שינוי נכשלה.

izzyr

New member
זה נחמד לראות דיון שלם .....

של מישהו שנשלח על ידי קדימה, ועוד אחד שנשלח על ידי מישהו אחר, דנים על שינוי בפורום שינוי. אתם רוצים שנעזוב? אנחנו מפרעים לכם?
לדנה... שינוי לא עושים תוך שנתיים בלבד (הזמן ששינוי הייתה בקואליציה), יתרה מכך שינוילא עושים רק עם 15 מנדטים, כי אז אתה נמצא בקואליציה שאתה לא מוביל אלא מנסה למצוא דרך. הם שינוי הצליחה לבטל הרבה חוקים של כפיה דתית?, לא היא לא הצליחה. האם היא וויתרה על העניין? בהחלט לא!! המאבק על תדמיתה של המדינה לא הסתיים, הוא עוד ייקח הרבה זמן. אז מה כן? בעניני דת: ביטול משרד הדתות, (דבר חשוב מאוד). ביטול עקרוני של המועצות הדתיות (בתהליך, פשוט הם בכאלו חובות שלא ניתן לסגור אותם). ביטול חובת 2 רבנים לעיר. (דבר שחוסך הרבה מאוד כסף). אך יותר מכך הצלחנו לשנות את יעדי התקציב. (יחד עם ביבי) ביטול תרבות הקיצבאות, קיצוץ הקיצבות לאברכים, שינוי יעדי התקציב לטובת הסטודנטים ואנשי שמילואים. דעתי ודעת חברי ממפלגת שינוי לא משתנה בגלל סקר זה או אחר, יש לי אמונה בדרכי הפוליטית. אני ליבראל גם אם זה לא תמיד פופולרי. אני מאמין בדרך מסוימת, אני מאמין שצריך כלכלה חופשית, אני מאמין כי למדינה אין זכות להתערב ולכפות אל אזרחיה כללים דתיים, אני מאמין שנבחרי הציבור צריכים להיות אנשים ישרים ואני לא מוכן להתשפר על שחיתות חוקית או על טוהר המידות. מי שמאמין כמוני יראה כי ביתו הפוליטי לא יכול להיות מקום אחר מלבד מפלגת שינוי. כאשר יש תחושה שלא הספקנו לעשות את כל מה שנדרש, אז ההיפך צריך לתמוך ולחזק.

gershon17

New member
ברור לך מה אתה אומר בזה, נכון?

אם שינוי לא עושים עם 15 מנדטים, למה בכלל להצביע לשינוי? הרי ברור ששינוי לא תקבל 30 מנדטים, ושאם תקבל עוד פעם 15 טומי לפיד בכבודו ובעצמו יתעלף מהפתעה. אז למה לבזבז עליהם איזשהו קול?

ביאטה

New member
למה ברור שלא נקבל 30 ?!

זה בדיוק למה שחותרים. לשינוי יש הרבה יותר מ - 30 מנדטים של תומכים, הבעיה שאלה אנשים, שמשום מה עוד לא הבינו שהמפלגות שלהם דופקות אותם ולא נוכנים להתנער מההצבעה המסורתית.

gershon17

New member
אבל לשינוי אין את הקלף האחרון...

30 מנדטים לשינוי? בבחירות 2006? זה רציני זה?

בדיחה בשם ביטול משרד הדתות

אתה בוודאי מאמין למה שאתה כותב ובטח מאמין גם לכך שביטול משרד הדתות הוא הישג. כידוע לך משרד הדתות לא מת אלא פשוט עבר ידיים לידי כנופית משפחת שרון בה עומרי עושה ככל העולה על רוחו ומחלק מינויים לכל אומרי ההן לשרת נאמנה את אביו. בקיצור הפך להיות משרד מושחת כדי לחזק את מעמדו של שרון. ומי אחראי לפירוק משרד הדתות? נכון, שינוי! ומה עשה שינוי לאחר שמשפחת שרון השתלטו על המשרד? נכון, כלום! כלומר, מה שהפריע לשינוי הוא לא משרד הדתות עצמו אלא מי מנהל אותו ומי נהנה מתקציבו, אם אלו הדתיים אז שוד ושבר ויש לעשות הכל כדי לשנות זאת, אך אם אלו חילוניים ועושי דברו של הבוס הגדול הכל יכול ששינוי עד לבחירות היו תלויים בו (אולי יחזיר את שינו לממשלה אולי לא) אז הכל כשר למהדרין תחת השגחת כבוד הרב לפיד העומד בראש הבד"צ "שינוי".

תחשוב אחרת

האם אתה רוצה בממשלה הבאה מפלגה שנלחמת למען זכויותיך או מפלגה שנלחמת בעד זכויות החרדים והבטלנים? שינוי נלחמה ונלחמת את מלחמתו של המעמד הבינוני בישראל ונגד האפליה של חילונים לעומת חרדים. שינוי הצליחה לעשות כמה דברים ונכשלה בהשגת יעדים אחרים אבל השאלה היא (שוב): האם אתה רוצה בממשלה הבאה מפלגה שנלחמת למען זכויותיך או מפלגה שנלחמת בעד זכויות החרדים והבטלנים?

urithe one

New member
זו הבעיה...

לא ראיתי שלשינוי ממש איכפת ממני בתור חייל מילואים ובתור סטודנט!

ביאטה

New member
כנראה שלא שמת לב

שהתחלת לקבל יותר עבור ימי מילואים ושהתחת לשלם פחות מס הכנסה מעצם היותך סטודנט.

urithe one

New member
כנראה שבאמת לא שמתי לב..

