שינוי שם הפורום

שינוי שם הפורום

לפני כמה שבועות כתבתי, שלא אני נתתי את שם של הפורום, ולדעתי, שיפוץ, זה חלק מהבנייה. היום דיברתי עם נטע, הבוסית שלנו, והגענו לפשרה. הוסיפה את שם התכנון, שכל-כך בנפשי, ובינתיים נשאר המילה שיפוץ, כדי לא לבלבל את האנשים. מקווה, שעם הזמן, יכולים להפיל את המילה שיפוץ, אבל לא נפסיק לדון בכל הקשור לסוג בנייה, הלא קלה הזאות. אשמח לשמוע את דעתכם...

ordv

New member
סליחה שאני מתערבת לכם....../images/Emo9.gif

אבל דווקא המילה שיפוץ מוצאת חן בעיני. אני מציצה בפורום שלכם מדי פעם ואני דווקא חושבת ששיפוץ הוא לא תמיד חלק מבנייה. למשל שיש משהו (דלת שבורה) שדורשת שיפוץ, אז זה לא בנייה אלא שיפוץ. זהו, זה מה שאני חושבת, להתראות, אורית.

arcdsgn

New member
הפורום של כ-ו-ל-ם!!!!!!

את לא מתערבת לנו, אין לנו "כרטיס מועדון" והפורום הוא לא רק "שלנו"!

צודקת בהחלט

שיפוץ כשמו, לשפץ דבר שכבר קיים ובניה היא התחלה מאפס שני דברים שונים לחלוטין מדוע לא להוסיף לשם הפורום את המילה תכנון מבלי לשנות את השם הקיים ובכך תבוא המנהלת ( המתכננת) על סיפוקה

arcdsgn

New member
שיפוץ ובניה

איך אפשר להתיחס ברצינות למישהו שקורא לעצמו "מסעוד הערס"? "שני דברים שונים..." אתה אומר? אתה אולי צודק אם אתה לא מתכנן את הבניה ולא את השיפוץ כמו שעושים הרבה מאוד "ערסים" בארץ ! מה אתה בדיוק מיעץ? מה ההשכלה שלך? למה שיקשיבו לך? אם אתה חושב שהקשר בין שיפוץ ובניה (מאפס) הוא מקרי בלבד ואין מכנה משותף הנקרא תכנון אז אני מציע לך להמשיך ליעץ בפורום המכרים הפרטי שלך, על הברזלים בשכונה, בזמן שאתם מפצחים גרעינים...

אז לידיעתך אני ..

הנדסאי בנין ומשלב את הידע התאורטי עם ניסיון של 20 שנה בענף הבניה כקבלן ( לרוב עם משרד הבטחון) הן בבנית שלד ממשיך בגמר וכלה בגגות ופרגולות שלא כמו אחרים שאין להם את הידע המעשי אלה רק את התאורטי אני עובד בעצמי ביחד עם הפועלים והאמן לי שאני בעל מקצוע מעולה ולגבי הכינוי.. אני פעיל בעוד פורום ושם לשם הקוריוז ניכנסתי בכינוי זה ופשוט אין לי כוח להחליף כינוי כל פעם שאני נכנס לפורום שיפוץ ובניה ואגב.. אני כן מתכנן ומשלם לאדריכלים וקונסטרוקטורים לפני ביצוע עבודה רק שאני לא חושב שמישהו צריך לשלם עבור תיכנון נישה שהוא רוצה ויכול לעשות לבד כעת אלך לפצח גרעינים עם עוד כמה ערסים על הברזלים בשכונה, ואתה הישאר נא ושמע מהמנהלת על מצב האדריכלות בארץ ויחס החברה הישראלית אליה

arcdsgn

New member
עכשיו נרגעתי,

אני רק מקווה שבבסיסי צה"ל לא מתקנים נזילות ע"י חציבה בתקרה... ואולי כן !

:-../images/Emo6.gif רוני, לחדשים אתה יכול לספר...

כמה אתה לא אוהב להחליף ניקים! אני מכירה לפחות 5 שאתה משתמש...

rachel100

New member
אולי כדאי שתפתחי בנפרד פורום נוסף ב

בנושאי "תכנון ואדריכלות" ושקטה הארץ 40 שנה...............

