"שינויים בשינוי" ???

eitangn

New member
עובדות???

אבי ברח מגטו כנער, עלה עם עליית הנוער ללא הורים. משפחת אימי ברחה מאירופה בחוסר כל, כשכל רכושה נשאר מאחור. זאת נקודת מוצא ממש מעולה... רק מה, לא התבכיינו, לא אמרו מגיע לי. התחילו מאפס ובנו את חייהם בעשר אצבעות.

אשרת

New member
וכמה היו כמו אבא שלך?

עם יד על הלב. ברור, אמדו קל להאשים את המזרחים עם "המגיע לי " . צר לי לומר לך, אבל מפא"י מעבר לכך שהיא עצמה היתה מפלגה מושחתת, ואשר הקימה גוף משוחת אחר - ההסתדרות - אז גם שלחה את כל המזחרים לגרו בחורים בארץ ושחכה מהם לחלוטין. לפני שאתה מתחיל להריץ פה דברים, לך קרא כמה מסמכים. גם למזחרים מן הסתם יש אשמה במצבם, אבל לנער לחלוטין את המפלגת מפא"י ממצבם, חוץ מזה שזה סתם עיוות אז זה לא ממש נכון. וגם לך מומלץ לקרוא את הכתבה במעריב מלפני שבוע, אשר עסקה בפגועי נפש, אשר הושראו בארץ, משום שהממלשה העדיפה שאליה יעלו רק אלו שעונים על 'אידיאל הציבר ' (שאחד ממאפיינו הוא מוצאו המערבי).

אשרת

New member
ואגב, בויכוחים סוצילוגים נוטים לנתח

את התופעה ולא את סיפורי הפרט. אבא שלך וניצולי שואה נוספים מעטים שעלו גם הם סבלו מנחת זרועים של מפא"י, על ידי כך שאיש לא האמין להם לגבי הזוועות שהיו באירופה. ובכל זאת, אתה מוזמן להמשיך לסגוד למפא"י ולמוסדות המושחתים שלה . (חפש מעט מאמרים אשר עסוקים בתולדות ההסתדרות ותראה עד כמה נציגי מפא"י שלטו שם שלטון ללא עוררין)

eitangn

New member
רק קצת פרופורציה

"וניצולי שואה נוספים מעטים" - מאות אלפים. וכי אלו שעלו בעליות 1-2-3-4-... עלו עם הון? לא, הם עלו חסרי כל. "ובכל זאת, אתה מוזמן להמשיך לסגוד למפא"י ולמוסדות המושחתים שלה" - לא סוגד ולא נעליים. רק בדיון רציני צריך לראות דברים בפרופורציה. ההתבטאות שהייתה פה ביטאה שינאה הממוקדת בריכוזיות ומידת הגזענות שהייתה, והייתה, ובהתעלם ממפעל אדיר של הקמת המדינה וקידומה הפנטסטי.

אשרת

New member
והם עדין מיעוט ביחס לשאר.

כמו שאמרתי , איתן, אף אחד לא מסתיר את ההשגים של מפא"י, וגם אף אחד לא לוקח זאת מהם, וגם לא מנסים להסתיר זאת. לעומת זאת, אחרים מנסים להסתיר את השחיתות שהיתה בגוף הזה, ובכל המוסדות שלהם, שהוקמו, אגב, טרום הקמת המדינה, וההתייחסות שלהם כלפי העולים מארצות הערב, והסלקציה. הרי אתה לא יכול להכחיש שעיקר האוכלוסייה אשר שוכנה בעיירות הפיתוח היא בעיקר האוכלוסייה המזרחית, בעוד שאת מרבית העולים מארצות המערב, הם שיכנו ביישובים מבוססים יותר, ואני בכלל לא מתייחסת לכך שהם ניסו לכפות את התרבות שלהם על המזרחים, מבלי לנסות להבין בכלל את תרבותם של המזרחים (אגב, מי אמר שהתרבות המערבית היא 'התרבות' ועל כולם לקבל זאת?) הניסיון של אנשים להסתיר את זה, זה מה שמעצבן. אגב, חשבת פעם למה , גם כיום, כאשר עולים אוכלוסיות יחסית חלשות - כמו האתיופים, משכנים אותם בערים כמו אשקלון למשל (שלמרות שזאת עיר יפה, זה לא ממש מקום איכותי) ואילו העולים אשר מגיעים למשל מארה"ב או מקנדה, או מארץ המוסלמים - צרפת- משכנים אותם במרכזי עולים במרכז הארץ?

