שינויים במהירות זרימת החליטה

KleinPrv

New member
שינויים במהירות זרימת החליטה

אני רוצה לפתוח נושא ישן אבל תמיד חשוב. לאחרונה אני משתמש באותו קפה של מאורו (קניה של חצי קילו ארוז כל שבועיים). לאחר פתיחת האריזה אני שומר את הקפה עם האריזה בכלי מתכתי אטום. אני לא משנה את כוון המטחנה כלל (IMAT). שמתי לב שאחרי זמן מה (מספר ימים עם שבוע) מהירות הזרימה של החליטה עולה בצורה משמעותית. כניראה שהגורם המשפיע ביותר הוא הזמן והשפעתו על הטריות והלחות של הפולים אך יתכן שגם שנויי מזג האויר (?) החום המתגבר הימים מסויימים משפיע. אשמח לשמוע ניתוח טכני. האם ירידה בטריות פולי הקפה מעלה את הלחות בו או גורמת להתיבשותו?
 

KleinPrv

New member
נאלצתי לשנות את כיוון המטחנה

לטחינה דקה יותר בשן אחת כדי לחזור לחליטה הרגילה. האם יש שותפים לתופעה? הסברים וחוות דעת מבורכים.
 

carmonle

New member
גם אני נתקל בתופעה זו

ככל שהקפה פחות טרי נדרשת טחינה יותר דקה וגם אצלי מדובר בשן אחת עד שתיים. הדבר בקפה שנקלה שבוע וקצת קודם לכן. ערן
 

ramid

New member
אולי זה קשור

לכך שהשומן יוצא החוצה ככל שעובר הזמן. אני לא מבין בתיאוריה יותר מידי,אולם אני שם לב שככל שעוברים הימים,נוצרים עגלי שומן זעירים פה ושם על הפולים. יתכן שכאשר השומן עדיין בפול,יותר קשה למים לעבור זה מעין אפקט של "אטימה".
 

KleinPrv

New member
נזכרתי פתאום שזמן רב לא בצעתי

"בק-פלאש". אחרי תיקון העניין הנ"ל הזרימה חזרה למצב רגיל !!! האם יש הסבר הגיוני טכני לזה? האם מקריות?
 
למעלה