שיעורי בית בכיתה א´

מסקנה - לאנשי מכירות יש גם מטרות

חינוכיות להורים... חוץ מזה אני לא בטוחה שזה מותר מבחינה חוקית. ודבר אחרון - תבדקי מהביה"ס קיבל בתמורה. אולי גם מנוי או מתנה אחרת. זה ממש מכעיס...

אוף...

העליתם כאן עוד נקודה כואבת. זה יותר מנפוץ בבית הספר של הבת השניה שלי. ואני נאלצת להלחם בזה על בסיס די קבוע...

סוגיית הדת בחינוך היא מאוד רלוונטית

כי החינוך הממלכתי הוא מגמתי-דתי באופן יוצא דופן ולכן נראה לי שאנחנטו כהורים חילוניים צריכים - למען האינטגריטי שלנו כלפי ילדינו וכלפי ת]פיסת עולמינו - להיות כל הזמן עם היד על הדופק. כשהתברר לי שבגיל שנתיים הניחו לעומר כיפה על הראש כשהיה אבא של שבת, למשל, כעסתי כעס רב. כיפה אינה נדרשת דתית או הלכתית והיא לא יותר ממנהג - של דתיים (ואנחנו לא). הסברתי לעומר למה אני לא מרשה שהגננות ישימו להבא כיפה על ראש בני החילוני, הסבר מלא ומפורט ואחרי בדיקת המידע בכתובים. כיפה היא סימבול לעולם שלם שאינו שלנו ומצויה על ראשי חברי אותו עולם מתוך אותה סימבוליקה שאנחנו לא חלק ממנה. מאז אני מקפידה לציין לכל גננת חדשה שכשעומר אבא של שבת - אין לו כיפה על הראש. השנה, לשמחתי, הוא הפנים את ההסבר והסביר לבד. הצורך להסביר גרם להעמקה בחומר שמועבר לעומר היות והובהר לו שההתנגדות העקרונית שלי / שלנו היא מתוך ידיעה ולא מתוך דוגמטיות, מתוך גישה מנומקת ולא מתוך "חילוניים נגד דתיים". הוא מכיר לעומקם (בהתאם לגילו כמובן) גם את ההסבר למה אני חושבת שהדתות פסולות וגם למה הדתיים חושבים שלא. בדיוק לפני חצי שעה הקראנו את חוברת העבודה של חגי תשרי והתעכבנו על המילה ה´. שוחחנו למה אדוני ברבים ולא ביחיד, למה אדוני אינו אדון שלי היות ואינני מכירה בקיומו וגם לו הכרתי לא הייתי מכירה באדנותו עלי, למה אדוני בזכר אינו מדוייק היות והוא בעיני מאמיניו דמות ללא מין, והסברתי לו שיש מי שמאמינים בקיומו ויש מי שלא ולכן ההסבר על שמחת בית השואבה ושה´ מחליט על שנה שחונה או גשומה - מאמינים בו אלו שמאמינים בה´ ואנחנו מתייחסים לזה כאל מסורת-עם חביבה שניתן להנות ממנה. הילדים שלנו הרבה יותר חכמים מהקרדיט שאנחנו נותנים להם...משאלותיו ברור לי שתהיינה שאלות נוספות, אבל הוא הבין... אל תחסכו בהסברים - זה חשוב, הידע הוא הדרך היחידה להאבק בשטיפת המח שמתרחשת במערכת החינוך בכמה נושאים מהותיים, דת היא אחד מהם.

אמיר.

New member
בדיוק ההפך.

מכיון שהמערכת הכללית היא מאד מאד חילונית ומחלנת ככה שהרוב המסורתי נפגע קשות שם (הדתיים ממילא ברובם הולכים לממ"ד). הרי שהיה ראוי לעשות עוד חיתוך בין מערכת חינוך ממלכתית-חילונית שבה אכן הבורא יהיה מסורת-עם חביבה, החגים ריטואל פולקולרסטי והתנ"ך מיתולגיה ספרותית. ובין מערכת חינוך ממלכתית-מסורתית שבה הבורא יהיה ישות מהותית, החגים ריטואל רלוונטי והתנ"ך ספר מכונן. אז אולי לא ישמרו מצוות אבל הזיקה ליהדות תשמר. בצורה כזו אף אחד לא יפגע, לא האתאיסטים ולא המסורתיים (שוב נדגיש, הבעיות של הדתיים קימות ממילא וכל מה שכתבתי - לא רלוונטי להם).

