שינוי שם משפחה

hhddbb

New member
שינוי שם משפחה

היי.
עלינו לארץ מרוסיה כשהייתי בן שנתיים, וכעת בגיל 25 אני מעוניין לעברת את השם משפחה שלי מ"XXוב" ל"XX" מסיבות אישיות.
(זה יותר לקצר מלעברת)

השם הפרטי שלי הוא לא שם יהודי-ישראלי טיפוסי,
ולכן רציתי לשאול עד כמה זה ישמע מוזר שם פרטי "רוסי" עם שם משפחה "ישראלי" בקורות חיים, ואצל המעסיקים שיעברו עליהם?

האם תהיה השפעה כלשהי לצעד הזה שאני רוצה לעשות, מבחינת אפליה כלפי עולים מרוסיה (אם היא עוד קיימת)?
אגב, אני מתכוון בעיקר בארץ, אך גם בחו"ל כיוון שאולי ארצה לעבור בעתיד לקנדה (אזרח), האם שם משפחה ישראלי-יהודי יראה לא טוב בפני מעסיקים קנדיים (כמובן לאלו מכם שנתקלו בזה או שיודעים להעריך, לא מצפה לתשובה חד משמעית)

יש לי מספר תעודות ומכתבי המלצה על השם הנוכחי, האם כשאציג אותם בפני המעסיקים זה יראה להם מוזר שהחלפתי את השם משפחה או שזה פרט שולי בכלל?

פשוט לא יצא לי להתקל בנושא הזה, ואני רוצה לברר על כך קצת לפני שאני משנה.

תודה.

היית רוצה לעבוד אצל מישהו שבוחר על סמך שם משפחה?

לא מכירה אנשים בתעשייה שבכלל יבזבזו זמן על עיסוק בשמם של המועמדים

האפליה נגד הרוסים "עוד קיימת"? מתי היתה אפליה נגד רוסים?

grishab

New member
במקרה שלך לא כדאי לדעתי,

אני דווקא נתקלתי לרוב בהעדפה של יוצאי מדינות חבר העמים בעבודה, לפעמים אפילו על פני הצברים.
אבל הרבה מעסיקים יש לחברה שהגיעו מרוסיה תדמית של אנשים משכילים, פדנטיים, משקיענים, וכאלה שגאים במקצוע ובעבודה שלהם, יציבים יותר וקשורים יותר לאירגון.

Cמן רשום

New member
לא חושב שיש אפלייה כלשהי במקרה שלך (אם בכלל)

אני מניח שלמדת בארץ ולא השלמת תואר עד גיל 2.5

תעשה מה שאתה מרגיש בנוח. השיקול מבחינת שוק העבודה לא קיים לדעתי. בטח אם אתה כותב בקו"ח שנת עליה מייד מתחת לשנת לידה.

vinney

Well-known member
או שלא כותב אף אחת מאלה...

לא זכור לי מתי ראיתי קו"ח עם שנת עלייה, וגם שנת לידה זה נתון שלא צריך להופיע.

vinney

Well-known member
אני מדבר על הארץ

בארה״ב אף אחד לא יעלה על הדעת לכתוב שנת לידה בקו״ח.
&nbsp
בארץ לא נתקלתי אף לא פעם אחת ב״תאריך עליה״, ויצא לי לראיין עולים. עצם הרעיון נראה לי מוזר. מילא שנת לידה, מנסים לסנן את הזקנים. למה שנת עלייה טובה בדיוק?

למעלה