שימו לב ...

revchuk

New member
שימו לב ...

כתבה ב NRG על "שיגרה" : זה נפתח בתזמור של כינורות. אחריו נכנס קולו המזוהה של עמיר בניון ואז הטקסט הפיוטי שפוגע מבלי שתוכל להתגונן. חיצים, חיצים, מילים ועוד מילים- כמו שירה שנכתבה מזמן על מוזיקה לא מכאן. ב "שיגרה" אין דבר וחצי דבר עם השיגרה המוזיקלית אליה התרגלנו בזמן האחרון. יש משהו מלאכי בשיר הזה. אפילו מעט המנייריזם שאפיין את בניון בתחילת הדרך שלו כבר לא נוכח כאן. רק העוצמה הרגשית שהוא מקרין, תוך כדי השירה הרהוטה מצליחים למקם אותו כאמן המזרחי-ערבי הכי יפה שצמח כאן מזה זמן. עכשיו רק נשאר לסדר איזה דואט עם דקלה ולראות מה קורה לשני יהודים שהשורשים שלהם נמצאים אי שם במצרים. מילים: עמיר בניון, אסף אטדג'י לחן: עמיר בניון http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/037/989.html

golf123

New member
תודה...../images/Emo45.gif

כמה צדק איתי שטרן (כותב הכתבה) כשאמר: "בשיגרה, אין דבר וחצי דבר עם השיגרה המוזיקלית אליה התרגלנו בזמן האחרון. יש משהו מלאכי בשיר הזה..." ועוד כשאמר: ...."רק העוצמה הרגשית שהוא מקרין....". כל-כך מזדהה עם עניין העוצמה הרגשית, כי בעצמי חשתי את עמיר קרוב מתמיד אלי/נו ואל עצמו, לא חושש יותר ללכת עם האמת הכי אמיתית שלו עד הסוף, ולתת לרגש העצום שבו לזרום החוצה "בצינור שמתפתל לו בגינה שלו". אני עדיין מצליחה, טוקבק
, למצוא בשיר הזה סוג של איזון רגשי, שלווה פנימית והשלמה עם חילוקי הדיעות הפנימיים שהפכו להיות מנת חלקו. מה יכול יותר להעיד על זה מ: "אפילו מעט מהמנייריזם שאפיין את בניון בתחילת הדרך שלו, כבר לא נוכח כאן", שמיותר לציין שגם עם זה אני נוטה להסכים. המנייריזם נוטה להיעלם רק כאשר מגיעים לנקודה של קבלה עצמית. מודה שאני מאוהבת ביופי הזה כמו שכבר מזמן לא התאהבתי
.

golf123

New member
לא הייתה לי כל כוונה../images/Emo4.gif

פשוט, כשהתייחסתי לכתבה, הרגשתי שדעתו של הכותב קרובה לתחושותי (ואני מדגישה - תחושות), ומצאתי את עצמי, כותבת, כאילו בהמשך לשרשור הקודם. והנה, העניין נסגר.

טוקבק

New member
../images/Emo140.gif אה אה אה אה....

נשמה....אל תקחי את זה לשם. היה לי יום מתיש עם סיום הורג...תסלחי לי אם נשמעתי חסר סבלנות. נ.ב. וחוץ מזה המנייריזם ? עמיר ?

golf123

New member
אם הסיום הורג אותך, אז אולי...

מוטב שקודם תהרוג אותו... סתםםםםםם... ובעניין המנייריזם, הנושא רגיש כאן, אז לא משנה...

טוקבק

New member
לא נראה לי אופציה....

להרוג את הסוף.....בכל זאת מדובר בהצגה "מרתקת" "האריה שאהב תות", אליה הלכתי עם הבן שלי....כך שהריגה לא נראית לי כאפשרות
.... אבל השכבה מהירה למיטה בהחלט עשתה את העבודה. לגביי המנייריזם- יש חשש שזה יבעיר פה את הפורום ?

