שינויים בעלילה

P3H2O

New member
שיחסמו!!! אם אני לא אראה את זה!

אף אחד לא יראה את זה!!!

Benjamin Turner

New member
שוב המונדיאל!!!

חברות הכבלים לא חוסמות באופן קבוע שידורים בערוצים זרים (לרבות Star World)! במקרה של המונדיאל לא היתה להן ברירה: JCS שילמו מליוני דולרים עבור זכויות השידור ואם חברות הכבלים (או, לצורך הענין, "נו") היו משדרות את המונדיאל בערוצים הזרים הן היו חשופות לתביעה משפטית. במקרה של סדרות זה לא כך: ע"ע מקרה חברים, פרייז´ר, באפי, דרו קארי וכד´. כמובן שהכבלים יתנו לראות את העונה בערוץ ולא יחסמו אותו-באחריות! השאלה החשובה ביותר היא איזו עונה תשודר... למישהו יש מושג?

Benjamin Turner

New member
איך את יודעת?

לא מצאתי באתר אזכור לעונה שתשודר (האמת שלא כל כך חיפשתי, אבל לא משנה). העיקר שהערוץ המדהים הזה, שהוא סיבה בפני עצמה להישאר בכבלים, סוף סוף רכש את הסדרה! אוהבי קול, כמובן, כמו כל אדם בר-דעת... יום אחד, כשאני אסיים משמרת לפני 1:00 ולא תהיה לי רשימת To Do באורך הגלות, אני אפרסם כאן ניתוח של מערכת היחסים המדהימה של קול ופיבי לאורך העונה השלישית והרביעית וגם של דמותו הנערצת והכל כך סימבולית של קול ואז אולי תשני את דעתך עליו. האינטרפרטציה שלך את הקו המנחה בסדרה ראויה לציון אך לטעמי מאוד לא מדוייקת. הגישה שלך שקול הוא רע מיסודו (שלא נתמכת ואף נסתרת ע"י הסדרה פעם אחר פעם, אפילו בלי התייחסות לעונה הרביעית) ושפיבי עיוורת כי היא לא קולטת שהוא בעצם רע (והוא לא! אפילו לא בתור... (את יודעת מי ואין לי כוח לסמן ספוילר!)) שגויה, לדעתי, בבסיסה. מצחיק, כי כשאחת האחיות הופכת לרעה (ע"ע פיבי-באנשי, או פייפר-פיורי) את לא רואה אותה כרעה אלא כטובה שהפכה בעל כורחה לרעה. אז מה ההבדל בינן לבין קול? לא משנה. נהרוג תורכי וננוח...

Phoebe again

New member
*מוחאת כפיים בהתלהבות* יו גו!

קול רולז! אבל מערכת היחסים שלו ושל פיבי לצערי לא בשלה... ראה ניתוחה של אופל ל4X19, וניתוחיי ל4X04 ו4X08.

Ophel McNeil

New member
אני לא אוהבת את קול

בגלל שהוא רע?! ממתי אני לא אוהבת רעים?! אני נפגעת עמוקות! ככה להניח שאני אוהבת רק דמויות טובות?? את קול אני לא אוהבת כי הוא דמות ריקנית, צפויה (לא העלילות שלה, הוא), שהרסה עד אפר את אחת הדמויות האהובות עליי, עם דיאלוגים שחלקם מבישים ביותר, שעברה כל דבר, ולפיכך - מיצתה את עצמה. הזוגיות שלו ושל פיבי היא לא זוגיות אמיתית, היא יותר הידלקות של שני בני 14 שלא יודעים עדיין מה הם רוצים מהחיים. יום אחד אתה תכתוב ניתוח על מערכת היחסים של קול ופיבי (סקס), ובאותו יום, אני אסתור את הניתוח פיסקה פיסקה. אגב, בשביל הרקורד - אין לי גישה שקול הוא רע מיסודו. יש לי גישה שקול הוא דמות גרוע מיסודה, כי היא כל כך ממוחזרת, ולא רק ממכושפות. מה גם, שאתה לא יכול גם להגיד שיש לי משהו בסיסי נגד שדים, כי את הסדרה התחלתי לראות מהעונה השלישית, כשאין לי כמעט שום ידע מוקדם על הדמויות.

