על שמנים ../images/Emo32.gif
טוב, בתור שמן בגמילה, יש לי מה להעיר. השמנה היא סימן לתזונה לקויה וחוסר בפעילות גופנית. הדבר תלוי כמובן במידת ההשמנה. הנוסחא הבסיסית והמוכרת היא גובה פחות 10 לקבלת המשקל הרצוי. כמובן שזה שונה בין נשים לגברים ותלוי במבנה גוף. טבלאות מדוייקות ניתן למצוא אצל כל רופא משפחה. מי שעובר את המשקל הרצוי עד 10 ק"ג הוא לא בבעיה רצינית וקלינית לא ממש נחשב לשמן. הבעיה מתחילה כאשר שוקלים יותר. ברפואה הדבר נקרא Obbesity. לרוב, אנשים שמנים הם לא בכושר טוב (אם כי ישנם יוצאי דופן מעטים) ומתעייפים לאחר פעילות גופנית קלה. בימי הקיץ גם מושפעים יותר מהחום. מאחר וה לא בכושר טוב, סביר להניח שהם לא משהו במיטה (מתעייפים מהר) אבל העדפות מיניות ויכולות מיניות הן דבר אישי לחלוטין שאיני רוצה להכנס אליו. להיות שמנים אף פעם לא היה ממש באופנה. "מלאים" כן... גם השמנמנה בציורו של גויה לא הייתה ממש שמנה, אלא "מלאה". מבחינה נוספת לא בריא להיות שמנים - עודף סוכרים ושומנים בדם עלול לגרום לבעיות רפואיות רבות, מבעיות ברכיים וגב עד לבעיות קשות במע´ הדם (מורידים ברגליים עד להתקפי לב ושבצים). רובם המכריע של התקפי הלב קורה לאנשים שמנים, גם סטטיסטית וגם מנסיון אישי יצא לי לטפל ביותר התקפי לב ושבצים אצל אנשים שמנים מאשר רזים (יחס של כמעט 7:1 ממה שאני זוכר). כך ששמן בהחלט לא בריא יותר, כמו ששזוף זה לא בריא. בעניין יופי - היופי הוא בעיני המתבונן והקשר למימדי גוף ואופנה הוא עקיף במקרה הטוב, לפחות לדעתי. כך גם הנחמדות. שלך הנווד