שינוי שיטת הממשל

vinney

Well-known member
שינוי שיטת הממשל

(שלא תגידו לי אחר כך "אתה לא נכנס לפורום, איך אתה מצפה לדעת"
) אולמרט הצהיר שהוא הולך לפעול לשינוי שיטת הממשל, גם ביביהו זרק משהו בנושא, מה עמדתכם על זה? בחירות אזוריות? חצי-חצי? יחסיות כמו עכשיו?

לדעתי האישית

בחירות איזוריות זה מקסם שווא: זה לא מה שיפתור את בעיית השחיתות. יש להן חסרונות גדולים לצד יתרונות. בין החסרונות הגדולים - מי שמחלק את האיזורים קובע במידה רבה את התוצאות. למשל, אם קובעים שריכוז אוכלוסייה חרדי הוא איזור בחירה, אז מועמד של שינוי לא ייבחר שם. אם מחלקים אותו בין איזורים שכנים שאינם חרדיים, אז למועמד ש"ס אין סיכוי רב. הייתי הולך אולי על שיטה מעורבת, אבל זה כאמור לא מה שיפתור את בעיות היסוד. חלק ניכר מהבעיות בשיטה הקיימת היו נפתרות לו רק הקפידו על קיום החוק - למשל, אילו שלחו אנשים שהתפקדו לשתי מפלגות לכלא.

vinney

Well-known member
זהו שהבעיה היא

שמי שאמון על אכיפת החוק (הממשלה) נהנים מההפרות האלה... אם הליכוד היה עכשיו בשלטון, נראה לך שהתרגיל של ביבי היה עובר? תזכור מה עשו לשרון עם הצעה לחייב מפלגות גדולות בפריימריז (אגב, למה בשינוי אין פריימריז?). כשאתה בוחר בן אדם מסוים, עם שם, רקורד, תיק פלילי גלוי, שאפשר להחליט אם הוא ראוי, ולא רק הדרך אותה הוא מייצג (כי הרי קדימה מייצגים דרך מצוינת, רק שהרשימה שם מורכבת מאופורטוניסטים שבינם לבין הדרך אותם הם מייצגים אין כלום), השחיטות הייתה פוחתת בהרבה. תראה את האמריקקים, תפסו שם איזה חבר קונגרס במשהו, עצם הגשת כתב אישום גרם להתפטרותו. הלוואי עלינו...

זה עניין של תרבות

יותר מאשר של שיטה. בארה"ב היו וישנן לא מעט תופעות של שחיתות בחיים הציבוריים, וכן בעיות אחרות: חוסר ייצוג למשל. (בסנאט היו רק שני שחורים לאורך כל ההיסטוריה, מתוך מאה. השחורים מהווים 12 אחוז מהאוכלוסייה). אגב, אתה חושב שהדרך של קדימה מצויינת? מהי?

vinney

Well-known member
מרכז פרגמטי

כשאני אומר "דרך" אני מתכוון "מצע". מה שהם מציעים זה טוב, מה שהם יעשו בפועל זה לא מה שהם מציעים, זאת בעיה אחרת.

והיכן בדיוק במצע של קדימה כתוב משהו

על שיטת הבחירות? האם אתה יכול לתת קישור למקום המראה מה קדימה מציעים בנושא?

אבל מה זה אומר?

איזה הסכם שלום עתידי הם רואים לנגד עיניהם? מה בדעתם לעשות בטווח הקרוב? שאלת השאלות - תהיה נסיגה נוספת? הכל עמום, לדעתי.

vinney

Well-known member
נכון, בדיוק בגלל זה היא לא שאלה

חשובה בכלל. אני לא רואה שום חשיבות בלשאול את מה שאני יודע ממילא. אני שואל את מה שאני לא יודע.

vinney

Well-known member
הם כן

לא מעניין אותי לא נגבי ולא דיכטר זה שתהיה התנתקות נוספת זה ברור כשמש, וזה לא משנה אם יוביל אותה פרץ, ביבי, או אולמרט. השאלה היא מה יקרה מסביב לזה, איזה מחיר השותפות בקואליציה יצטרכו לשלם כדי שזה יצא לפועל? להקריב את ברית הזוגיות? לשלם לחרדים? זאת שאלת השאלות.

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gifנודניק../images/Emo6.gif

אמרתי לך כבר מה דעתי על שינוי בתקופת ההתנתקות

אנדרי ז

New member
מצויין, אז אנחנו מסכימים

ברור שלחץ אין לך מה להצביע אם אתה חושב כך.
ועכשיו ברצינות: מי עוד ייתן קונטרה אמיתית לסכנה שאתה בעצמך הצגת? אתה יודע טוב מאוד מה יהיה סדר העדיפויות של כל שאר המפלגות במקרה של מהלך מדיני גדול נוסף.

vinney

Well-known member
לא חשבתי לרגע להצביע חץ

אם זה לא היה ברור לך בטעות
אבל כמו שאמרתי לך, אני עדיין לא יודע מה יהיה סדר עדיפויות של כל המפלגות במקרה של מהלך מדיני גדול נוסף. האמת, אני לא אדע את זה עד המהלך, ויותר נכון - עד שיסתיים, אני רק יכול לקוות ולנחש. ולהקשיב (ולרשום בפנקס השחור הקטן) להבטחות.

ובכל זאת יש הרבה יתרונות

קודם כל שאלה בחשבון: בצרפת 10% מוסלמים. בפרלמנט הצרפתי 321 מושבים. כמה מוסלמים יושבים בפרלמנט? (תשובה בסוף) למרות שישנן חסרונות לשיטת הבחירות האיזוריות, בכל זאת ישנה מחויבות רבה יותר של כל מפלגה להציג מועמדים טובים וראויים בכל איזור בחירה. האם "קדימה" היתה מציגה היום את צחי הנגבי או את אלי אפללו כמועמד שלה באיזור בחירה כלשהו? גם הקשר בין המועמדים לבין מרכזי המפלגות נחלש מאד כי המועמדים צריכים להצדיק את בחירתם בפני בוחריהם באיזור ולא בעיני עוזי כהן וחבריו. והתשובה לתשובה למעלה היא: 0 מוסלמים בפרלמנט

vinney

Well-known member
זאת בדיוק הכוונה

לא ל0 ייצוג מוסלמים, לייצוג של הבוחרים ולא של המפלגות. בחירות אזוריות יאפשרו לאנשים שבאמת עושים משהו, ולא רק רוח בטלויזיה, להגיע לכנסת. לדעתי, יותר גרוע מעכשיו כנראה כבר לא יהיה

למעלה