Benjamin Turner

New member
אם את אומרת...

שמעת פעם את הפתגם "במקום בו עומדים בעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"? קול הוא דמות מדהימה ומרתקת, בזכות העובדה שלא רק שהוא מצטרף למכושפות במאבק נגד הרע, הוא עצמו חצי רע... אהבתו לפיבי (האהבה שאת מעדיפה להסתכל עליה כעל משיכה מינית ותו לא-אלוהים, מה עבר עליך בחיים שהציניות תפסה אותך בגיל כל כך צעיר?), שכל דמות אחרת היתה כבר מזמן מוותרת עליה לנוכח הקשיים הרבים הכרוכים בקיומה, חזקה כתמיד, אפילו אחרי שהפך ל"את יודעת מי" (אם לא יותר), שלא לדבר על מה שקורה בפרק 422. הסדרה באופן עקרוני מחלקת את הטוב והרע לשני צדדים (מכשפות ומאירים לבנים מול שדים, מכשפים ומאירים שחורים) מאוד ברורים, בעוד שברור שבמציאות בכל אדם יש טוב ורע. מעטות מאוד הדמויות שמשלבות את שני הצדדים (למשל טום מפרק 312), ורובן ככולן היו טובות, הפכו לרעות בגלל איזושהי טעות ואז חוזרות להיות טובות בזכות המכושפות. קול הוא הדמות היחידה שנולדה חצי רעה-חצי טובה, התפתחה כרעה במשך 115 שנים בעקבות ההשפעה הסביבתית (הרי ברור שאם אמו של קול לא היתה רוצחת את אביו אלא נוטשת אותו, למשל, קול היה היום דמות טובה ודי משעממת) ואז חל בחייה מפנה כל כך גדול, אהבה כל כך טהורה וזכה, שהצליחה להפוך אפילו את השחור משחור ללבן (או לפחות לאפור בהיר...). איך אפשר להתבונן במערכת יחסים כל כך יפה ולראות בה כגורם מקלקל והורס, נשגב מבינתי. אני לא יודעת אם ציינתי זאת בעבר, אבל אני פריקית גם של הסדרה "חברים" וממתנגדי הקשר בין צ´נדלר ומוניקה בדיוק בגלל הסיבה שאת מציינת להתנגדותך למערכת היחסים בין קול לפיבי: צ´נדלר הפך מדמות שנונה וסרקסטית לרכיכה. אבל במקרה של פיבי וקול הצד הסרקסטי והשנון (שלא נעלם, הוא עדיין מפציע לא מעט) משתלב עם הצד הרומנטי והנאיבי בצורה כל כך שובת לב, שלא מפריע לי שיש הערה שנונה אחת פחות בכל פרק. מערכת היחסים בין פיבי לקול כל כך הרת תהפוכות (ע"ע העונה הרביעית, כי בשלישית זה קרה בזעיר אנפין, הרי קול מעולם לא חזר ממש לרוע אלא הושפע מכישוף-וזה, לפחות עפ"י פרק 402, לא ממש נחשב), שלא מובן לי איך ניתן לכנותה "משעממת". אבל זה כמובן ענין של טעם... אגב, וזה ממש לא לענין אבל אני חייבת לומר, ג´וליאן מקמהון הוא אחד הגברים הכי סקסיים בטלוויזיה! גבוה, שיער שחור ועיניים ירוקות-אפורות, גוף שרירי, פשוט חבל"ז. אהבתי אותו עוד ב"קרוב רחוק" וב"פרופיילר", ולדעתי הוא שחקן מצוין שאיכשהו הצליח להדחיק כמעט לגמרי את המבטא האוסטרלי הכבד עד מאוד שלו (הוא נשמע יותר איטלקי מאוסטרלי, למען האמת). הוא משרה את אווירת "שד המאה שיודע הכל ומסוגל לכל שהוא גם הגבר שיעשה הכל כדי להגן עליך - אפילו כשהוא דמי-תוקף אותך ואת אחיותיך בכדורי אנרגיה" בצורה יוצאת מן הכלל. אבל שוב, גם זה ענין של טעם. יש מי שמעדיפות את בריאן (אליסה, למשל, למרבה האירוניה..).

