שיעור ביוונית

rigoletto111

New member
הישגי התרבות היוונית הקלאסית

* פילוסופיה * שיטות ממשל - דמוקרטיה, כמובן, אך גם אוליגרכיה, פלוטוקרטיה (שלטון העשרים) וצורות ממשל רבות אחרות, כמו צורת הממשל הייחודית של ספרטה שהשוליים האלו קצרים מלתאר אותה. כבר אריסטו ניתח משהו כמו מאה צורות ממשל שונות. ספרטה - אולי הניסיון הראשון לבנות חברה טוטליטרית. * תיאטרון - קומדיה, טרגדיה (מיותר לציין שאלו מילים יווניות). מחזאות - אריסטופנס, סופוקלס. * היסטוריוגרפיה : הרודוטוס. תוקידידס. הראשונים שכתבו היסטוריה: סיבות, לארועים. תוצאות ארועים (ולא רק כרוניקות, או היסטוריה אלוהית, כמו בתנ"ך). * אמנות - פיסול ריאליסטי. ארכיטקטורה. * שירה: (לא המצאה שלהם) הומרוס. הסיודוס. סאפפו

את מכניס

נסיון בניית משטר טוטליטרי ברשימת הישגים?! ואם ספרטה-אז נזכיר את ליקורג -מייסדה האגדתי..

rigoletto111

New member
הישג שאני מתעב!

"בצע הכסף את חוקי ליקורגוס ישחית..." עוד הישג - כמובן, ספורט - משחקים אולימפיים

rigoletto111

New member
טוף, בואו נראה...

אתונה: המחוקק סולון הטיראן פיסיסטראטוס השליט הדמוקרטי פריקלס (אימפריאליסט גדול. אני שמאלני לידו) אלקיביאדס

סיטרא

New member
פארודיות

* פותח קטגוריה * לא שיש לי, אבל למי שיש, מוזמן. אני נהנה מפארודיות יותר מהמקור, מצטער, תוצאה של חינוך לקוי, כנראה.

גוף מוזר?

אני באמת רוצה להבין. נו מילא תגידו שהיא שמנה או שרירית מדי מה זה מוזר?יש לה ארבע רגליים?

וואלה?לי דווקא נראה

שהריבועים בבטן שלה לא באו מחוסר מאמץ פיזי
מעניין אם נשים יווניות היו באמת כמו שמציירים-מפסלים אותן

rigoletto111

New member
לא יודע לגבי יוון

אבל בימי הביניים להיות שמנה היה נורמלי ולא היו דיאטות כמו היום. מכיר הרבה נשים שמצטערות שלא נולדו אז.

Le Fay

New member
לא, הפרופורציות מוזרות:

ירכיים מלאות ואגן ירכיים צר, ידיים ארוכות לכאורה אבל לא מגיעות עד אמצע הירך כמו במציאות, בוטיצ'לי כנראה ניסה "למתוח" את המודל לאורכה ולא כל כך הצליח.

למעלה