שינוי ע"פ איי אס

ש"ס חיה מתחושות שנאה

אדוני היקר, שינוי היא המפלגה אולי הכי מייצגת שיש. למרות מה שנדמה לך שישינוי הוא ניק ניים נחמד לשנאה, לשינוי יש סדר יום אמיתי וציבור מצביעים שמאמינים בו. שינוי היא מפלגה שקמה למען מעמד הביינים שמחזיק את המדינה הזאת על הגב ומייצג את צרכיו ורצונותיו. עד כמה שזה יפליא אותך לשמוע ר-ו-ב מעמד הביניים הוא חילוני (וכן גם ציוני). כן, רוב העם נוסע בשבת ומבשל את ארוחת שבת בו ביום. מפלגת שינוי לא קמה כנגד הדתיים או הדת אלא מבקשת למנוע ניצולו של מעמד הביניים ולקדם את המדינה לשנות האלפיים (הגיע הזמן לא). אנחנו לא נגד הדת, רק נגד כפייה של אנשים דתיים את אורחות חייהם עלינו. צר לי להכזבך אך מדיניות הישיבות היא משהו חדש שאינו שייך למסורת היהודית, נכון תמיד היו תלמידי חכמים אך אלה היו הדובדבן שבקצפת ושאר אלה שלא יכלו עבדו למחייתם כבעלי מלאכה או סוחרים. לבטח תסכים איתי שלא היו מעולם קבילות שלמות של "תלמידי חכמים" (בני ישיבה) בגולה, לא בפולין (השנואה עלייך כל-כך) ולא בעירק או במרוקו. אני מסכים איתך שרוב הבוחרים של ש"ס הם אינם חרדים. אך ש"ס ידידי אינה מסנסה לשנות את מצבם ולהעלות את המעמד הסציואקונומי שלהם אלא מעדיפה ,מתוך אינטרס ברור, להשאיר אותם בצבם הנוכחי (צריכים אותם גם בבחירות הבאות לא?). ש"ס אינה מנסה לשפר את מערכת החינוך הממלכתית אלא מקימה רשת בתי ספר פרטית שלהם, שמקבלת תקציב גבוה בהרבה מהמלכתית. אל תטעה, במעיין החינוך לא מחנכים את הילדים לציונות או לדמוקרטיה אלא להתבדלות וחוקים הלכתיים, לא נותנים לילדים כלים להשתלב בחברה מודרנית ולשפר את מצבם לעומת הדור הקודם, אלא מחנכים לחיי של קצבאות ונזקקות. בוחרי ש"ס אולי לא מבינים את זה עדיין (גם אתה לא) אבל כל מדינה נשענת על המעמד הבינוני ושינוי מבקשת לחזק אותו ולהגדיל אותו. וש"ס? ש"ס מבקשת לשמור על הצאן שלה במעמדו הנוכחי (של מסכנות). ש"ס ניזונה מתחושת הקיפוח שהיא ממשיכה ליטוע בלב בוחריה בלי התחושה הזאת לא תהיה סיבה להצביע ש"ס. ש"ס היא הניזונה מרגשות נקם ושנאה על שנים של קיפוח - לא שינוי. בעולם מודרני הצועד לעבר גלובליזציה עלינו לפתח את מעמד הביניים במדינה הזאת, להגדיל ולחזק אותו, שמה נמצא את עצמנו בעוד כמה שנים כמדינת פועלים המנוצלת ע"י אומות העולם. העבודה והליכוד הם האחראים לקיפוח עדות המזרח (לא שינוי) ש"ס היא המבקשת לקבע את "המזרחיים" בתחושות הקיפוח האלה - בסוף גם ציבור בוחרי ש"ס יבין שלשינוי הסדר יום החשוב ביותר.

אשרת

New member
צודק בהחלט. לש"ס יש אינטרס

מאוד ברור לשמר את הקיפוח הזה, וללבות את השנאה. הם בונים את הכח שלהם על שנאה לאחרים. לצערי זה מזכיר לי את המפלגה הנאצית בגרמינה, שפשוט "חגגה" על האנטישמיות.

Err0r

New member
סייג לחוכמה שתיקה

דיברת על הרוב החילוני, למפלגת שינוי *עדיין* אין רוב גם בתחום הזה, אך בכל מקרה דיברתי על כך שרוב בעלי זכות ההצבעה בישראל הם חילונים.

Err0r

New member
אה, ד"א, אתה חצית גבולות אצלי!

אתה רוצה שאני יכנס בך? אין בעיה. ברגע שהשוות אותי לנאצים, זה עבר כל גבול. קודם כל מפלגת ש"ס הונהגה ע"י עבריין מורשע שיושב היום בבית הכלא ומרצה את עונשו ועתידו לחזור לתפקיד ראש סייעת ש"ס. רוב מצביעי ש"ס הם חבורה של ברברים שאני מפחד לחשוב מה היה קורה אם הם היו תופסים 2 חילונים נוסעים בשבת במאה שערים... לפתע תמונות הלינץ´ האכזרי מרמאללה חוזרות... כן, ש"ס החליטה ל"חנך" את הילדים לבד, ומסרבת להכניסם תחת מסגרת משרד החינוך של מדינת ישראל. כמו כן ש"ס כופה על תושבי מדינת ישראל לא לקנות בשבת, לא לנסוע בתחבורה ציבורית, וכן לא למכור חמץ בפסח. אם זוהי אינה כפייה אז מה זה? נסיון לגרום לעם להיות מאוחד לכיוון של ש"ס? מועצת החכמים של ש"ס.... אני הייתי מכנה אותם מועצת חזירי ש"ס מכיוון שהם לא יותר מחבורה של זקנים שיושבים כל היום ומחליטים "דברי הלכה" אינפנטיליים על זה שאסור לחטט באף בשבת, או לקרוא ספר תנ"ך בשירותים. לעומת זאת, יש אנשים כמו ח"כ יוסף לפיד, אשר מנסה ללכת לכיוון של העם, לעזור לו להשיג מה שהוא רוצה, כל אחד באמונותו יחיה ללא התערבות חיצונית. לפני מספר שנים היה לי וויכוח עם חרדי ממש בכניסה לחטיבת הבייניים שבה למדתי... הוא הציע לי להניח עימו תפילין. נכנסו לוויכוח, שבמהלכו(6 שעות, עד תום יום הלימודים) הוא עישן יותר מפאקט שלם שבדיוק קנה. הוא ניסה לשכנע אותי שהירח זה גבינה צהובה ושהשב"כ הם שליחי הנאצים, והם רצחו את רבין. שלא נדבר על זה שברק מתואם עם ערפאת(אז ברק כיהן כראש ממשלת ישראל)... עכשיו תתחיל להסביר לי, אם יש ביכולתך להסביר לי.

למעלה