שינוי שם לילד

kochavit

New member
שינוי שם לילד

היי לכולם אני חזרתי בתשובה בגיל 16 ואחרי 10 שנים חזרתי בשאלה. בתקופה ההיא התחתנתי ונולד לי ילד שקראתי לו מנחם, אני אישית מאד אוהבת את השם הזה וכמובן שזה גם התאים מבחינה חברתית, אבל עכשיו הבן שלי בן 3 וחצי ואני יותר ויותר שומעת תמיהות לגמי מקור השם שלו, אז התחלתי לחשוב אולי לשנות לו את השם שלא ירגיש מוזר ושונה בחברת ילדים החילונית , איפה שם כזה כמעט ולא מצוי. גם חבר שלי (אני התגרשתי מבעלי) חושב שעדיף לא לעמלל ילד עם שם שלא נמצא בחתך הגיל שלו. זהו, עכשיו אני מחכה לתגובות ואולי לרעיונות שלכם , מה אתם חושבים? אולי יש כאן מישהו שעבר חוויה דומה? תודה מראש.

אליה1

New member
חשבת לקרוא לבן שלך מני?

יש לי חבר שקוראים לו מני וזה לא הפריע לו אף פעם!

אלי פלס

New member
היי כוכבית וברוכה הבאה...

כמעט כל שם "יהודי" "דתי", יכול לעבור התאמה קלילה לחברה החילונית. אליעזר/אליהו = אלי נחום = נחי גם מנחם יכול לעבור טרנספורמציה קלילה שפחות תכביד עליו. מֶנִי - למשל. אמנם גם מני כבר לא כל כך מקובל בשכבת הגילאים הקטנה אבל עדיין, זה עדיף על מנחם. בכל מקרה, אני לא חושב ששם מאמלל ילד. נכון, לפעמים צוחקים עליו וכל זה אבל באופן עקרוני, במיוחד אצל ילדים קטנים, שמות שונים מתקבלים בסופו של דבר.

אחר

New member
בדידי הוה עובדא

כשהייתי ילד ההורים שלי נתנו לי שם קיצור שונה ממה שחלקכם מכיר. שם שנשמע לא חרדי. כל כך התביישתי בו שהסתרתי אותו מכל מי שיכולתי בכיתה. בחיידר זה אפשרי כי כולם קוראים אחד לשני בשמות משפחה. לדעתי, צריך לשנות את השם מנחם כי זה בודאי יפריע לילד שלך. מני זה אולי בסדר, אני לא ממש בקי בשמות הילדים של ימינו....

אני מאוד בעד לשנות שם

בגיל 3 וחצי הילדים בגן עוד לא יודעים לזהות שם "מיושן" אבל בגיל מאוחר יותר יכולה להיות לו בעיה עם השם. ילדים יכולים להיות אכזריים מאוד! מנסיון... חנה

אני נגד

מכמה סיבות - * ודאי השקעת הרבה מחשבה לפני שבחרת את השם, זה לא דבר שעושים כלאחר יד, ואני לא חושבת שיציאה לחופש באמת משנה. * יש משמעות לשם, ואני נגד החלפת שמות כי זה לא אופנתי (עדיך שהוא יקרא למשל יובל ושהוא יהיה אחד מ-4 יובלים בגן שחלקם בנים וחלקם בנות?). * השם של הילד זה לא מה שמאמלל אותו, נכון ילדים אכזריים, אבל הם אכזריים ללא קשר לשם, או לפחות בנוסף. * שמות יחודיים הם יתרון ולעולם לא חיסרון (מנסיון). ואם יש סיפור נחמד מאחורי שהם - למה ברחת בו, או מה הוא אומר - אז השאלות או התמיהות יכולות לשמש כאחלה שובר קרח. * ובכל מקרה אני ממש נגד לשנות דברים בגלל מה שאנשים אחרים עשויים לחשוב. די עברנו את הגיל הזה, ויצאנו מהחברה הזאת. (מה יהיה אם אנשים לא יאהבו את השיער שלו? את הסנטר שלו? את צורת הדיבור שלו? זה לא יגמר...) >ספל חמאה אוהבת שמות לא אופנתיים<

kochavit

New member
מסכימה עם הכל!!!!

ותודה לך "ספל חמאה" על החכמה שבדבריך!

מני3

New member
שלום לך *- מה דעתך על מני4?