מאגר

New member
../images/Emo91.gif שינוי שם הפורום

אנני רוא כל סיבה לשנות את שמו של הפורום לתיכנון שיפוץ ובניה מסיבות אלה 1 .רב האנשים שפונים לפורום הזה פונים בגלל בעיות שיפוץ או חוסר דיעה בנושא כדי לקרוא לפורום הזה תיכנון ובניה הוא צריך להתנהל על מערכת ֲVIEW@ שזו מערכת המיועדת לתיכנון איטרקטיבי בזמן אמת וניתן לראות בה את התוכניות לעשות שינויים במקום על התוכניות ולראות במה הדובר גם בתלת מימד מאחר ומנסיוני כאן בפורום אני רואה שכל הפונים הינם אנשים המחפשים פתרונות לבעיות שאינן קשורות בתיכנון אלה בגלל שניתרעו או שאינם מבינים דוי בנושא מי שרוצה להכנס לפורום של תיכנון ישנו כזה ע"י מהנדסים ארכיטקטים באתר www.Archijob.co.il שבו ניתן גם למצוא יעוץ בשימוש בתוכנות תיכנון כל האנשים שבאים לכאן זה בגלל שזה ניקרא שיפוץ ובניה ומי שקשה לא מבחינה מקצועית ותיכנונית בפורום הזה אז יש לא בעיה אישית עם עצמו ושיקים פורום תיכנון בניפרד וניראה מה תהיה ההענות לפורום זה
וב

לא מסכימה ...

1. תכנון חייב להקדים כל פעולה, גם שיפוץ, גם בנייה. 2. איו לי כוונה לתכנן ביחד עם אנשי הפורום, אלא לדגיש את העיניין, שבלי תכנון טוב, גם הבנייה כושלת. 3. אנשים כן מחפשים פתרונות, ויש איזה בעיה להם לפנות לאדריכלים/מעצבים, כאילו זה דבר לוקסוס...תדמית האדריכלים מאוד מוזר בארצנו. מצד אחד זילזול, מצד שיני פחד. 4. פורום ארכיז´וב - מבקרת שם, מפעם לפעם...לא מיועד למטרה שהגדרתה. וסליחה לחוסר צניות, בפורום שלנו הדיונים מעניינים יותר, מעמיקים יותר. רוב הדיבורים שם, או על איפה ללמוד, או מי הוא אדריכל? 5. אם חשבתה עלי - אין לי בעיה אישית... בכל חיי רציתי לקרב את ידע המקצועית לאנשים הלא מקצוענים, ולשכנעה את האדריכלים, לרדת ממגדל השן... לא חושבת שאני יודעת את הכל, למרות 30 שנות עסוק בתכנון, אבל כן חושבת, שכדאי לתת לאנשים מנסיוני רבת השנים. בתקופה, שעסקתי עיקר בעיתונות, ראיתי את אנשי המקצוע מזווית אחרת, ולמדתי הרבה על צורך התקשורת בין המשתמש לבין המתכנן. התכנון לא נפרד מהמעשה, אדריכלים שלא יוצאים לאתר בניה, לא מסוגלים לתכנן פרטים, לא מבינים אך אפשר לבצעה את התכניות. מצד שיני, אנשים, שאין להם מוסג על הבנייה, לא יודעים לדרוש, כך שכל דבר אפשר למכור להם. לכן, חשוב מאוד קייום הפורום, שמנסה להביט על ענף הבנייה כולה, וגם תחזוקת הבניינים. 6. לדעתי שם המושלם, על מה שצריכים לדבר: תכנון, בנייה, תחזוקה ושיפוץ. אבל זה לא משנה כל-כך, כי לא הכותרת, אלא הדיונים נותנים את ערך הפורום.

מטרת הפורום מלכתחילה הייתה

לענות לאנשים שצריכים עזרה בתיקון או בשיפוץ או בבניה ולא כדי ללמד אותם על עבודתם החיונית של האדריכלים לא לכל דבר צריך אדריכל ישנם אומנים.. ציירים פסלים ועוד בעלי חוש אומנותי שיכולים לעצב ולתכנן הרבה יותר טוב ויפה ממך.. אך משום מה את שוללת כל מי שרק מעז לנסות וליזום ראי מקרה הנישה.. בסך הכל רצתה לבנות לעצמה נישה בעיצוב עצמי שלה ומה יקרה אם היא תשלב רעיונות של אחרים ? מזל שלא שלחת אותה לבקש אישורי בניה בעיריה לסיכום.. את שוכחת שהפורום קיים למעשה למען הגולשים והם שעושים אותו ולא את.. תפקידך הוא אך ורק לנהל את הפורום ולשמור שההודעות לא יעברו על תקנון הפורום הפורום נועד כדי לענות על שאלות הגולשים ולפי מה שראיתי עד כה ואני מלוה את הפורום עוד מימיו הראשונים.. רוב השאלות שנשאלו עד כה היו כיצד לשפץ, לתקן, המלצות לפני קניה, ומיזוג כמעט ולא היו כאן שאלות על תכנון.. את זה את יכולה לבדוק בארכיון הפורום אך למרות וכמעט ולא היו שאלות בנוגע לתיכנון.. זה לא מונע בעדך להתנהג כאילו הפורום קיים בשבילך ולראיה : לרצות לשנות את שם הפורום.. אך ורק כדי לרצות את רצונך