Phoebe again

New member
לג´וליאן יש עיניים ירוקות-כחולות

ושיער חום כהה... והוא הכי סקסי בעולאכן! רק מתי הוא היה "בקרוב רחוק"? פעם ראיתי את זה והוא לא היה שם...

Benjamin Turner

New member
הוא היה החבר של קרלי

בעונות הראשונות, כשערוץ 2 עוד שידר שידורי ניסיון... (צריך להיות זקן כמוני כדי לזכור) ולא נראה לי שהן ירוקות כחולות אלא דווקא ירוקות-אפורות, בעיקר כשמשווים אותן לעיניים של שאנן, אבל אני לא מוכנה להישבע על כך-אני לא מי יודע מה בצבעים...

Phoebe again

New member
ירוקות-כחולות... שעות של בהייה

וזה גם היה כתוב.. מי זה/זאת קרלי? אני לא זוכרת כלום, וראיתי את העונות הראשונות...

Benjamin Turner

New member
טוב, נערה הייתי וגם זקנתי

שנים רבות חלפו מאז... אבל למיטב זכרוני קרלי היתה אחת מהילדים המאומצים של טום ופיפה והיא עזבה באיזשהו שלב לסידני או למלבורן או לקנברה או משהו כזה.

Ophel McNeil

New member
אהה..... *מקיאה*

ארוך. והכל על כמה שקול טוב. איכס. בסדר... זה הולך להיות ארוך - > "שמעת פעם את הפתגם "במקום בו עומדים בעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"? " - מצטערת, לא שמעתי. > " אהבתו לפיבי (האהבה שאת מעדיפה להסתכל עליה כעל משיכה מינית ותו לא-אלוהים, מה עבר עליך בחיים שהציניות תפסה אותך בגיל כל כך צעיר?), שכל דמות אחרת היתה כבר מזמן מוותרת עליה לנוכח הקשיים הרבים הכרוכים בקיומה, חזקה כתמיד, אפילו אחרי שהפך ל"את יודעת מי" (אם לא יותר), שלא לדבר על מה שקורה בפרק 422. " - הציניות היא תוצאה של ארבע שנים בחברת ילד בשם עומר. לא מומלץ. האהבה (??) של פיבי וקול היא לא רק סקס, אבל היא מבוססת בעיקר על סקס. עקב היותה אהבה לא בוגרת ולא בשלה (ראי ניתוחי ל4X19), ללא רגשות פתוחים ואמון, גם קול וגם פיבי מוצאים מקלט בקשר שרובו פיזי, מכיוון שככה הסיכוי להיפגע, או לא להבין זה את זה - מופחת.
קול הוא דמות אנוכית ודוחה, ו4X22 הוא דוגמא קלאסית לזה. אחרי כל הסבל שהוא גרם לפיבי בהיותו המקור, הוא לא עוזב אותה לנפשה, אלא באנוכיות גמורה מושך אותה אחריו לארץ ההיא, ועוד מעז לדרוש שהיא תשתמש בכשפים רעים למענו. הוא לא ישאל אותה מה שלומה, או איך הילד שלהם. כלום.סוף
