שינוי או קדימה?

שינוי או קדימה?

מאז הוקמה מפלגת שינוי ראיתי את פועלה באופן מבורך, את עמידתה הנחרצת על עקרונות של "חופש", וחופש זה הפרדת הדת המדינה, ושכל אדם יוכל לעשות כראות עיניו, אם זה לנסוע בשבת, או אם זה לאכול במסעדה בשבת, או אם זה להתחתן בחתונה אזרחית, או לאכול חזיר. אני אתאיסט, והגעתי כבר מזמן למסקנה שאין בדת דבר ממשי ואמיתי, הדת היא מעין משענת פסיכולוגית לאדם נזקק אך לא מעבר לזה, כאתאיסט אני רואה את הפרדת הדת מהמדינה כצורך קיומי והכרחי. אומנם רציתי ואני עדין רוצה לחזק את מפלגת שינוי כדי שהדבר הזה יתממש, אבל, וכאן מגיע אבל, למה לי להצביע לשינוי? הרי שינוי קיבלו בכנסת הזאת 15 מנדטים, ומה הם עשו עם הכוח שלהם? לאיזה השגים משמעותיים הם הגיעו? (ואני אשמח אם מי מכם יפרט לי רשימת השגים).. הרי הם היו בכנסת הזאת 15 מנדטים, והם לא הצליחו לחוקק את חוק הזוגיות הנכסף, וגם לא מעבר לכך, אז למה לי להצביע לשינוי?

tapr

New member
ברוך הבא לפורום!

קודם כל, אין זה נכון שלשינוי אין השגים. זוהי קונספציה לא נכונה בציבור. אפשר להסתכל באתר הכנסת רק על הצעות החוק (שכמה חשובות עברו) והפעילות רק של ח"כ יאסינוב. את עיקרי שינוי וגם הסברים לפעילות ניתן למצוא כאן: http://shinui.org.il/site/faq.asp באתר הראשי יש גם דיווחים רבים על פעילות הח"כים גם בעבר.

גם ביבי טוען שהיו לו השגים,

וביבי טען שהוא הביא אותנו מבחינה כלכלית מצניחה לצמחיה, וכאשר הוא היה ראש ממשלה הייתה ירידה תלולה בפיגועי הטרור. ובפועל, ביבי לא הוביל לשיפורים משמעותיים, למרות זאת הוא טוען כך, ככה שבסופו של דבר כל פוליטקאי טוען להשגים, וזה שכל פולטיקאי טוען להשגים לא אומר שבאמת היו לו כאלה. וכך גם נרשם בקישור אליו צרפת לינק: "קודם כל, מילאנו אחרי ההבטחה העיקרית שלנו: חוללנו מהפכה אזרחית. הבאנו לסילוקן של המפלגות החרדיות מהשלטון והוכחנו שניתן לנהל את המדינה מבלי להיכנע לסחטנות הדתית. בזכותנו, זה נראה כיום כמובן מאליו." ---- אז תשמע, אם זה כל מה ששינוי עשו, אז הם באמת לא עשו דבר, מה עם חוק טל למשל ומה עם ברית הזוגיות? ומה עם הפסקת הקצבאות למשפחות חרדיות ברוכות ילדים?

אשרת

New member
תגובה.

דווקא לגבי הקצבאות למשפחות חרדיות מרובות ילדים, שינוי כן הצליחה להוריד בצורה כלשהי (איפה פורמן?) את הקצבאות.

אשרת לו לפחות זה היה נכון

אבל גם את יודעת שמי שנפגע מהקיצוץ בקצבאות זה לא החרדים, שלהם בכלל לא משנה אם משלמים להם על הבאתת ילדים לעולם, התורה מצווה עליהם הרי על פרו ורבו, ויש להם איסור מוחלט לבצע הפלות, כך שאין זה קטליזטור לעצור מבעדם להתרבות, ההיפך, זה יכול רק לדרבן אותם להביא יותר ילדים לעולם. אבל אצל החילוניים זה דווקא קריטי הפגיעה בקצבאות הילדים, שכן ככל שיביאו יותר חילוניים ילדים לעולם, ככל שחלום הבלהות שלך ושל שינוי על כך שיגיע היום שהחרדים יהיו כאן הרוב, או חס וחלילה הערבים, יילך ויתרחק.