כמה בדיוק אני מקבל יותר על כל יום מילואים?

תצביע ש"ס

ש"ס בטוח שתיאבק ביתר עוז על תשלומי מילואים, הורדת מס והורדת שכ"ל באוניברסיטאות. אתה בודאי לא מתכוון להצביע לש"ס, אבל אם אתה מצביע לקדימה או לעבודה אתה מגדיל את הסיכויים שש"ס תשב בממשלה ולא שינוי. פוליטיקה היא אמנות האפשר. לשינוי יש השגים רבים ויש לה גם כשלונות. אם היא היתה יושבת כל הקדנציה באופוזיציה לא היה לה אף הישג. האם זה עדיף?

urithe one

New member
לביאטה

אני לא יודע אם את עושה מילואים או לא אבל בתור אחד שעושה והוא סטודנט אז צר לי לאכזב אותך השכר שאני מקבל במילואים הוא עדיין שווה לשכר המינימום לחלק ל 30 שזה יוצא בדיוק 111.17 ש"ח ליום. אולי שכר המינימום עלה במעט ונוספו עוד 2 ש"ח ליום אבל זה לא עושה אותי מאושר... איפה ההבטחה לשכר הממוצע במשק? אז שלא יעבדו עליכם...

kgjghy

New member
שינוי תמכה בהגדלת נטל המילואים

על אלה שכבר משרתים מבלי לחייב את המשתמטים בכלום. אז כל הסיפורים שלך לא שווים את הבייטים שאת מבזבזת.

izzyr

New member
כבר נכתב לך וקיבלת קישורים ...

שדווקא שינוי היא זו דאגה לסטודנטים, נלחמה להמשך הורדת שכר הלימוד, הגישה עשרות הצעות חוק לטובת הסטודנטים ואנשי המילואים. אם סתם באת לכתוב ללא כל קשר למה כותבים לך, אך נו...באמת.

urithe one

New member
עוד פעם..

אם אתם כותבים דברים אז אני מצפה שתעמדו מאחוריהם. איזה העלאה בשכר של המילואימנקים הסטודנטים הייתה???? אתם סתם רושמים דברים שלא היו ולא נבראו אני גם יכול לכתוב לדוגמא- מרץ עושה המון למען הסטודנטים היא נלחמת נגד העלאת שכר הלימודים באוניברסיטה, למען הגדלת השכר של המילואימנקים, למען, קיצור ימי המילואים וכו' השאלה מה מהדברים האלה אכן נעשה! אני אדם של תוצאות לא של דיבורים ואני לא אוהב שכותבים דברים שאין מאחוריהם שום דבר!

urithe one

New member
ועוד משהו

אני אוהב את התגובה "אז תצביע ש"ס" אני בחיים לא אצביע ש"ס!!! כי הם בהחלט לא האידיאולוגיה שלי. ואני לא אצביע לשינוי על מנת לבלום הצטרפות עתידית בקואליציה של מפלגה זו או אחרת. אני אצביע למפלגה שהיא באדיאולוגיה שלי, ושעושה דברים ולא רק מדברת! ולכן בבחירות הבאות אני בכלל לא אגיע לקלפי כי אין אף מפלגה שבאמת ראויה לקול שלי. והיפיי נפש בינכם יגידו לי שאני דופק את הדמוקרטיה, אז אני כבר עונה, שהמפלגות לא ידפקו אותי אני גם לא אדפוק אותם או את הדמוקרטיה.

תגובה תינוקית

"שברו את הכלים ולא משחקים" אתה לא דופק את הדמוקרטיה כשאתה נשאר בבית, אתה פשוט נותן לאחרים להחליט בשבילך. זה מאד דמוקרטי אבל מאד לא בוגר

izzyr

New member
כבר דנו בזה פעם אחת די!!

הנה הקישור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=232&msgid=67992686 אתה לא רוצה לקרוא, אל תקרא, אך תפסיק להטריד כאן את כולם. קיבלת כבר קישורים, קיבלת וראית את מלחמתה של שינוי למען הורדת שכר הסטודנטים, ואת רשימת ההצעות החוק למען חיילי המילואים. אני מבין שיש לך הג'נדה מסוימת להעביר, אך תעשה זאת לפחות ברמה בסיסית. על תחזור על כל נושא אחרי כמה זמן, כי אני אחזיר אותך כל פעם למה שכבר נכתב.

urithe one

New member
אתם מצחיקים אותי

איך שחברי הכנסת מתנהגים זה בוגר? אני לא שובר כלים אני פשוט לא מצביע למי שלא עושה כלום או עושה דברים בניגוד לאדיאולוגיה שלי. איזה קישורים בדיוק נתת לי? להצעות חוק או חוקים שלא עוזרים יותר מדי לסטודנטים מילואימנקים. כן יש לי משהו להעביר- שיפסיקו למשוך אותכם באף אחרי סיסמאות פופוליסטיות!

אשרת

New member
אז אל תצביע , אם אתה לא רוצה.

רק שתקח בחשבון, שברגע שאינך מצביע, אתה למעשה כן מצביע. למפלגה הגדולה בכנסת, שהיא וודאי עשתה המווווווון עבור הסטודנטים וחיילי המילואים, אה? למשוך אותנו אחרי סיסמאות פופוליסטיות? הייתכן ואנחנו תומכים באידיאלוגיה של המפלגה , ולמרות שאנחנו מודעים לחסרונות ולמצב הקיים בשטח, אנחנו ממשיכים לתמוך משום שאנחנו חושבים שזה הכי טוב?

למעלה