שינוי שם הפורום

מה רע בתכנון????

שלום לכולם! אני מבינה שנורא האופנה לקטול את אווה וזה גם די קל כי יש בה משהו מאוד אחר. ואני בטוחה שכולם יגידו: "בטח, עוד אדריכלית!!!!" אבל... אני חושבת שהמילה תכנון איננה רעה כל כך או גורעת מהפורום הזה, נהפוך הוא. ואני לא מתכוונת לתכנון אדריכלי בתשלום... תכנון הוא חשיבה מראש על דברים!! מתכננים מה לעשות מחר, מתכננים טיול בחו"ל ולפעמים מתכננים חתונה. גם כשמישהי רצתה לצייר על הקיר של הילדה שלה היא תכננה!! ואנחנו נתנו לה חומר למחשבה ועצות בתכנון. גם העצות לגבי הגג והגגן לא היו אלא הנחיות בתכנון שגרמו לשואלת להבין יותר טוב מה נחוץ לה. ולגבי המטבחים? השאלות והתשובות לא היו קשורות בתכנון??? אז תכנון זזו לא מילה גסה כל כך!!! לגבי השיפוץ, אני חושבת שאין להוריד את המילה הזו מכותרת הפורום. אני נאלצת מאוד לא להסכים איתך , אווה. הכותרת של פורום נועדה למשוך את האנשים בלכתחילה, ומאחר ובאמת רוב השאלות הן סביב שיפוץ / תיקון / תחזוקה מאז אני חוששת שללא הכותרת הזו, אנשים חדשים לא יבואו בשערנו. אני לא הייתי רוצה שהפורום הזה יהפוך לפורום גבוה כל כך כמו זה של ארכיג´וב. בשביל זה יש את ארכיג´וב. השיפוץ הוא המהות של הפורום הזה! החלק המעשי והפרקטי. כן, איך מחדשים ארון, אוטמים או בוחרים כלים סניטריים! אני חושבת דווקא שהפורום מצויין. יש כל מיני שאלות ולפעמים אפילו כמה דיונים ברמה יותר עקרונית. בנושאים הטכנים יש כאן עצות נפלאות ואני מודה שאני כל הזמן לומדת, ניזונה וגונבת מכולכם רעיונות. יש משהו בשם הנוכחי שנראה לי יותר שלם, אם כי אולי לא הייתי חושבת על זה לבד. כאמור, כל מעשה במחשבה תחילה כלומר, בתכנון מוקדם. אבל מה נעשה אם עכשיו יחשבו שמקבלים כאן גם תכנון, כחלק מהשירות???? שיהיה לכולנו טוב יותר!

אנחנו לא נותנים שרות, סיגל - רק

מדברים... תגידי, במה אני כל-כך אחרת? רוב הזמן מסכימה איתך, ועוד עם הרבה אנשים... לא תמיד. אז מה?

מלי ש מ

New member
את אחרת בכך שאת מתעקשת לעשות

את הדברים נכון!! בכך שצריך לעשות דברים לפי הספר!!! בכך שצריך קודם לתכנן ואז לעשות!! אבל כאן בארץ החכמים יודעי הכל, קודם עושים ואח"כ חושבים למה קרה האסון. נכון, גם אני ובעלי אוהבים לעשות כמו שיותר בעצמנו, אבל, קודם יושבים, חושבים על הצרכים, יושבים עם אנשי מקצוע לוודא שאין נקודות ששכחנו או לא ידענו שצריך לקחת בחשבון ורק אז עושים או לוקחים איש מקצוע. נכון, כל אחד יכול לעשות נישה מגבס, אבל אם החיזוקים לקיר לא יעשו כמו שצריך, וכל העסק יקרוס? מה אז? יגידו שמסעוד הערס אמר שאין בעיה לעשות לבד?? מה הבעיה לתכנון מטבח? כל אחד יכול! אבל אם יושבים עם אנשי מקצוע, אם מתכננים לפי הצרכים האמיתיים של המשתמשים, מגלים שזה קצת יותר מורכב. לקח לי יותר מחצי שנה לתכנן את המטבח ולא בגלל שהוא כל כך מסובך, אלא בגלל שרציתי להגיע לתכנון אופטימלי מבחינת הנדסת אנוש. לקחתי בחשבון את כלי המטבח, את הכלים החשמליים, המסלול מהמקרר למשטח העבודה, לכיריים, לכיור, למדיח, וחזרה לארונות לאחסון. את האמת? חלק חלק מהנקודות לא נלקחו בכלל בחשבון ע"י המעצבים שישבתי איתם, אלא הגעתי אליהם מעיון בהמון חוברות עיצוב, קריאת כתבות של אדריכלים ומעצבים והרבה לילות שבהם ישבתי מול התוכניות והזזתי את עצמי "על הניר". מצטערת אם נסחפתי, אבל מרגיזה אותי גישת החפיפניקיות והאנטי כלפי מי שמבקש לעשות דברים כמו שצריך. ושוב, אפשר וכדאי לעשות דברים לבד, אבל קודם צריך לתכנן וגם לשבת עם אנשי מקצוע!! ואם צריך גם לשלם להם על הזמן שלהם אז צריך. כל אחד מאיתנו עובד בתשלום. אף אחד לא נותן את הידע שלו במתנה, אלא אם כן הוא עושה זאת בהתנדבות ומצהיר על כך שזה בהתנדבות.

כן.. אז מסעוד הערס אמר שזה לא אסון

גדול אם הנישה מגבס תקרוס כמו שזה לא אסון גדול אם תיפול לך צלחת במטבח בסך הכל אם מדובר בנישה או ברז או כמה חתיכות קרמיקה שרוצים לעצב לבד ולעשות לבד שהרי זו כל ההנאה, ואם חלילה זה יקרוס אז מה ? עדיין לא ראיתי מישהו שנפצע מנישה שקרסה.. הרי לא מדובר בשינוי מומנטים במבנה הבית וההפסד אם הנישה לא תצא טוב הוא שולי.. (כמה כבר עולה גבס ?) ולידיעתך מסעוד הערס.. לעולם לא יתן ידו למשהו שעלול לסכן מישהו כבעל מקצוע בתחום הבניה.. כל שינוי במבנה כגון הורדת קירות, עמודים, או חגורות, עושה אך ורק באישור קונסטרוקטור למרות שיש לי המון ניסיון וידע ולמרות שהמון פעמים הקונסטרוקטור התיעץ איתי לגבי הריסות או בניה אכן נסחפת

למעלה