שינוי כיוון בחיים

mlaas4ever

New member
שינוי כיוון בחיים

שלום לכולם, אני בן 32, משתחרר בקרוב מצה"ל, כל תפקידיי הם בשטח עד תפקיד האחרון סגן מפקד גדוד, אני בוגר הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
האמת אני קצת אבוד, לא יודע לאן לפנות, לדעתי זה טבעי, אך עדיין יש לי המון ניסיון בניהול, אך ללא ניסיון בתחום הטכנולוגיה. אני רוצה להיכנס לעולם הטכנולוגיה, אך מתלבט על הצעדים הראשוניים, כמו למשל האם להמשיך ללמוד לתואר שני או לשלוח לכל חברה אפשרית קור"ח. אשמח להמלצות ועזרה, תודה מראש.

במה אתה רוצה לעבוד?

הבנתי נכון שבשירות הצבאי שלך לא עסקת בתחום שלמדת?

ועכשו איזו עבודה אתה מחפש? בהנדסת חשמל?
בתור מהנדס או בתור מנהל?

אבל באופן כללי - אם לא עסקת בתחום, אז מבחינת מעסיקים אתה קצת פחות מאשר בוגר טרי.
והנסיון הפיקודי שלך לא ממש עוזר לצורך תפקיד ניהולי.

אבל אם אתה רוצה להיכנס לתחום - חפש עבודה כמהנדס.

TotalCommnader

New member
כמה זמן עבר מהתואר? איך הגעת בסוף לסמגד? לרוב אין הקפצה מסמג

ד למנהל פיתוח כי לנהל חיילים שונה מלנהל מהנדסים...

vinney

Well-known member
אין לך שום נסיון בניהול

צר לי לאכזב אותך, אבל אם לא ניהלת חטיבה ומעלה - לא ניהלת. פיקדת. מצד אחד אין לך שום נסיון טכני, ומצד שני אין לך נסיון בניהול אסטרטגי (בשביל זה צריך להיות מח״ט ומעלה). בסך הכל היית מנהל לוגיסטי ברמה של מחלקה (כמה מאות עובדים), וזה לא תפקיד שאתה רוצה לעשות באזרחות.
&nbsp
כן, לשלוח לכל חברה אפשרית קו״ח. כן, שווה לשקול תואר שני, כי אתה כנראה לא זוכר הרבה מהראשון. כן, להתחיל להרים קשרים מהלימודים/מכרים מהצבא שכבר השתחררו. כן, להפסיק לצפות לתפקיד ניהולי בכיר (או כלשהו), כי אתה לא בדרגה הנכונה.

user32

Well-known member
מנהל
אני חולק על ידיד המלומד

יש אלמנטים ניהוליים בכל תפקיד פיקודי, גם בתפקיד מ"כ ובוודאי בתפקיד סמג"ד. החל מניהול לו"ז, הפעלת אנשים, שיבוץ, האצלת סמכויות, ועוד ועוד.

מה שכן, התרבות הארגונית כל כך שונה בהי-טק לעומת הצבא הירוק שהנסיון שלך הוא לא מספיק בשביל לדלג על תפקיד מקצועי הנדסי לפני שתתחיל לפזול לתפקידים בכירים יותר.
תחשוב על זה כך: האם היית לוקח מנהל מחלקה בהי-טק להיות סמג"ד אם הוא לא שירת יום אחד בצבא? אז למה שזה יעבוד הפוך?

לגבי תפקיד שכן מתאים: אתה צריך להחליט קודם באיזה תחום ואילו תפקידים מעניינים אותך ולפעול לפי זה.

בהצלחה

vinney

Well-known member
אני לא יודע מה איתך

אבל יצא לי גם לעבוד עם סמג"דים וגם עם מנהלים באזרחות.
&nbsp
לא רואה איך הנסיון של סמג"ד שונה מהותית מנסיון של מ"מ, כשזה מגיע להקבלה לעבודה האזרחית.

user32

Well-known member
מנהל
כמו שאמרתי: גם מ"כ זה ניסיון ניהולי ברמה מסויימת

לא יודע לגבי סמג"ד אבל מ"פ כן צריך לנהל משהו וכל הסמגדים שהכרתי עברו דרך מ"פ (אם כי תמיד יש הפתעות בחיים).

