שיעורי בית

rachbar

New member
שיעורי בית

שלום לכולם מה עושים כשהמתאמן לא מכין את שיעורי הבית שלו באופן כמעט קבוע? (לדוגמא: תכתוב בפינקס כל יום 5 דברים טובים שקרו לך)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מבררים

שיעורי בית הם לא משימות קבועות, אלא משימות שצריכות להיות רלוונטיות לרגע הזה באימון, לסגנון של המתאמן, ולמטרות שלו. מדוע הוא לא עושה את שיעורי הבית? האם אין לו דברים טובים לכתוב? או שהוא לא מתחבר לכתיבה? או שהמשימה נראית לו טפשית? איזו משימה הוא מציע במקום?

indanziv

New member
שיעורי בית

יכולות להיות מספר סיבות שבגללן מתאמן אינו מכין שיעורי בית- יתכן שזו בעיה קשב וריכוז (הייתה לי מתאמנת כזו), יתכן ששיעורי הבית הספציפיים לא הגיעו למתאמן בשלב הנכון של האימון- לפעמים יש צורך בהתחברות ובתובנות מסוימות על מנת לעשות מטלה מסוימת, יתכן גם שהקושי לעשות שיעורי בית הוא ביטוי נוסף לחסם שעלה באימון. יתכן שהמתאמן אינו מחויב לתהליך האימון ולתהליך השינוי שלמטרתו הגיע לאימון (צריך להיות זהירים כי יש מתאמנים שעוברים את התהליך טוב ומתחברים אליו גם עם עשייה חלקית של שיעורי בית). תפקיד המאמן הוא לא להיות "שוטר"- אופן ההתמודדות של המאמן נגזר מההיכרות עם המתאמן ומהסיבה לבעיה- אם מדובר בחסם, אפשר להעלות זאת מול המתאמן ולשקף לו זאת כחלק מהתהליך. למתאמנת עם הפרעת הקשב העברתי יותר תכנים פרונטלית, נתתי גם הבייתה אך שיניתי קצת את כמות המלל וההיקף שיהיה במסגרת יכולתה. אם המתאמן לא מחויב לדעתך לתהליך- יתכן שיש לשקול את המשך האימון בהחלטה משותפת עם המתאמן. אני מציעה ללכת עם תחושת הבטן, לחוש את המתאמן ולפי זה להחליט על המשך ההתנהלות, אני מכירה מתאמנת שהפסיקה תהליך אימון לאחר שהמאמן נצמד להכנת שיעורי הבית ובכך למעשה 'פספס' אותה. במקרים מסוימים יש מקום להסביר בעדינות למתאמן שמשלם עבור האימון ששיעורי הבית הם אמצעי לקדם את האימון וגם לחסוך בזמן, מה שהוא לא עשה בבית יעשה באימון - זמן שהוא משלם עליו. שיהיה בהצלחה! ענבר אלבו-אלתר, מאמנת אישית

bridges

New member
אני לא אוהב לקרוא לזה שיעורי בית...

...רק הביטוי הזה יכול ליצור קונוטציה שלילית. המטרה הראשונה שלי, בתהליך אימוני, היא שהמתאמנים ייצרו את המשימות שלהם. זה כבר יוצר מחוייבות אחרת. אבל כמובן לפעמים יש משימות שקשורות לתהליך שאני מבקש מהמתאמן לעשות (לא מטיל, מבקש). בנוסף, כאשר מתאמן לא מבצע את המשימות שהוא לקח עליו אני תמיד בודק מה הוא כן עשה. יש אנשים שהם מאוד קשים עם עצמם או שיש בהם שמץ של פרפקציוניזם ואז מספיק שמשהו לא נעשה, זה מייד "לא עשיתי". לכן, דבר ראשון אני מוצא עם המתאמן את מה שהוא כן עשה וחוגג איתו את מה שהוא כן עשה. לאחר מכן, אפשר לעבוד על מה שלא נעשה, אבל לא מתוך "למה לא עשית את זה!!!" אלא מתוך בו נלמד ממה שלא עשית. בו נראה מה יאפשר לך לעשות את המשימות בפעם הבאה, אולי לשנות קצת את המשימה או לעשות דברים צעד, צעד. בהצלחה, רונן