. כי זה מה שהוא - אנוכי. לפני הכל, ואחרי הכל, הוא יחשוב רק על עצמו. > " . קול הוא הדמות היחידה שנולדה חצי רעה-חצי טובה, התפתחה כרעה במשך 115 שנים בעקבות ההשפעה הסביבתית (הרי ברור שאם אמו של קול לא היתה רוצחת את אביו אלא נוטשת אותו, למשל, קול היה היום דמות טובה ודי משעממת) ואז חל בחייה מפנה כל כך גדול, אהבה כל כך טהורה וזכה, שהצליחה להפוך אפילו את השחור משחור ללבן (או לפחות לאפור בהיר...). " - קול הוא לא דמות מפותחת ומלאת רבדים, הוא דמות משעממת וצפויה. הרע שנהפך לטוב בשיל אהובתו... מאיפה זה מוכר לי? אה, כן - מכל סדרת טלוויזיה ארורה קיימת!!! הדמות שלו כל כך חוזרת על עצמה, כל כך טחונה כבר ממקומות אחרים, עד שלא נותר לי אלא לפהק. נכון שבעונה הרביעית העלילות איתו באמת היו יותר מפתיעות, אך לא הדמות, ולא כן תגובותיה. > " אבל במקרה של פיבי וקול הצד הסרקסטי והשנון (שלא נעלם, הוא עדיין מפציע לא מעט) משתלב עם הצד הרומנטי והנאיבי בצורה כל כך שובת לב, שלא מפריע לי שיש הערה שנונה אחת פחות בכל פרק. " - זה לא פחות הערה שנונה בכל פרק. הלוואי. פיבי הייתה גירל פוואר במלוא מובן המילה. מכשפה קלילה ועליזה שאוהבת את חייה. קול הפך אותה לסמרטוט רצפנ יבבני וטיפש. תגידי לי, תגידי לי, שלא הסתכלת כל העונה הרביעית (בערך מפרק 14) ופשוט צעקת עליה "מטומטמת!". היא מתומרנת כמו ילדה בת שלוש, וגם אם היא ממשיכה לפזר הערות שנונות לכל עבר, המעשים שלה טיפשיים, חסרי בסיס, ומטומטמים. פשוט מטומטמים. אפילו אוהבי קול האדוקים ביותר (שאגב, במפתיע, הן רק בנות) מודים שהוא הרס אותה. > " . מערכת היחסים בין פיבי לקול כל כך הרת תהפוכות. " איזה הרת תהפוכות? קול טוב. לא, קול רע. רגע, קול טוב! חכו שניה, קול רע. היי, קול טוב! וכן הלאה וכן הלאה... אכן, הרבה תהפוכות. ובקשר לעובדה שאתה חושבת שג´וליאן חתיך - אוקי. גם אני לא אכנה אותו מכוער (מעט מקריח, ממש לא הטיפוס שלי), אבל מה הקשר? אני כאן יורדת על קול, את ג´וליאן אני לא מכירה.

