שינוי שם לילד

שלום בן קדשה.

מדבר יהוה. +ד אכן בני הנך שפוי מאוד וצדיק ביותר. הנך מותאם לדור רדיו 2000. אל נא תחזור להיות קוף שנוצר מפיצוץ גדול, שכן רק טפשים עושים כך. השאר בדור ה-2000 ויברכך יהוה. השאר אדם קבוע מן הישוב ואל נא תסתובב. עזוב את כל תאוות העולם הזה ואל תחטיא את הרבים.אל תתחרפן. אל תפנטז. היה מוגבל בחייך כמו במותך. טוב עשית בני. אל תתחבר לאנשי הרשע, שכן תכלית שנאה שנאתים לאוייבים היו לי. ע"כ צא מיד מן הפורום. אז תהא מבורך ב-2000 הברכות האמורות בתורה.

noaaaa

New member
אנא הפסיקו עם הקללות

צר לי להגיד אבל הקללות הללו כלפי אלוהים הן לא נעימות לעין וללב גם עבורי בתור כופר שחי בעולם שרירותי ואקראי, אבל בא מהעולם היהודי ושומר לו ולמושגיו פינה חמה בלב. הקללות מבטאות שנאה, [אין שנאה בפורום?!] קנתרנות והתרסה אבל יותר מכל - הן פשוט ילדותיות!!! מי שלא מאמין באלוהים - לא מקלל אותו ... אדם בוגר בעל מינימום של כבוד לזולת - גם אם הוא קשקשן ועלוב - לא יעשה לו דווקא וינאץ בכוונה את הקדוש לו מכל. יש בפורום הזה כל מיני אנשים וכשם שפרצופיהם שונים כך שאלותיהם שונות. חלקם עזבו את העולם הדתי אבל נותרו מסורתיים ו/או מאמינים, ואני בטוח לגם להם זה לא נעים. יש מגוון תפיסות של ´אלוהים´ וחלקן כלל לא קנאיות וקשוחות אלא להיפך - בהן אלהים עצמו הוא המקור לגמישות, רכות ופלורליזם מי שמקלל את אלוהי היהדות - פוגע גם במשמעויות האלה ובמי שמאמין בהן אז אנא הפסיקו עם זה אלעזר33

"ארור יהוה" זה סיסמא לטרול ../images/Emo18.gif

אולי ככה יפסיקו הדתיים שבאים להטיף מוסר לבוא לכאן ולזיין את השכל. אין כאן כוונה להציק אלא לגרום למטרידים לחשוב פעמיים לפני שהם מתחילים עם השטויות שלהם.

ר´ לייזר,

בימי המנדט הבריטי על הודו היתה לבריטים מאמי של שיטה לטפל בתופעה של מתאבדים מוסלמים: הם הבטיחו שכל מתאבד כזה ייקבר עטוף בעור של חזיר. ההתאבדויות פסקו. קפשת?

kochavit

New member
סלח לי, לדעתי הודעה שלך

לא ראויה לתגובה...... הראש שלך מסובב חזק חזק!!!!

9סנורקה9

New member
"חירפונים שיש בבתי ספר חילוניים:

סמים, אקסטות, פנטזיות ועוד". מדבריך נשמע כאילו בי"ס חילוני ממלכתי הוא בעצם דוגמה לחוף בגואה (רק עם יותר בטון), בו כולם מגיעים מסטולים ליום הלימודים ועורכים אורגיות ענק אחרי שהעיפו בקללות את המורה. אני בבי"ס. חילוני. בסמים לא נגעתי, והפנטזיות היחידות שאני מכירה הן אלו שאצלי בראש ואותו חומר בלתי מוגדר ליצירת דברי מלאכה מקסימים. איני עובדת. אני לומדת. ובזמן שיהיה לי בין סיום הלימודים לצבא, אני הולכת לעבוד (כסף הוא טוב כאשר יודעים כיצד להתייחס אליו. הוא אינו משאת חלומותיי, אך חשיבותו מוכרת לי). מה איתך? האם תפרנס את משפחתך בבוא העת? אני וחבריי לספסל הלימודים לומדים מתוך הבנה מלאה שכדי למצוא בעתיד עבודה שתעניין אותנו (כלומר, שיהיה לנו מבחר של עבודות ומקצועות לבחור מהם, ולא נקח את העבודה היחידה שנוכל לקחת, מחוסר ברירה). אנו לומדים מתוך הבנה שהשכלה היא דבר חשוב לאדם, לא רק לשם כל אותם בירבורים (בעלי תוכן, לעיתים) של "עתיד, עבודה, כסף", אלא מידיעה שבורות היא אם כל אפליה, טיפשות וצרות אופקים. במיוחד אם זו בורות מתוך בחירה.

kochavit

New member
שלא מרצונו.....

כולנו נושאים שמות שלא כרצוננו, הרי ההורים שלנו נתנו "כפאו" אותם עלינו. ואם ברצונך להיות יחודי רק בגלל השם שלך, כל אחד רשאי להחליף שם לעצמו. (מדברת בעלת נסיון)

oren*

New member
ומדוע שלא תתני לו לבחור את שמו שלו?

