שינה של ילד בן 3 - שאלה

שרוֹן

New member
אז אני אדגיש את מה שחשוב

"המסקנות היו כאלה: לילד אין מושג איך הולכים לישון וחייבים לעזור לו כאן. הילד לא אוהב "מיטה", אין לו את הכיף של להתכרבל במיטה ולהתנמנם לאיטו. כל מעבר לשינה (טקס שינה ומרעין בישין שכאלה), שניסינו עד כה היה חד מידי בשבילו. כיבוי האור היה אחד הרגעים המלחיצים אצלו, ולא שינה שיש אור מהמסדרון. יש בפועל יותר מידי ברדק לפני השינה (ויכוחים, תוכחות, מחאות וכיוצא באלו). אין לנו מושג באיזה שעה טוב לו לישון. .... רק אחד מאיתנו נשאר עם עידו והשני בעניניו. מן הון להון נכנסים לחדר, שכבר חשוך. הוא נשכב על הכרית, מכסים אותו בשמיכה. עבדנו הרבה על להדגיש כמה שנעימה הכרית וכמה כיף להתכרבל בשמיכה. בשלב הזה יש הרבה ליטופים, וגירגורים. באופן כללי נמנעים מכל מיני ענינים חינוכיים לא עקרוניים וזוטות לפני השינה. פשוט צריך להיות נעים. אין שום אפשרות להרדם אחרת, עם מחשבות כועסות בראש." אני באמת מאמינה בזה. אני לא חושבת שמישהו יכול לישון טוב אחרי שהוא בוכה. הג'וב הקשה שלכם, הוא למצוא את נקודות התורפה שלו בדרך לשינה טובה ונעימה, ולראות מה אתם יכולים לעשות כדי שהנקודות האלו יעברו אצלו יותר חלק. כי כפייה של המיטה על ילד לא תחבב את המיטה עליו, אלא תהפוך את המיטה לעונש.

שרוֹן

New member
את יודעת מה? בואי ננסה לעשות את

זה בריל טיים. פעם תיקנתי ככה סתימה באמבטיה עם פורום עשה זאת בעצמך
במחשבה שניה זה אולי יהיה שיטחי יותר ממשהו שאת והאיש תוכלו לעשות ביחד, אבל יתן כמה נקודות למחשבה. מה היו המקומות, שבהרדמה כפי שעשיתם עד כה, הוציאו ממנו הכי הרבה מחאות? הכניסה למיטה? כיבוי האור? עצם המשפט "הגיע זמן לישון"? עוד בכניסה לאמבטיה? ציחצוח השיניים? סוף הסיפור?

למעלה