סקיפר1

New member
אולי אנחנו לא מסכימים שתשני את שם

הפורום? להזכירך, נטע היא לא הבוסית שלנו! אנחנו פורום וולנטרי על בסיס אינטרס משותף (שיפוץ ובניה, אולי אפילו DIY, אבל ממש לא אדריכלות). חלקנו גם היה כאן הרבה לפנייך, ממש מימיו הראשונים של הפורום. זכורה לי מנהלת פורום קודמת שהרסה בשיטתיות את הפורום ובעקבות עימותים של חברי הפורום איתה, ועזיבת בעלי מקצוע מעולים, דרשנו והחלפנו אותה. לצערי חלקם עדיין לא שב להשתתף בפורום. תנסי לזרום עם אוכלוסיית הפורום. ואם התכנון כל כך בנפשך אולי תקומי ותקימי פורום חדש לתכנון ואדריכלות.

limor5

New member
מה הקטע כאן בכלל?

רוב האנשיפ פונים בענייני שיפוץ אז למה להילחם בזה ולא ללכת עם זה? מה בכלל הרעיון בפורום? שאנשים יפגשו ויחליפו ביניהם רשמים/ידיעות/המלצות וכו וכו.. אולי אפשר לפנות לתפוז בעניין פורום נפרד לשיפוץ אווה- אנחנו (ברובנו) לא אדריכלים אז איזה דיון את מנהלת איתנו בנושאי שיפוץ חוץ מלומר לנו כל הזמן קחו אנשי מקצוע, תכננו, לכו לאדריכל וכולי אז מה הקטע של הפורום בכלל? זה פורום לאדריכלים בלבד או למבינים בתכנון וכולי ולמה שזה מה שיהיה אם כל כך הרבה מתעניינים בשיפוצים דווקא?

DizzyMissLizzy

New member
מסכימה עם המתנגדים

ועוד יותר מזה: לדעתי הפורום הזה צריך להתמקד באופן כללי בנושא תחזוקת הבית, שיכול לכלול גם נושאים כמו עשה-זאת-בעצמך (DIY - כמו שאמרו כן לפני), הדברה וכו´. וצדקו מי שאמרו לפני, שתכנון ואדריכלות זה תחום שונה לחלוטין, שיש לפתוח לו פורום נפרד, למעוניינים בו.

שאילתי היתה נימוס בלבד...לא הצבעה

מה שביקשתי, כדי לשנות את השם. נטע מנהלת הפורומים, בפורטל תפוז. היא זאות, שמחליטה סופית, במה שצריך החלטה. כל אחד יכול לפנות אליה עם רעיון של נושא, ואם היא מחליטה לקבל את הרעיון, ואת יזם הרעיון, כל אחד יכול לנהל פורום, משלו. כידוע, את הפורום הזה לא אני יזמתי, אבל השתתפתי בו די מהתחלה. לאחר לילת המשבר נטע פנתה אלי לנהל... דרך אגב, שלקחנו את הפורום, מספר החברים היו 32. (אני כזאות שרושמת דברים) וכל אחד יכול לפתוח בסרגל אפור, לספור את חברי הפורום, היום... לא משקיע שעות ביום, כדי "לזרום" - עושה, במה שמאמינה. ולא מאמינה, שהשאילה העיקרית, אך לצבוע פורמיקה - אפילו שזה מעניין כמה אנשים. בפורום אפשר לשאול, לעלות דברים, שקשורים לבנייה, אבל לא חייבים להגביל את מחשבותנו. מי שרוצה פורום אך לעשות בעצמך, שיפתח פורום כזה... קבלן הרשום, אל תידאג, איתנו, רק בניק אחר. את סגנון דיבורו לא יכול לשנות, אז לא קשה לזהות.

גיא 29

New member
כמו כולם :מתנגד לשינוי.

ולדעתי טוב היית עושה אם היית מתייעצת עם החברים פה הנושא העיקרי שבפורום הוא שינוי דברים קיימים דהיינו שיפוץ תיקון והשבחה מעטים פה האנשים שבונים משהוא מ אפס וזקוקים לתכנון.

למעלה