אגב, אני מחובר בלינקדאין למ"פים שלי מהסדיר וכמעט כולם מנכ"לים של חברות קטנות (בסביבות 20 איש), למדו תעשיה וניהול ומשם התגלגלו לתפקידים ניהוליים. במקרה או שלא במקרה, אינני יודע (מדובר בשניים).

אני גם יכול להגיד שכל המ"פ והסמג"ד-מג"ד במילואים הם מנהלים די בכירים ב: אפל (צורן), סאנדיסק, צ'קפוינט ואפלייד מטריאלס. רק אחד נהיה פסיכולוג...
אבל אני לא יודע הרבה על הקריירה שלהם אז תראה את זה סתם כאנקדוטה ולא חלילה להוכחה מדעית.

vinney

Well-known member
מהשחרור ישר הפכו להיות מנכ״לים?

אל תרד לרמה של טרול של לכתוב את ההיפך ממני רק כי אני כתבתי משהו. טרול כתפקידו מטרלל, אתה בתור מנהל הפורום צריך ללמוד להתנהג קצת יותר טוב.

user32

Well-known member
מנהל
לא אמרתי את זה

אבל הם כן עברו קידום מהיר הרבה יותר מהרגיל. לא יודע כמה ולא יודע איזה תפקידים עשו אחרי השחרור רק שבשנות ה20 המאוחרות הם היו בתפקידים האלה ואי אפשר להגיד שזה לא קשור לזה שהם פיקדו על פלוגות במוצבים בלבנון.

עוד משהו: בתוכניות הMBA של האוניברסיטאות המובילות בארה"ב מחשיבים נסיון פיקודי בצה"ל כניסיון ניהולי ונותנים לו משקל בבקשה.

vinney

Well-known member
אז אולי הקשר הוא הפוך

הם התקדמו מהר גם באזרחות לא כי הם התקדמו מהר בצבא. הם התקדמו מהר בצבא כי הם טובים במה שהם עושים ויש להם את הקישורים. לכן הם התקדמו מהר גם באזרחות.
&nbsp
אני לא יודע על MBAים, אבל אני באופן אישי לא חובב גדול של המסלול. אבל מצד שאני - אני לא חובב גדול של ניהול, גם.

user32

Well-known member
מנהל
לי זה נראה קשר דו כיווני

אנשים מוכשרים מגיעים לפיקוד בצבא ולניהול באזרחות ומצד שני ניסיון פיקודי בצבא עוזר להתקדם במקומות אחרים.

grishab

New member
אני דווקא מכיר מציאות אחרת ממה שאתה מתאר

אנשים מוכשרים מתוגמלים הרבה יותר בשוק האזרחי מאשר בצבא ולכן הנטייה שלהם היא לא להתקע במערכת הצבאית.
רוב אלה שממשיכים בקריירה צבאית הם אנשים שפחדו להתמודד בחוץ והיה להם הרבה יותר נוח להשאר בחממה הצבאית הבטוחה והיציבה.
יש לי כמה דוגמאות גם מהמשפחה וגם מהסביבה הקרובה.

הקצנת את זה מאד

חלק גדול מניהול הוא מנהיגות ואת זה, אני מניח שבתור סמג״ד, יש לו. כמו כן, יש די הרבה אלמנטים, כולל כאלה שנמצאים תחת המטריה של ניהול אסטרטגי, שהוא ביצע בתור סמג״ד.
הוא לא ינהל את רפא״ל מחר, אבל לומר שאין לו שום נסיון בניהול, זה דמגוגיה פורומית בחצי שקל.

vinney

Well-known member
לא, זה לא חלק גדול מהעבודה הניהולית

זה חלק גדול מהעבודה הפיקודית - כן. לא מהעבודה הניהולית.

