"שינויים בשינוי" ???

eitangn

New member
"שינויים בשינוי" ???

ממקומון ת"א, ידיעו אחרונות יום ו': רון לוינטל הצליח להעביר החלטה במזכירות שינוי, המתירה לחברי מועצות ערים להשתתף בקואליציה עם סיעות דתיות. לוינטל: "מראש חשבתי שהמגבלה אינה נכונה. אפילו לפיד ישב בממשלה עם אגודת ישראל" ישיבה בקואליציה עם סיעות דתיות לא נאסרה מעולם - ישיבה עם סיעות חרדיות נאסרה. "אפילו לפיד ישב בממשלה עם אגודת ישראל" - מתי??? נדמה לי ששינוי נזרקה מהממשלה כהכנה לכניסת העבודה והחרדים. האם שינוי משנה כיוון??? מורידה את הדגל הראשי שלה? וחוץ מזה, שינוי מדינוית כה עקרוני לא מחייב אישור מועצת שינוי?

gershon17

New member
נו, ברצינות, למי איכפת?

השינוי היה ירידה מ-15 מנדטים ל-0. אם לווינטל ישב ביחד עם מישהו בש"ס במועצת העיר תל אביב או לא? זה בכלל לא מעניין. ממילא בבחירות המקומיות הקרובות שינוי תעלם גם מהערים.

הבעייה היא מי יישב עם שינוי

נוכח העובדה שאין למפלגה הזאת 'נכסים' כלשהם להציע.

eitangn

New member
פרום מעניין - דן בכל חוץ ממטרתו...

הפרום מאד מעניין - דנים פה בכל חוץ מהנושאים שהם מטרת קיומו של הפורום. מהודעת מנהל הפורום: "פורום זה נועד לדיונים בקשר למפלגת שינוי, מעשיה ומחדליה, ולא לדיון בנושאי אקטואליה כלליים" והנה, נושא כה עקרוני למפלגה, ואיש לא טורח להתייחס.

אשרת

New member
אתה שוב פעם מתחיל?

אתה חושב שמישהו חייב לך משהו? או שמישהו, שוב פעם, צריך לומר את דעתו ע"ג הפורום? הגישה הזאת שלך , מתחילה להמאס לחלוטין. ואם אתה שואל את דעתי - מי שאמור לדעת את דעתי על זה, יודע.

eitangn

New member
לשם מה קיים הפורום בכלל?

לשם מה קיים הפורום בכלל אם כל עיסוקיו סותרים לחלוטין את מטרת קיומו המוצהרת? איש לא חייב לי כלום. את, לעומת זאת כן אמורה להיות מחוייבת למטרות הפורום, עליהן את חתומה, ולא לקפוץ כל פעם שאני מעלה תהיה מדוע זה הפך לפורום אקטואליה כללית ובנושאי מטרות הפורום קיים שקט מוחלט. הרושם המצטבר הוא שקיים פחד אצל אנשים מלעסוק בנושאים של שינוי, או חוסר נעימות, או חוסר איכפתיות. ואיש לא הכריח אותך לענות לי על שום דבר, גם לא בשרשור זה. מה קרה? נגעתי בעצב רגיש?

אשרת

New member
אז זהו.

הדבר היחיד שנגעת בו בצביעות שלך, כמו שפורמן אמר. אתה לא העזרת למתוח ביקורת בזמנו על גבי הפורום נגד פורז וחבריו, בנימוק של "בגידה", וכי את הכביסה המלוכלכת יש לכבס בתוך המפלגה ולא מבחוץ לה. אז מה קורה? פתאום שמטרות הפורום מתאימות לצרכים שלך, אז פתאום הם קיימות?
כמו שאמרתי, את דעתי על זה, אמרתי בפורומים אחרים. זה לא הפורום היחיד שאני משתתפת בו, ואני לא מחוייבת להגיב על כל דבר ודבר , גם כאשר אתה מעלה. ולהזכיר לך מי אמר לי שעלי לשבת על הגדר בנושאים שונים שקשורים לשינוי עקב הצבע הכחול שמעטר את הניק שלי?

eitangn

New member
אז זהו - שלא

מעולם לא השתמשתי במונח בגידה. הפורום והתקשורת היו מלאים כל כך הרבה ביקורת, שתרומתי הצנועה לא הייתה משנה ולא כלום. זה העניין עליו תהיתי, איך זה שלאיש בפורום אין כל תהיה/שאלה/ביקורת/... אין כל טענה כלפיך, רק מיותר שתגונני על חברי הפורום כאילו הם ילדים קטנים. "אתה לא העזרת למתוח ביקורת בזמנו על גבי הפורום נגד פורז וחבריו, בנימוק של "בגידה", וכי את הכביסה המלוכלכת יש לכבס בתוך המפלגה ולא מבחוץ לה. אז מה קורה?" - פשוט לא נכון (ואל תיגררי אחרי איתי...) אנא קראי את תגובתי לאיתי, אין לי כח לחזור על הדברים.

