מינוס מלך כרתים
מינוס מלך כרתים כעס מאוד על מלך אתונה, שגרם למות בנו. בזעמו איים למחות את אתונה מעל לפני האדמה, אלא אם כן ישלחו תושביה לכרתים מדי תשע שנים, שבעה נערים ושבע נערות. הצעירים והצעירות הובלו דרך מבוך סבוך של מנהרות, שבו ארב להם המינוטאורוס, מפלצת שחציה פר וחציה אדם, וטרף את הנערים והנערות. תזאוס, בנו של מלך אתונה הציע לצאת לכרתים כאחד משבעה הנערים, כדי לנסות להרוג את המפלצת.אם יצליח, יניף על ספינתו דגל לבן במקום הדגל השחור שהתנוסס עליה בצאתו. כאשר הגיע לאי, התאהבה בו אריאדנה, בת מלך כרתים, והחליטה לעזור לו. לפני שנכנס למבוך היא ציידה אותו בפקעת חוטים. תזאוס היה צריך לקשור את הפקעת אל דלת המבוך ולשחרר בהדרגה את החוט שעה שהתקדם במבוך כדי שיוכל למצוא את הדרך חזרה.תזאוס הצליח להרוג את המפלצת ונחלץ מן המבוך בעזרת פקעת החוטים שהובילה אותו אל הפתח. כששב תזאוס ליוון שכח את הבטחתו להניף דגל לבן. כשראה אביו אגאוס את הדגל השחור, היה בטוח כי בנו נהרג, והשליך עצמו מרוב יאוש אל הים. על שמו נקרא ים זה בשם "הים ההגאי עם ימינו אלה. <אני מקווה שזה באמת המיתולוגיה היוונית ואני לא מתבלבלת, אם כן בבקשה תקנו אותי>