Grosseto

New member
הצבא שלנו יותר דומה למיליציה

זה לא כמו הצבא היפני שאתה זורק פקודה וכולם עוברים לדום.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

באחד הסטרטאפים הראשונים שעבדתי בהם הצניחו מנכ"ל כמוך

הוא רק השתחרר (היה מפקד סטי"ל נדמה לי), היה לו 0 נסיון בתחום המוצר שלנו, והיה כנראה המנהל הכי טוב שאי פעם היה לי.

אני לא בא לאמר שזו הנורמה (זה לא) אבל - אנחנו בישראל ובניכוי טרולים מסויימים זה מקובל על כולם שלמפקד בצבא יש נסיון ניהולי משמעותי.

לגבי לאן לפנות - כמו כולנו, אתה צריך להתחיל לפנות לקשרים האישיים שלך. לחברות השמה, ולתעשייה הביטחונית.
בהצלחה.

user32

Well-known member
מנהל
כל תחום ניבוי כישורי ניהול הוא סוג של וודו

החל ממבחנים כמו GMAT, דרך תארי הMBA למיניהם, נסיון ניהולי, ניסיון צבאי ומה לא. בסוף זה איזה שילוב חמקמק של אישיות, נסיון חיים ומזל (שכן הצלחתו של המנהל הרבה פעמים תלויה בגורמים חיצוניים שלא בשליטתו).

ע"ע מריסה מאייר, ובעצם כל המנהלים הגדולים והמוצלחים וכל המנהלים הנכשלים הגדולים שלא היה ממש דרך לנבא לא את אלה ולא את אלה.

ipv6

Member
מפקד סטי"ל זה סא"ל ומקביל למג"ד \ מפקד יחידה

אם לא יותר.
הדיון פה הוא לא מה המקרה הכי מעניין שאתם מכירים אלא מה המיין סטרים.
ואני לא יודע כמה אתה יכול לשפוט אם הצלחה או כשלון של החברה שעבדת בה נזקפת לזכות אותו המנכ"ל(אתה יודע מה היו החלטות אישיות שלו ומה של הCTO? אתה יודע כמה מהדברים שהוא הודיע עליהם הוא הגה בעצמו ולא שכנעו אותו?).

בכל מקרה, צלמו את המסך...אני עם ויני. לדעתי זה לא באמת ניסיון ניהולי מרשים במיוחד שיזכה אותו בתפקידים בכירים, בטח כשהוא רחוק שנות אור מהטכנולוגיה.
לדעתי ר"צ \ ראש קבוצה של support \ הטמעה זה לא עלבון בשבילו אם רוצים להחשיב את הניסיון הניהולי ואם הולכים לאחת התעשיות הבטחוניות אז הסיכויים עולים.

גם בגיל שלו, לא מאוחר לכבוש את העבודה העברית ולחזור לכתוב קוד. נכון זה לא המקרה סטנדרטי יש דברים כאלה.בהנחה שהתואר שלו בממוצע סביר ממוסד טוב כמה חודשים של הסרת חלודה, שנתיים שלוש בחברה שנותנת את הניסיון הכי טוב שהוא יכול להשיג והוא כמו חדש.

vinney

Well-known member
נו, איך יכול להיות שלא תכתוב משהו הפוך ממני, הא?

כמו שאמרו, הדוגמא שלך לא רלוונטית.
&nbsp
גם כי מפקד סטי״ל הוא בדרך כלל מפקד ברמת מג״ד ביחידות שדה, גם כי סטיל זאת מערכת טכנולוגית הרבה יותר מורכבת מאוסף טנקים או נגמ״שים, וגם כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
&nbsp
כמובן, הכינוי שלך מעיד עלייך, ויש לקחת את הדברים שלך בזהירות ראויה. אתה פה כי אתה טרול.
&nbsp
אני לעומתך, עם קצת יותר נסיון. גם בעבודה אזרחית, וגם בתור מפקד בצבא. אז קצת כבוד לדעות של אחרים לא יזיק אפילו לך, גם בתור טרול.

למעלה