שיעור בדמוקרטיה

שיעור בדמוקרטיה

בפורום זה עלו השבוע שאלות ותשובות תהיות וויכוחים אין-קצה בסוגייה "מה זו דמוקרטיה", והנה, גדול פוסקי הדור, הגאון המר"ן הצדיק עובדיה יוסף נותן לכולכם ולמדינה כולה שיעור בדמוקרטיה, ומלמד את כל עדר הכבשים הנבערות מהיכן "שותה" הדג: בהליך שנחשב לאבי-ההליכים של יסודות הדמוקרטיה יקבע המר"ן הערב מי יהיה ראש מפלגת ש"ס. הפסיקו עם המחשבות המיושנות ומעלות-העובש על "בחירות", די עם השיטות שאבד עליהן הכלח של "זכותו של האזרח" לבחור ולהיבחר - הדמוקרטיה היא עובדיה יוסף! על פיו יישק דבר, לאיש מבלעדיו אין זכות הבעת דעה, ש"ס כמפלגה דמוקרטית תמשיך להיות מונהגת בידי מנהיג שנבחר בדרך דמוקרטית, ש"ס תמשיך לשבת בכנסת דמוקרטית ולהיות דוגמה וסמל של דמוקררטיה לכל גוף ואדם, המבקשים להיות דמוקרטיים וללמוד דמוקרטיה מהי. תחי הדמוקרטיה! יחי עובדיה יוסף הדמוקרט!

שיעורי בית בדמוקרטיה

מי שלא נאה לו מהשיטות ה"דמוקרטיות" של ש"ס, באשר לבחירת מנהיגיה, שלא יצביע להם. תחי הדמוקרטיה. אמן. ובלי קשר: איזה גשם!! לפחות שהכנרת תתמלא קצת.

ושתי

New member
בטח לא אדם אחד

כל מפלגה דמוקרטית קובעת לעצמה את דרך בחירת נציגיה ומנהיגה לכנסת ולמועצות המקומיות - בשיטת הפריימריס, שיש בה המון עיוות, בשיטת הבחירה ע"ימ מועצת המפלגה - השיטה הטובה מכל האחרות, בשיטת הועדה המסדרת - כמו במפאי הוותיקה, גם לה יש מגרעות - אבל אף פעם לא איש אחד ממנה את חברי הסיעה ואת העומד בראשה. כאילו שלא ידעת. איך זה בשינוי - תשאל אותם.

preacher

New member
טוב, פירוש רש"י

שיטת הבחירה של עובדיה יוסף בטח לא גרועה יותר מזו של רפול החילוני. אין קשר לדת דווקא. בכל מקרה נושא הבחירה לא מחויב בבחירת המועמדים אלא רק בבחירות לכנסת עצמה. חסרים דברים שליליים בש"ס שצריך להתנגח בהם דווקא על זה?

ושתי

New member
תגידי - את בכלל מבינה מה שכותבים?

מדובר כאן בסאטירה על ה"דמוקרטיה" של ש"ס, כשמפלגה זו, כמו כל יתר המפלגות החרדיות, משחקות את משחק הדמוקרטיה בכלים שאינם דמוקרטיים. זו בדיחה, שמשפיעה קשה על חיינו, ואת מגיבה ברמה (לא כותבת איזו, שלא לקבל נו-נו-נו ממנהל הפורום)

Gently

New member
עוד לא ראיתי את המפלגה

שבראשה יעמוד אדם שנבחר על ידי העם. מי שמדבר על דמוקרטיה.

אז כנראה שב5 שנים האחרונות היית

עיוור... שכן ב5 שנים האחרונות ראש הממשלה (וראש המפלגה מן הסתם) היה נבחר העם...

taro

New member
ידה ידה ידה

סלח לי אוהד, אבל בפראנויה שלכן מתחילה לעוור אתכם. ש"ס כמפלגה דקטטורית... ש"ס היא הרב עובדיה יוסף, נכון. בעיות? אל תצביע לה. אף אחד מבין חבירה לא מתכוון להחליף ולא רוצה להחליף אותו כרגע, לפחות לא שידעו לי ולך. לא מדובר ביוסי שריד או טומי לפיד שמקיימים ישיבות, כי המטרות שלהן ושל ש"ס הן אחרות לגמרי. הרב עובדיה לא שולח את שליחיו להרוג במתנגדיו, ולא השתלט על המפלגה בכוח. אז בבקשה ממך, אל תבזה את מושג הדמוקרטיה שאתה כ"כ מטיף לו.

ואפילו, ו"סליחה על הביטוי"

לרב אמנון יצחק אין שכירי חרב. (ולא לאף רב אחר שאני מכירה, ואני בטח מכירה קצת יותר רבנים משניים או שלושה, ששמם לא נעדר מאף פה בישראל) ודי עם ההשתלחות בש"ס. שכל בוחר ידאג לנציגים שלו.