טוקבק

New member
60 שניות על מנייריזם ../images/Emo63.gif

או במילים....אחרות What The Fuck Is מנייריזם ? מנירה - 1. אפן, דרך פעולה, הרגל, גינונים: פלוני בעל מנירות מזרחיות. 2.קו יחוד ביצירתו הסיפרותית או האמנותית של סופר או אמן"המנירה היא כלה אירופית, אירופית שבאירופית" מניריזם - חיקוי ושמוש מכון ומלאכותי בסגנון מסוים או באמצעי הבעה מסוימים. מתוך אבן-שושן. האם לזה התכוון כותב הכתבה ? כי אם כן אז הוא טועה בגדול ! ! ! אם הוא מתכוון לכך שהיה לעמיר בתחילת הדרך שירים מלודיים יותר "מסחריים" יותר, אז למה להשתמש במילה מפוצצת בעלת פרשנות שלילית ? מממממממממ

golf123

New member
טוב, הצלחתם להביא אותי לכתוב על זה

מנייריזם בסלנג כבר מזמן התרחק מהפירושים המקוריים באבן שושן. אבל הפירוש הראשון הוא הקרוב ביותר לסלנג דה היום. כי גינונים היום היא מילת גנאי, ולכן מנייריזם הפך למושג שלילי. נכון להיום, מנייריזם = דאווין, שויצים, התהדרות בנוצות של טווס, הגזמה. ותודה לאל שעמיר הסיר מעליו את ההתהדרות, כי היום הוא כבר מודע לנוכחותו החזקה, הבלתי מעורערת, ואין לו צורך בה. או במילים אחרות, הבועה שהיה שרוי בה בעברו, כבר מזמן התפוצצה, ומה שנותר לו זה לשתף אותנו באמת שלו, נטולת המניירות.

טוקבק

New member
לא הבנתי, במה היא התבטאה ? ? ?

המנייריזם שלו. נ.ב. זה בדיוק הפירוש השני של אבן שושן.

טוקבק

New member
הכותב אומר ...

"...אפילו מעט המנייריזם שאפיין את בניון בתחילת הדרך..." ונראה שאת מסכימה איתו. ואחרי שהבנו מה זה מנייריזם. אני לא מבין איזה מנייריזם איפינו את עמיר ?

golf123

New member
זאת בדיוק השאלה שממנה חששתי...

כי זה יהיה חוצפני, מתיימר ומתנשא מצידי לנסות ולמצוא נקודתית היכן בדיוק התבטא המנייריזם בשירה של עמיר, ולכן, תחסוך לי. מה גם שדברים מהסוג הזה מתבטאים בתחושות. אחרי שמקשיבים לשיר מסויים, מפנימים אותו, נותנים לזמן לעבור, אפשר לדבר על מה ספגת, מה אתה חש כשאתה מקשיב לשיר, וכשמקשיבים לעמיר היום, התחושה היא סוג של נקיון (אצלי בכל אופן). וזהו, אני כבר מרגישה שאני טוחנת את עצמי לדעת וזה כבר מתחיל לגרום לי לפהק ולרקד על הכסא (וגם לטובת אלה המעטים
שכן קוראים את דבריי, גם עליהם אני חסה). אז זהו, חלאס

טוקבק

New member
מילה אחרונה...

אני די מסכים...אבל כמו שאמרת חלאס. וכדי לשחרר את האווירה הכבדה (עם המילים המסובכות) בשיחה הזו, הנה בדיחה שקראתי היום: מרוקאי אחד חוזר הביתה עצבני אש. הוא אומר לאישתו: "קחי סכין ותעשי לי פסים לאורך הגב". מרוב פחד האישה עושה. "עכשיו תעשי פסים לרוחב הגב". היא עושה. "עכשיו למעלה לרוחב תחרטי עם הסכין את האותיות ולאורך מספרים". היא חושבת שהוא משוגע, אבל מרוב פחד ממשיכה (מרוקאי אין מה לעשות). "עכשיו תגרדי לי ב - ד4" בקרוב גרסאת הסודוקו

golf123

New member
../images/Emo6.gif

אין דבר נכון יותר מלחתום את המלל הכבד הזה מבדיחה טובה, ועוד מרוקאית
.

ziviki g

New member
שיגרה - ביקורת - העיתונאי נמס...

מ - ynet http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/037/989.html

למעלה