בעוד שנה-שנתיים, לפני הכניסה לכיתה א´. עד אז אפשר לקרוא לו בשמות חיבה (אמרו פה מני). כשהייתי בכיתה יא´, אחת התלמידים שחזרה בתשובה החליפה את שמה ממירב לדגנית - כולם כמובן הסתכלו עליה כאילו היא נפלה מהירח כי מבחינה חילונית השם מירב הוא יפהיפה ואילו השם דגנית הוא מיושן וארכאי. גם ילד בן 5 שקוראים לו מנחם, בחברה חילונית לדעתי הוא ילד מסכן. השם שלנו הולך לפנינו, אפילו בשיחת טלפון כשלא נפגשים פנים מול פנים. את יכולה לתת לו לבחור מתוך שמות קרובים אלייך ועדיין יותר מקובלים בחברה החילונית כמו גלעד, אלעד וכו...

kochavit

New member
הבעיה היא שהשמות האלה אינם קרובים

אליי, ולא שמות חדישים של הישראלים החילוניים והשם מנחם הוא שם הכי מקסים בשבילי כי יש בו הרבה מאד משמעות

ציפי ג

New member
לבני קוראים ../images/Emo104.gif

ישראל עמיחי, יהודה אריה, עופר נפתלי, נועם יוסף ואיתי. אנחנו קוראים להם בשמם הראשון. לישראל בכוונה בחרנו את השם עמיחי, כי חשבנו שישראל (ועוד בהגיה הנכונה) זה מאוד ארכאי, (אז השארנו לו אופציה). יום אחד שוחחנו על שמו, ומסתבר שהוא מאוד אוהב אותו, כי הוא מסמל לו את סבי על שמו הו קרוי, וגם את המדינה שלנו. לעופר התלבטנו אם לקרוא צבי או עופר ובחרנו בעופר, ולא מזמן הוא אמר לי, שכשהוא יהיה גדול נקרא לונפתלי, כי הוא רוצה להיות רב, ועופר זה לא שם של רבנים, אלא של ילדים. יצא שדווקא בעל השם הארכאי אוהב אותו, ודווקא בעל השם היחסית מודרני, מעדיף שם כמו נפתלי. מה אני רוצה להגיד בזה? בינתים בנך רגיל למנחם. (אני מבינה למה את אוהבת את השם, הוא מלא חום). בינתים ילדים לא מבינים למה מנחם זה יותר יפה מדון. אולי תחכי שהוא יגדל קצת ותוכלי לשאול אותו האם להחליף לו שם?

9סנורקה9

New member
ככובית- אני ממליצה לך לאמץ חלק

משיטתה של ציפי: שני שמות, שבעתיד הילד יבחר האם הוא רוצה את השם ה"ארכאי", השם ה"מודרני" או בכלל את הכינוי שהדביקה לו סביבתו. היות ואחרי קריאת השירשור הבנתי שלך בעצמך קצת קשה לוותר על השם מנחם, בשל המשמעויות שהוא מסמל בשבילך, אולי תנסו להוסיף שם לתעודת הזהות, ולא לבטל לחלוטין את מנחם. האם יש משהו שאת רוצה לסמל? את החופש? דרור? או שם שנחשב למקובל, כגון עדי או דניאל? מערכת השיקולים שכבר עברת פעם, כשבחרת לו שם לראשונה, אך הפעם, את לא מחליפה את מנחם- כבודו במקומו מונח. רק מוסיפה. ישנם ילדים רבים בעלי שמות "אראיים", הידועים יותר בכינוייהם. אלי,קובי, אסי וכו. ילדים רבים בכל זאת יחליפו את שמותיהם, אם באופן רשמי (אותו ילד שהיה עימי בגן וביסודי, שברגע שרק יכל, החליף את שמו מ"נון" ל"ערן", או אחד אחר שהחליף ל"ליאב" ולא מוכן שמישהו בסביבתו יעלה על דל שפתותיו את השם "חגי"). לעיתים זה יהיה בצורת כינוי, כשאנשים אחרים בכלל לא יודעים את השם האמיתי. ידעתי שלא יכול להיות שההורים האוקריאנים של רוני נתנו לו בלידתו שם ישראלי. השם האמיתי הוא סרגיי (ואוי ואבוי למי שיקרא לו כך. הוא שונא את השם.) הוריו קוראים לו סריוז´ ואילו ביומן הכיתה וכל החברים, קוראים לו רוני. ד"א, זה לא שונה רשמית בתעודת הזהות, כי כל עוד קוראים לו כך בפועל, אין לו צורך בזה. הרבה הרבה בהצלחה

kochavit

New member
מודה לך על התגובה!

אני מסכימה עם דברייך וזה כנראה מה שאני אעשה בסופן של דבר. אינני רוצה להחליף את שמו של הילד שלי רק בגלל השיקול החברתי. אילו הייתי עוברת לגור לארה"ב גם הייתי צריכה להתאים לו את שמו למקום? הרי לא הייתי עושה את זה, אולי רק בכינוי. אני רגישה מאד לנושא מכיון שאני עצמי שיניתי את שמי המקורי כאשר חזרתי בתשובה רק בגלל לחץ של החברה החרדית, והמשפחה הקרובה שלי אף פעם לא הסכימו לקרוא לי בשמי העברי - הדוסי, היה לי נורא קשה לחיות עם זה. מסיבה זאת אני לא בעד להתאים את שמותינו ואת זהותנו לחברה שבה אנו נמצאים.

למעלה