ATAF151

New member
שינוי היו מצויינים

מי שנפגע מהקיצוץ החד מאוד בקצבאות הילדים הם החרדים והערבים. לא כל מאות אלפי החרדים שחיים בארץ יולדים ללא הגבלה בלי להתחשב במצבם הכלכלי. אם זה היה המצב אז כל החרדים היו יולדים מידי שנה ולכל משפחה חרדית היו כ 20 ילדים ולא כ 8 ילדים בממוצע. הילודה החרדית שהייתה כ 4 ילדים בתחילת שנות ה 70 לפני קצבאות הילדים, הוכפלה עם עליית הקצבאות ותצומצם עם הירידה בהם. אגב הנתונים של 2004 הראו עצירה בעליית הילודה אצל חרדים וירידה בילודה אצל ערבים וזה אחרי שנים רצופות של עליית הילודה בשתי אוכלוסיות אלה. קצבאות הילדים כיום הם 120 ש"ח לכל ילד, לעומת כ 600 ש"ח לכל ילד החל מהילד החמישי שהיה לפני הקיצוצים. ביבי כשר אוצר תמך בקיצוצים האלו אבל הוא היה מעוניין לתת יותר לילד חמישי ומעלה ולבטל לחלוטין את הקצבאות לשני הילדים הראשונים ושינוי מנעו זאת ודרשו וקיבלו השוואת קצבאות. ההישג הזה בלבד כבר מצדיק את מפלגת שינוי כי הוא גורם (אם לא יבוטל) לשינוי פניה של המדינה לדורות הבאים. בנוסף שינוי הביאה לירידה דרסטית בקצבאות לאברכים (חלק מזה הוחזר לאחר יציאת שינוי מהקואליציה), היא מנעה הכפלת המיסוי על רכב צמוד, תמכה בהורדות המיסים שביבי יזם (בניגוד לדעת רוב סיעת הליכוד) ועוד רבות. עובדה שהמפלגות החרדיות דרשו משרון את ביטולם של כל הישגי שינוי כתנאי להצטרפותם לממשלתו והם טוענים ששינוי ממש החריבה את הישיבות וטענות רבות נוספות שמסתכמות במיליארדים.

שטויות, עוד לא ראיתי אשה חרדייה

שביצעה הפלה, ולא חשוב בכלל כמה קיצץ לה שר אוצר זה או אחר. מה שכן ראיתי זה אשה חילונית שביצעה הפלה כתוצאה מזה. אז תחשוב לבד את מי הקיצוץ הזה משרת, בטח לא את החילוניים, ובטח לא את החילוניים חסרי האמצעים.

ATAF151

New member
לא קשור להפלה

אשה חרדית יודעת איך להימנע מלהיכנס להריון בלי צורך בהפלות. הרי עובדה שלא כל החרדים הם בעלי 20 ילדים ועובדה שהילודה החרדית בעבר הייתה נמוכה יותר. גם אישה חילונית לא צריכה לבצע הפלות אלא צריכה להיעזר באמצעי מניעה, אם היא לא מעוניינת בילדים. מי שמבצעות הפלות הן בדרך כלל נערות שלא רוצות להרוס לעצמן את החיים בגלל טעות שביצעו, או מסיבות רפואיות. הפלות לא מבוצעות בגלל קיצוץ בקצבאות.

gershon17

New member
גם חרדיות משתמשות באמצעי מניעה

אמנם יש מגבלות ממגבלות שונות, אבל ההלכה לא אוסרת שימוש באמצעי מניעה. בזרמים מסויימים (לא יודע לגבי החרדים) מותר להשתמש באמצעי מניעה כאשר יש כבר בן ובת.

אגב שינוי לא נכנסה בשביל זה לכנסת

היא נכנסה לכנסת בשביל שלושה דברים בלבד: ביטול חוק טל, הנהגת תחבורה ציבורית בשבת וברית הזוגיות, שאגב גם אני רואה עין בעין בכל אחת מהמטרות האלה, אבל זו בדיוק הבעיה, אף אחת מהמטרות שלשמן שינוי נכנסה לכנסת לא הושגה. עכשיו אתה יכול לטעון שלא שינוי אשמה בזה ושהיו לה פחות מדי מנדטים להשיג מטרות אלה, אבל עובדה שף לא אחת מהמטרות העיקריות האלה לא הושגה.

