שיעורי בית

M E N I 1 2 3 4

New member
שלום!

יש לי 4 שאלות לקראת בוחן בתנ"כ(בנוגע לספר שמות), אשמח אם תעזרו לי: 1. מי כתב את ספר שמות? 2. מתי הספר התגבש? 3. מדוע נקרא כך? 4. מה הרקע לכתיבת הספר? תודה מראש, מני. נ.ב. אשמח אם תענו מהר, כי הבוחן מחר ורק עכשיו נזכרתי להתכונן
.

אבו16

New member
תשובות לבגרות 2006 +שאלה דחוף מאוד!

אני מתכונן למבחן בתנ"ך שיתקיים בשבילי מחר בשמונה בוקר. עכשיו יש לי פה שאלה שאני מחפש את הפיתרון שלה מהפתרונות או אולי מהידע שלכם,אני לא מצליח לעשות אותה. השאלה היא:"כיצד מצטיירת דמותו של חזקיהו ודמותו של הושע בן אלה לאור דמותו של משה?בסס את דבריך על הכתוב התשובה אמורה להיות בספר מלכים ב' פרק י"ח פסוקים 1-12? אשמח לתשובה מהירה כי זה דחוף לי מאוד תודה מראש

hen14

New member
יש לי שתי שאלות בתנך, אשמח אם תעזרו

בראשית פרק ג' 1-20 א. בפרק ג' פס 1, 5-4 חוזר הנחש על דיברי ה' שבפרק ב' 17-16 בשינויים. 1. ציין שני שינויים בדברי הנחש, והסבר את הסיבה לכול שינוי. 2. מה ניתן ללמוד מן השינויים על דמותו של נחש בסיפור? ב.. הסבירו כיצד השימוש בשורש א.כ.ל. מדגים את עקרון הענישה של מידה כנגד מידה. בבקשה תעזרו יל , אני אמשח מאוד אם כבר היום בתודה רבה חן

פלגיה

New member
אני לא בטוחה שתשובותי תספקנה

את המורה שלך: כתב את הספר משה רבינו. הספר התגבש במהלך שהות בני ישראל במדבר סיני, בשנה הראשונה לשהותם שם (על פי דעה אחת) או בשנה האחרונה - ערב כניסתם לארץ (על פי דיעה שניה). הוא נקרא כך על פי המילה השניה בפסוק הפותח את הספר "ואלה שמות בני ישראל היורדים מצריימה". לא ברורה לי השאלה בדבר הרקע לכתיבת הספר. עכשיו עוד מילה - תנ"ך זה לא מתמטיקה, והתשובות הנכונות תלויות בדעות ובהשקפת העולם של המורה. לכן הטוב ביותר בשביל להצליח בבחינה - להסתכל במחברת שבה יש סיכומים של השיעורים וללמוד על פיהם.

hen14

New member
עוד כמה שאלות בירמיהו פרק ל"ה

1. א. קראו פסוקים 1 - 10. מה ציווה יונדב בן רכב על צאצאיו (ציינו ארבעה פרטים), ומה ציווה האל על ירמיהו בפסוקים אלה? ב. קראו פסוקים 9 - 11. יש הטוענים שבני רכב היו נוודים שהתגוררו מחוץ לירושלים, ובגלל מאורע היסטורי עברו לגור בירושלים. 1) הביאו ראיה מפסוקים אלה לביסוס הטענה שבני רכב היו נוודים. 2) מהו המאורע ההיסטורי שגרם להם לעבור לירושלים? בססו את תשובתכם על הכתוב. 2. ירמיהו משתמש בבני הרכבים כמשל לאנשי יהודה ולמעשיהם. הסבירו למה בחיי אנשי יהודה מקבילים הפרטים האלה: - דרישת יונדב בן רכב מצאצאיו - תגובת בני רכב - הגמול המובטח לבני רכב 3. הצליל "שב" חוזר בפסוק 15 במשמעויות שונות. א. מהן שתי המשמעויות השונות של המילים בעלות הצליל "שב"? ב. הסבירו מהו התנאי המודגש במשחק מילים זה.

סקיפי

New member
שיעורי בית../images/Emo1.gif

כל השואלים מתבקשים לשרשר לכאן. אנא קחו בחשבון שאף אחד לא חייב לכם כלום, שאנשים יענו אם יהיה להם זמן/אם ידעו מה התשובה/אם יתחשק להם, ושאין טעם לפרסם שוב ושוב אם לא ענו לכם. ועל העונים תבוא הברכה.

לךלישון

New member
שאלה על בראשית פרק א'

היכן לדעתכם מוצגת במהלך פרק זה תכלית של הרמוניה ושלמות ? והיכן זה מתבטא ? הודה לכם כל-כך אם תענו לי על כך בשעות הקרובות! תודה

למעלה