שיעור בית

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
שיעורי בית 2

עכשו תשבו בשקט מקום שהטלפון לא יכול להשיג אותם{לכהבות גם פלאפונים או לפחות על שקט} בשטיח נוח , מקום שאתם רגילים אליו. ותדמינו שאתם האיש הזה על כול החסרונות שלו והיתרונות שלו , והסיבות שלו והמצב העכשוי שלו{יכול להיות מת} איך זה להיות האיש שאתם שונאים, ו עכשו שאתם כאילו הוא ומבינים אותו יותר אתם עדיין שונאים אותו?

itsikd

New member
עכשיו את לא מובנת בכלל

קודם כל התרגיל שלך טוב אבל פתאום את משנה את הדיעה שלך ?? את כבר לא תומכת בשינאה ? התרגיל שלך תומך בדיעה שלי שאין טעם בשינאה ולא בכל מה שאמרת עד היום בקשר להודעה הקודמת שלך - אני ממש לא שונא אותך !!!! ההיפך - כבר כתבתי כמה פעמים שאני דוקא די מחבב אותך

דז

New member
שיעורי בית

יפה איך שהעברת את התרגיל שלי לטוב, לא התכונתי שהוא יתמוךבמשהו אחר תנסה ותספר על התוצאות נויה

itsikd

New member
את בכלל קוראת מה שאני כותב ????

כבר אמרתי לך שהתרגיל טוב כי זה מה שאני עשיתי ולא ענית לשאלה שהעלתי - האם את עדיין חושבת שהשינאה היא רגש רצוי או לא ???

דז

New member
לא ממש

אתה מבין אנשים עם הארופי שלי לא עושים את זה סתם. למה אתה שואל מה שאתה כבר יודעה ? בקשר לעדיין... ועשית את התרגייל?

itsikd

New member
תפסיקי לשגע אותי

אני עונה לך ואת לא מתייחסת לתשובה ושואלת שוב ! אני שואל ואת לא עונה שואל עוד פעם ואת לא עונה איזה מין דיון אפשר לנהל ככה ???

דז

New member
שאלה ראשונה

איציק דיון מצחיק משהו לפחות אותי . עכשו נמשיםך בדיון המקורי בנושא שלו עשית את התרגיל , ואחרי כעסת על מי ששנאת , או שנאת אותו שוב? זה הכול נויה

itsikd

New member
ושוב אני עונה

את אומרת "לו עשית את התרגיל" ואני כבר אמרתי שעשיתי את התרגיל הזה הרבה פעמים בחיי כל פעם שאני לא מבין למה מישהו עושה משהו אני לא כועס אני מנסה להבין דברים דרך העיניים שלו לרוב אני מצליח להבין (לא לקבל) מה מניע את אותו אדם לכן אני לא כועס ולא שונא כל אחד והשריטה שלו כל אחד ואיך שהוא חושב מה שמניע אותו ומה שגורם לא להתנהג בצורה שהוא מתנהג אני לא יכול לשנות את השריטות שיש לאנשים אבל אני לומד להתמודד איתן - להסיק מסקנות איך להתנהג עם כל אחד בהתאם לשריטה שלו (אם בכלל אני צריך להתמודד איתו) השאלה הבאה ? אני אמשיך איתך נראה לאן את מנסה להוביל

דז

New member
תודה על ההקשבה

אתה לא יכול לשנות את האדם אתה אמרת"לא יכול לשנות את השריטות שיש לאנשים" אז מה זה משנה מה תעשה. אתה שלם עם עצמך.ועל הסביבה אתה כבר לא יכול להשפיע. אז מה אתה מחפש בעולם. עוד אתה יכול לדמין את עצמך בתור האיש שההבדל שלו הוא גדול ממך ושאתה אפילו שונא, ולאהוב אותו או לפחות להזדהות, איך כול כך מהר כול כך בקלות ,לפני רגע שנאת אותו ועכשו אתה תעזור לו מרצון , רגש חזק ואמיתי משתנה כול כך מהר. וחומד אתה יודעה כמה קל להתחיל לשנוא אנשים מנסיון , מילה אחד , פעם מישהו אמר לי שאני לא יעשה עבודה יותר טובה ממנו כי אני אישה , ומאז כבר מלא זמן הוא בראש הרשימה השחורה שלי , בגלל מילה אחת , ולפני זה חיבבתי אותו מאד , אז מה קורה פה?

itsikd

New member
כרגיל את לא מובנת

את אומרת "לפני רגע שנאת אותו ועכשו אתה תעזור לו מרצון" שני דברים לא נכונים - אני לא שונא ואני לא עוזר מרצון למי שלא נראה לי הרגש שלי לא עובר מקיצוניות לקיצוניות נכון זה קל לשנוא - כי זה הפיתרון הקל להאשים אחרים ולשנוא אותם גם אני שמעתי מילים דומות מאנשים - לא שנאתי אותם פשוט למדתי איך להתנהג בהתאם אליהם מה הקשר בין לשנות אנשים לבין כעס ואיך נכנס היעוד שלי בחיים לדיון ודרך אגב היעוד שלי הוא אני !! והדרך לשנות אנשים היא ע"י רגשות חיוביים ולא שליליים