ATAF151

New member
היי חכם ולא רק צודק

לשרון היו שתי אופציות 1. הקמת ממשלה עם שינוי. כולל קיצוץ בקצבאות ילדים, בהקצבות לאברכים, סילוק החרדים מכל עמדות הכח שמשמעותם קיצוץ כספי, הורדת מיסים לעובדים מ 60% ל 50%. בתחום המדיני הוא ביצוע תוכנית ההתנתקות. 2. הקמת ממשלה עם החרדים. כולל מקסימום קיצוץ לשני הילדים הראשונים (כלומר לילדי החילונים), נגד הורדת המיסוי לעובדים ונגד תוכנית ההתנתקות. אין מה לעשות, ממשלה יכלה לקום בקלות רבה ללא שינוי, אז שינוי נאלצה גם לוותר בתחומים מסויימים. אם שינוי תתחזק וראה ממשלה לא יוכל להקים קואליציה בלעדיה אז שינוי תוכל להרשות לעצמה לוותר פחות. אם שינוי תחלש, כל התביעות של החרדים ייענו במהרה.

על פי כל הסקרים שינוי לא מתחזקת

היא רק הולכת ונחלשת יותר, עד כדי כך שעכשיו גם הח''כים שלה מרשים לעצמם יותר משהרשו בעבר ותוקפים ישירות את לפיד ופורז שעומדים בראש המפלגה, בטענה שהם הגורם להיחלשותה של שינוי בציבור. כך שעל איזו התחזקות אתה בדיוק מדבר?

ATAF151

New member
שינוי אכן נחלשת

לא אמרתי ששינוי מתחזקת, אלא ששינוי פעלו באופן טוב בקדנציה האחרונה. יש לפעמים פער בין הפעילות של מפלגה או של שר לבין מה שהציבור חושב. אני באופן אישי חושב למשל ששיפור במצב הדמוגרפי בארץ ועידוד חרדים ללכת לעבודה, חשוב יותר מחתונות אזרחיות, שממילא יכולים להתבצע גם היום בקפריסין. אבל בתקשורת אם החוק יאפשר חתונה אזרחית, זה יתפוס יותר כותרות ולכן יתפוס יותר אהדה ציבורית. כמובן כל מה שאמרתי עדיין לא מצדיק את מסע הבחירות הכושל עד כה של שינוי.

izzyr

New member
שינוי נכנסה עבור דברים שונים...

לא על פי מה שאתה מחליט

אשרת

New member
מה אתה אומר...

ומי אתה שתקבע עבור שינוי לאלו מטרות היא בדיוק נכנסה לכנסת?
חמוד שלי, היא נכנסה בין היתר גם בגלל קבצאות הילדים המנופחות שהחרדים והערבים מקבלים.

מה שאת שומעת אשרת

תשאלי כל בוחר שלכם ותשמעי בעצמך שאלה היו שלושת המטרות העיקריות ששינוי הציגה ובגלל זה בחרו בה. אף אחד לא בחר בשינוי כדי שתפגע בשכבות החלשות, עובדה שחלק לא קטן מהמצביעים שלכם היה מהשכבות החלשות או הגיע אליהם במהלך הקדנציה האחרונה.

אשרת

New member
תפסיק לבלבל לי במוח , ממתיק סוד

אתה תפסיק לדבר בשם אחרים ותחליט עבור אחרים עבור מה הם הצביעו. אני הצבעתי לשינוי בין השאר על מנת שיקטינו עד 0 את קבצאות הילדים אשר ניתנים לחרדים ולערבים. אם הם בחרו להביא המון ילדים ולא לעבוד --> שישאו בתואצות. בוחרי שינוי, החליטו להפסיק להיות הפריירים של אנשים שתורתם אמנותם, ושהבאת המון ילדים זאת מטרה בפני עצמה , במיוחד שלא הם ממנים אתותם. ותסלח לי, אם לגבי "שכבת הביניים" שפתאום נהפכו לעניים, אני אקח את הצד של רמת השרון, הדעה שלו נשמעת הרבה יותר עניינת והגיונית מהפרחת הסיסמאות שלך.

kgjghy

New member
'שיקטינו עד 0'? 'לחרדים ולערבים'?

אין סיבה להקטין עד 0, ובטח לא לאוכלוסיות מסויימות בלבד. צריך לחסל את העיוות של הגדלת הקיצבאות לנפש ככל שמס' הילדים עולה ומעל מס' מסויים, למשל 3 ילדים, להקטין את הקיצבה לנפש. הילד ה-4 ואילך יקבל פחות מהילד ה-1. כך נוהגים במדינות מתוקנות.

למעלה