מירי,

New member
אכן הם מבינים ה-כ-ל!!!

אני אפילו לא מבינה איך דודו שלי לא יוצא מבולבל מכל זה ויודע להפריד... הוא הולך לגן ממד"ד אנחנו אוכלים רק כשר בלי לערבב חלב ובשר-אבל לא מפרידים כלים,ואמא לא מוכנה לקחת אותו לביה"כ (מתפשרת רק ביום כיפור) ואבא פשוט מתעצל , אנחנו לא מדליקים אש בשבת אבל בהחלט נוסעים בשבת וגם רואים טלויזיה , לאמא לא אכפת לעבור על כל האיסורים ולא מוכנה להסביר אותם אבל גם לא מפירה אותם , והוא יודע מה לשאול את מי ולמה כל אחד מתנהג וחושב כמו שהוא... לקראת השנה למשל התלבטנו בין ממ"ד ומ"מ בדיוק מהסיבה הזו - והגננת הקודמת אמרה לי כבר לפני חצי שנה שהם (הילדים) יודעים להפריד (ההתלבטות היא רק מאיכות וגודל הגן)... אבל... בחרתי לחיות בארץ (יכולתי לבחור בארה"ב) והמסורת היא חלק מהיותנו כאן, אחרת איזו זכות קיום יש לי כאן? למרות היותי חילונית גמורה ושמלאנית מובהקת זהו המסר שאני מעבירה לילדי - אחרת מה בעצם אומרים להם? להם הם כאן???? ולמה כשהיו קטיושות הן היו?ולמה יש פיגועים? ובהקפדה שלך על הכיפה - שאלה לי אלייך - למה בכלל היסכמת שהוא יהיה ´אבא של שבת´? האם זה לא כולל קידוש על היין? ואמא של שבת שמדליקה נורות.. גם זה חלק מהמסורת היהודית-דתית.....

לא מקדשים על היין וקיים הבדל לטעמי

בין הכרות עם התפילה היהודית לבין סמלים לדתיות. כמוני, כמו בני משפחתי וכמו אחרים סביבי - אנחנו יהודים חילוניים מתוך הכרה אבל מחוברים מאוד ליהדות כמורשת (וזאת למרות שאמיר מגדיר את החילוניים כבורים חסרי זכות הבעת דיעה מפאת בורותם ביהדות...
).

אמיר.

New member
הבהרה..

על מנת לא לגרור לכאן ויכוח קטן שיש לי עם חנה (שתהיה בראיה וחזקה) אבהיר. כל אדם הוא בחזקת יודע, עד שהוא מוכיח אחרת. היתה לי ההזדמנות המצערת להווכח בחוסר ידיעה של אדם מסוים. הערתי על כך. התפתח דיון שלא זה מקומו.

אמיר.

New member
לצערי - את צודקת.

מחנך צרך להזהר מלהכניס את הילדים לקונפליקטים. (לצערי - כי באופן אישי אני שומר מצוות ומצער אותי כל פעם מחדש לחשוב שיש יהודים שלא. מצטער - לא מצליח להתרגל... זה לא עולה לי בתודעה כל רגע.. אבל ... זה מה יש.. קשה לי עם זה)

לפחות החשיבה שלך נקייה מסטיגמות

דומני שאדם דתי יכול לקבל את החילוניות. הכל תלוי באופן חינוכו מהבית. אם לימדו אותו לכבד כל יצור חי עלי אדמות, כל ברוא אל... נ.ב. גם לעכביש יש זכות קיום, זוכר?!...

נעה גל

New member
אמיר. והאמת היא, שזה לכולם

אם אפשר, כשאתה/ם עונה/ים למישהו שכבר ענו לו רבים וטובים לפניך/ם, תרשום/ו בכותרת למי אתה/ם עונה/ים. ממש קשה לעקוב אחרי זה (ואני עוד "שוחה" כאן בשירשורים, אני לא מקנאה במי שלא)

למעלה