Nagini Potter

New member
דז חמודה, תני לי לנסות להבין מה קרה

לנסות להבין מה קרה פה, ואם הבנתי נכון - אני אסביר לך. איציק כאן, מלא אמונה שאסור לכעוס, לשנוא, ושאר ירקות, צריך לקבל את כולם כמו שהם או משהו כזה, וכו´ וכו´ וכו´, בלה בלה בלה, פיטפוט שמיטפוט, ושנאה זה רגש מיותר ולא יוביל אותי לשום מקום וכל זה. עכשיו - גם את מאמינה באותו דבר בדיוק. יופי. נפלא. נהדר. עד כאן הבנתי נכון? יופי. (אם אני טועה איפשהו תגידי לי איפה בדיוק) עכשיו, את עומדת, ומנסה לשכנע את איציק חביבנו ששנאה זה רגש מיותר, ושבקלות הוא יכול להוציא את זה מחייו וכו´ וכו´ בלה בלה בלה. והוא, מצדו, לא מבין מה את רוצה מהחיים שלו, כי הוא כאן המאמין הכי גדול של התחברות עצמית וששנאה זה מיותר וכל זה. עכשיו, במקום לנסות לשכנע את איציק במה שהוא כבר משוכנע בו, תתחילי לשכנע אחרים, שעוד לא השתכנעו, וויל יא? טוב, זה מה שאני הבנתי. אם הבנתי נכון - אז יופי לי. אם לא הבנתי נכון - תקני אותי. אבל לאט לאט, כי לוקח לי קצת זמן לקלוט....... Nagini Potter

דז

New member
אני מאמינה בשנאה

בהכול בשביל המטרה. חוץ מזה אני מאמינה שכולנו אותו הדבר, אבל לגבינו ולגבי התועלת שאנחנו יכולים להשיג אנחנו הכי חזקים,והכי ענינים זה החלק הבאה אבל אני לא אקרא מפה או יוסיף לפה כי זה הפך לגמרי דיון זבל . בכול מצב אני מעודדת את איציק לאהוב את עצמו , וזה כולל לדידי שנאה . נויה , איציק אמרת שבחרתי ברע , בחרתי במציאות , למה אתה בחרת בעיורום

itsikd

New member
אני ממש לא עוור !

אני רואה את כל הרוע שיש בעולם אבל לא מוכן להיות חלק ממנו להאמין בשינאה זה לחיות בשינאה וההפסד כולו שלך עוד תלמדי יום אחד - אולי את צודקת הדיון הזה כבר זבל אבל באשמתך את לא מסבירה את עצמך וכותבת דברים שלא קשורים בכלל אם היית עונה לענין היית מוכיח לך את הטעות שלך ! אבל כנראה שאת צריכה ללמוד עם הזמן בעצמך

Nagini Potter

New member
אה! עכשיו הבנתי!

איציק, אנחנו מאמינים כמעט באותו דבר, בגלל זה לא הבנתי למה אנחנו מתווכחים כשאנחנו אמורים להסכים, ועכשיו הבנתי איפה אי ההבנה! כשאני אומרת שאני מאמינה בשנאה, אני לא אומרת שצריך לחיות בשנאה. לא ולא! ההיפך - להימנע משנאה כמה שרק אפשר! אבל מה לעשות, שנאה זה חלק מהחיים, ולפעמים - שים לב, לפעמים! - שונאים מישהו. זה לא אומר שנאה עצומה בלתי נשלטת, שתקדיש את חייך רק בלפגוע באותו אדם או להתרחק ממנו, אבל מותר לך לשנוא מישהו מדי פעם, זה לא יהרוג אותך - אני מבטיחה לך. אתה אומר שלהאמין בשינאה זה לחיות בשנאה......... לא איציק, אתה טועה. צריך לשנוא לפעמים. פשוט צריך, אין מה לעשות. תשנא לפעמים, אל תחיה בשנאה. המנע משנאה כמה שרק אפשר. אבל לפעמים אתה שונא מישהו. וזה בסדר. מותר לך. אבל אם תחזיק את עצמך בכוח מלשנוא מישהו שאתה מאוד מאוד שונא, אתה תהפוך לאדם ממורמר ומסכן שמתכחש לעצמו וכועס ושונא את עצמו, ואז גם את זה הוא מנסה להדחיק - וזה פשוט לא הולך ככה. ואם תשנא מישהו מאוד מאוד מאוד, זה יעבור לך מהר, אני מבטיחה, במיוחד לאדם הגיוני כמוך, ואז נפטרת מהשנאה בהרבה פחות צרות. אני לא אומרת שאתה אדם ממורמר שמתכחש לעצמו - עדיין לא. אבל יום אחד, אולי זה מה שיקרה לך. ושוב: אל תמחק את השנאה. רק תשלוט בה. Nagini Potter

Nagini Potter

New member
איציק צודק

אני לא מבינה מה שאת אומרת, או שאת מדברת לא ברור או שאני סתם קשה, תבחרי מה שמתאים לך.... Nagini Potter

Nagini Potter

New member
המפי. להסתכל דרך העיניים של מישהו

יכול לגרום לי לא לשנוא אותו? לא ידעתי. זוכרים שסיפרתי לכם שאני מסתכלת דרך עיניים של אנשים מתוך רפלקס? וזוכרים שסיפרתי לכם שגיליתי שאני לא שונאת אף אחד? אולי יש קשר. Nagini Potter

itsikd

New member
ברור שיש קשר !!

מתוך הסתכלות על אחרים את מבינה שכל אחד עם הראש שלו ואין טעם לשנוא - אלא להבין את השוני בינינו לבין אחרים ללמוד מזה איך להתנהג

למעלה