Benjamin Turner

New member
את נורא מצחיקה!

1. לא ברור לי על סמך מה את קובעת שהקשר בין פיבי לקול מבוסס בעיקר על סקס, או בכלל, כמה נסיון אישי יש לך בנושא, אבל תעשי לי טובה! התגובה הטובה ביותר לכך היא התגובה של פרו לתהיה של פיבי שאולי מדובר בסקס בלבד (בפרק 318)... בשביל סקס אף אחד לא יקריב את חייו, בשביל סקס אף אחד לא ינטוש את עולמו (המושך ביותר-ע"ע פרק 313) ויעבור לעולם הנשלט ע"י מצפון ולא ע"י יצרים ובשביל סקס אף אחד לא יבגוד בכל מה ומי שעמד לצדו במשך 115 שנים! אני לא ממש מבינה מאיפה את שואבת את הדעה הזו... 2. את צודקת! קול אנוכי! אם הוא לא היה אנוכי הוא היה עוזב את פיבי לנפשה אחרי פרק 308 ולא חוזר להטריד אותה. אם הוא לא היה אנוכי הוא לא היה
מעונין להחיות את בלת´זור. אז קול לא מושלם-אבוי לי! ואגב, סתם מענין אותי לדעת, למה ציפית בדיוק, לשיחת אוהבים על כוס קפה כשהמפלצת אוכלת מהויות-השדים אורבת בכל פינה? (העונה החמישית תגלה לנו האם קול כבר ידע מה קרה לה ולתינוק אם לאו. לדעתי הוא ידע). לבקש שתשתמש בכשפים שחורים-זה עבור שניהם! כדי שיוכלו להיות יחד! בתוך כל מה שהוא עבר בתור המקור, הדבר החזק ביותר, מה ששלט בו, היה אהבתו לפיבי! אפילו כוחותיו של המקור לא הצליחו להתגבר עליה!
וכמו שהוא עצמו אמר בפרק 313: "There´s no such thing as evil love, it´s just gratification. Lust."-לא מספיק לך? 3. וזה החלק שהכי לא ברור לי: מעטות הן ביותר סדרות הטלוויזיה שמחדשות משהו! וואו, מכשפות שנלחמות בשדים ותמיד מנצחות-זה ממש לא בנאלי וכל כך חדשני! סדרות כמו "סיינפלד" ו"הסימפסונ´ז" יכנסו לפנתיאון הסדרות בתור הברקה מקורית וחד פעמית, אך ודאי שלא סדרה כמו מכושפות... מה שהופך את הסדרה לענקית הוא לא המקוריות שלה (כי היא ממש לא מקורית) אלא היוצרים, הדמויות ובניית העלילה. כמובן שהמאבק בין רע לטוב הוא מאבק שמלווה לא רק את סדרות הטלוויזיה, אלא גם את סרטי הקולנוע, ההצגות, הספרות והאמנות של כל הזמנים. זה אחד מהנושאים המרכזיים בעולמנו. אז למה את טוענת דווקא נגד קול שהוא דמות לא מקורית? 4. אני אומרת לך בכנות גמורה שלא צעקתי על פיבי "מטומטמת" כל העונה, ואפילו לא חלק מהעונה. היא הלכה בעקבות האהבה וזה לא הופך אותה לאדם רכרוכי! שלא לדבר על זה שעדיין יש המון שנינויות בסדרה, שלה כמו גם של אחיותיה. כמובן שבכל עונה כל אחת מהאחיות מפגינה צד אחר שלה, לפי מה שעובר עליה באותה עונה. לדוגמא, פייפר בעונה השניה והשלישית לא ממש היתה שנונה כי היא היתה שבויה במאבק הפנימי ליאו-דן (שבעיני לא היה כל כך מענין, אבל זו רק דעתי) ואז במאבק הפנימי ליאו-לא ליאו (גם לא מי יודע מה מענין, אם תשאלי אותי). לעומת זאת בעונה הרביעית היא פשוט פיגוז (הקטע מפרק 401 שבו היא קוראת לגרמ´ז בפעם השניה משכיב אותי מצחוק כל פעם מחדש). כנ"ל פיבי, ואני מתארת לעצמי שגם פייג´ תהיה דומה... 5. אמרתי מראש שזה לא לענין, וזו אינה הסיבה שאני אוהבת את קול כדמות, כך שזה לא ממש רלוונטי.

Ophel McNeil

New member
ככה יפה?

