שינוי וצמיחה - פחד

hayapollak

New member
שינוי וצמיחה - פחד

בין השאר מתלווה אליהן המילה פחד. נזכרתי בזה אתמול כשקראתי את הדעתה של איושי בעניין ניהול גן ילדים - "מתה מפחד" היא כתבה. פחד - בחילוף אותיות יוצר את המילה דחף. ומכיוון שלכל מילה, כל מושג, כל תכונה כל דבר יש יאן ויאנג, חיובי ושלילי, אור וחושך,טוב ורע גם לפחד המשתק והנובע משליליות יש את הדחף שמביא את הקוטבי שלו - את האהבה. הדחף ליצור, הדחף להתמודד, הדחף לחיות,לשרוד, הגם שדחף נשמע לפעמים כאינסטינקט ראשוני, שמאחוריו לכאורה לא מסתתרת מחשבה עמוקה אני סבורה שדחף כשהוא בא במצב של ההיפך מפחד - מוציא מאתנו את הטוב ביותר ודוחף אותנו - קדימה - לעשייה חיובית. הפחד לעומתו יכול באמת לשתק,לפגוע בבטחון העצמי שלנו וביכולת להאמין בעצמנו וביכולת שלנו להצליח. *כשחשים "פחד" תמיד כדאי לבדוק גם מה אומר לנו ה"דחף". אני סבורה שפחד מתלווה להרבה מן הדברים שאנחנו עושים משום שאנחנו צריכים לעשות ובדיעבד מסתבר שאלו היו גם הדברים שפחות הצלחנו ואהבנו, לעומת ה"דחף" הדרייב הקול הפנימי שמלווה אותנו כאשר אנו מרגישים שאנחנו עושים את הדברים מתוך שאנחנו רוצים ואוהבים. *פחד במובן הזה אינו מתייחס לחרדות - נושא פסיכולוגי שמתייחס למבנה הנפשי שלנו. מי יתן ונצליח כולנו לפעול מתוך דחף חיובי ולא מתוך פחד.

א י ו ש י

New member
WOW חיה איזו התבוננות נהדרת../images/Emo45.gif

תודה, לא חשבתי על כך בצורה הזאת אהבתי את שינוי האותיות לדחף!! אנסה לאמץ

hayapollak

New member
נטלי-גם אני

אוהבת אותך, יקירתי. ובכלל אני שמחה על כל משוב,כל פירגון,כל התייחסות זה פשוט נותן לי אנרגיות חיוביות, זה עוזר לי מאד לתת אבל גם לקבל.

hayapollak

New member
תודהההה שרון, אגב

יש לי מאמר מעניין שכתבתי והתפרסם בכמה אתרים בנושא של הצלחה - לחץ (שוב חילופי אותיות) אביא גם אותו ברשותכן, אבל צריכה את עזרתו של הבן שלי... אני כדבריו נכה במחשבים.

hayapollak

New member
ואל תחשבי ששכחתי - מכיוון

שקראתי את הודעתך מלפני מספר ימים בעניין ההצגה החדשה שקיבלת - רציתי להציע לך להזמין אותנו, חברותייך לפורום לבוא להופעה כההצגה תעלה - ומי שתוכל פשוט תגיע. מה דעתך/ דעתכן??

אני אשמח להזמין אתכם להצגה שאני

כותבת- להרוג את שלגיה שתעלה בספטמבר/אוקטובר כי היא יותר קרובה לליבי כרגע מכל מחזה שכתב במאי אחר. פה אני מביאה חומרים אישיים להצגה, חלקם פרי דימיוני האישי וחלקם שזורים בקורות חיי.

אני מחכה להצגה הזו בכליון עינים!

לא רק בגלל הנושא המעניין כל כך אלא בגלל שאת כתבת :)

יש לי הרבה ציפיות מההצגה ומעצמי

אני עובדת עליה כבר הרבה זמן, זה תהליך ארוך וקשה ולעיתים מעייף ומתסכל, כי זה לא ליכתוב את הסיפור עצמו אלא להעביר אותו לצורה של הצגה על במה מול אנשים (אחרת הייתי כותבת ספר וזהו) וזה החלק הקשה מבחינתי- איך להעביר סיפור אישי, מסר אישי בצורה שצעניין את הצופים ותשפיע עליהם.

hayapollak

New member
שרון - בעניין להרוג את שלגיה

כשההצגה תעלה - תזמיני אותנו, אני בטוחה שמי שתרצה ותוכל, תגיע. זו יכולה להיות אחלה התרגשות ושמחה לך ולכולנו. אבל, האמת היא שאותי מאדדד מעניין מאין נבע הצורך הזה שלך "לחפור" את הנושא, להתמודד אתו, לכתוב ולשחק בו. אם מתחשק לך, אם את יכולה, אם יש לך זמן ורק אם את רוצה אשמח מאד אם תשתפי - מה עושה לך את זה - להתעסק בשלגיה ובאגדה הזו בכלל. אני שואלת זאת משום שאני לא זוכרת את עצמי מתרשמת מהעובדה שהאמא החורגת באגדה - רצתה להרוג את שלגיה, אצלי זה נשאר בגדר אגדה - תמימות אולי?

הרעיון עלה ממקום אחר לגמרה, בשיעור

דרמה שעשינו ושם שיחקתי דמות עיוורת, המורה מאוד התלהב וביקש שאפתח את הנושא, הנושא זז מפה לשם ומשם לפה והתגלגל והגיע לעיורון כעונש על חטא הגאווה, ולמי מגיע להיענש בעיוורון על חטא הגאווה אם לא לאדם שעוסק באובססיה במראהו? האמא החורגת של שלגיה. ואז ניסינו לחפש את הטוב שיוצא לה ולדמות שלה מזה שהיא עיוורת ולאט לאט חקרנו את הנושא מזויות אישיות כמובן לא מהבחינה ההיסטורית והיגענו למיצוי של יחסי אימהות בנות ושם אני מביאה את הסיפור שבחרתי לספר- מה הביא את האמא החורגת להתייחס ליופי שלה כפי שהתייחסה אליו ומדוע היא הרגה את שלגיה- האם זה היה רצון שלה או שזה נבע מדבר אחר? כמו שאמרתי תהליך הכתיבה והפיכת החומרים למחזה אורכים זמן, השלב של המשחק מול קהל הוא האהוב עלי ביותר.

hayapollak

New member
כל החיים הם

חוויה מדהימה - בעיני. וגם תעלומה - אנחנו רק אורחים כאן ולזמן מוגבל. להיות שחקנית זו לא חוויה מדהימה??? ה געתי למסקנה - שהאימון האישי בשבילי - הוא עצום מעצם העובדה שהוא נתן לי הגדרה מאד מתאימה ליכולות שהצטברו ומצטברות אצלי במשך חיי. כך גם שחקנית למשל, ציירת,רופאה,או כל עיסוק אחר שטוב לך בו (כולל להיות עקרת בית) - הוא נותן לך הגדרה - מקום שבו את מביאה לידי ביטוי את היכולות שלך. הבעייה מתחילה כאשר יש בנו יכולות ואנחנו מכניסים אותם להגדרה שאינה מתאימה לנו - אז יש תיסכול וצורך להמשיך ולחפש את מה שכן מתאים.

למעלה