אשרת

New member
קראתי את ההודעה שלך לאיתי.

משום שהוא מתח ביקורת לא ראית שום טעם ... בחייך... איזה מן נימוק זה?

asafz8

New member
האמת היא

שאין לי הרבה מושג מה קורה במפלגה למרות שאני מדברר אותה בפורום הרשמי שלה. כמו שאתה רואה לאחר שיקול דעת מעמיק של אשרת, הודעתך ננעצה, ולכן טענתך שהפורום לא מתעסק בנושא זה היא בלתי רלוונטית.

vinney

Well-known member
אתה רוצה שקל?

קח שקל. מה הטענה שלך, שיש הצדקה לאיסור השתתפות בקואליציה עם סיעות דתיות? אין הצדקה כזאת, לא הייתה ולא תהיה. הבעיה היא עם חוקים, לא עם אנשים. אם ישיבה עם סיעות ערביות בקואליציה מקדמת את המטרות שלשמם נבחרו נציגי שינוי למועצה - למה לעזעזל לא? תפסיק להיות דמגוג עלוב וזול, כבר ראית למה זה גורם בבחירות.

eitangn

New member
שטויות

לא טענתי כלום מנושא תגובתך. טענתי הייתה לדרך קבלת החלטות. "אם ישיבה עם סיעות ערביות (=>חרדיות) בקואליציה מקדמת את המטרות שלשמם נבחרו נציגי שינוי למועצה - למה לעזעזל לא?" - "אם". ואם זה רק מטשטש את מטרותיה של שינוי? ודרך אגב, כשטומי הוריד את התאור מאיסור לישיבה עם מפלגות חרדיות, לאפשרות דיון על ישיבה (רק אפשרות דיבור, עוד לא הוסכם על ישיבה) אכלו אותו חי, ובראש המתקיפים היה רון. עכשיו החלטה בעלת משמעות כפולה ומכופלת עוברת ללא כל דיון פומבי, וכאני רק תוהה איך לאיש אין מה לומר, אני חוטף קיתונות שאני מעיז כלל לתהות על השקט המוזר...

אשרת

New member
ברור...

הרי כולנו מפחדים מלונטל האיום. נו, ניחא, אנחנו רגילים למשטר דיקטטורי בשינוי. זאת הירושה שאתה והחברים שלך הורשתם לנו.

eitangn

New member
בכל אשמה מפא"י... ../images/Emo9.gif

אל תהיי כמו הליכודניקים שאחרי 30 שנים עדיין ממשיכים להאשים את שילטון מפא"י בכל הצרות...

אשרת

New member
לא...

אבל משום שאתה מדי פעם טורח לשאול ומעלה נקודות. אז אנחנו נזכיר לך, שאת השיטה הזאת אף אחד לא המציא, בטח לא לוינטל. ובמקום להודות שגם ההנהגה הישנה היתה דיקטטורית לא קטנה, וגם לה יש חלק בהרס המפלגה, והקמה מפלגה חדשה רק על מנת להראות לנו מה זה , אז אתה מטיח את אלו שנשארו נאמנים לשינוי והיו מעוניינים בשינוי, במיוחד כאשר ההנהגה לא ממש הוכיחה את עצמה. יפה לך.

eitangn

New member
לא מה ???

מה חשובה ההנהגה הישנה, זה היסטוריה. הנהגה חדשה קמה מתוך מאבק לשינוי המפלגה, ו... מה השתנה? מה תוקן? היכן הם כל הלוחמים לדמוקרטיה במפלגה?

אשרת

New member
באמת?

כלומר, מה שהיה היה ואין לזה השפעות?
אתה באמת טוען שמה שקורה היום במדינה לא מושפע ממעשי עבר? אתה יודע, נורמות אשר השתרשו במשך זמן מה, בלתי ניתנים לעקירה בבית אחת.

asafz8

New member
אם כבר נכנסנו לזה..

שלטון מפא"י שנמשך שלושים שנה אחראי לרוב תחלואי המדינה. החל מהמדיניות הפרפסיונאלית לגבי חברי מפלגה ועד לממש הצבאי.

למעלה