זה לא יפה, את יודעת. שישי בערב, יום של משפחה, אני אמורה לשבת רגל על רגל ולהזיל ריר על הירו (כבר לא, הוא מעשן!!), להתעצבן על אחי הקטן, לסנות לרצוח את בריאן קראוז... שלוו, נחמד. אבל ככה את עושה לי?! ככה מכריחה אותי להתווכח על קול?! למה מה עשיתי רע שזה מגיע לי?!
(אל תענו, שאלה רטורית). 1. הקשר על קול ופיבי מבוסס בעיקר על סקס, ואני מבססת את זה על אלפי ניתוחים שעשיתי בעבר. ושוב - הוא לא רק סקס, אבל זה מה שמחבר אותם ביחד, זה מה שמחזיק אותם. למה יש לי הרגשה שאם קול היה אימפוטנט הקשר שלהם לא היה מחזיק מעמד יום שלם? ** תביני, יש לשניהם מערכת יחסים מאוד לא בשלה ובוגרת, זוגיות שזוג ילדים בני 14 היו מצליחים לנהל יותר טוב, ואמון בגרוש. לכן, סקס, הדבר היחיד ששניהם מוצלחים בו, נשאר להם בתור מקלט משותף. ראי 4X08, למשל. 2. נכון. קול אנוכי. וגם את מודה בזה. לא אמרתי או ניסיתי לטעון שהוא מושלם. הוא אנוכי. וזה רק חיסרון אחד שלו מתוך שורה ארוכה, וזה חיסרון גדול. ואגב - לא ציפיתי לשיחת אוהבים. אבל משהו כמו "פיבי, את בסדר? כל כך התגעגעתי אליך!" גם היה נחמד. ועוד אגב, "מי שעמד לצידו 115 שנה" ? ** שדים הם בוגניים, מרושעים אחד לשני, וכל מה שמעיין אותם זה להתקדם במעמדם. לקול לא היה שום משפחה חמה ואוהבת, תאמיני לי. האלטרנטיבה שפיבי הציעה לו הרבה יותר מפתה. 3. אני לא אמרתי שמכושפות היא הסדרה הכי חדשנית בעולם, ואני גם לא מצפה ממנה. אבל קול הוא לא סתם לא מקורי, הוא כבר באנלי, הוא משעמם, הוא לעוס, הוא יותר שטוח מנייר צלופן. חוץ מזה, הדמות מיצתה את עצמה לחלוטין. הוא היה טוב, הוא היה רע, הוא היה עם כוחות, בלי כוחות, עם כוחות טובים, עם כוחות רעים, עם פיבי, בלי פיבי.... זהו, חלאס, נמאס! בעונה החמישית הוא מיותר מאוד, לדעתי. הם היו הורגים אותו ב4X20, זה היה מושלם. סוף לדמות, רגע לפני שכב רמקיאים ממנה (אחרים. אני הקאתי ממנה כבר ממזמן). 4. אמרתי שפיבי רכרוכית? ** ורק - הולכת בעקבות האהבה שלה.... מתמרנים אותה כמו ילדה בת 3, אין לה מושג מה ההחלטות שהיא לוקחת אומרות (תגידי, קראת את הניתוח שלי ל4X19?), היא מתנכלת לאחיות שלה ומרושעת כלפיהם, ודי כבר עם עניין השנינות! אכפת לי אם היא שנונה או לא?! מעצבן אותי שהיא נהייתה מתייפחת, עם דיאלוגים עלובים, שפתאום מפרק 14 נהפכה לעקרת בית שנגררת לאחר "אהובה" הגדול והחזק ורוצה להיות רק אותו. מה קרה לגירל פאוור המתוקה והשולתת שלי? ** (וזאת לא שגיאת כתיב). פייפר, אגב, הייתה צינית ושנונה מאוד גם בעונה השלישית (ומתי בעונה השלישית היה לה מאבק בין ליאו-לא-ליאו?). אבל זה בסדר. לקול יש יתרון אחד שרק בגללו אני מרשה לו להיות חי. (מרשה. עלק).

Phoebe again

New member
בכל הזדמנות אחרת הייתי נכנסת

לוויכוח הזה ולא יוצאת ממנו... מעניין למה בהזדמנות הזאת אני לא...

Ophel McNeil

New member
או, תודה לאל!

אם כי אם את לא היית עושה את זה, אני היחתי פורשת בעצמי.... ולויכוח הזה פשוט אין טעם.
אני שונאת את קול כמו שאת אוהבת אותו, אם לא יותר. כל המילים שנשפוך בפורום לא ישנו זאת.

Ophel McNeil

New member
אופס. ../images/Emo9.gif

התבלבלתי בין יעל לבנג´מין. לא משנה, בנג´מין, את יכולה לראות את ההודעה הזאת כמיועדת גם אליך. ויכוח רע. ויכוח מיותר. שקול ימות.

Phoebe again

New member
אופל, את בכוח רוצה לגרור אותי

לוויכוח הזה? בלי לאיים על חיים של אחרים, או שאני קופצת לתוך הוויגוח הזה, קיי?

Ophel McNeil

New member
לאיים על חייו?

את חושבת שאם הייתה לי אפשרות כלשהי לאיים על קול לא הייתי מפסיקה לבזבז זמן בדיבורים וממשת את האיום?
אין לי ממש כוח להמשיך את הויכוח הזה, אבל שקול ימות. ובייסורים.

Benjamin Turner

New member
אם לא כאן...

ואני חשבתי שכאן המקום לנהל דיונים בנושא "מכושפות". קיבלתי את המסר, אני מפסיקה ברגע זה.

למעלה