אנדרי ז

New member
גם למיסיונרים אין שכירי חרב

אז מדוע החרדים מתנגדים לפעילות המיסיון בארץ? ש"ס היא היום המקדמת הראשית של הכפייה הדתית, ובנוסף היא דואגת להשאיר מיגזרים שלמים בעוני תמידי עקב החינוך הקלוקל שהיא מעניקה לרבבות תלמידים ברשת "אל המעיין". איך אפשר לא להשתלח בה על הפשעים המוסריים האלה?

taro

New member
לא קשור, לא שייך, לא רלוונטי

אנחנו לא דברנו על אמונתה הדתית של ש"ס, אלא על מבנה המפלגה ותקפדוה הפנימי. ש"ס לא מקדמת את הכפיה הדתית שכן אין לה דרך לכפות אותה, מי שמעביר אותה בחוקי המדינה הם החילונים, ומי ששומר על קיומה היא המשטרה החילונית. ובאשר לעוני - ש"ס מעניקה חינוך זול יחסית לאנשים רבים, שאתה מכנה ברוב חוצפה קלוקל, כאילו שהמתמטיקה היהירה הופכת את החינוך שלך לנעלה. ואם אתה כבר מרחם על מגזרים רבים, אולי תלין גם על אלו שבונים התנחלויות, ממנים כיבוש, או מקציבים כסף למשחקי ספורט?

אנדרי ז

New member
אין לה דרך לכפות אותה?../images/Emo12.gif

תזכיר לי מאיזו מפלגה שר העבודה, אותו אחד שדואג מדי פעם לשלוח פקחים דרוזים בשבתות, או לוודא אי-מכירת חמץ בפסח?

taro

New member
זו כפיה?

זו סמכותו וזכותו של שר. את השר הזה בחר ראש ממשלה חילוני, להזכירך. הוא בחר אותו מסיבותיו הוא, אבל אי אפשר לצפות שאדם חרדי ינהג כאדם דתי. וזו לו יותר כפיה מכפייתה של לימור לבנת במשרד החינוך (או התקשורת לשעבר), בן אליעזר כשר בטחון, דני נווה כשר אוצר וכו´.

אנדרי ז

New member
שאלה פשוטה לי אליך

מאחר וכנראה שום דבר לא נחשב אצלך ככפייה, מהי לדעתך כפייה, איך היית מגדיר את המושג הזה? ושאלה נוספת ברשותך. אתה כל הזמן טוען שאתה נגד הכפייה הדתית. ומצד שני ניתן להבין ממך שלא קיימת כלל כפייה דתית. איך אתה מיישב את הסתירה הזאת?

taro

New member
כל חוק הוא כפיה

לא משנה מה תוכנו, כיוון שהוא אוסר או מחייב משהו על מישהו. עם זאת, אתה מאמין בחוק, לכן השימוש במונח כפיה הוא מגוחך, שכן כיה במלוא מובן המילה (כפיה דתית, לצורך העניין) מתרחשת באפגניסטן ואיראן. אני אומר שאני נגד כפיה דתית כדי שתדע על מה אני מדבר, בדיוק כמו שאני מכנה את עצמי פצפיסט, למרות שפצפיזם מוגדר מראש כמשהו חילוני. אני נגד ההתערבות הדתית בפוליטיקה כיוון שזה משפיל, מנחית ומחלל את הדת.

ינקל

New member
אז בעצם אתה נגד הרב עובדיה

שהרי הוא מייצג את "ההתערבות הדתית בפוליטיקה". לכן גם נובע מדבריך שהרב עובדיה "משפיל, מנחית ומחלל את הדת". אפילו כחילוני אני מתנגד להשפלת הדת, (ולהשפלה בכלל) ואני מאד שמח להסכמה שיש ביננו בנקודה זו.

taro

New member
וודאי שאני מתנגד לרב עובדיה

אבל כשאני חושב שהצדק עמו, אני אומר זאת. הגנתי פה גם על הדתיים הציונים ועל צה"ל, כשחשבתי שיש משהו בדברים או במעשיהם.

preacher

New member
מתמטיקה יהירה - ענף קטן ולא מוכר

האם זה דומה למתמטיקה בדידה? קרוב לדיפרנציאלית אולי? לא משנה, נראה שגם אתה לא הבנת, הביקורת על ש"ס היא שהחינוך שלה לא מכין את התלמידים לחיים יצרניים בשוק העבודה של היום. לך זה בטח לא חשוב, אתה חיי חיים רוחניים ונזון מדבר תורה בלבד, אבל בעולם האמיתי אנשים צריכים לעבוד כדי להתפרנס ומי שלומד בחינוך של ש"ס, הסיכויים שלו להשיג עבודה משתכרת בעתיד נמוכים. דרך אגב ההורים של התלמידים שם לא טפשים, מספר התלמידים שם יורד ככל שהגיל עולה.

taro

New member
מתמטיקה חייבת להיות יהירה

כיוון שהיא מתיימרת להכיר את האמת המוחלטת. למתמטיקה אין ערך אם היא לא מתארת אמת, ומדע שעוסק כולו ביומרה להכיר את האמת הוא מדע יהיר, מה לעשות. הביקורת שאוהב הביא על ש"ס לא הייתה קשורה למערכת החינוך שלה. אבל אם אתה כבר רוצה לדבר על מערכת החינוך שלה, היא אכן לא מכינה אנשים לעולם פרודקטיבי. אני אישית עובד ומתפרנס (תודה לאל שיצאתי מהצבא סוף סוף), אבל אין לכך קשר. ש"ס לא מבקשים להיות פרודקטיבים, עבודה היא לא ערך, עבודה היא כורח. כרגע הם לא צריכים לעבוד, כי הציונים, מסיבה לא מובנת לחלוטין, מציעים להם כסף, וגם אם היו צריכים לעבוד, כמו שהחרדים עשו ועושים בתפוצות, הם לא היו צריכים ללמוד טריגונומטריה ואופטיקה בשביל זה. וחוץ מזה, שתמיד אפשר לעבור קורסי הכשרה.

למעלה