לא חייבים לתת משימות

חותמת על כל מילה, ועוד: אני חושבת שלא חייבים לתת משימות למתאמנים. אני אוהבת להפציץ בהמון משימות. זה מנצל היטב את הזמן. על הסכום החודשי שהם משלמים, הם מקבלים לא רק את זמן הפגישה, אלא הרבה יותר ביצוע והתקדמות. יופי טופי. מקסימליסטי. אני תמיד זוכרת את הסמנכ"ל שחיפשה עבודה - עבדה על המשימות שלה 6 שעות מדי יום. וואחד שיעורי בית. אבל יש אנשים מאוד עסוקים. או מאוד מוצפים רגשית. והם לא רוצים כרגע להכין משימות. אז מה, לא נתאמן? נתאמן, וזה כנראה ילך יותר לאט. ובהדרגה מנסים כן להכניס פה ושם משימות. אם הם מוכנים. וכמובן, גם לבדוק אם המשימות מתאימות, אולי יש משהו מתאים יותר. אולי משימות קצרצרות. לפעמים גם אני מציעה לאנשים להתיחס למשימה כאתגר בפני עצמו, אתגר של משמעת. לעשות וזהו, גם אם עייפים, לצפות להפתעות!

rachbar

New member
שיעורי בית

תודה לכולם על התשובות המעמיקות אכן למתאמן יש בעיות קשב וריכוז והוא לוקח ריטלין יש לכם הצעות כיצד להעלות בו את ראיית "חצי הכוס המלאה" בחייו?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לציין התקדמות.

אנשים עם בעיות קשב וריכוז נתקלים הרבה פעמים בקשיים בביצוע ובהשלמת דברים. האתגר שלנו כמאמנים הוא לסייע להם לראות את ההתקדמות שבכל זאת קורית. שפעם משהו היה נדחה שבוע וכעת הוא נדחה יום. שפעם הוא היגיע לכל מקום באיחור והיום איחר רק למקום אחד מבין השלושה וכו'. צריך לחפש את ההתקדמות הקטנה ביותר ולציין אותה, אחרת הם נוטים לא לראות אותה כלל ולהתייאש.

ordanco

New member
מי לא עושה שעורי בית?!

אהלן מאמנת נפלאה ששואלת שאלות מצויינות, אני יוסיף עוד כמה דברים כלליים: בעיני "מאחורי הקלעים": א. שעורי בית עוזרים, הם לא חובה. ב. שיעורי בית הם באחריות המאמן. זה תפקיד המאמן לתת למתאמן שעורי בית מתאימים שיהוו אתגר מצד אחד ויעשו מצד שני. ג. אם מתאמן לא עושה שעורי בית סימן ששעורי הבית לא מתאימים ועל המאמן להתאימם מבלי להאשים את המתאמן. בעיני "מול המתאמן": א. הצגת שהדברים באחריותו. ב. העצמת הצלחות, טשטוש ולמידה מחוסר הצלחה. מכאן השאלה שלך מאוד במקום, תרגישי חופשי לשחרר משיעורי הבית ולהוציא הצלחות מכלים אחרים כמו תשאול, בהצלחה, אורן

adih770

New member
בודק כמה דברים ,מתחיל מאצלי כמאמן ...

שלום לך. כשמשהו לא עובד באימון דבר ראשון על המאמן לבדוק איך זה קשור אליו. כמאמן אחת האמירות שלי ללקוחות שלי "שכל מה שקורה במרחב שלי זה שלי" . כשמתאמן לא הכין מטלות או ש.ב. זו הזדמנות מצוינת להדגים לו איך זה קודם כל שלי כמאמן. אחרי שמצאתי איך זה שלי.אני לוקח אחריות. (לא הסברתי נכון,באתי ממקום מתנשא,דברתי כמו מורה/מנהל/מפקד). לדעתי האימון אפקטיבי ביותר כשדברים מתרחשים כאן ועכשיו זו הזדמנות מצוינת לדבר על המחויבות לאימון, על היחסים בנינו כמאמן מתאמן -האם יש שם משהו שלא עובד עבורו? בהצלחה.

למעלה