למה אתה דורש מאחרים

מה שאתה לא דורש מעצמך? הרי אתה אף פעם לא העברת כאן בפורום ביקורת פומבית, תוך שאתה טוען שאתה דווקא מביע ביקורת, אבל בתוך המפלגה וטענת שהעברת ביקורת חיצונית היא בגידה, אז מה קרה שאתה מצפה שאנשים יתנהגו אחרת ממך? צביעות תכונה יפה, לא? האמת, לוינטל במקורו התנגד להחלטתו של לפיד שלא לשבת עם החרדים הוא חזר על זה לא פעם ולא פעמיים. דעתי שלי כמובן שלילית על הנושא, אסור ולא צריך לשבת עם מפלגות שאינן ציוניות בקואליציה, בין בממשלה ובין בעיריה.

eitangn

New member
אתה ואחרים סיפקתם את הסחורה

אז היה דיון פומבי, וגם בפורום, ובשפע. אתה עצמך היית אחד המובילים. הפורום אז לא נזקק לי להשלמת מידע. "אבל בתוך המפלגה וטענת שהעברת ביקורת חיצונית היא בגידה" - שקר. קודם כל איני מתלהם ולא משתמש במינוחים כמו בגידה. לא הייתה לי מעולם כל בעייה עם ביקורת. הייתה לי בעייה עם תקיפה מתוך מטרת הרס על ראשי המפלגה, שהנם מזוהים עם המפלגה בעיני הציבור, ובכך יצרו פגיעה במפלגה, מה גם שהתקיפה הייתה לא מבוססת. ואחרי כל הקטע של תקיפה אישית, לא מפריע לך שהחלטה כזו לא עברה אפילו במועצה, וכבר היא בעיתונים? כלום החלטת מזכירות הנה חלוטה ולא נזקקת לאישור המועצה? כלום המזכירות אינה גוף ביצוע, בעוד שקביעת עקרונות אמורה להיות בידי המועצה? ולעצם העניין, מה דעתך על כך שפורום זה דן בכל נושא חוץ ממטרתו המוצהרת? וכאני מעלה תהיה, התגובה הנה מתקפה אישית? האם אתה חושב שקיים דיון אמיתי בשינוי, או שמשום מה כולם מיישרים קו? איך זה שלא שומעים פומבית על כל ביקורת, אין כל אופוזיציה בשינוי כיום?

אשרת

New member
על דמוקרטיה שמעת?

שוב- מישהו חייב לך משהו? מישהו חייב להגיב על כל הודעה שאתה מביא שקשורה לשינוי? האם צריכה להיות דעה על כל עניין ועניין? האם מישהו צריך לספק לך את יצר הנקמה שלך? הפורום אינו חוטא למטרתו, והוא מאפשר קיום נושאים אשר קשורים ישירות לשינוי, אבל מנהלי הפורום, לא מסוגלים לשבת ליד כל אחד ואחד מן המשתתפים ולהכריח אותו להגיב על הנושאים שאדון איתן מוצא לנכון לעלות. מעבר לכך, שאם דפדפ מעט מאחורה פה, אתה תראה שני שרשורים שקשורים לשינוי, אשר מממ אני פתחתי אותם והגיבו ואף הגיבו לשרשורים הללו. אז אולי תסיק בעצמך למה אנשים לא ממש טורחים להגיב להודעות שלך אשר עוסקות בשינוי.

eitangn

New member
מדוע את מתגוננת?

