שינה על הבטן

דיא

New member
אבל זו בדיוק מטרת ההנחיה

שהם יתעוררו לעיתים קרובות ולא יגיעו למצב של דום נשימתי, שהוא בין השאר תוצאה של שינה עמוקה וממושכת בתינוקות בגילאים שבסיכון. גם הנקה נותנת הגנה מהכיוון הזה - עיכול מהיר יותר וקל יותר, שאומר שינה פחות עמוקה (בנוסף לשאר יתרונות ההנקה
).
אבל את צודקת שהעדר גורמי סיכון אחרים הופכים את זה לקצת פחות קריטי.
בעיניי חשוב שנדע את כל הדברים ושנעשה את המיטב שלנו (אם היינו צריכות לפעול לפי המצב האופטימלי היינו צריכות להצמיח עוד 2 ידיים, עוד זוג אוזניים, שהיממה שלנו תהיה 36 שעות ונהיה נשואות לנשים אחרות בעלות 4 ידיים ו...). החיים הם גם הרבה פשרות, שלעיתים יש להן השלכות קשות. מי כמונו יודעת את זה. אבל אין ברירה וצריך ללמוד לחיות עם זה ולקבל את זה, במיוחד בהורות.

ניובה

New member
בלת"ק, מה עם הצד?

אני מודה שאני הייתי מאד לא רגועה עם שינה על הבטן, והאמת שזה היה לי קל כי קטינא לא אוהבת לישון על הבטן. תזכירי לי בן כמה הוא? אנחנו נהגנו להשכיב אותה על הצד באמבטיה של העגלה כי שם לא פחדנו שתחנק מזה וגם לא היה לה איך להתהפך לבטן כי בסך הכל צר שם. אם המצח נוגע בדופן (והפה רחוק מהדופן כמובן) את די מכוסה. בהתחלה ניסינו עיטוף עם קטינא (אחרי שלושה שבועות בערך) והיא שנאה אותו ואז בגיל שישה שבועות ניסינו שוב וזה שינה את חיינו מהקצה אל הקצה. ככה היא יכלה לישון על הגב בנוחות ושלווה עד גיל שלושה חודשים. אז היא התחילה לשרבב החוצה ידיים, ואחרי שמצאנו אותה עם העיטוף על הראש גמרנו אתו ועברנו לצד במיטה שלה. אנחנו שמנו אותה ליד נחשוש שלא תתהפך לבטן. עד שהם לומדים להתהפך זה אכן מונע מעבר לבטן.
קשה מאד לא לישון
ניובה

דשא17

New member
התפרצת לדלת פתוחה

שלושת הראשונים שלי ישנו רק על הבטן, בייביסנס היה לי רק בראשונים (התאומים) ובשלישי לא.
עם הקטנטונת אני ממש אחרת, יותר פוחדת עליה, אני בודקת אותה בזמן שינה אם היא נושמת (היא ישנה כל כך בשקט)
עכשיו, היא בת 6 שבועות, שחררתי מעט, נח לה לישון על הבטן ואני משכיבה אותה יותר כך, למען האמת בלילה היא קמה הרבה כך שזה כמו במשך היום
אני כותבת שמעט שחררתי ובאותה נשימה שוב חרדה לה
לאן אבדה התמימות?...
אנחנו משתגעים עליה, היא כל כך מתוקה ולא מפסיקים לנשק אותה
רק בריאות לילדים ולנו

שבוע טוב ושקט
דשאה (הניק שלי הוא ראשי תיבות של שמות ילדיי, כאן הוספתי את האות הראשונה של השם של החדשה)

אניס7

New member
גם אנחנו באותה דילמה

על הגב הוא ישן פחות טוב ומתעורר המון. זה די מתיש, במיוחד בלילות. למרות שיש לנו בייביסנס אני פוחדת לתת לו לישון על הבטן. במהלך היום אני לפעמים מאפשרת לו לישון כך, כשאני ערה ויכולה לבדוק שהכל בסדר. בלילה אני לא מסוגלת, לא חושבת שאוכל לישון מרב חרדה לשלומו. ברור לי שתוך כמה שבועות הוא ידע להתהפך ואז לא תהיה לי שליטה על העניין ונצטרך ללמוד לשחרר. בינתיים אנחנו עדיין לא שם.

המלחמה באשדוד מנעה ממני השתתפות בדיון

סליחה רק עכשיו פתחתי את המחשב אני כבר קוראת את כולן ועונה תודה על הענות !!

לצערי הרב המלחמה מנעה ממני מחשב והשתתפות בדיו

קודם כל תודה על כל התשובות
הדיון מאוד מעניין
עומר יצא עם אופי כמו אבא שלו לא סובל חום וידים קשורות
ניסתי לקשור אותו אבל החמוד המדהים הזה למד לצעוק עליי כשמשהו של נוח לו
אוריתה הבנתי לגמרי למה התכוונת וברור לי שהכוונה שלך היתה ממקום טוב ואני מאוד מבינה אותו
אני למען האמת שיחררתי
ראיתי שהוא מרים את הראש מאוד גבוהה וגם כשקשה לו לנשום כמובן שאני שומעת הכל כול נשימה הכי קטנה
היתה פעם שהוא השתעל ומיד הרים את הראש כמו זיקית כפרוני שלי והבנתי שאני צריכה להשחרר הוא גם קורא לי שאני יהפוך אותו
עם זה לא נוח לו
שוב תודה על כל התשובות
מעניין להיות פה מאוד
נשיקות לכולם

למעלה