אם את אומרת...
שמעת פעם את הפתגם "במקום בו עומדים בעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"? קול הוא דמות מדהימה ומרתקת, בזכות העובדה שלא רק שהוא מצטרף למכושפות במאבק נגד הרע, הוא עצמו חצי רע... אהבתו לפיבי (האהבה שאת מעדיפה להסתכל עליה כעל משיכה מינית ותו לא-אלוהים, מה עבר עליך בחיים שהציניות תפסה אותך בגיל כל כך צעיר?), שכל דמות אחרת היתה כבר מזמן מוותרת עליה לנוכח הקשיים הרבים הכרוכים בקיומה, חזקה כתמיד, אפילו אחרי שהפך ל"את יודעת מי" (אם לא יותר), שלא לדבר על מה שקורה בפרק 422. הסדרה באופן עקרוני מחלקת את הטוב והרע לשני צדדים (מכשפות ומאירים לבנים מול שדים, מכשפים ומאירים שחורים) מאוד ברורים, בעוד שברור שבמציאות בכל אדם יש טוב ורע. מעטות מאוד הדמויות שמשלבות את שני הצדדים (למשל טום מפרק 312), ורובן ככולן היו טובות, הפכו לרעות בגלל איזושהי טעות ואז חוזרות להיות טובות בזכות המכושפות. קול הוא הדמות היחידה שנולדה חצי רעה-חצי טובה, התפתחה כרעה במשך 115 שנים בעקבות ההשפעה הסביבתית (הרי ברור שאם אמו של קול לא היתה רוצחת את אביו אלא נוטשת אותו, למשל, קול היה היום דמות טובה ודי משעממת) ואז חל בחייה מפנה כל כך גדול, אהבה כל כך טהורה וזכה, שהצליחה להפוך אפילו את השחור משחור ללבן (או לפחות לאפור בהיר...). איך אפשר להתבונן במערכת יחסים כל כך יפה ולראות בה כגורם מקלקל והורס, נשגב מבינתי. אני לא יודעת אם ציינתי זאת בעבר, אבל אני פריקית גם של הסדרה "חברים" וממתנגדי הקשר בין צ´נדלר ומוניקה בדיוק בגלל הסיבה שאת מציינת להתנגדותך למערכת היחסים בין קול לפיבי: צ´נדלר הפך מדמות שנונה וסרקסטית לרכיכה. אבל במקרה של פיבי וקול הצד הסרקסטי והשנון (שלא נעלם, הוא עדיין מפציע לא מעט) משתלב עם הצד הרומנטי והנאיבי בצורה כל כך שובת לב, שלא מפריע לי שיש הערה שנונה אחת פחות בכל פרק. מערכת היחסים בין פיבי לקול כל כך הרת תהפוכות (ע"ע העונה הרביעית, כי בשלישית זה קרה בזעיר אנפין, הרי קול מעולם לא חזר ממש לרוע אלא הושפע מכישוף-וזה, לפחות עפ"י פרק 402, לא ממש נחשב), שלא מובן לי איך ניתן לכנותה "משעממת". אבל זה כמובן ענין של טעם... אגב, וזה ממש לא לענין אבל אני חייבת לומר, ג´וליאן מקמהון הוא אחד הגברים הכי סקסיים בטלוויזיה! גבוה, שיער שחור ועיניים ירוקות-אפורות, גוף שרירי, פשוט חבל"ז. אהבתי אותו עוד ב"קרוב רחוק" וב"פרופיילר", ולדעתי הוא שחקן מצוין שאיכשהו הצליח להדחיק כמעט לגמרי את המבטא האוסטרלי הכבד עד מאוד שלו (הוא נשמע יותר איטלקי מאוסטרלי, למען האמת). הוא משרה את אווירת "שד המאה שיודע הכל ומסוגל לכל שהוא גם הגבר שיעשה הכל כדי להגן עליך - אפילו כשהוא דמי-תוקף אותך ואת אחיותיך בכדורי אנרגיה" בצורה יוצאת מן הכלל. אבל שוב, גם זה ענין של טעם. יש מי שמעדיפות את בריאן (אליסה, למשל, למרבה האירוניה..).