את אחרת בכך שאת מתעקשת לעשות
את הדברים נכון!! בכך שצריך לעשות דברים לפי הספר!!! בכך שצריך קודם לתכנן ואז לעשות!! אבל כאן בארץ החכמים יודעי הכל, קודם עושים ואח"כ חושבים למה קרה האסון. נכון, גם אני ובעלי אוהבים לעשות כמו שיותר בעצמנו, אבל, קודם יושבים, חושבים על הצרכים, יושבים עם אנשי מקצוע לוודא שאין נקודות ששכחנו או לא ידענו שצריך לקחת בחשבון ורק אז עושים או לוקחים איש מקצוע. נכון, כל אחד יכול לעשות נישה מגבס, אבל אם החיזוקים לקיר לא יעשו כמו שצריך, וכל העסק יקרוס? מה אז? יגידו שמסעוד הערס אמר שאין בעיה לעשות לבד?? מה הבעיה לתכנון מטבח? כל אחד יכול! אבל אם יושבים עם אנשי מקצוע, אם מתכננים לפי הצרכים האמיתיים של המשתמשים, מגלים שזה קצת יותר מורכב. לקח לי יותר מחצי שנה לתכנן את המטבח ולא בגלל שהוא כל כך מסובך, אלא בגלל שרציתי להגיע לתכנון אופטימלי מבחינת הנדסת אנוש. לקחתי בחשבון את כלי המטבח, את הכלים החשמליים, המסלול מהמקרר למשטח העבודה, לכיריים, לכיור, למדיח, וחזרה לארונות לאחסון. את האמת? חלק חלק מהנקודות לא נלקחו בכלל בחשבון ע"י המעצבים שישבתי איתם, אלא הגעתי אליהם מעיון בהמון חוברות עיצוב, קריאת כתבות של אדריכלים ומעצבים והרבה לילות שבהם ישבתי מול התוכניות והזזתי את עצמי "על הניר". מצטערת אם נסחפתי, אבל מרגיזה אותי גישת החפיפניקיות והאנטי כלפי מי שמבקש לעשות דברים כמו שצריך. ושוב, אפשר וכדאי לעשות דברים לבד, אבל קודם צריך לתכנן וגם לשבת עם אנשי מקצוע!! ואם צריך גם לשלם להם על הזמן שלהם אז צריך. כל אחד מאיתנו עובד בתשלום. אף אחד לא נותן את הידע שלו במתנה, אלא אם כן הוא עושה זאת בהתנדבות ומצהיר על כך שזה בהתנדבות.