מפריע פשוט צריך לדעת להשתמש בזה...

flying horse

New member
מצויין!!!../images/Emo34.gif

וואי אני שמחה שיש לכולם כאן שיעורים טובים!!! אני לאומת זאת סובלת קצת כרגע.... אני עזבתי את החווה שלי בגלל שהתייחסו אלי ואלעוד אנשים מאוד לא יפה.... המנהל של החווה היה מרכל עליי והמדריכים האחרים ואומרים לכול התלמידים שלי שאני מדריכה לא טובה ושאני לא אחראית..... תבינו שהמנהל של החחוה מרכ עלי אם תלמידים שלי שהם בעצם שלו.... או בכלל אם המדריכים האחרים... אז אני עזבתי לחווה שכרגע היא טיפולית.. ואני וחברה שלי מתחילים שם בית ספר ונתחיל בזמן הקרוב לצאת לתחרויות דרסז' שכך אני כרגע לא מקבלת שיעורים ולא יוצאת לתחרויות....

חכו ....

אני רכבתי אתמול { יום שישי } על ג'רי היפיוף {סוס בית ספר} ורכבתי דרסאג' כי החלטתי להפסיק את הקפיצות קצת כי אני פוחדת לקפוץ.{ אני חולה על קפיצות אבל פוחדת מוות מאפריטים של 60 אפילו. למרות שאני קופצת מסלולים של 80 90}. בהתחלה עדי המדריכה שלי אמרה לי לרכב לבד ושהיא תתקן אותי והיה ממש כיף הא אמרה לי שנראה להשהיא מלמדת אותי לאט מידי ושאני צריכה להתחיל לעבוד אז בקיצור רכבתי כך רבע שעה וג'רי החמוד ירד על המתג בלי שאני יבקש בכלל והוא היה מדהים ........ כל כך רך בפה וחמוד והוא לא חשב אפילו על להרים את הראוש ואני רכבתי נורא יפה... ואז עדי למדה אותי ללכת הצידה בטרוט כמו בתחרויות דרסאג' וג'רי הלך מהממם הוא הצליב רגליים בלי להסס. עסינו את התרגיל של הטרוט הצידה מספר פעמים בטרוט ישיבה ובטרוט קימה ובהליכה אבל הכי יפה הוא הלך בטרוט ישיבה אין על ג'רי.... רכבנו במנאג' דרסאג' שאין גדר. ואז שטפתי לו רגליים שמתי קובן ונתתי לו המון סוכר וחציר אבל אז בידיוק לפני שהיהיתי אמורה ללכת גרייט חטפה קוליק. למרות שכבר מלפני שעה אמרתי לחברה שלי ענבל שטיפלה בה שאני חושבת שיש לה קוליק ושהיא תלך איתה וזה לא עזר כל כך. ג'רי
ג'רי
ג'רי
ג'רי

ללכת הצידה בדרסז' ...

נקרא לגילד. לגילד הוא בעצם הכניעה לשימוש הנכון ברגל וכיפוף צוואר הסוס לכיוון הכניעה. יש עוד צורות של הליכה הצידה אבל לפי איך שתיארת את זה וכך שאת לא ידעת איך קוראים לתרגיל הזה מסמן המדריכה שלך ניסתה ללמד אותך את התרגיל הלטרלי הראשון הנקרא לגילד.

שתדעי איך קוראים לתרגילים שאת

עושה...! את אומרת שאת רוכבת דרסז' טוב יחסית לבי"ס ואת אפילו לא יודעת איך קוראים לתרגילים שאת עושה?? ויענו את לא רוכבת דרסז' כזה טוב אם את רק התחלת לעשות אתמול לגילד...!

סבבה לך*

אני רק אומרת שאני חושבת שיחסית לבית ספר לריכיבה איפו שאני רוכבת אני די טובה וחוץ מזה מאיפו לך ומאיפו לי אני לא ראיתי אותך רוכב ואתה לא אותי וחוץ מזה אני יודעת איך קוראים לתרגיל!!! ואם לא אמרו לך את זה כבר אז אני אגיד לא שופטים אדם לפני שמקירים אותו אתה לא יודע מה אני יודעת ואני לא יודעת מה אתה יודע ואני לא שופטת אותך ואומרת לך אז בבקשה אל תשפוט אותי זה לא תחרות מי יודע יותר לא?!

אז למה לא כתבת שעשית לגילד??

במקום לכתוב שהלכת הצידה?! אם את ידעת איך קוראים לזה???

היי ביוטיהיפה זה לא...

אתה שאמרת למה להתחיל לכתוב עוד שרשור ??? ואתה כתבת לכולם כמה הם טועים ברכיבה שלהם כעשר הם סיפרו על השיעור שלהם?לא? עצרת פעם לחשוב על הטעויות שלך? ותאמין לי, לי יש ניסיון אם אנשים שסיפרו כמה שאחרים טועים ברכיבה שלהם אבל כעשר ראיתי אותם רוכבים מספר פעמים הם לא רכבו טוב בכלל. תחשוב שניה על עצמך אולי תגלה דברים חדשים ואולי אין לך את העומץ לגלות את הדברים האלו או שאין לך מספיק תת מודא מפותח? זה לא קל לגלות שאתה טועה! אבל אני גם עושה תעויות לפעמים ואני משתדלת לתקן אותם. כי טעות לעולם חוזרת. אני לא אומרת שאתה רוכב רע או שאני רוכבת טוב עד כידי כך אבל יש לי עוד מה ללמוד כמו שלך יש!

לביוטיהיפה ולטוי בוי המלך...

לדעתי ביוטיהיפה אתה לא ממש צריך להתערב ברכיבה של אלה ( טוי בוי המלך ) כי אתה לא יודע כלום על רכיבתה היא יכולה גם להיות רוכבת הרבה יותר טובה ממך! גם אני וגם עוד אנשים מהפורום! אבל אתה יכול להיות הרבה יותר טוב ממנו! אז בואו לא נתערב ברכיבה של אחרים רק אם הם רוצים! כי זה לא ממש עניינך! וזה לא בקטע של העלבה אלא בקטע של כנות ואני פותחת את דעתי בפני כולם!

לביוטי היפה......כנס בקשר לטוי בוי!

קודם כל זה שהיא שכחה איך קוראים לתרגיל זה לא אומר שהיא לא רוכבת דרסא'ז טוב ושהיא לא ברמה גבווה.. זה ממש שטויות!!!!! היא רוכבת בעיקר קפיצות ואם היא לא יודעת איך קוראים לתרגיל מסויים זה לא אומר כלום כי סה"כ היא לא מתכוונת להתחיל להתחרות דרסא'ז מקצועי... אז אני חושבת שאין לך זכות לשפוט אותה במיוחד אם היא לא ידעה איך קוראים לתרגיל מסויים... דבר שני תנסה להיות יותר נחמד אליה עם התגובות שלך כי התגובות שלך היו ממש לא יפות אליה... היא סה"כ רצתה לספר לנו איך היה לה השעור על ג'רי וכמה טוב היה לה במיוחד בקטע של הדרסא'ז.. אני לא באה לפגוע בך אבל תחשוב אם היית במקומה והיו מתחילים לשפוט את הרכיבה שלך על הודעה כזאתי במקום לעודד אותך ולהגיד לך איזה יופי ורק לחזק חיובי...

שניה

אני רוכבת בעיקר דרסאג' אבל גם קפיצות . הבהרה!!! אני לא נדג אף אחד אבל אני חושבת כמו אוסטין ואבישג

למעלה