"מנהלי הפורום, לא מסוגלים לשבת ליד כל אחד ואחד מן המשתתפים ולהכריח אותו להגיב" - נכון. אינך אחראית לגרום לאנשים להתבטא. אך מדוע כשאני מפנה תהיות לכלל חברי הפורום את מגוננת? כולם ילדים גדולים. "להגיב על הנושאים שאדון איתן מוצא לנכון לעלות" - איש לא חייב ולא כלום. סתם תהיתי מדוע אנשים לא מתבטאים, גם כשקיים נושא כה עקרוני.

אשרת

New member
הנושא הוא לא כזה עקרוני...

ומסתבר שלונטל גם לא דו פרצופי בנושא הזה. והניסיון שלך לנסות להוציא בכוח תגובות מאנשים פה, מעצבן.

eitangn

New member
התייאשתי...

אם שינוי בנושא האידאולוגי הראשון של שינוי הוא "לא כזה עקרוני" אם החלטות בנושא האידאולוגי הראשון של שינוי מתקבלות בעקיפת הגוף הנבחר זה "לא כזה עקרוני" - אין לי יותר מה לומר.

אשרת

New member
???

כיצד ההחלטה הזאת היתה אמורה לעבור, איני יודעת ולכן איני יכולה לומר לך מעבר לזה. האם השינוי הזה כל כך מהותי כאשר מדובר בישיבה בתוך עירייה - אז אם זה יאפשר לקדם את הנושאים ששינוי מאמינה בהם במישור המקומי , וימנע מהחרדים לעשות מה שבא להם - אז מה רע בזה? האם הבעיה שלך זה בצורה שזה התקבל? ואולי המזכירות הוסמכה לכך? אולי היו שינויים בתקנון שאתה לא מודע אליהם?

כל המדינה עוצרת את נשימתה ומחכה

להחלטה הגורלית של שינוי, האם היא מוכנה לשבת עם חרדים או לא. נו באמת... זה נשמע כמו בדיחה, שינוי נמצאת היום במעמד שהיא יכולה להחליט עם מי היא רוצה לשבת או לא? שינוי בדמותה הנוכחית היא כלום ושום דבר, לכן אף אחד לא מדבר עליה כאן בפורום, פשוט כי אין לכך כל חשיבות. בנוסף, אני לא יודע אם יש כאן מישהו שבכלל יודע מה מתרחש ואם בכלל משהו מתרחש, לכן אין מה לכתוב. זה עד כדי כך פשוט.

איתן תהיה מציאותי

כל הדיונים האלה מצחיקים. כל חבר עירייה שנבחר מטעם שינוי בעל בית לעצמו מאז ההתפרקות של המפלגה. כל אחד רשאי לנהוג איך שבא לו ולעשות עם המנדט שלו בהתאם.

eitangn

New member
המציאות: רון תופר לעצמו ג'וב?

כנראה להיות יו"ר שינוי בימים אלו זה לא סטטוס מי יודע מה, אז למה לא לקבל ג'וב בעיריה??? והתרוץ - לפקח מקרוב על העברת תקציבים לחרדים, עלבון לאינטליגנציה, שהרי תפקידו כיום כראש ועדת ביקורת הנו המקום האידאלי לבקרה. אך מה עם פרנסה? ודרך אגב, מה עם כל דבריו על פרופ' זהר שביט? יקח אותם בחזרה? יתנצל?

אשרת

New member
אין ספק שהצניחה של שביט עליו

למרות שהוא נבחר לעמוד בראש הנסיף מראה את הדמוקרטיה שאתה דוגל בה

eitangn

New member
את כל כך ממהרת להאשים

ומה זה בכלל שייך לעניין? המדובר על כך שרון ירד הרבה על שביט על כי לקחה על עצמה תפקיד ולא הסכימה להיות אופוזיציונית. עכשיו הוא הולך בעקבותיה...

למעלה