לדעתי, זה מאוד מקורי

רדיו 2000

New member
את ממש מצחיקה

את יודעת אם לא הייתי חוזר בתשובה בן 17 הייתי מכנה אותך בשמות אחרים לגמרי מאשר "מצחיקה" אבל אני יגיד לך משהו אחד זה שחזרת עכשיו בשאלה זה לא אומר שגם השם של הבן שלך זה שם מטורלל אולי את קצת הסתובבת אבל אני מכיר הרבה אנשים בשם מנחם וזה לא שם מצחיק ולא שם דתי (פאדיחות) זה שם נורמלי ואת צריכה לשמוח שייש לך בן עם שם נורמלי בניגוד אלייך "חוזרת בשאלה" . זה מדהים אותי איך אנשים חוזרים בשאלה אני בן 17 עזבתי את כל התאוות שהיו לי את כל הכסף שהרווחתי מהעבודה החילונית הקודמת (החטאת הרבים בצורה מזוויעה) ואפילו את חברה שלי עזבתי ופתאום אני רואה אנשים שעוזבים את התורה ואת המצוות ואת האמת היחידה וחוזרים להיות קופים שנוצרו מפיצוץ גדול גדול כזה מלפני מליוני שנים דייייי חבר"ה תחזרו לשפיות צאו מהדמיונות תהיו פעם אחת רציניים למרות שמהצד זה נראה קשה , כשהופכים את זה לאורח חיים זה לא רק קל זה מהנה ומספק וממלא ועובדה שהחרדים מרגישים מלאים מהדת ולא מחפשים כל מיני חירפונים שייש בבתי ספר החילוניים :סמים אקסטות פאנטאזיות ועוד .

אלי פלס

New member
מעניין למה בגיל 17 כבר עבדת...

ילדים חילוניים נורמלים, לא עובדים בגיל 17. הם לומדים לבגרויות (כנראה שכבר אז לא היית מציאה גדולה. זה לא שהסתובב לך הראש רק אחרי החזרה בתשובה)... בכל מקרה, כפי שאתה רואה, יש כאלו שמסכימים אתך בנוגע לשינוי השם. אין זה אומר שהיא מצחיקה. היא מתייעצת, מעלה בעיה שיש לה לדיון שבסופו של דבר היא תחליט כפי שתמצא לנכון. היא אשה חכמה. זאת אני למד מעצם העובדה שהיא לא מנסה להחליט בשליפה מהמותן אלא מגיעה להתייעץ עם אנשים אחרים.

אתה סגור על זה?

כל הילדים בני ה-17 שאני מכירה עובדים ועבדו בגיל 17. מה הם עושים עם הסכף הזה אח"כ זאת כבר שאלה אחרת.... (דיויד, טיול להודו, וגיטרה חשמלית הם באמת משהו נדיר בחברה החרדית). לייזר - אל תכליל! >ספל חמאה מקיימת הבטחות. משתדלת.<

אלי פלס

New member
ואילו - כל הילדים שאני מכיר...

לא עובדים. אבל זה פחות עקרוני. את וודאי מדברת על עבודה אחה"צ, מין משו קטנטן שהכסף משמש בעיקר לבילויים קטנטנים. לא "כסף". מה שאותו חוזר בתשובה כתב היה על כך שהוא זנח "את כל הכסף מהעבודה הקודמת שלו" על מנת להיות דוס. אפשר לחשוב מה המשכורת של ילד בן 17...

אלי פלס

New member
וחוצמזה, אני שמח שחזרת.

ראית את העצומה שהחתמתי? הרבה אנשים התגעגעו אלייך

וואלה , לא חשבתי על זה

תראה נער עובד בגיל 17 נראה לך "לא מציאה גדולה " לעומת זאת מנהל פורום של חייזרים בשאלה זה כן מציאה לדעתך, דרך אגב בתור מנהל פורום חשבתי שאתה אמור להיות ניטרלי ולא לומר שמי שהחליט לכבד את הוריו , או לאהוב יותר את סביבתו , ומפסיק לקלל (קיצר חוזר בתשובה) שהוא מסובב קצת , טוב אבל בעצם כשאני חושב על זה אתם הנאורים אתם יודעים בדיוק איך העולם התפתח מגרגיר כזה קטן , ומה קדם לו (טוב זה עוד לא יודעים ) , ושהתפתחנו מקופים , וכמה זמן לקח להם לפתח איברי מין של אישה (טוב זאת גם שאלה ) וכ"ו אתם הנאורים אנחנו שהתורה כתבה לנו דברים מלפני אלפי שנים והיום המדע חותם "אמת לאמיתה " אנחנו הפרמיטיבים החשוכים מיימי הביניים, אם תרצו אביא לכם הוכחות לאמיתות התורה אך לשם כך אבקש את רשות מנהל הפורום .ויש לי הצעה מי שרוצה הוכחות שיילחץ 1 בתגובות מי שלא רוצה ומעדיף להשאר קופיקו שיילחץ 0.

NOTA

New member
אתה דווקא עושה רושם של מחזק דארווין

חי עימנו היום - אך האינטיליגנציה שלך פחותה מזאת של שימפנזה... אתה כנראה החולייה החסרה.

MAYA20

New member
שימושי הCTRL C הזה (ראו עמוד קודם)

:"ארור יהוה" בצרוף הבטחה לפרסם עוד "ארור יהוה" על כל הודעה מטרידנית...

למעלה